Kimseye söyleme gidişini, ben söylemedim. Elimde senin siparişin olmayan torbalarla geliyorum eve.. Ağlaya ağlaya öpüyorum yattığın yastığı yorganı Sanki beni az önce yolcu etmişsin gibi çıkıyorum sokaklara.. Üst komşuya hava atarak, bir fiyaka bir görsen.. Ne garip bu insanlar! Bütün mahalle, hatta alttaki bakkal bile seni geçen kasım öldü sanıyor... Ne garip bu insanlar! Hala her sabah bana selam veriliyor.. Sanki yaşıyormuşum gibi..
Bence edemez, 2020 yılında olduğumuza göre. Güven eksikliği varken şu içinde bulunduğumuz zamanda ve hevesler aşk olmuşken kim kimi bekler ki, taze kalması zor ama imkansız değile geliyor. İnsanlar değişken, etkenler kişileri değiştirebiliyor. Altarnatif çokken o bir zamanlar onun için atan kalbin eskiye ait olma ihtimali çok düşük derim.
Mantıken yaşanılan aşkların çoğunluğu yarım kalıyor. Bir çok ayrılık yaşanılanların noktasında gerek anlaşmazlık, gerek coğrafi etkenler, o aşkı ileriye taşıyamıyor. Netice olarak değer vermişsen sevdiğine, mazinde belkilerle/eğerlerle boğuşup duruyorsun. Yüreğinin bir tarafında paslanmaya bırakılan hissiyatların, eski heyecanı yakalayamadığı sürece kalbini ve beynini yormanın çok anlamı yok bana göre. Sonuç bağlamında ilk cümlede söylediğim gibi o güzel duygunun içinde hayaller, umutlar vardır ve kimse yarım kalan gerçeklikten soyutlanmayan nasırlaşan hayaller kurmayı istemez..
Ne demiş şair kavuşursan aşk olur kavuşamazsan sevda.. Hiç başlamamış bir aşk sevdaya yerini bırakır hiç kaybetmez tazeliğini hislerini biryerlerdedir ve hep sizinle olur ama başlamış ve belirli nedenlerden dolayı bitmiş bitmeye mahkum olmuş ilişkiler eskisi gibi olmaz sorunlar kendini tekrarlar ve bu hep böyle devam eder çileye dönüşür
valla 10 sene önce yarım kalan aşkımla 4 ay önce evlendim 😒 eskisi gibi hissetmiyorum tabiki ama bir şekilde tanıdığınız için herşey güzel olabiliyor ben mutluyum
Çogundan tecrübelıyım 6 senelık hatundan ayrılmıştım şu an da 4 senedır devam ettıgım ılıskı mevcut :) eskı ılıskı nasıl bitti önemli çok kötü bitse bile dönüşü olabilir ama utanarak ama bunalarak ama sıkılarak ya da hiç denemeyerek... güvenmeyi geçtim iyimser ol yine de yaptıgı şey aklına gelir gelir durur.
Bununla ilgili bir sürü örnek biliyorum ve hiç biri hoş değil mesela karşı komşumuz abi hiç evlenmemişti yıllar sonra lise aşkını sosyal medyada görüp yeniden konuşmaya başlıyorlar ama kadın evli çocuklu neyse adam kaç haftadır yoktu bir gün evine bir kaç adam geldi sordular falan sonra öğrendikki kadınla kaçmışlar be bunun gibi bir kaç örnek daha var
Derin bir tahribat ve dönüşü olmayan hatalar yapılmamışsa olabilir. Yarım kalan aşklar hep can yakar ve unutulmaz diye düşünüyorum. İnsanın içinde ukte kalır, boğazındaki yumrunun sebebidir yarım kalan aşk.
