Mutlaka Okuyun!
Sünnetin Sağlıklı Olduğu fikrini bize yaradılış felsefesi savunucuları empoze ediyor!
Erkek ve Kadın sünnetinin savunucuları ilkin bunu ilkel doğmalarla açıklamaya kalkıştılar fakat bilim ilerleyip yaradılışçı teoriye darbeler indirmeye başlayınca beylerimiz bu seferde bilimi kendi argümanlarıyla vurmak gibi sinsi bir işe soyundular. Nasıl oluyor bu?
Adamlar ortalama halka içinde bilimsel verilerde olan pekçok argümanı sunup " - bakın gördünüz mü yaradan ancak bu kadar muhteşem bir şeyi var eder" diyorlardı.. İşte Sünneti savunabilmek için ellerine 1950'lerde Musevilerin desteklemesiyle o zamanki eksik bilgiler ile harmanlanmış yeni ve o zaman için güçlü bir savunma hattı kurdular... peki bilimsel veriler gerçekte ne diyor?
Bilim diyor ki o deri koruyucu ve çok özellikli bir deridir, sünnet derisinin esas görevi göz kapaklarımızın görevinden farklı değil. Peki biz Trahoma olduğumuzda göz kapaklarımızı kesip alıyorlar mı? Hayır! Napıyorlar? uygun bir tedavi ile eski sağlığına kavuşturmaya çalışıyorlar.
Sünnet derisindeki darlık, iltihaplanma gibi patolojik vakaların tedavisi yapılır ve bu kısım eski sağlığına kavuşturulur.
Şimdide Sünnet Derisi iltihabını bırakıp Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı ülkelerdeki kadınlarda daha az olduğu iddia ettikleri rahim kanserinin aslında hiçte öyle sanıldığı gibi az olmadığı, günümüzde yaygın hale gelen genel sağlık hizmetlerindeki istatistiklerle çürütülmüştür,
Dahası da var!
Müslüman erkeklerde görülen "Penis Kanseri" vakalarının ana kütle içerisindeki oranı %37'den fazladır, sünnetli erkeklerde değil Müslüman erkeklerde diye geçiyor istatistik, yani bunun üzerine dinen kendilerine farz olan Museviler deki ve batıda ilk doğduğunda ebeveynlerinin rızası olmadan sünnet edilen Hıristiyanlar daki oranlar da eklenirse oran %50'yi dahi geçmektedir...
Hem "Penis Kanseri" hemde "Rahim Kanseri" vakalarının oranlarının Sünnet ritüelini uygulayan toplumlarda görülme sıklığı Sünneti uygulamayan ülkelerdeki vaka o60 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bazıları işe yine zevki karıştırmış,Aslında o organların kutsallığını kimse düşünmez çifleşmenin ötesinde olsunda zevkten kudurayım,Sünnet, seyrek görülen bir kanser türü olmasına rağmen, penis kanserine yakalanma olasılığını belirgin bir şekilde azaltmaktadır.
· Sünnet AIDS de dahil olmak üzere cinsel temas yoluyla geçen hastalıklara yakalanma olasılığını azaltmaktadır.
· Sünnet, penisi iltihaplardan korumaktadır.
· Sünnet fimozis adı verilen, sünnet derisinin geriye çekilmesini engelleyen darlıkların oluşmasını engellemektedir.
· Sünnet genital hijyeni kolaylaştırmaktadır.
Sünnetli erkeklerin eşlerinde rahim boynu kanseri daha az görülüyor
Sünnetin diğer enfeksiyonların yanı sıra kadınlarda rahim boynu kanserinin en önemli sebeplerinden biri olan İnsan Papilloma Virüsü (HPV) enfeksiyonuna yakalanma riskini de azalttığı bildirilmektedir. Yapılan araştırmalar, sünnetsiz erkeklerde insan papilloma virus enfeksiyonu sıklığının sünnetsiz erkeklere göre üç kat fazla olduğunu göstermiştir. Bunun sonucu olarak sünnetsiz erkeklerin eşlerinde rahim boynu kanseri, sünnetli erkeklerin eşlerine göre 2.5 kat daha sık görülmektedir.Neden böyle bir soruyu merak ettin?21 Yorumla
- Sağlık konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılSaglık açısından gerekli. o derinin altı enfeksiyon kapıyor. Ve tıbben tavsiye edilen bir durum.
Dinen farz olmaya bilir ama bir sünnet ama gereksiz degil hijyenik açıdan daha saglıklı ..
Cinsellık açısındanda düşünce daha hijyen bir durum saglar ee neden tercih edilmesin ki.
İslamiyette farz degil ama kuvvetli bir sünnet.
Musevılıkte farz.
Hırıstıyanlıkta hukmu olmayabılır ama bırçok hrıstıyan yaptıtyor hıjyen açısından saglıklı dıye.
Bu kadar saglılı bır uygulama toplumda uygulanması desteklenmesi gereken bır durum.
Tefferuuatlara hıç gerek yok gereksız polemikler.13 Yorumla- +1 yıl
bence erkeklere tuvalet hijyeni verilirse hastalık kapmazlar.. tabi öyle yap, çık , hastalık olur.. :S
- +1 yıl
Çocuklarda olunca tavsiye edılıyor neden bu kadar ustelıyorsunuz kı.
Yahudılerde bu mecburı oluyor. Bızde sunnet yanı senın ıbadetıne manı degıl olup olmaması ama temızlıge ehr abdestte dıkkat edınce özellıkle. neyse..
