Günümüz ilişkileri yan sanayi ürünler gibi başlayanın elinde kalıyor. Kalpler kırılıyor ayrılık aşamasında, taraflar birbirlerinin iyi günlerini hiçe sayıp ağız dolusu küfürlerle yeri geliyor kavgalarla ayrılıyorlar. Bunlar olmasa bile birbirlerini severken mutluluktan gem vuran insanlar ayrıldıkları zaman içlerindeki öfkeleri kusursuzca kusabiliyorlar. Ciddi diye başlanan ilişkilerin temelinde ciddiyetsizlik yatıyor bence. Hiç kimse yeni birlikteliğine başlarken; "Gerçekten ne istiyorum?" sorusunu kendine sormuyor kanımca. Şöyle ki, bir ilişkinin olmazsa olmazlarının "saygı, saf sevgi, güven duygusu, tutarlılık, samimiyet ve tutku" olduğunu bilmezseniz ne istediğinizi de tam olarak idrak edemezsiniz. Karşınızdaki kişiden bu beklentileri alıp alamayacağınızı ilk anda belirlemeniz gerekiyor. İşte bu bağlamda birbirinizi tanımak için oluşan flört dönemlerini en iyi şekilde değerlendirmeniz şart. Acaba yola çıkmak için seçtiğiniz insanla sonuna kadar gidebilecek kapasiteye sahip misiniz hiç düşündünüz mü bunu? Çıkara dayalı ilişkiye başlamak faydalanmalar tükendiği vakit bitecektir ötesini beklemeyiniz.Günümüz ilişkilerinin cips paketleri kadar boş olduğunu biliyoruz. Peki, sizce bu ilişkilerin kısa sürmesinin en temel sebepleri neler olabilir?
Birincisi şimdiki erkekler evlilik değil günü birlik istiyorİkincisi şimdiki kadınlar sürekli kendisini dışarıya beğendirme merakında işte makyajdır ıvır zıvırÜçüncüsü iki tarafta ciddi ilişki istemiyor korkuyor bir yerde bir şeyler ters gidecek diye düşünüp kısa tutuyorlar ilişkiyi ki şu an ki devirde uzun ilişkide zorBoşanmaların ya da ayrılmaların en büyük sebebinden birisi geçim sıkıntısı mesela işsizlik korkusuBirde şiddet var erkeklerin bir çoğu kadınlara şiddet uyguluyor bu çok yanlış bir şey olmasına rağmen her yıl en az 300-400 kadın can veriyor yani anlatmak istediğim şey bu devirde uzun ilişki çok zorKadınlar zengin iyi bir işi olan kendisi ile aynı diplomaya sahip arabası kendine ait evi olan kişiyi istiyorlar ki bu onların en doğal hakkı ama erkekler sadece güzellik dürüstlük yeri geldiğinde güzel bir mesleği olan kadın ile ilişki kurmak istiyor şahsen ben olsam bende örneğin ben 17 yıl okul okumuşum üniversite bitmiş gidipde diplomasız biri ile ilişki kuramam beğenip beğenmemekle alakasıda yok diploması olmayan işsiz birisini küçümsemekle hiç alakası yok ben kendi dengimi bulmayı tercih ederim eh bazılarıda nefes alsın yeter modunda 🤣
Yazıyı yorgun olduğum için uzunca okuyamadım, kusurs bakmayın, Hele ki gün boyu pc 💻 başında olunca, ana başlık üzerinde soft bir yorum yapayım, herkes teknoloji üzerinden duygusuzca bir şeyler paylaşıp yaşamaya çalışıyor, sevdiğiniz insanlar yan yana gelmekten çok telefon üzerinden ilişkim kuruyoruz ve sanal hamleler yapmıyoruz maalesef, günün sonunda sanal iletişim sanal duyguymuş getiriyor ve ilişkilerde bir çırpıda bitiyor
😂😂 ciddi olmadigi icin olabilirmi? Ciddi olan kisi onarici yapici olur en ufak tartisma da sacma sapan neden yüzünden ayrilalim tribine girmez gerekirse susar veya sinirini kusar biri yüksekken digeri altan alirsa iliski sürer yürür biri sinir patlamasi gecirdi diye ltwkide sen nasil olurda böyle dersin kim oldugunu saniyorsun derse ordan ne iliski ne ciddi nede aile olur
İnsanlar daha kendini bilmezken, tanımazken üstüne bunu öğrenmek ve araştırmak için çaba harcamazken ne istediklerini nasıl bilsinler ve nasıl uzun soluklu ilişkiler olsun ki.. Herkes ucuz, her şey ucuz. Bu bağlamda yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Bir şeyleri değiştirmek isteyen insanlar önce kendini bilmeli.
