Gözden uzak olan gönülden de uzak olur derler ya bu aforizmaya gerçekten katılıyorum. Günümüzde insanlara güven hissiyatımız bir hayli azalmışken uzaktan kurulan ilişkilere pek sağlıklı bakamıyorum. Araya giren mesafeler ayrılığın bir şekilde katlanılma zorunluluğuna çevrilmiş hali diyebiliriz. Kısa süreli ara verilen ilişkilerde tekrar birleşene dek ciddiyet korunuyorsa, çiftler arasında güven problemi yoksa gerçekten sorun edilemeyecek bir kavram oluyor. Lakin uzun süren mesafeli birliktelikler sancılı geçebiliyor. Şöyle ki, bir süre sonra sorgulamaya aradaki uçurumların etkisiyle kendinizi ilişkiden soğutmaya başlıyorsunuz. Birlikte vakit geçiremediğiniz yanınızda olmayan kişiyi uzaktan sevmek ne kadar mantıklı orasını size bırakıyorum. Güven problemi olan kişilerin mesafeli ilişkileri kurmamasından yanayım. Zira orada aşk belki bir süre boy gösterecek, sonrasında içinizi kemiren huzursuzluklar açığa çıkacak. Uzak durulması gereken ilişki türlerinden biridir bana soracak olursanız.Kalp her türlü mesafeyi aşar diyenlerden misiniz yoksa gözümle görmediğim aşka inanmam diyenlerden misiniz?
Öncelikle mesafe kavramı kilometreler ile değil, gönlüne dokunabiliyor isen çürür tüm tezler. Dokunamazsın, ama hissedersin yüreğinde varmışçasına. Bazen ise sesi yeter senin yüreğini mayhoş etmeye, güller açar gülüşünü düşlediğin zaman. Sevda bedene dokunmaktan öte, ruha dokunmaktır aslında. Her ne kadar gönüller bir olsa da, bu somut mesafe bir zaman sonra yerini mantığa bırakacak. Ve artık yeterli kalmayacak sesi, gülüşü, fotoğrafları. Ve çalacak çanlar, işte o zaman dalından kopan yaprak gibi savurarak rüzgâr seni bir kenera.
Ben uzak mesafe ilişkisine karşıyım. Çünkü sevdiğim adamın yanımda olmasını isterim. Öyle haftada bir ayda bir sanki yapman gereken bir zorunluluk varmış da onu yapıyormuşsun gibi olmaz ya. Aklım onda kalır. Özlediğim Zaman yanımda olamayacak. Ortak bir şeyler paylaşamadıktan sonra...
Teoride herkes Leyla Mecnun ama ortada mesafeyle yürütülen bir pohum yok, cıks gönül isterdi ki olsun ama söylediğin gibi gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor maalesef.
Günaydın Ben sevdikten sonra mesafeye dayanamam ve bana saçma geliyor. İnsan en sevdiği yanında olsun istiyor. Ben ihtiyacım olduğunda elini tutamayacaksam , gözlerine bakamayacaksam ne yapatçyım uzaktaki ilişkiyi
En İyi Cevaplar