Hrıstıyanlarda ne sunnet ne farz ama ınsanlar hıjyen açısından bunu uyguluyor. İstemiyorsan çocuguna yapmazsın okadar ya . - +1 yıl
@yokoylebisey faydası var derken ben sünnet oldum ama bir faydası yok yani boş yere mi sünnet oldum ben
Sünnet penisin uç kısmındaki sünnet derisinin penisin baş kısmı tamamen ortaya çıkacak şeklinde kesilmesi olarak tanımlanıyor. Yapılan araştırmalar sonucu Sünnet operasyonunun birçok faydası olduğunu belirten Dr. Budan; “Sünnet penis kanseri riskini azaltıyor. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların görülme sıklığını ve eşi sünnetsiz olan kadınlarda serviks kanseri sıklığını düşürebiliyor. Yeni doğan erkek bebeklerde ise idrar yolu enfeksiyonlarının görülme sıklığını on kat azaltıyor.” Sağlık için yapılması gerekiyor bnce
13 Yorumla- +1 yıl
vay be.. acaba bunu sünnetsiz bir bilimadamı araştırsa sonuç ne olurdu.. tamam tek taraflı yaklaşmayayım olaya :) lakin yineden antik zamanlardan kalma.. ve o zaman tıp böyle gelişmiş değildi.. iyiki olmuşuz diyeyim bari, çok faydalıymış
- +1 yıl
antik zamandan kalmış olabilir o zmanda insanlar idrar yolu hastalıklarına kapılmıyordu arkadaşım sanki boş bir uygulama gibi yazıyorsunuz sık sık idrar yolu iltaplanması geçiren çocuklara bıle tavsiye edıyoruz bunu neden saglıklı bir uygulamayı es geçiryorsunuz ki. Kesip kestırmemk sizin tercihiniz olsun ozman sen oglunun kını kestırmezsın olur bıter.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
Bi kere sünnetsiz erkekler cinsel saldırganlığa ve ahlaksızlığa daha yatkındır. Cinsel suçlar Türkiyede bir ise Avrupa da bin dir. Ayrıca sünnetsizler daha fazla mastürbasyon yapar. Daha fazla seks düşünür. Çünkü kalın sünnet derisinin altındaki penis baş (mantar) kısımları smegma denen kaygan bir sıvı ile kaplıdır.sünnetsizlerin Penisbaşları çok hassastır. Oturup kalktıkları zaman, yürürken, hareket edereken kaygan sıvı ile kaplı penisbaşı üzerini kapatan deriye sürtünür. O zaman sünnetsiz erkekler ellerinde olmadan seks ve cinsellik düşünürler, halbuki hayat seksten ibaret değildir. Sünnetsiz erkek seks konusunda kendini daha az kontrol edebilir. Sünnetli erkekler ise daha rahat kontrol eder. Sünnetsizler çabuk boşalır. Ve çok pis kokarlar.
Victoria dönemi ingilteresinde masturbasyon okadar yaygınlaşmıştıki devlet bu çılgınlığa dur demek için kendini masturbasyon yapmağa kaptıranları zorla sünnet ettiriyordu, öyle azıcık ucundan da kesmiyorlar, deriyi daha yukarıdan kesiyorlardı.
Bu gün amerikan ordusunda sünnet zorunludur ve sünnet derisi çok az pay bırakılarak iyice yukarıdan alınır.
Sünnet islamdan öncede vardı. İslamdan, Hıristiyanlıktan ve Musevilikten binlerce yıl önce yaşamış olan Hz İbrahim’e Tanrı sünnet olmasını emretmiştir. Hz İbrahim 80 (seksen) yaşındadır ve bir balta ile kendi kendini sünnet etmiştir. Tanrı gönderdiği tüm dinlerde sünnet olunmasını istemiştir. Hz. İsa da sünnetliydi. Fakat Papaz ve rahipler Tanrının yolladığı dini bozmuşlar ve sünnet için de, İsa tüm Hıristiyanların yerine bu acıyı (sünnet olma kast ediliyor) çekmiştir artık bizim sünnet olmamız gerekmez diyerek işin içinden çıkmışlardır. Bu gün Hıristiyanlar da kendi dinlerini yalanlarcasına sünnet oluyorlar.
Ayrıca sünnetsizler bir kadınla gerçek ilişkiye giremez. vajina içinde bile kendi dış derisine sürtünür durur. kadına sürtünemez. Sünnet penis boyunu etkilemez. sünnet derisi tıpkı uzayıp giden tırnak veya saç yada göbek bağı gibidir. vücuda ait değildir. fazlalıktır. ayrıca sünnetsizlerin penisleri sağlıklı gelişemez ve penis başları küçük kalabilir.
Sünnetlilein penis başları keratinle kaplıdır, kurudur ve daha az hassastır, temizdir. Üzerini kapatan bir deri olmadığı için daha büyüktür.
AIDIS mikrobu kesilmemiş sünnet derisinde daha çabuk ürer, oraya daha rahat yerleşir. Yine sünnet derisi yedirilen denek farelerin %90 ı kanser olup ölmüştür.
Eğer benim dinimde sünnet olmasaydı ve yine bu yüzyılda yaşasaydım 20 li yaşlarda bir hastaneye giderek kesinlikle sünnet olurdum.44 Yorumla- +1 yıl
"Ayrıca sünnetsizler bir kadınla gerçek ilişkiye giremez. vajina içinde bile kendi dış derisine sürtünür durur. kadına sürtünemez. sünnet derisi tıpkı uzayıp giden tırnak veya saç yada göbek bağı gibidir. vücuda ait değildir. fazlalıktır. ayrıca sünnetsizlerin penisleri sağlıklı gelişemez ve penis başları küçük kalabilir." Özel seçimlik yazılama karalamalar...
Sinirimden tırnaklarımı kemiriyorum,
Arkadaş benim yazdıklarıma yorum yapma bir zahmet ha!
Memnun olurum.. - +1 yıl
geocities.com/tabibler/index.html buyur bu sitedekileri oku demir 77
Mutlaka Okuyun!
