Merhaba, Evlilik kaderdir ama kader ikiye ayrılır. İhtiyari ve ızdırari kader. Izdırari kader de kulun hiçbir etkisi yoktur. İhtiyari kader ise bize kulun çabasına bağlıdır. Yani Rabb'im bizim kim ile evleneceğimizi biliyor fakat tercihi bize bırakıyor. Bizim kiminle evleneceğimizi biz seçiyoruz..
Örneğin, karşınızda iki kişi var. Biri iyi huylu merhametli, diğeri de gece hayatı olan, hayatı geçici yaşayan, heves ve zevk peşinde olan biri. Siz istediğinizi seçmek ile özgürsünüz. Kimse size şununla evlen diyemez. Dese de siz dinlemeyin. İçinizden geleni yapın ve içinizden duyduğunuz sesi dinleyin..
paylaştığım sırrı bilseydiniz böyle düşünmezdiniz. Kader diye birşey yoktur. Kader dediğiniz şey insanın özgürlüğünü kısıtlayan bir olgudur. Sizin kader dediğiniz şey aslında sizin seçimlerinizin sonuçlarıdır. ve özgürlüğün olmadığı yerdede sorumluluk olmaz. Herşey daha önce belirlenmiştir. Şöyle düşün, Ömür boyu evde oturmayı seçtin. ve kimseyle konuşmamayı. öldüğün anda bu senin kaderinmiş gibi görünür dediğine göre. Ancak tek bir anda dışarı çıkmayı ve konuşmayı seçersen tüm olasılıklar değişecektir. Elbette bizim dışımızda bizi etkeleyen olaylar var. ancak Gerçekte yaşadığımız herşeyin sorumlusu biziz. Unutmayın her an özgürsünüz ve zaman diye bişey olmadığındandır ki sadece an vardır buda her zaman özgürsünüz demektir. tek bir anda birşey yerine başka birşeyi seçebilmeniz demek her an bunu yapabilirsiniz demektir. Olayın hakikatini kavramak gerekir.
peki :) düşünce ve eylemlerimiz farklı olacağından pek zannetmiyorum görüşebileceğimizi ama bellide olmaz :) Mümkün olursa aynı şeyleri tekrar söylerim :)
Karşılığını alamayan yoktur. Sadece Allah inancı olmayan insanın ameli kabul olmayabilir. Onun dışında herkes alır. Elbette olumludur. Orda bilinmeyen başka bir sır var. Bir kmse iyilik yaptı diyelim. Bu anında o kişiye pozitif enerji olarak eklenir. Sonra falan değil anında. DÖnen enerji kişiden negatif enerjiyi temizler. Ancak bu negatif enerji temizlenirken kısa bir süre negatif bir durumlada karşılaşabilir. Bu bir nevi yarayı temizlemek gibidir. Yaraya gazlı bezle sürttüğünüz biraz canınız acır. Buda onun gibidir. Aksi takdirde olumsuz olma gibi bir durum söz konusu olamaz. Eğer kişi çok negatifse enerjisi temizlenme esnasında normalden biraz daha fazla sorunla karşılaşabilir buda aynı sebebtendir az önce yazdığımın. Karşılığını alamayan dediğim gibi olanaksızdır. Sadece Yeteri kadar yapmamıştır iyilik. örneğin bir kişinin karşılık aldım diyebilmesi için misal olarak 100 Birimlik negatif enerjinin temizlenmesi gerekiyorsa ve kişi 10 birimlik iyilik yapmışsa doğal olarak karşılık görebileceği tarzda bişey göremeyebilir. ancak bu kesin değildir. Bazen anındada karşılık bulabilir. Allah bu takdir eder olur. Ancak evrensel anlamda Karşılık diye tanımladığınız her ne ise kişi ne bekliyorsa onu görebilmesi için onu çekebilecek kadar pozitif enerjiye sahip olması gerekir Eğer bu yeterli düzeyde bu düzeyde değilse. Doğal olarak onu göremeyecektir. Bu nedenle Allahı tenzih ederek evrensel konuştuğumuzda dediğim gibi yeteri kadar yapmamıştır. Başka bir nedeni olamaz.
