Uyumlu bir çift olmak herkesin isteyeceği gözlerinin parlayarak seve seve kabul edeceği ilişki olsa gerek. Bana göre birlikteliklerinizde aynı frekansı tutturmak aşırı önemlidir. Tamamen aynı olmaktan bahsetmiyorum tabii ki ufak tefek düşünce farklılıkları, bakış açıları olacaktır bunlar insani nitelikler sonuçta. Ama belli bir paydada karşınızdaki insan ile kesişen özelliklerinizin vuku bulması gerçekten efsane bir ilişkinin fitilini ateşler tutkuyla sizi bağlar. Karşı cinsimizde kendimizi bulmak bir yansıma olarak görmek mutlu eder aşkı en derinlerde yaşatır. O kadar çok ortak noktanız abartıya müsait şekilde olmasın fakat birkaç olguda birleşseniz ideal ilişkiyi yakalarsınız. Müzik notaları gibi uyum içinde olursanız ilişkinizi ileri vadeye taşıma yolunda büyük adımlar atarsınız. Kimseyi değiştirmeye çalışmayın yine de, sadece benzerliklerinizi keşfetmeye çalışın. Heyecanlı birliktelikler daha uzun ömürlü oluyor diyebilirim sekansı yakalayın keyfinize bakın.Şimdi ilişkinizi en sevdiğiniz müziğin melodisi gibi düşünün; sevgili adayınızla aynı ritmi yakalamak için ona kendinizden hangi notaları (özellikleri) bağışlamak isterdiniz?
Soruyu okurken 2 yıl önce büyük bir aile kuracakları hayalleriyle aldığımız bir çift muhabbet kuşu geldi aklıma. Dışarıdan bakıldığında mükemmel bir renk uyumuna sahiptiler. Birbirlerine sırılsıklam aşık oldukları her hallerinden belliydi. Yalnız bir sorun vardı ! Üreme döneminde ikisinde de tutku sıfırdı ! İki tarafta isteksiz olduğu için bu dönemi iki kez es geçtiler. Ama belki birisi istekli olsaydı diğerini de buna ikna edebilirdi... İlk başlarda eşcinsel olduklarını falan düşündük. Ondan sonra bilen birine sorduk ve öyle olmadığını anladık. Sonra gel zaman... git zaman... Üçüncü üreme dönemlerine yakın bir zamanda bir dişi kuş daha aldık. Erkek kuşun bir seçim yapması gerekiyordu artık ! Ve o yeni aldığımız kuşu seçti. Buda yetmezmiş gibi aşık olduğu diğer kızı unuttu ! Ve ona çok sert davrandı ! - Zaten tüm erkekler aynı - 😑
Durum hayvanlar aleminde bile böyle. Bazen öyle bir sorun gelir çatar ki kapına.. Kala kalırsın öyle -pampa-. Müdahele edemezsin ! Doğada kusursuzluk diye bir tanım yok ! Herşeyin içinde bir kusur var. Bu yüzden sevgilime verebileceğim en büyük destek, onu o haliyle kabullenmek ve pozitif enerjimi ona salgılamak olurdu. Bu sayede kitlelerce sorun olarak görülen şey, bizim için bir alay konusu haline gelirdi. İşte bu yüzden ben uyum aramıyorum. Uyumsuzluklardan çıkarılacak bir tutam mizah arıyorum. Çünkü asıl uyumun bu olduğuna inanıyorum.
Şu her erkekler aynı dedin keyfim kaçtı. Her erkeğin aynı olması bence bir varsayımdır hiçbiri aynı değildir bak farklardan bahsetmişsin üstelik. Her kavramını damga diye vurmamak gerekiyor insanların düşüncelerini şekillendiren etmenleri göz önünde bulunduralım. Sonuçta bir erkeğim her sınıfının içine girmiyorum diyebilirim. Onun harici görüşünü beğendim güzel yorumlanmış.
Sitem için öyle bir vurgu yaptım. Belki de yaşadığımız ülke şartları, o vurguyu yapmama itmiş olabilir. Dediğin gibi herkes aynı değildir. Hipotez olarak kalsın orda o kelime. Beğendiğin için teşekkürler.
Rica ederim. Tabii ki çoğunluğa bakarak çıkarımda bulunuyoruz genelde ön yargılarımız maalesef var bende bu konuyu yeri geliyor karşı cinslerim hakkında düşünüyorum sonra biraz irdeleyince insan tanıyınca fikirlerim algıyı aşıyor. Yani sıkıntı yok 😅
En İyi Cevaplar