Sünnetin Sağlıklı Olduğu fikrini bize yaradılış felsefesi savunucuları empoze ediyor!
Erkek ve Kadın sünnetinin savunucuları ilkin bunu ilkel doğmalarla açıklamaya kalkıştılar fakat bilim ilerleyip yaradılışçı teoriye darbeler indirmeye başlayınca beylerimiz bu seferde bilimi kendi argümanlarıyla vurmak gibi sinsi bir işe soyundular. Nasıl oluyor bu?
Adamlar ortalama halka içinde bilimsel verilerde olan pekçok argümanı sunup " - bakın gördünüz mü yaradan ancak bu kadar muhteşem bir şeyi var eder" diyorlardı.. İşte Sünneti savunabilmek için ellerine 1950'lerde Musevilerin desteklemesiyle o zamanki eksik bilgiler ile harmanlanmış yeni ve o zaman için güçlü bir savunma hattı kurdular... peki bilimsel veriler gerçekte ne diyor?
Bilim diyor ki o deri koruyucu ve çok özellikli bir deridir, sünnet derisinin esas görevi göz kapaklarımızın görevinden farklı değil. Peki biz Trahoma olduğumuzda göz kapaklarımızı kesip alıyorlar mı ? Hayır! Napıyorlar? uygun bir tedavi ile eski sağlığına kavuşturmaya çalışıyorlar.
Sünnet derisindeki darlık, iltihaplanma gibi patolojik vakaların tedavisi yapılır ve bu kısım eski sağlığına kavuşturulur.
Şimdide Sünnet Derisi iltihabını bırakıp Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı ülkelerdeki kadınlarda daha az olduğu iddia ettikleri rahim kanserinin aslında hiçte öyle sanıldığı gibi az olmadığı, günümüzde yaygın hale gelen genel sağlık hizmetlerindeki istatistiklerle çürütülmüştür,
Dahası da var!
Müslüman erkeklerde görülen "Penis Kanseri" vakalarının ana kütle içerisindeki oranı %37'den fazladır, sünnetli erkeklerde değil Müslüman erkeklerde diye geçiyor istatistik, yani bunun üzerine dinen kendilerine farz olan Museviler deki ve batıda ilk doğduğunda ebeveynlerinin rızası olmadan sünnet edilen Hıristiyanlar daki oranlar da eklenirse oran %50'yi dahi geçmektedir...
Hem "Penis Kanseri" hemde "Rahim Kanseri" vakalarının oranlarının Sünnet ritüelini uygulayan toplumlarda görülme sıklığı Sünneti uygulamayan ülkelerdeki vaka oranları ile başa baş gidiyor olması ve bir kaç puan fazla olmasının kesinlikle tu-kaka edilen Sünnet Derisi ile ilgili değil, ama Hijyen Kurallarına uyulmaması ve Genetik Yatkınlıkla izah edilmesi daha mantıklıdır! Kadın sünneti ve erkek sünneti ile ilgili olarak yanlış yapılan veya gayri sıhhi koşullarda yapılan bu barbarca işlem sonrası cinsel hayatları karartılan kadın ve erkek sayısı emin olun ki kanser ve iltihaplanmalardan dolayı zarar görmüş kişi sayısını ona katlar!
Sadece sünnet derisinin fazla alınması bile Penisin normal gelişimini engelleyip kısa kalmasına sebep olabiliyor!
Arkadaşlar Soruyu soran arkadaşımız belki bilinçli olarak sordu, belkide bilinçsiz olarak sordu fakat BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUMUZ LİSE VE ÜSTÜ EĞİTİM ALMIŞ BİLİNÇLİ İNSANLARIZ!
ÇOCUKLARIMIZIN BEDENLERİNİ ORTADA HİÇBİR SORUN YOKKEN, YANİ HERHANGİ BİR PATOLOJİK DURUM SÖZ KONUSU DEĞİLKEN BİZİM KESTİRİP BİÇTİRMEYE HAKKIMIZ YOK!
Hadi diyelim bir erkekte Yaradan yanıldı, Yahu hepside mi defolu be! :))))43 Yorumla- +1 yıl
Kadın sunnetı uygulaması ıle erkek sünnetti uygulamasının amaçları bıle tamemen farklı.
Saglık açısından erkek sünneti toplumlarda uygulanan güzel bir uygulama, sen bıreysel olarak gerekmedikçe çocuguna yaptırma olur bıter.
Dıger bu uygulamayı destekleyen tıpçıları da bılım adamlarınıda moron dıye yargılama . - +1 yıl
yokoylebisey... hanımefendi!
Şimdi, yaşadığımız şu enteresan zamanlarda realite bir kez daha gösterdi ki, kul köle eğitiminde yetişenlerin demokrasi içerisinde isteseler de demokratlıkları kendilerine.. Yani takiye yapmaktan başka bir şey değil. Yine aynı grupların önermeleri, savundukları argümanlar ne kadar isterlerse istesinler eninde sonunda bilimsellikten uzaklaşıyorlar..
Şimdi ben din kökenli olduğu için reddini savunmuyorum, bilimsel olmadığı için red ediyorum..
Kadınında erkeğinde sünne
+1 yılSünnet olmasam belki olmak isterdim; ama oldum diye olmamış olmak istiyorum.
Bu kültürel birşey, dini değil...
Sağlık açısından penis bilmem ne kanserini engelliyormuş. O ne ki hiç duymadım. Ben en çok akciğer kanserini duyuyorum, öyleyse akciğerimi aldırayım ki kanser olmayayım. Erkek te aids'i önlüyormuş, bilemedim nasıl oluyor o.
