Eşimi çok kıskanıyorum kendime engel olamıyorum onu da soğutuyorum?

Eşimle üç yıl çıktık ve iki yıl nişanlı kaldıktan sonra evlendik. Şimdi altı aydır evliyiz. Eşim çok yakışıklı yani herkesin sevdiği kendine yakışıklıdır ama çevremdekiler veya eşimin çevresi de hep yakışıklı bulur yani ben abartmıyorum. Zaten geçmişinde de çok kız var. Benim de hep güzel olduğumu söylerler yani ikimiz yakışıyoruz ama ben hep bir özgüvensizim bir yere girince hep kızlar eşime bakıyor çok rahatsız oluyorum spor salonuna gitmesini yasaklamıştım biraz direndi ama sonra dayanamadı kabul etti aramız bozulmasın diye. Sosyal medyasına karıştım bir şey demedi, arkadaşlarıyla çıkmasını kısıtladım yine sabretti ama en son patladı köpeğin miyim kocan mıyım seni sevdim ki seninle evlendim artık kuruntu yapıp canımı sıkma dedi ve çok ağır sözler söyledi kalbimi çok kırdı. Sevdiğim için kıskandığımı söyledim böyle sevgi olmaz sen benim yaşam kalitemi düşürüyorsun böyle dedi. Dünden beri ben de konuşmadım onunla sabah kahvaltı hazırlamış öperek uyandırdı barıştık ama fikri hala aynı bu sana verdiğim son şans lütfen beni darlama dedi. Kıskançlığımı bastıramıyorum hatta bazen keşke eşim çok çirkin kültürsüz olsaydı da kıskanmasaydım diyorum. Nasıl bastırabilirim?
Eşimi çok kıskanıyorum kendime engel olamıyorum onu da soğutuyorum?