Yardımsever bilge kesinlikle insanlara iyilik için buraya bir şeyler yazıyor. İster inanın ister inanmayın ben kendisini tanıdığım için çok mutluyum ve kendisine teşekkür ederim burdan yardımları için 🙏
Ben teşekkür ederim güzel yorumunuz ve güzel bakışınız için :) Bende çok mutluyum sizi tanıdığımdan inşallah herkes ve her zaman herşeyin en güzelini yaşar :)
Tamam :D 5 parçada yazıyorum anca yetiyor. Dikkatli okuman öneririm :D Nasip ( Yani Sizin Hayattan Aldığınız Herşey - İstinasız / Para - Aşk - Sağlık.. Ne Varsa Aklınıza Gelen ) denen olay aslında insanın hak ettiği bir durumdur. Sanki Allah insanın nasibini belirler gibi bir durumdan bahsediliyor hep ancak aslında işin özü o şekilde değil. Elbette bir nokta o şekilde ancak bunu şekillendiren KİŞİDİR. Senin nasibin denen şey senin aslında hak ettiğin şey demektir. Senin hak ettiğin şeyide senin enerjin belirler. Evrende madde insan herşey enerjiden ibarettir. ve benzer enerjiler birbirini çeker buna çekim yasası denir. Çekim yasası düşüncenin çekim yasası değildir. Düşüncenin yarattığı enerjinin çekimidir. Ancak Bunun terside doğrudur aynı zamanda yani Zıt enerjiler birbirlerini iterler. Nasip doğal olarak istenen aranılan güzel şeydir. Haliyle pozitif enerjidir. Eğerki sende bunu hak edecek kadar pozitif enerji yoksa onu çekemezsin. Didinsende uğraşsanda sana ait olmaz bu mümkün değildir. Red gelir bir şekilde ters olur çünkü negatif titreşimden dolayı pozitif olan o şeyi iktirirsin farkında olmadan yani kendinden uzaklaştırırsın. Bunu aşmanın yolu şudur. Evrendeki herşey aslında insanın içinde özetlenmiştir. Hz ali bunu şu şekilde ifade eder : Sen kendini küçük bişey sanırsın ama en büyük alem sende gizlidir der.
Ben bunu şu şekilde test ettirebiliyorum konuştuğum insanlara. Gözlerini kapa dışarıda gördüklerin nerede? Beyninde ( Bunu dikkatlice düşün çünkü bu bir gerçek ) . İşin gerçeği budur. Bu yüzden insan bilinçli varlık olarak seçim yapma iradesi olduğundan sen dışarıdaki şeylere yardım ettiğinde iyi birŞEYler verdiğinde / ki şeylerin hepsi enerjidir / ( sadaka , destek olmak, paylaşmak vs. ) bu aslında evrene verdiğin pozitif bir ŞEY dir ve ŞEYlerin hepsi enerjidir. Yani Pozitif enerji vermiş olursun. Bunuda aslında kendi beynine yapmış olursun. Çünkü beyin / Bilinçaltı enerjinin tutulduğu yerdir. Kendine verdiğin pozitif enerji beynindeki negatif enerjiyi İktirir/Temizler ( gücü kadar - ne kadar verdiysen ) Haliyle sen daha fazla pozitif enerjiye sahip olursun bu şekildede Nasip Artar. İnsanı yaşatan pozitif enerjidir. Yaşam enerjisidir Çünkü. Biterse insan ölür. Arabanın yakıtının bitmesi gibi. Bittiği yerde ölüden farksızdır. Sadaka ömrü uzatır diye hadis neden var anlamışsındır sanırım. Mallar için verilen sadakanın kuranda bereketinin arttırıldığının söylenmesinin nedeninide anlamışsındır. Çünkü mal nesne/madde oda enerjidir. Verdiğin zekat ( onun için verdiğinde - o niyetle ) onun enerjisini arttırır ve haliyle ( Kolay satılır, Daha iyi paraya satılır vs. ) bereketlenir yani. Sistem budur başkada bir sistem yoktur. Herkese tavsiyem gücü nisbetinde ister para ister başka şekilde iyilik yapması. Verin hepsi bu. Ben böyle 3 tane psikolojik rahatsızlıktan kurtuldum ( anksiyete , okb, panik atak ) insanlara anlatıyorum hala inanmayanlar var. Hastalarınızı sadakayla tedavi ediniz hadiside aynı şeyi ifade eder. Bütün mantık budur çünkü. Psikolojik rahatsızlıklarda beyinde yaşanır sebebide aynıdır. Pozitif verirsin alırsın negatif gider sorun çözülür. Çünkü tüm sorunların kaynağı negatif enerjidir. Hastalık, mutsuzluk, huzursuzluk, fakirlik vs. ne varsa.
