İstanbullu birinin Antalya'da yaşaması zor mudur?

Şöyle kısa özet geçeyim biz 7 kuşak İstanbullu bir aileyiz ve İstanbulun bu trafiğinden osundan busundan sıkıldık ve Antalya'ya taşınma kararı aldık üniversite sınavlarına da hazırlanıyorum ve hedefim Akdeniz üniversitesi. Fakat Antalya insanı aslen köylüdür ve ben oraya uyum sağlar mıyım bilmiyorum şehir bakımından hiç bir problem yok ama insanları? Bizde öyle mesela gelenekler yoktur veyahut ne biliyim evlilikte isteme merasimi falan yoktur bu tarz köy adetlerimiz yoktur biraz avrupai yaşıyan bir aileyiz ve Antalya'da turizm kenti, dolayısıyla çok yabancı var ama yerlisi de var ve ben ileri de evlendiğimde falan büyük olasılık Antalya'da yaşayan biriyle evleneceğim çünkü tüm geleceğimiz Antalya üzerine artık ve endişelerim var gerek evlilik olsun gerekse arkadaşlık olsun. Ben bu yüzden Antalya'da yaşayan oranın yerlilerinden bilgi almak istiyorum. Antalya erkekleri nasıldır, Antalya kızları nasıldır vs vs. Bu arada yanlış anlayanlar olabilir ama ayrımcılık söz konusu değil burada sadece "kültür ve yetiştirme" farklılığı söz konusu lütfen yanlış anlamayın.
İstanbullu birinin Antalya'da yaşaması zor mudur?