Sünnetin temizlik açısından iyi olduğu söyleniyor. Neden, çünkü erkek yapıyor çıkıyor, çoğu elini bile yıkamıyordur. sünnet olmamışsa idrar kalır kesin arada. Peki kadınlar? onlar tuvalet hijyenine önem veriyorlar, siliyor yıkıyorlar. Ee erkek kendi temizliğine, o iki damlaya dikkat etmezse tabiki sağlıksız olur. Bırakın sünnet etmeyin, hijyen öğrensinler diyorum bazen.
Sünnet derisinde ne kadar sinir ucu var bilmiyorum. Valla çocuktum, dokunurdum ama hatırlamıyorum his durumunu. Belki hislerimi azalttılar, belkide işe yaramaz birşeydi.
Peki işe yaramaz olsa neden doğa onu oraya koymuştu? neden allah onu yaratmıştı? Yüce yaratan bi kusur mu yapmıştı? o deri, hassas penis başını sürtündemeden koruyordu halbuki.
Peki sünnetin aslen kültürel olduğunu, antik kabilelerle bekaret kadar eski olduğunu biliyormusunuz? İlkel kabilelerin iki cinsinde cinsel organlarıyla takıntıları vardı. Bizim bildğimiz semavi dinlerden önce olan birşey. Hala afrika ve avustralya kabilelerinde var olan gelenekler.
Orta avustralya kabilelerinde bir uygulama, penis idrar yolu boyunca uçtan dibe kadar yarılır. Haliyle artık idrar da sprem de uçtan çıkamaz dipten çıkar. Amaç neyse artık.
Öyleki o antik kabilelerde olduğu gibi, günümüzde afrika kabilelerinde erkekler sünnet edilir. Aynı şekilde kadınlarda sünnet edilir. Bunun kadını, kadın yaptığına inanıyorlar. Bebeğin başı doğarken klitorise değerse bebek ölür diyorlar ve yaptıkları şeylerin insanlık dışı olduğu hiç anlatmayayım. Buna maruz 120milyon kadın var WHO'ya göre. Ve bu acı uygulamalar mısır gibi büyük ülkelerde bile uygulanıyor, geçtik kabileleri.Bununla birlikte ortadoğu ve endonezya, malezya'da da yasak ama yaygın. Ve mısırda bunu islamın bir gereği olduğu, kadını HIVden ve 'fahişelikten' koruduğu söyleniyor. Tabi küçük bir kızda tramva yaratırsan cinselliğini öldürürsen HIV de fahişelik de görülmez. İyi mantıkmış.
Şimdi sizce bu nedir? Aslında olay dini değil, olay kültürel ve olay çook eskiye dayanıyor. Dinler bunu açıkça emrediyor mu? Olayın dini boyutunda değilim çünkü farz olmadığına inanıyorum. Çünkü bu binlerce yıllık birşey. Sizce bizim dinimizde kadınların sünnet edilmesi yazıyormu? mısırlı ve endonezyalı müslümanlar nereden buluyor, kuranda yoksa?
Bence bu olay tamamen kültürel ve tarih öncesinden beri insanların cinsel organlara takıntısından geliyor. çünkü o kabilelerde ergenliğe ulaşan kızların bekaretini bir cisimle almak yada bakire kurbat etmek gibi uygulamarda vardı.
Ben oğlum olursa, kendi isterse olsun hatanede. Ben küçük bir çocuğun bedenine müdahele edemem. Bu hak bizim değil. Herkes kendi bedeni hakkında karar vermeli.21 Yorumla- +1 yıl
fark ettim de finald soruya cevap vermemişim :D
hmm bilmiyorum olabilirdim de olmayadabilirdim.. karar veremiyorum ki şimdi. ikisini de görüp karar vermem gerek. ama doğal hali daha iyidir, doğa ve yüe yaradan herşeyin en iyisini bilir ve yapar. kalsın benim ki.
sünnet zararlıdır, bir an evvel terk edilmesi gerekmektedir. reşit olmayan bir
insanın ,kendi şahsi rızasına danışılmadan bir başkası tarafından vücudundan geriye
dönüşü mümkün olmayan tek bir parça dahi koparılma kararı verilmesi yanlıştır. buna ana
babanın dahi hakkı yoktur. (bkz: anayasa)da insan haklarına aykırı tutum ve davranış
biçimidir ve acilen yasaklanmalıdır. buna uymayanlar hakkında en ağır cezalar
verilmelidir. sünnetin din ile veya herhangi bir sebeple hiçbir şekilde uzaktan
yakından bağlantısı yoktur, bulunamamıştır da. hepsi rivayetten öte değildir. zaten bu
bir tabudur ve barbar toplumlarda kabileler arasında görülür. medeni toplumların sözünü
dahi telafi etmediği karanlık bir safsatadır. buna çanak tutan zihniyetlerde bir o kadar barbar ve
zalimdir. fakat toplumumuzda bu safsata her (er)
kişiye eziyet şeklinde yaşatılmaktadır. her faninin ölümü tatması gibi her (er) kişinin
sünnet acısını tatmasını sağlamak politik ve rant çıkarlı olmasından başka birşey
değildir. bu da aydın kesim tarafından anlaşılamamış ve anlaşılamayacaktır da.20 YorumlaDini olarak öyle bir gereklilik olmadığı düşünülse kendi kararıyla sünnet olan kişilerin sayısı çok az olurdu.. Zaten dini olarak gerekli olduğu düşünüldüğü halde kimse kendi kararıyla sünnet olmuyor, genelde çocuk yaşta aileler tarafından sünnet ettiriliyor.. Bu da insan haklarına aykırı bir durum..
Sünnetin islam diniyle alakası yoktur, mısırlı firavunlar zamanından beri ortadoğuda uygulanan yahudi çıkışlı bir gelenektir.. Zaten adı üstünde "sünnet" dini olarak zorunlu olmayan bir durumdur..