Dini olarak İmtihanı düşünen insanlara tek bir cümlem var. Allah kimseye zulmetmez, HAKSIZLIK etmez. EĞER Kİ sen zorluğu haketmiyorsan ki bu yine enerjine bağlıdır. Onu yaşamazsın. Çünkü istinasız " Şura suresi 30. ayet: " Başınıza gelen HER ( istanasız ) MUSİBET KENDİ ELLERİNİZLE KAZANDIKLARINIZ YÜZÜNDENDİR." İmtihan sadece zorlukla olmaz çünkü. insanların çoğu alışmış negatif şeylere tutunmaya. Varlıkla güzelliklede imtihan olur. Bu seferde nasıl kullanacağına göre belirlenir. Ancak yanlış kullanırsan buda enerjidir. Bu sefer negatif enerji toplarsın sonuçlarına yine katlanırsın. Kimseye zerre kadar haksızlık edilmez. İnananlar bunu bilir. ( lafta inananlar değil ama kalben inananlar) Bu yazıyı okuyan arkadaşlarım. Artık sırrı biliyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Bol bol iyilik yapın En mükemmel güzellikler sizi bulsun. Vermeyide sevmeyide unutmayın! Yarın olur belki ama bakarsın sen olmazsın ! Şunuda unutmayın Allah sizden hakkınız olanı elinizden alırsa size haksızlık etmiş olur. Ancak hak etmediğiniz birşeyide size verirse Bu seferde başkasına haksızlık etmiş olur. Bu yüzden ADALET EN ÖNEMLİ KAVRAMDIR! Allahım nasip et diyenlere sözüm şu : sözünüz kötü değil aksine çok güzel. Ancak Allahta diyor ki önce sen bunu hak et! Bazı insanların yıllarca bu şekilde geçiyor ömrü. Sizinde benimde hayatı bir gün son bulacak. Belki o gün bugündür.
İyilikler Hem burası hem buradan sonrası için var. Her ikisinide sen yaşayacaksın. En iyi bildiğimiz şey bu zaten. Mümkün iken iyiliksiz geçen hergün aslında insanın kendisine yaptığı en büyük zulümdür. Buda benim şimdi içimden gelerek çıkardığım bir sözüm olsun. Allah derdi sıkıntısı olan ihtiyacı olan herkese onları gidermeyi Hak edebilmeleri için Yardımcı olsun. Belkide bu yazı o yardımdır ne dersiniz? İyi bakın iyilik yapın kendinize ! Ve şunuda unutmayın Hak etmediğiniz şeyi alamazsınız. Vermediğiniz şeyide hak edemezsiniz. ( Bu hiçbirşeyi haketmezsiniz demek değildir ). Bir laf vardır herkes kendi kalbinin ekmeğini yer diye! Burdaki kalp fiziksel değil elbette. Manevi anlamda. Peki kalbin ( manevi ) aslında zihin olduğunu biliyomusunuz? Kötü kalpli insanla , Kötü zihniyetli insan aynı şeyi ifade etmez mi? Anladınız ! İyilik yaptıkça zihniniz arınır. ( kalbiniz ) Kalbiniz temizlendikçe siz hem daha iyi pozitif bir insan olursunuz hemde daha çok hak edersiniz. Bir hadis daha : Hz Muhammed ( s. a. v. ) : İnsanda bir organ vardır o sağlıklı olursa bütün beden sağlıklı olur ! İnsanlar : Nedir o organ? Hz Muhammed ( s. a. v. ) : O kalptir.
