Hiçbir önemi yok. Benim elimde hayallerimi gerçekleştirecek kadar birikim olsa okumam zaten. Bu ülkede ve seviyelerine göre diğer ülkelerde eğitim sistemi zaten oldukça berbat. Bu durumda aldığın diplomadansa ilk başta insanlığının sonrasında kendini ne kadar geliştirdiğin daha önemli. Bir kağıt parçası asla belirleyici unsur olmamalı.
Lisenin üstünü okuyan kızlar ukala ve kibirli oluyor hele hele hukuk okumuşsa veya okuyorsa veya sosyoloji falan, onlar kadar bilmişi kafa ütüleyeni dikleneni yok. O yüzden lise falan çok tercih etmem üniversite de biraz kendi kişiliğiyle alakalı ayaklarının üzerinde durabilen delikanlı kız hesabı kafasında geziyor birçoğu.
Mesleğine göre insan ayrımı yapmam ben. Elinin ekmek tutması, helalinden kazanması daha önemli benim için. Ayrıca okuyan cahilleri de görüyoruz. Ne demişler; eşeğe altın semer vursalar, eşek yine eşek'tir. :D
Önemli, öbür türlü anlaşmazlıklar başlıyor. Hatta birbirlerine yakın puanda bölümler bile olmalı Moda Tasarım ve Tıp Fakültesi ne alaka mesela? Dindar bir insanla normal bir din inancı olan bir insan bile anlaşamaz. O sinemada, yemekte namaz kılamaya gider. Öbürü bu durumdan rahatsız olur. Bu duruma bizzat şahit oldum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sevgilim uni okumus calisiyodu bende calisiyodum issiz kaldim ayrilmak istedi sebebi makam mevki sahibi biriyle evlenmek istiyormus kullandi beni ama bilmiyorki mevki makam sahibi adam olmaktan daha kolay :(
Ya kim istemez avukat doktor ya da munemdis koca alla askina xkxkkxkx kime bu soruya hyr önemsiz insaat amelesi olsun yeter demez heralde ama şimdi sen hicbisi olamamissan sana da kendi dengin denk gelir tabi tersi istisnalar mevcut mu evet ama o da cok seyrek
Hayır. ben lisans mezunuyum. ilk okul mezunu olsun ama adam olsun. okumuş öküz olmasındansa okuyamamış adam olsun. hayat okulunu okuyor o tür kişiler bence
Belli bir ölçüde zeka seviyesini gösterdiği için evet ama bu kişi kendini başka şekillerde kanıtlayabiliyorsa, mantıklı bir insan olduğunu gösterebiliyorsa tahsilin çok da önemi kalmayabilir.
Evet önemli anlaşmak ve aynı dili konuşmak açısından
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayır 2. universitemi okuyorum ortaokul mezunu ile de ciktim lise mezunu ile de sorun yok önemli olan kendini geliştirmesi o insanın universite diplomasi olup cahil kalan dolu insan var
En İyi Cevaplar