Bu çok yanlış bir şey. Bazı şeyler çiftlere özel kalmalı. Ne kadar özele girdiğine göre de değişir ama genel olarak ilişki dahilinde yaşanan şeyleri 3. kişiler ile paylaşmak hoş değil. Uygun bir dille yaptığının doğru olmadığını söylerim. Kendine çeki düzen versin.
Erkekler cinsel yaşamı , kadınlarsa duygusal yaşamını paylaşma konusunda esnek davranabiliyor.(Eğer davranmıyorsanız üstünüze alınmayın, yorumum sizi kapsamıyor:) Bizlerde insanoğluyuz yeri geliyor fazla duygusal davranıp kararsızlığa ve ilişkimiz hakkında karmaşı bir durumun içinde bulabiliyoruz kendimizi. Ne yazıkki bu 3. kişiye güvenilerek anlatacağız her türlü konu aleyhinize işleyeceğini aklınızın bir köşesine yazmalı ve bunu ön görerek paylaşmalıyız. Bir anımdan yola çıkarak meseleyi yorumlamak isterim ; Dün İzmir kıbrıs şehitlerinde gece 1 de şarhoş bir çift başka çiftleri çevirerek "bize bir bakın ve 1-10 arasında puan verin şeklinde bir soruyordu. Bu sorudan ben ve sevgilimde nasibini aldı ve bende "9 veriyorum" dedim. Kadında "1 puanı neden kırdın" dedi. Bu soruyu insanları çevirerek sorduğunuz için ve bence bu puanlamayı kendi aranızda yapmalısınız" dedim. Şimdi ne yazıkki bazı insanlar vardır ki kendi ilişkilerinin toplum tarafından da tebrik edilmesini ister. Mesela bazı kadınlar kaç kez orgazm olduğunu paylaşırken bazıları özel günlerdeki eşlerinin hediyeleriyle övünmek ister. Bazı erkeklerse sevişme şeklini anlatarak "şöyle evirdim , şöyle çevirdim." Bunların birden fazla sebebi var aslında ; özgüven eksikliği , kararsızlık , sevgisizlik , yetersizlik, güvensizlik gibi gibi. Bu sebepler arttırılabilir , bunlar dahilinde insanlar özelini bir şekilde anlatır. Böyle bir durumda siz bunu kaldırabilecek misiniz , niye anlattı , ne anlattı ve ne kadarını anlattı ve de kime gibi sorularla aslında bu rahatsızlık çözülebilir. Şüpheleriniz varsa ya da şahit olduysanız da yine farklı bir değerlendirme çerçeveniz olmalı.
Ben bu gibi durumları tahammül çerçeveme koyarım ve belirttiğim soruları sorarım. Eğer tahammül edemeyeceğim raddeye geldiyse sen yoluma ben yoluma. İşin bokunu da çıkarmaya gerek yok efendim. İnsanoğluyuz olur böyle şeyler ama her şeyi de anlatılmaz hadi anlattı diyelim anlattığı kişi de çok önemli!!
Yatak odası maceralarımızı ele güne anlatmadığı sürece fazla sorun yapmam. Her insan takıldığı kendi başına aşamayacağını düşündüğü konularda bir dostuna fikir danışabilir. Mahremiyet oldukça önemli bu konuda.
Anlatmam cünkü genelde insani dolduruşa getiriyor en yakin sandigimiz dostlarimiz bile. Olay oldugundan daha büyük bir boyuta variyor böylelikle. Hem biz unutsak bile, millet unutmaz, illa zamaninda siz de söyle böyle yaptiniz diye basimiza kakmaya calisirlar. Gerek yok böyle seylere. Sevgilim bu hataya düsüp de özelimizi anlatirsa, onu karsima alip bunu yapmamasi gerektigini anlatirim, ne yapayim ki baska 😄
Ben bu sorunu esimle yaşadım özel değilde bütün kavgalarimizi anlatiyordu. Sonuc olarak gene kavga ediyorduk. Eşinin kavgalarını özelini anlatmak boşanma sebebidir unutmayınız. Dilini tutsa insanlar keşke saygısı olsa ilişkisine.
Bu benim için ciddi bir sorun çünkü aramızda geçen her şey özeldir kötü bir amaçla olmasa bile örneğin fikir danışmak için anlatabilir aklında sorular vardır gidermek için sorabilir yine de kesinlikle yapılmamalı ilişki iki kişi içindir.
Anlatılması taraftarı değilim çünkü 3. kişilerin yorumuyla karşımızdaki bey/hanım o 3. kişilerin yorumlarına göre hareket ediyor sonra ilişki hepten rayından çıkıyor
cok saygisizca bir sey kavga o tur seyler bir yere kadar anlatilabilir ama diger ozel seyler iki kisinin arasinda kalmali kesinlikle oyle bir sey yapsa sert bir sekilde uyarirdim