Türk kızları genellikle toplumsal nedenlerden dolayı sünnetsiz erkeklere karşı önyargılı, zaten hemen hemen herkesin sünnetli olduğu bir ülkede çoğu sünnetsiz penis görme yada deneme şansı bulamıyor fakat sünnetsiz biriyle birlikte olmanın nasıl olduğunu merak ediyor..
Kişisel deneyimlerime gelince birlikte olduğum türk kızları sünnetsiz diğerlerine göre beklediklerinden daha iyi bulduklarını söylüyorlar.. Sünnetsizken mastürbasyon yapmak daha kolay ve zevkli, sünnetli olsam bu kadar zevk alabileceğimi sanmıyorum..
Sünnet derisinin fonksiyonu penisin uç kısmının hassasiyetini korumaktır.. Sünnetsiz bir penis kalktığı zaman ucunun yavaşça dışarı çıkması bence tahrik edici bir görünü ve seks esnasında hem sahibine ve partnerine verdiği zevk tartışılmaz..
Sünnetsiz biri olarak iyi araştırdığım bir konu ve kesiinlikle sünnet olmayı düşünmüyorum, son derece memnunum.. Umarı yeterince aydınlatıcı olabilmişidir.. : )33 Yorumla- +1 yıl
evet çok güzel anlatmışsın. Zaten birleşme açısından bir kadına fark etmez, çoğu önargı toplumsal
sünnetin, çoğunun kararı olmadan zorla bedenine değişiklik olduğu için ben de insan haklarına aykırı buluyorum. Kararın çocuğa bırakılması gerekir. Senin durum iyiymiş.. bizimkini çaldılar. Hakkımı helal etmiyorum onlara! - +1 yıl
ama senin bununla gurur duyman ilginç :))
Bize yutturulan nanelerden biri daha..!
Geçin bunları resmen şeyimizi buduyorlar, kendi çocuğunuzun bedeni üzerinde bu kadar hoyrat davranmayın.
Softa kısmının en kolay köşeye sıkışıp eveleyip durduğu konuların bir tanesi de sünnet konusudur! Çünkü Kuranda tek bir kelime dahi yoktur erkek sünneti ile ilgii, dahası sadece Musevilere farz olan bir dini uygulamayı siz kalkıp müslümanlara nasıl mecburi kılarsınız.
Erkek kişi gelsin 20 yaşına kendi bedeni ile ilgili ne yapmak istiyorsa yapar. Anne ve babaların çocuklarının bedenleri üzerinde böyle bir hakklarınn olmaması gerektiğini düşünüyorum.
Eskiden ne güzel bir uzuvdu severdim kendisini,
sonra bir fenni sünnetçi kopardı onu benden,
bakma 2,3 gram olguğuna,
sanki kalanı hep eksik gibi..24 Yorumla- +1 yıl
çak, doğrusun adamım, bunlar bilerce yıl önceden kalma gelenekler.. modern zamanda barbarlık denecek şeyler.. ama bize şirin gösterip götürüyorlar ucunu :'(
- +1 yıl
doğru diyorsun nudist demir77 ye sen ne dersen de o dediğinden vazgeçmez işlemiş ona bi kere kolunu kes deseler kesecek sonrada din için yaptım diyicek.
Eğer dinimizde erkekler için sünnet olmak şart olmasaydı yinede sünnet olur muydunuz?
... Soruda din kavramı geçtiği için dini bir kenara bırakarak cevap vermek gerçek olmayacağını düşünüyorum.Dinin yap ve yapma dediği şeyleri incelediğinizde bencilce istekleri içermediğini,tamamen kişinin fiziki sağlığına yönelik olduğunu göreceksinizdir.Allah 'ın kullarına ihtiyacı yoktur! Bizleri yaratırkende bizlerin ibadetlerine ihtiyacı olduğu için yaratmadı ! Öyle olsaydı bizlerde günahsı varlıklar gibi (melekler) yaratılırdık.İnsana ögü olan iradeyi kullanma hakkı tanıdı.Konuya bu yönden bakarsak ;
Sünnet dine ve fiziken olunması gereken bir uygulamadır.45 Yorumla- +1 yıl
dini bilgin iyi midir? hangi ayette geçtiğini merak ediyorum, biliyormusun?
- +1 yıl
ze oroco +1 bendensin
+1 yılhemen cevap veriyorum dün bir arkadaşım çocugunu hastaneye götürdü pazar pazar hastalık bu ve sonuç sünnet neden çünkü enfeksiyon riski daha çok dinin dışında tutmana gerek yoktu din ,nsana zaten iyi olanı insan için temiz olanı yap der zor olanı değil yinede belirtmek istedim.şart olmasaydı yinede olurdum o kadar film izledik hindi ibiği gibi ne o öyle :)
52 Yorumla- +1 yıl
Bu dinimiz gereği sünnet olmadım diyenlere şaşırıyorum.Tamam... Yahudiler ve müslümanlar da şart koşulmuş eywallah... Ama diğer dinlerde sünnet olmayacak veya olmak yasaktır türü bir ibare mi var?Hiç duymadım..Yani dini bu arkadaşların kabuğa mı tapıyor ne anlamadım.Sünnetsizliği matah birşey miş gibi bu tarz basit kelime oyunları ile reklam etmeye kalkan arkadaşlar bir zahmet şu sorularımın cevabını da versinlerde bizde aydınlanalım!
- Sağlık konusunda 845 cevap paylaştı.
u +1 yılSünnet zaten şart değil. Küçük yaşta çocukların iradesi dışında yapılıyor. Tabii ki bundan rahatsız değilim ve aklım başımda olduğunda bana sorulsa isterdim. Bu aslında bir gelenek bence. Oğlum da sünnet oldu. Sünnet erkek çocuklarında büyümüş olma hissi verdiği için çocuklar tarafından da isteniyor.
