Birini reddederken her zaman sağlam sebeplerim olur. Bu sebepleri güzelce izah ederim ve karşı tarafta her zaman bana hak verir. Böylece kimseyi de kırmamış olurum.
Bir erkek beni sevdiğini söylese başlarda şaşırırım ve daha sonra açıklamamı yaparım. Şu sıralar gönül işleri kısmıyla pek ilgilenmiyorum. Biri çıkıp gelse ve itirafını etse onu kırmadan ve gururunu incitmeden kibarca red ederim. Ben de bu duyguyu yaşadım öyle havalara girip karşımda ki kişiyi küçük düşürücü tavırlar sergilemem. Ama şu da var; karşımda beni seven biri var ve ben her ne şekilde olursa olsun onun sevgisini mahvediyorum. İsteyerek veya istemeyerek bu yüzden her türlü üzülecek.
Engeli basarım bir daha bakmam diyormuşum. Şaka bir yana böyle bir durumda, açık olup, kibarca yüz yüze konuşurum. Eğer farklı bir il dışındaysak sebepleriyle açıklayıp durumu anlatırım. Sonuçta her zaman doğru kişiyi hemen bulabilecek değiliz. Her iki tarafında saygı ve sevgi içinde bitirmek önemlidir. Günümüzde çoğu ilişkiler maalesef böyle bitmiyor. Nerede kavga varsa cinayetler varsa hep bu empati kurmanın olmayışından kaynaklanıyor.
Teşekkür ederim ama şu an bir ilişki yaşamayı düşünmüyorum, bunun için kendimi biraz daha hazır hissetmem lazım tarzı şeyler diyorum ben. Umarım kalpleri kirilmiyordur. Bazılarına da istersen arkadaş olabiliriz, arkadaşca konuşabiliriz diyorum ama bu da doğru bir hareket mi emin değilim açıkçası
Bu konuda hassasım. Karşı tarafın da duygularının olduğu unutulmamalı. Yok ben direkt kırarım, reddederim diyen ilgi manyağı kızların da artık biraz büyümesi gerektiğini düşünüyorum. Tamam niyet kesin bir şekilde belli edilmeli ama kasıt bu değil.
Tecrübe sahibi geldi. 😀 hep reddedilmiş biri olarak diyebilirim ki ne kadar kibar da reddetseler o an kaynat su dökülüyo kafandan aşağı :) Ama cevaba gelince şu an bir ilişkiye hazır değilim gibi şeyler olabilir mesela
Muhtemelen bir arkadaşlık ilişkisi kurmuşuzdur teklif etmesi için. Bende aşk ilişkilerinde iyi olmadığımı ve bu yüzden bir bağ kurup arkadaşlığımızı bozmak istemediğimi söylerim. Artık gerisi ona kalmış bir şey.
Açıkça konuşmak çok önemli. Biz insanız konuşarak anlaşmak bizim için. Empati kurmak çok önemli. Erkekler içinde geçerli bir durum duygusal bağ kurulmayan kadınla konuşup düzgün bir üslupla olmayacağını anlatabilmeliyiz. Oyun oynamaya gerek yok.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kimseyle ilişki düşünmüyorum aşka inanmıyorum senle alakali değil evlilik dahi düşünmüyorum o yuzdende sevgili olmak saçma geliyor. Derdim diyorum zaten bahanede değil gerçek sevgili falan istemiyorum
Sen çok iyi birisin ama ben seni sevmiyorum diyerek
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Boğazımı yırtmıştm anlamamıştı ama hiç hic ilgilenmedim yine yazdı bu yakında biliyorsun dedim seni sevmiyorum saçma sapan bir laf yazdı beddua sanırım ben de hiç cevap vermedim engelledim böyle cok zorlamak iyi bisey değil o anda öldüresim geliyor