Yarım kalan aşkın devam etmesini ben bizzat yaşıyorum ve gerçek ne kadar uzun zaman geçsede aşk kaşdığı yerden daha güzel devam ediyor💖 dilerim gerçek aikı bulamayanlar bulur çünki anlamsız duygular çe çift olmak tam olmak işte bütün mesele bu
Hayır. Ayrı kalındığı sürede yaşanılan hisler terk etmez insanı. Görmezden gelsen bile gece kafanı yastığa koyduğunda çocuğunu döven anne gibi başlarlar vurmaya. Ben.. Sana.. Demedim.. Mi.. He.. Yapma.. Diye..
Evet eger gerçek bir aşk ise, daha da alevlenmiştir seneler içinde, her gece o garip hisle uyanmışsındır yokluğuna alışmak için, rüyalarında görüp sabah ağlamışsındır, kavga ettiğin günleri bile özlersin hatta... İşte o durumda kavuşmak var ya... O alevlenmiş haliyle kavuşmak bir başkadır. Allah tüm ayrı kalan aşıkların kavuşmasını nasip etsin
Eğer aile yüzünden ayrılık olmuşsa zamanında olabilir. Ama partnerler zamanında anlaşamadı diye olmuşsa çok zor ben yapamazdim ama yapıp sonunda evlenip yuva kuranlar var diye duydum
İkiye böldüğün elmanın yarısını yiyip yarısını unuttuğunda nasıl sararıyorsa tadı bozuluyorsa yarım kalan aşkta öyledir devam eder ama bayatlamıştır herşey olur eskisi gibi olmaz
Onu biriktirirsin içinde şöyle olabilirdi böyle olabilirdi diye hep pişmanlıkların olur sevgin büyür. Ve tekrar başladığın zaman eskisi gibi hatta belki daha güzeli olabilir❤️ inanıyorum
Devam edebilir ama ne kadar güzel bir ilişki olur durumlar ve koşullara göre değişir. Belki öylesine devam eder ve sonra tekrar biter. Belki de kıymetini anlarlar birbirlerinin daha bağlanırlar
Sanmıyorum. Yaşım küçük daha fakat buna benzer bir şey başıma geldi. Baktım ki insan büyüyünce fikirleri de duyguları da bir anda değişiyor. Yenilik lazım, en güzelinden.
Bu hayatta hiçbir şeyin garantisi yok ama sevginin de çok başka bir gücü var ben buna inanıyorum solan bir çiçek bile sevgiyle ayağa kalkıp tekrar açabilir imkansız diye bir şey yok bana göre görüşümde dediğim gibi iki tarafında hala seviyor olması şartıyla yapamıcakları şey yok
Bazen insanlar umutla salakligi kariştiriyor sanki dersin hapiste allahtan umudunu kesmemis de ben buna itiraz ediyorum bazilari ergen ergen sevgilisiyle ayrilmis allahtan umut kesilmez diyor allah ne ile alakasi var bunun
Ben bu konuda sana katılmıyorum dediğin bir yere kadar doğru bana göre yaşanmışlık ve karşındakine duyduğun hisse bağlı ergen derken yaşının küçük olmasından bahsediyorsan o yaşta duyulan sevgi çok masum oluyor saygım sonsuz takıntılı olma durumdan bahsediyorsan ona söyleyebilecek bir lafım yok ama umut insanı hayata bağlayan şeydir sadece sevgili ikili ilişki anlamında demiyorum her anlamda her insan bu hayata tutunmak için bir umut arar
Doğru diyosun bak ben geçen sene psikiyatri servisinde stajımı yaparken çok insan vardı öyle birine gerçekten bağlandığı ve terk edildiği için hasta olan insanlar çünkü başka kimsesi yoktu sen şimdi buna gidip de umudunu kes diyemezsin işte sonra gider intihar eder hayatına son verir benim anlatmak istediğim bu
😅 bak yine dedigime geldik o zaten yapmi benim dedigim hatayi kafayi takmiş ona yok umut yok ayrilamam yok allah bana yardim eder onu bana getirir diye artık kafayi yemis ona umudunu kes desen de kesemez artk hasta cunku