Sağlık açısından faydası var.12 Yorumla- +1 yıl
Bazı mezheplerde vacip bazılarında sünnettir. Hiçbir mezhepte farz olarak sayılmaz.
+1 yılŞimdi şu durum da var, ailesi müslüman olup kendisi müslüman olmayan (örneğin ben) erkekler de sünnete maruz kalıyor. Eğer dinde zorunlu olmasaydı sünnet olmazdım ya da ettirilmezdim çünkü sünnet derisi koruyucudur ayrıca cinsel açıdan daha çok zevk alınmasını sağlar. Ayrıca sünnetin sağlık açısından bir faydası yoktur kendimizi kandırmayalım derinin iç kısmındaki beyazlıklar iltihap değil, smegmadır penisi ıslak tutan sıvıdır. Böylece cinsel ilişki sırasında sünnetli bir erkek, sünnetsiz bir erkekten daha erken boşalır. Çünkü sünnet derisini kaybetmiş bir penis, iç çamaşırına sürter ve kurur. İlişki sırasında vajinanın ıslak ve sıcak duvarlarına değen sünnetli penis, alışık olmadığı için erken boşalır. Kısacası ailem zorunlu tutmasaydı, sünnet olmazdım. Ayrıca bir de psikolojik ve fiziksel acıları da var. Yani 5 kişinin tutup cinsel organını büyük bir acıyla kesmesi kimin hoşuna gider ki?
10 Yorumla
+1 yılBirkere benim hristiyan topluluklarina bir sözüm olacakti sizin incil kitapinizda ne yaziyor neylerin hakkinda konu edilmistir sadece Hz isa'nin hakkinda yazilmis kitaptir iste Hz. Isa ne yedi ne içti kiminle konustu nereye giti geldi felan filan ve sözde çarmaha verdi kendisini sizin günahiniz aff olsunsun diye af edilmek için insan asilmaz af ve tövbe istersin allah'tan akili olun ve dogrusunu konusalim burda HAKK DIN ISLAM'DIR ALLAH katinda Olan MÜSLÜMAN'DIR ve ALLAH'TAN BASKA ILAH YOKTUR sünnet konusuna gelince Hazreti Muhammet s.a.v bize sünnet olmamizi oruc tutmamizi hacca gitmemizi namaz kilmamizi buyurmustur temizligi güzelligi adaletligi sevgigi anne'ye baba'ya ve bütün büyüklere saygiyi ögretmistir.
Birkere bir KAFIR(Hristiyanlar) sormus bizde cennet'e girebilecekmiyiz?
HOCA: Sorun MÜSLÜMAN OLMUSMU?00 YorumlaKüçük yaşta sünnet olmanın büyük yaşlara göre dahada kolaylığı ve faydası var,nönce bunları öğrenin.nAma görülüyornki bu yeni nesil gelecek amerikanın başlangıcı gibi çok etkileniyorlar. Kendi değerlerini yukarı kaldırmak yerine toprağa gömen bir toplum olmaya başladık bu da bizim çöküşümüzdür.
00 Yorumla
+1 yıltabiki olurdum sağlık açısından gerekli zaten gerekli olmasa allah emretmezdi hem dini vazifemizi yerine getiriyoruz hemde ilerde hastalıklardan korunuyoruz avrupa ülkeleri bile bunun gerekli olduğunu kabul etti hristiyanlar bile suunet oluyorlar ama erken yaşta bebeken yapılması daha doğru benim biraz geç kalınmıştı sanıyorum 4-5 yaşlarındaydım korkumdan ağaca tırmanmıştım :))
24 Yorumla- +1 yıl
dini bilgin iyi midir? hangi ayette geçtiğini merak ediyorum, biliyor musun?
- +1 yıl
dini bilgim iyidir kendi çapımda ama senin bu konuda bilgin yok sanırım hadis diye bişey vardır hiç duydunmu bilmem resulallahin söyledikleridir yaptıklarıdır din hadislede beslenir bugün dünyada 3milyar insan müslüman var hepside sünneti uyguluyor yapıp yapmamak sana kalmış ama bunu sorgulamak allahın emrine yorum yapmak biz insanoğlunun haddi değildir
- +1 yıl
hadis diye birşeyin valığını biliyorum da sünnetin adı bizim peygamber efendimizin yapsanız iyi ama yapmasanız günah değil dediği sünnet ten mi geliyor? bunun külütrel olduğu uzun uzun yazdım, islam öncesi, tarih öncesi bir geleneğin modern hali.. tabi dine sözüm yok, çünkü dinler tartışmaya açık değil
- +1 yıl
sunnet peygamber efendimizn yapmamizi istedigi seylerdir zaten zorlama diye bisey yokki istemezsen sunnet olmazsin ama hz muhammet saglik acisindan uygun gormus ki soylemis gerek olmasa soylemezdi
Sağlık konusunda 375 cevap paylaştı. Hayır. Daha önce de yazmıştım pire için yorgan yakmak (sağlık açısından), dini anlamda da zaten Yahudi'lerden gelen bir gelenek.
Giden gitmiş :) Bir ay sonra oğlum olacak, o da sünnet olacak. Sırf buradaki karmaşayı yaşamaması için.10 Yorumla
+1 yılBen sünnetin yararlarını zararlarını falan bilmiyorum ama bence sünnet diye bir şey olmasaydı kimsenin aklına gelmezdi dur bi şeyimi keseyim diye düşünmezdiler o acıyı da çekmezdiler heralde.
36 Yorumla- +1 yıl
Valla ben bir kaç çocuk gördüm sünnet olucağını duyunca sokak sokak kaçan ağlayan zırlayan..
