Evlilik ciddi bir konu ve bu seçimin 3. Kişilere bırakılması kadar aptalca bir şey olamaz bence. alışveriş yaparken bile giyip giyip çıkartıyoruz farklı modellerle ve farklı mağazalardaki ürünlerle kıyas yaparak bir şeyler alırken, hayatının en önemli kararı olan evliliği bir başkasının eline bırakmak bile bile mutsuzluğun kapısını aralamak olur. İnsan evlenirken bence 2 kritik soruyu kendine sormalı #1 evleneceğim insanda ne arıyorum? # 2 evlilikten ne umuyorum? Karşılıklı anlaşma, uyum, sevgi bunlar çok önemli ama insanın beklentileri ve kendi olabilmesi de çok önemli bence evlenince maalesef insanlar kendi olmaktan çok karşısında ki insanın istediği gibi davranmak zorunda kalıyor ve sevgi, aşk için bu duruma katalanma süreci başlıyor... Bunun adına da fedakarlık diyoruz. ☺️ Özellikle kadınların bu konu da çok daha verici olduğunu düşünüyorum. Erkekler biraz daha free style bakıyor evliliğe o nedenle özellikle kadınların çok dikkatli ve sağlam referanslar alması şart...
Kadimlar 30 yasima kadar yakisikli pci adamlarla kucak dansi yapar sonra yuzune bakmafigi parali efendi adamlarla finali yaomak ister eskortluktan farki yok. bunun parasi var diye biriyle evlenmemin bir de evliyken kocasi hediye vedaire almayinca basim agriyor diyorlar ya iste bunu yapanlar eskortlardsn bile assagilik bedenini satiyor
Ben secerim ama bu evlilik meraki ne allah askina? Bir hayat kurmak icin bir erkege ihtihac yok ayni sekilde bir erkeginde bir kadina igtiyaci yok insanalar nasil yasamak isterse oyle yasasinlar bu baski nedir sanki herkes evlenmek zorundaymis gibi zaten 1-2 sene sonra bosanacaklar
Ne kadar ben diyenler fazla olsada. Ben ortak bir karar olduğunu düşünmüyorum ailemde sevmeli ki yarın bir gün onu kızları gibi görsünler o da kendini aileden hissetsin diğer türlü çok sıkıntılı olur kendini yabancı hisseder aileme ısınamaz. Bu da benim istediğim bir şey olmaz o yüzden ailemin de benim de istediğimiz biri olmasıaile saadeti açısından daha münasip ama çok arada kalırsam son kararı ben veririm aşık falan olursam yani o da olur mu bilmiyorum 🤷
Her zaman bir büyüğe danışacaksın.. Onlar daha tecrübeli.. Bir bayanın annesi neyse o da odur.. Bu hiç şaşmaz.. Annesi yalan söylüyorsa kızı da söyler.. Çünkü ondan görür herşeyi.. Ailesini iyi araştırmak gerekli.. Bildiğin sorabileceğin çevreden olmalı.. Sevdiğini alamıyorsan ananın bulduğunu seveceksin..
Bence evlenecek kisilerin birbirini secmesi daha makul biz öyle yaptik Aileler de destek olur elbette kimse evladini göz göre göre kötü bir insanla evlendirmek istemez eger Anne, Baba kötü birseyler sezerse onlari dinlemekte fayda da var! Biz birbirimizi sectik :)
Evleneceğim kişiyi ben seçerim ama bir kişiyi ailemle tanıştırdım olumsuz özelliklerini ailem öğrendi istemedi bende çok zor oldu ayrıldım aileme karşı savunamadım benden ayrılır ayrılmaz başkasına koştu iyiki olmamış diyorum aile sözü dinleyin aşık olursunuz iyiyi kötüyü ayırt edemezsiniz anne babanız koruyucu olduğu için o kişinin yanlışını görebilir
Görücü usulden yanayim cunku ailenin sectini zaman gelir seversin aileler birbirni seviyor diyalogları oluyor arada pürüz cikinca en azindan toparlamaya çalışıyor lar sevmek daha kolaya gelir obur türlü her zaman acisini tatlisini cekmek zorundasın çünkü sen seçtin bedelini odemek gerekiyor heleki aileler sevmesse ozaman hayat daha zorlasiyor
Sen aşık olucaksın tabiki. Ama iş ciddiye binince aileler birbirlerini araştırıyorlar. Sorup soruşturuyolar. Ailenin içine sinmezse evlenmezsin. Ama çok aşıksan evlenmek istiyorum diyorsan karar sana aittir bence
Kiminle ne yapacağıma karar vermek kimin haddine. Kararlarımı hep kendim verdim ve kendi yanlışlarımın bedelini hep fazlasıyla ödedim, ödüyorum, öderim. Başka birinin yanlışının bedelini ödemek bana göre değil.
İkinci seçeneği pek sevimli bulamıyorum... Sonuçta o kişi ile aile tarafı değil birey kendi evlenecek. Temellerinde sevgi ve saygı bulunmayan evliliklerin en küçük bir sarsıntıda darma duman olduğu aşikâr. :) O nedenle kişi bireyseldir bu konuda fakat ailenin görüşünü ve onayını almakta gerekli.
Evvela' evlilik denen karar kutsal bir yemindir' SEÇENEK' değil, Mağazadan alınan dar ya da bol gelmiş ayakkabıyı değiştirmek gibi kolay seçim değildir'
Elbette kendim seçerim. Önce mantığımla sonra kalbimle seçerim. İkisinden birinde eleniyorsa muhtemelen güzel olmayacaktır. Aklının sevdiğini kalbin de sever.
Belki size annesinin kuzusu gibi gelecek ama benim için sadece annemin kararı önemlidir ben askımdan köpek gibi ölsemde ki öyle bir sey olmaz çünkü ben aşka inanmıyorum annem olmaz derse olmaz o iş benim bugüne kadar düşsemde kalksam da ağlasam da gülsemde hep annem vardı yanımda
Ailemin istediği birini sevmem birine evet demem artık. Bu yüzden ben seçerim, onlarda çok tezat durumlar olmadıkça arkamda olurlar ve evlenirim (amiiiinn) 😌😌
Ailelerin anlaşması çok mühim sırf aile yüzünden kaç yuva yıkılıyor. Görücü usulu evlilikte ise eşler anlaşamıyor. Bu yüzden ben, -büyük konuşmamakla beraber- aile yapıma uygun birisini seçerim
Ben seçerim ama onlarında onayını alırım. Ailem görmüş geçirmiş, fikirlerine herkes tarafından değer verilen kişiler. Benim içinde onların görüşleri çok değerli❤️❤️
Evlenecek olan kişi ailem değil benim. O yüzden kendim seçerim, severim tabi ailemin görüşünüde alırım. Mantıklı bir sebep vermedikleri müddetçe ayrılmam.
Ailemin fikirlerimbenim için önemli ama sevdiğim kişiyi neden ailem seçsin fikirlerini alırım göz önünde bulundururum ama onla yaşayacak olan benim benim kararım sonuç olacaktır
Evlilik gibi bir konuda mantık evliliği bile olsa aile bir yere kadar dinlenir. Aynı evde yaşayacak onlar değil! Erkek kadın her konuda ana baba ağzına bakıyorsa sorunlu insandır uzak dururum zaten.
Tabiki benim tercihim. Pardonda evleneceğim kişiyle onlar mı evleniyor? Ne kadar saçma ailenin seçmesi. Ailenle tabi tanıştırırsın ama ailene görede hareket etme yani.
En İyi Cevaplar