Sevgiliden korkmak/cekinmek normal mi?

Merhaba,

Ilk ciddi uzun iliskimi yasiyorum. 10 aydir birlikdeyiz ve 2 aydir birlikde yasiyoruz. Mukemel biri, cok anliyisli, simartir sever ilgi gosterir. Butun arkadaslarim ona cok hizli isindi, ailem cok seviyor. Ama yeni yeni baza ufak tartismalar cikdi ve bunlarda tepkisi cok ilginc oliyor.

Gecen cok sacma birsey icin tartisdik, annesi le ilgili bir espiri yapdim oda araba suriyordu bakdim dondu kaldi direksiyonu tutusu sertlesdi dondu sert bir sekilde 'aileme karsi yorumlarina dikat et' tonu korkuncdu ve dondum kaldim.

Bugun kuzenlerimle tanisdirmak istedim ve erkek kuzenimle cok samimiyiz bakdim yine oyle dondu sogudu birden. Mutfakda sordum iyimisin 'hosuma gitmiyor baskalariyla samimi olman' cevabini aldim. ve yine bir garip hisetdim.

Ailem tarafindan fazla 'kadinlar gucludur kimse mudahale etmemeli, kimse giyime karismamali' diye yetisdirildim. Oysa cok geleneksel bir ailenin cocugu. Bu tarz seylere gelemem ben. Abartiyormuyum bilmiyorum ama son zamanlar tavri beni korkutiyor.

Siddete meyili mi acaba diye bile dusuniyorum sonra hayir sacmalama cok iyi hep koriyor seviyor diyorum.

Lutfen bana saglikli bilgi verirmisiniz. Abartiyormuyum? ya da hayir kabul edilmemeli mi tavri?
Güncellemeler
+1 yıl
Baza seyleri daha belirtme geregi duydum. Ben turk degilim. ailemde turk degil biz burdaki adetlerle buyumedik onun icin lutfen biraz hosgoru. Herkesin dogrulari yanlislari farkli. Yorumlara bakinca bir cok kisi normal bulmadi. Benide korkutan siddet megili olmasi AMA bukadar ince dusunen seven biri yaparmi bilmiyorum. Ben hastalaninca o cok kotu oliyor, hosuma gitmiyen seylerini degisdirmek icin cok ugrasiyor :( bukadar iyi biri kaybetmek istemiyorum. Yorumlar cok sert
Sevgiliden korkmak/cekinmek normal mi?