- +1 yıl
acımıyor anesteziden dolayı ama psikolojik etkisi var.
valla bin yıllar önce o ilken kabileler icat etmiş bunları.. onlar iki cinsin de cinsel organlarına takmışlar kafayı. sükürler olsun ki bizde kadın sünneti kavramı yok. ya öyle bir kültürden gelsekdik? antik insanlar nerden bulmuşsa bunları.. - +1 yıl
Olmamı :) annem kulaklarımı deldirmeye götürdüğünde bende böyle mi sünnet oluyorum demiştim oda evet kızlarda böyle sünnet oluyor demişti :)
- +1 yıl
sen iyi kurtarmışsın o zaman kulakla :D valla onlarda ilkel zamanlardan kalma.. hala afrika kabilelerinde kulaklarına kocaman küpeler, boyuna cemberler-boyun uzasın diye-, dudağa takılan şeyler -adı neyse-, piercingde oralardan gelme. Eski insanlar acı çekmek konusunda mazoymuş. küpe sevmeyen biri olarak üzüldüm kulaklarına.. neyse hadi delinmiş gitmiş işte :))) oldu da bitti maşallah
- +1 yıl
:D aynen kulakla yırttım ben...küpe takmayı severim ama ben ya
yorum yazamadmdan mobilden cevap yaziyorum tekrar @Ze_oroco arkadas derdin ne senin? Ha din ha inanc demisim mecbur muyum kelimelere takmaya! Surada dini karistirmadan cevap yazin denmis algin kitsa yazma! @nudist o sumkuruk lafin kimeydi?
13 Yorumla
+1 yılsağlık açısından belkide olurdum ancak uğraşmazdım büyük ihtimalle
oğlum olursa bebekken direk kıt kıt aldırcam uğraşmasın uğraştırmasın büyüyünce :)10 YorumlaSağlık konusunda 894 cevap paylaştı. amerikada bilmem kaç bin insan sünnetli
dini inançlarında bunun adı bile geçmiyor
sünnet gerçekten sağlık açısından ve ne kadar söylemek istemesem de estetik açıdan iyi bir şey10 YorumlaDinimde zaten sunnet olayi yok buna ragmen ailemdeki tun erkekler saglik nedeni ile kucukken sunnet ediliyor, sunu da belirteyim ki sunnet sadece islamda yok cok daha eskiye dayaniyor
27 Yorumla- +1 yıl
etmus !
... İslam bir inançtır.Din değildir.Müslümanlık bir dindir.İslam ademle başlayıp bugüne kadar gelmiş bütün dinleri kapsayan bir inançtır.Bütün dinler geldiği dönemlerde hak dindi.Yani sünnetin geçmişi islam öncesi demek yanlış bir düşünce,sünnetin geçmişi müslümanlık öncesi dersen bu daha doğru olur.Müslümanlık önce olduğu fikrine katılıyorum.Sünnet ibadet değildir,dini tamamlayan uygulamalardır.Bizler bu uygulamaları ilgili dine gönderilen peygamberlerden öğreniyoruz. - +1 yıl
Ey gidi F takımının sümkürükleri..!
Sizler Kuranda yazılı olandan gayrısından sorumlu değilsiniz. İslamiyet in kitabı bunun nasıl olacağını öğretti sen işine gelmediği için mi kulağını kapatıyorsun.
Erkek ve Kadın Sünneti Farz değildir!
Farz olmayan bir şeyi bir müslümana şart koşmak ne demek bre cahil!
Sen ALLAH MISIN? - +1 yıl
her müslüman bunun farz olmadıgını bilir. yorumlarında bıraz dıkkatlı ol nudist bey!
çok biliyormuş gibi yazıyorsun. - +1 yıl
F Takımıyla ilginiz mi var.. Zorunuza giden şey nedir kuzum!
Ben Müslümanlar ile ilgili dikkatli davranmamı gerekli kılacak ters bir yazı yazmadım.
Demogoloji yapmayınız.!Ortaya MÜSLÜMANLIK lafını sıkıştırıp genel görüntüyü "Müslümana Hakaret " hattına çekmenize müsade etmem...
Dikkatli okursanız sümkürük dediğim şeyin salya sümük çemkiriksiz ağlayan bir zatı muhteremi ve onun imam kılıklı askerlerini kastettiğimi anlarsınız. Doğruya iktidar onlarda ama beni bulamazlar.Gelsin Japonyadan
Gizli Üye(36-45)+1 yılsünnetsiz olması bana estetik açıdan itici geliyor, hele de sünnet derisi belirgin biçimde penisin üstünü kaplıyor ise... ama bir gün birine aşık olursam sünnetli mi değil mi diye düşünmezdim sanırım...
20 YorumlaBence sünnet olmalılar. Dinimizdeki kuralların hepsi aslında sağlığımız için konmuş kurallar ve dini bir kural dışında sağlıkları içinde sünnet olmaları gerektiğini düşünüyorum.
01 YorumlaŞart olmasaydı onun adı zaten sünnet olmazdı. Hiç düşünmemiştim ama görünüm acısından heralde olurdum.
22 Yorumla- +1 yıl
yine desinler yine olurum o derece yani:)
- +1 yıl
senin soruya yorum yaptık ya, ah bu sıcaklar mafetti beni
Bende olmazdım gerekli temizliği de sağlık için yapardım. Ve yanlış sünnet yüzünde peniste izler kalıyor böyle insanların psikolojisini bir düşünün
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSünnet olmak bilimsel araştırmalara görede çok faydalıdır.İleride penisde oluşabilecek bir çok hastalığı önler.Artık gayri müslümlerde sünnet oluyor bunu unutmamak lazım.
Ben şahsen genede olurdum sağlık için yani10 Yorumlayabancı erkeklerle ilişkilerim daha kuvvetli olduğu ve yabancı dilim olduğu için tüm tanıdıklardan kocan sünnet olacak mı diye soruluyor ben de hayır diyorum hep. gerek yok bence hiç fark etmez.
