Bir animede denk geldim bu konuya. Sonra aklıma geldi. Gerçekten kurdun mizacındaki bir insana tavşanın ruhunu taşıyan birinin aşık olması mı daha acınasıdır, tavşanın ruhunu taşıyana kurdun karakterindeki insanın mı? Sahi bu acınası bir durum mudur? Neden? Aşkın gözü kördür dedikleri bu mu acaba; tavşanın kurdu tanıyamaması, kurdun tavşanı yiyememesi? Sahi tavşan olmak mı daha acı, kurt olmak mı acaba..
Kurdun tavşana aşık olması mı kötüdür, tavşanın kurda aşık olması mı? Siz tavşan mısınız, kurt mu? Peki neden?
İkisi de aradaki istekler ve uçurumlar sebebiyle acı vericidir. Aşkın gözü kör değildir. Biz yalanlarımızla onu kör eder ve kandırıp dilediğimiz yöne yürütürüz. Sonuç biz ağlarken aşk bize çoktan küsmüş olur.
Tavşanın kurda aşık olması korkunç sonuçlar verecektir. Çok kötü. Ben yavaş da olsa hedefine varan kaplumbağa olmayı tercih ediyorum. Ya da profilimdeki gibi bir zürafa olmayı :-D
:) yani çok farklı şekillerde yorumlanabilir. Mesela bir örnek; tavşanın ruhunu taşıyan kişi saf, iyi kalpli birisi olsun. Kurt ise kötü huylu, kötü niyetli birisi olsun. Bu çok basit bir örnekti, onu farklı şekillerde yorumlayarak genişletebiliriz.