Bu yazımı ne kadar ciddiye alırsınız bilmem. Ancak bildiğim tek birşey var. Oda bu yazının Tümüyle doğru olduğu. İnsanlarda gördüğüm şey şu. Soruyorum mesala bunlara inanıyorlar. Yapıyor musun? Hayır! E bu nasıl inanmak o zaman? İnanıyor musun inanmıyor musun? Tabiri caize Muameleden inanmak derim ben ona Halbuki şu bildiklerimi bilmesem anlamıycam belki ama bunları bilince ne kadar büyük birşeyi kaybettiğininde farkında olmadığı için onun adına üzülüyorum. Tabi bunlar benim bakış açılarım kimse katılmak zorunda değil. Umarım En doğrusunu En yakın zamanda keşfedersiniz BENCE iyi birşeyler verin ve Sağlık, Mutluluk, Bolluk ve Güzellikle Kalın !
ya okumadın ya hala bitmedi :D Okuduysan ne mutlu okumadıysan okumanı öneririm! Yinede sen bilirsin. Okumadıysan beklediğin kadar boş bişey yazmıyo içinde merak etme!
İŞTE SIR : Nasip denen olay aslında insanın hak ettiği bir durumdur. Sanki Allah insanın nasibini belirler gibi bir durumdan bahsediliyor hep ancak aslında işin özü o şekilde değil. Elbette bir nokta o şekilde ancak bunu şekillendiren KİŞİDİR. Senin nasibin denen şey senin aslında hak ettiğin şey demektir. Senin hak ettiğin şeyide senin enerjin belirler. Evrende madde insan herşey enerjiden ibarettir. ve benzer enerjiler birbirini çeker buna çekim yasası denir. Bunun terside doğrudur ama aynı zamanda yani Zıt enerjiler birbirlerini iterler. Nasip doğal olarak istenen aranılan güzel şeydir. Haliyle pozitif enerjidir. Eğerki sende bunu hak edecek kadar pozitif enerji yoksa onu çekemezsin. didinsende uğraşsanda sana ait olmaz. Red gelir bir şekilde ters olur çünkü negatif titreşimden dolayı pozitif olan o şeyi iktirirsin farkında olmadan. Bunu aşmanın yolu şudur. Evrendeki herşey aslında insanın içinde özetlenmiştir. Hz ali bunu şu şekilde ifade eder : Sen kendini küçük bişey sanırsın ama en büyük alem sende gizlidir der. Ben bunu şu şekilde test ettirebiliyorum insanlara. Gözlerini kapa dışarıda gördüklerin nerede? Beyninde. İşin gerçeği budur. Bu yüzden insan bilinçli varlık olarak seçim yapma iradesi olduğundan sen dışarıdaki şeylere yardım ettiğinde ( sadaka , destek, vs. ) bu aslında evrene verdiğin pozitif bir ŞEY dir ve ŞEYlerin hepsi enerjidir. Yani pozitif enerji vermiş olursun. Bunuda aslında kendi beynine yapmış olursun. Çünkü beyin / Bilinçaltı enerjinin tutulduğu yerdir. İçinde verdiğin pozitif enerji beynindeki negatif enerjiyi İktirir/Temizler ( gücü kadar - ne kadar verdiysen ) Haliyle sen daha fazla pozitif enerjiye sahip olursun bu şekildede nasip artar. Yorum uzunluğu yetmiyor devamı geliyor.