11 Yorumla
+1 yılDinle alakası yokki bunun sağlık acısından olsun gerekse seks hayatında orgasm ile alakalı olsun herseyde önemli bir şey tabiki önce sağlık eee bide dinimiz gereği şart.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltabiki hayır kimse olmazdı ama zaten türklerde bir gelenek diger müslüman ülkelerde kadınlarda sünnet oluyor eğer dini sebeplerden sünnet olunsaydı kadınlarda olmak zorunda kalırdı gereksiz yere çekilen bir acı kesinel parça gereksiz hiçbir işe yaramayan bişey degil ? eksik yaradıldıgımıza inanmıyorum insan vucudunda sonradan düzeltme yapılacak bişey olduguna inanıyormusunuz ? sadece müslümanlıgın simgesi oldugu için yapılırmış
10 YorumlaMüslüman olmasamda sünnet olurdum çünkü sünnet sağlık açısından müslüman olmayan toplumlarda da doktorlar tarafından öneriliyor.
20 Yorumladininiz gerektirmese kimsenin aklina gelmezdi bence.
ayrica benim icin sunnetli sunnetsiz farketmez11 Yorumla
+1 yılBen olurdum her şekilde. Bir zamanlar foreskin üstderi severken. Şimdi ise hiç sevmiyorum.
00 YorumlaDinimizde var tamam ama sağlık içinde önemli olduğu için, zorunlu olmasaydı da olunması daha mantıklı.
11 Yorumla
+1 yılHer ne kadar sünnet kartımda " Başima giydim bir fes aniden oldum prens korkmuyorum sünnetçi amca dilediğin kadar kes bu mutlu günümde buyursun gelsin herkes" yazsa da ben sünnet olmayacağım konusunda neredeyse emin sayılırım (:
10 YorumlaHem sağlık açısından hemde görsellik açısından daha iyi. Sünnet olmak iyidir.
20 YorumlaÜhüüü elbette hayır. Küçükken en sevdiğim şeyi kestiler. :(
26 Yorumla- +1 yıl
Haklısın kardeşim.. Mecburiyeti yokken bir kaç moronun öğretileri.. Sağlıklıymış bilmem ne kanserini önlüyormuşşşş, Onu diyene değilde mal gibi buna kananın aklına şaşarım.. Yahu O kesimden ciddi anlamda zarar gören kişi sayısı kanser olup ölecek kişi sayısını kaça katlar biliyorlar mı?
Eski bir ilkel toplum geleneğin, Bir ilkel toplum Ritüeli! - +1 yıl
Nuddist o moron ? herşeyi biliyormuş gibi yazıyosun nickinden bellı zaten sana göre her ayrıntı moronluk zaten sallaımm çıplak gezelım dogallık ya
kendi kararımı verebileceğim, eksilerini artıların anlayacağım yaşlar 15-16 böle bişey için. o yaştan sonra da dokundurtturmam kimseye :)
10 Yorumlaolurdum sağlığıma özen gösteririm. zaten cinsel organ icin iyi olanda sünnet olunması. kendini düsnüyorsan sünnet olcaksın yoksa sexler de zehir olur ;)
20 Yorumlasünnetsiz istemezdim..allah(cc) herşeyin en doğrusunu bilir.
28 Yorumla- +1 yıl
Sunnetsiz sen neden sunnet olmadın Kı? Sunnet adı ustunde farz degıl ama peygamberımızın uygulmasında var ondan dolayı.
- +1 yıl
Nudıst kadın sunnetının amacı başka erkke sunnetı başka araştır ok.:D
- +1 yıl
Yokolebisey o uygulamanın temel mantığı ilk çağ insanlarında aynıydı..
Kadın sünneti sana ne kadar barbarca geliyorsa, erkek sünneti de aynı derecede barbarcadır!
Ortada bir patolojik sorun varsa bir çocuğun beden bütünlüğüne dokunabilirsin!
Aksi taktirde ne annesinin ne de babasının böyle bir hakkı olmamalı. Yanlış mıyım?
olurdum da ertelerdim 17-18 yaşında falan olurdum herhalde
00 Yorumlakorkar olmazdım herhalde...mecbur olmayınca kendimi niye tehlikeye atayım ki...
10 Yorumla
+1 yılSünnet her yönüyle iyi pipi hakkında pek fazla bir şey bilmesem bile PİPİ Yİ KESMEK ŞART
21 Yorumla
+1 yılbilerek ve isteyerek olmaz korkardim. ama cocukken annem babam yine de yaptirsaydi cok memnun olurdum
00 Yorumla
+1 yılben sünnetsiz istemezdim benim için biraz acı çeksin hemde en hassas noktasından
15 Yorumla- +1 yıl
eh biraz
- +1 yıl
Ahahahajah
Müslüman olmayan ülkelerde de Sağlık açısından sünnet ağırlıklı olarak uygulanmaktadır. Gerekçesini zaten burada anlatılmış.
00 Yorumlayinede sünnet olurdum çünkü diğer türlü deri kesilmezse ucunda bişiler kalırdı ve sağlıklı olmazdı
00 YorumlaOzmazdım ben geri diktircem
00 Yorumlasünnet her yönüyle iyi .
02 Yorumla- +1 yıl
geocities.com/tabibler/index.html oku bakalım
- +1 yıl
HELAL olsun bir kelimeyle Allah muradina erdirsin.
Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı. Olmazdım
30 Yorumla
+1 yılhayır acıyor
00 Yorumla
+1 yılOlmazdım
00 Yorumla
+1 yılHenüz sünnet olmadım. Umarım beni de kesmezler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsünnet olmazdım şart olmasaydı çok canımız acıyor
00 Yorumla
1 yılzaten değil
00 Yorumla