Çünkü insanlar birbirlerine normal insan ilişkilerinde bile tahammül edemezken ilişkilerde de böyle olunca çiftler birbirinden sıkılıyor. İnsanlar artık birbirleriyle uğraşmıyorlar. En ufak sorunlara bile tahammül edemiyor kimse. Bunun dışında artık insanlar sevgililik aşamasına çok hızlı geçiyorlar. Biraz tanıyalım birbirimizi demeden. Durum böyle olunca o kişiyi tam tanımadan sonradan bize uymayan yönleri olduğunu fark ediyoruz ve bu da ilişkinin bitmesindeki sebeplerden diyebilirim.
İlişkilerimizi başkalarının kriterleriyle değerlendirmemiz ve yaşamamız. Neyin kimin OLMASI GEREKTİĞİNİ düşünüyorsak ona yöneliyoruz. Aklımıza ve kalbimize sakince sormaya vakit tanımıyoruz ya da duymak istemiyoruz söylediklerini. Bu sitede sürekli yanına yakışan sevgili konuşuluyor mesela. Birlikte güzel fotoğraf vermek için ilişki yaşıyorsan, foto çekildikten kocaman boşluk kalır tabii ki geriye🤷♀️
William James Sidis idolüm ama niteliklisi olursam daha über seviyelere ulaşırım. Zeki olmaktan çok onu kullanmak önemli biz köreltiyoruz boşversene elimizden tutan yok.
Zaten aslında olaya IQ çerçevesinden bakarsak eğer, günümüz de milyonlarca insan geçmişte yaşamış filozoflardan daha zeki. Ama önemli olan verimlilik. Verimlilik konusunda dediğin gibi biraz geriyiz.
Bir begeniyi bir ilgi duymayi ask sanan arkadaslar hizli baslayip hizli tuketiyor egolar agir basiyor sonunda kirmalar hakaretler basliyor, bir insan gercekten seviyorsa eger ayrilsalar bile kirmamak uzmemek icin elinden geleni yapar, çoğu insan yaşadığı seyleri ask sanıyor sorun burda
Tahammül edemiyorlar birbirlerine, zoru görünce kaçıyorlar. Saygı yok maddiyat görsellik var. Göz zevki hevesini alınca para da bitince yenisi geliyor cebe. Sadece iyi gün sevglisi oluyorlar. Ciddi bir ilişki öyle çabuk tükenecek bişey değil.
Hiç bir fikrim yok şahsen çorap değiştirir gibi sevgili değiştirdikleri kesin ama bir gün onla bir bakmissin başka gün başka kızla saçmalığa bakar mısın bir de marifet mis gibi anlatıyorlar ya bir de. Aşırı sinirlerim bozuluyor ya.
Sırf yalnız kalmaktan korktukları için bile biriyle olabiliyorlar. Biraz cesaret ve özgüvenlerini takınmalarını tavsiye ediyorum. Sadece çok komik geliyor. Tek başına dışarıda yemek yemekten, sinemaya gitmekten ölesiye korkanlar var.
Merhaba Günümüz ilişkileri hep tüketime yönelik o sebeple kısa sürüyor. Baktığımda hep bir kibir ve ben daha iyisine layığım düşüncesi. Nasıl eşyaları atıp yenisini alıyorlardı insanları da atıp yenisine yöneliyoelar. Tamamen açgözlülğk
Kendimden örnek vereyim ben uzun süredir ilişki yaşamıyorum ha yaşayamazmıydım yaşardım ama gerçekten birşeyler hissettiğim biri karşıma çıkmadı yani sadece hoşlandığım güzel bulduğum biriyle sevgili olsaydım eminim 3 ayı tamamlamadan ayrılırdım aslında bu çoğu kişi için geçerli bir durum ama maalesef insanlar kendi zevkleri mutlulukları için başkalarını çok kolay harcayabiliyorlar
4 senelik ilişkim 1 günde ve bomboş sebepten bitti. Oysaki temeli sağlam biz neler atlattık asla bitmez derdik. Yamaçları aştık kasiste düştük. Hepsi herkes boş.
İlişkiyi ilişki olarak gören yok ki. Herkes öylesine hayatımda biri olsun diye bir şeyler yaşıyor. Gerçekten sevgi, saygı çerçevesi içerisinde ilişki yaşayan kimse yok.
Emek, saygı, empati ve sadakat yok. Karşıdaki insanın kendi bakış açılarına uygun mükemmellikte olmasını bekliyorlar. Çoğu kişiye göre tahammüle gerek yok, yeni aday çok kısacası.
Neredeyse eminim cevabımdan. Sosyal medya. Aldatma kolay hale geldi. Onu bırak çiftlerin mesajlaşması bile ayrılmayı daha kolay hale getirdi. Mesajlaşmak kötüdür arkadaşlar
En İyi Cevaplar