İnsanı yaşatan pozitif enerjidir. Yaşam enerjisidir Çünkü. Biterse insan ölür. Arabanın yakıtının bitmesi gibi. Bittiği yerde ölüden farksızdır. Sadaka ömrü uzatır diye hadis neden var anlamışsındır sanırım. Mallar için verilen sadakanın kuranda bereketinin arttırıldığının söylenmesinin nedeninide anlamışsındır. Çünkü mal nesne/madde oda enerjidir. Verdiğin zekat onun enerjisini arttırır ve haliyle ( Kolay satılır, Daha iyi paraya satılır vs. ) bereketlenir yani. sistem budur başkada bir sistem yoktur. En iyi tavsiyem gücün nisbetinde kendin için ya da başkası için ister para ister başka şekilde iyilik yapmanı. Verin hepsi bu. Ben böyle 3 tane psikolojik rahatsızlıktan kurtuldum ( anksiyete , okb, panik atak ) insanlara anlatıyorum hala inanmayanlar var. Hastalarınızı sadakayla tedavi ediniz hadiside aynı şeyi ifade eder. Bütün mantık budur çünkü. Psikolojik rahatsızlıklarda beyinde yaşanır sebebide aynıdır. pozitif verirsin alırsın negatif gider sorun çözülür. Çünkü tüm sorunların kaynağı negatif enerjidir. Hastalık, mutsuzluk, huzursuzluk, fakirlik vs. ne varsa. İmtihanı düşünürseniz eğer tek bir cümlem var. Allah kimseye zulmetmez, HAKSIZLIK etmez. EĞER Kİ sen zorluğu haketmiyorsan ki bu yine enerjine bağlıdır. Onu yaşamazsın. Çünkü istinasız " Şura suresi 30. ayet: " başınıza gelen HER ( istanasız ) MUSİBET KENDİ ELLERİNİZLE KAZANDIKLARINIZ YÜZÜNDENDİR." Devamı geliyor.
İmtihan sadece zorlukla olmaz çünkü. insanların çoğu alışmış negatif şeylere tutunmaya. Varlıkla güzelliklede imtihan olur. Bu seferde nasıl kullanacağına göre belirlenir. Ancak yanlış kullanırsan buda enerjidir. Bu sefer negatif enerji toplarsın sonuçlarına yine katlanırsın. Kimseye zerre kadar haksızlık edilmez. İnananlar bunu bilir. ( lafta inananlar değil ama kalben inananlar) Artık sırrı biliyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Bol bol iyilik yapın En mükemmel güzellikler sizi bulsun. Vermeyide sevmeyide unutmayın! Yarın olur belki ama bakarsın sen olmazsın ! Şunuda unutmayın Allah sizden hakkınız olanı elinizden alırsa size haksızlık etmiş olur. Ancak hak etmediğiniz birşeyide size verirse Bu seferde başkasına haksızlık etmiş olur. Bu yüzden ADALET EN ÖNEMLİ KAVRAMDIR! Allahım nasip et diyenlere sözüm şu : sözünüz kötü değil aksine çok güzel. Ancak Allahta diyor ki önce sen bunu hak et! Bazı insanların yıllarca bu şekilde geçiyor ömrü. Sizinde benimde hayatı bir gün son bulacak. Belki o gün bugündür. İyilikler Hem burası hem buradan sonrası için var. Her ikisinide sen yaşayacaksın. En iyi bildiğimiz şey bu zaten. Mümkün iken iyiliksiz geçen hergün aslında insanın kendisine yaptığı en büyük zulümdür. Allah yardımcınız olsun derim ve Belkide bu yazı o yardımdır! :) Hepsi Bu kadar. artık gerçek sırrın ne olduğunu biliyorsun :) Umarım yardımcı olmuştur :)
Biraz uzun olduğu için 5 parçada göndereceğim. Bu yazı önceden hazırladığım bir yazı bu yüzden direk size yönelik yazmadım. Bilginize. İnşallah çok faydanıza olacaktır.. Nasip ( Yani Sizin Hayattan Aldığınız Herşey - İstinasız / Para - Aşk - Sağlık.. Ne Varsa Aklınıza Gelen ) denen olay aslında insanın hak ettiği bir durumdur. Sanki Allah insanın nasibini belirler gibi bir durumdan bahsediliyor hep ancak aslında işin özü o şekilde değil. Elbette bir nokta o şekilde ancak bunu şekillendiren KİŞİDİR. Senin nasibin denen şey senin aslında hak ettiğin şey demektir. Senin hak ettiğin şeyide senin enerjin belirler. Evrende madde insan herşey enerjiden ibarettir. ve benzer enerjiler birbirini çeker buna çekim yasası denir. Çekim yasası düşüncenin çekim yasası değildir. Düşüncenin yarattığı enerjinin çekimidir. Ancak Bunun terside doğrudur aynı zamanda yani Zıt enerjiler birbirlerini iterler. Nasip doğal olarak istenen aranılan güzel şeydir. Haliyle pozitif enerjidir. Eğerki sende bunu hak edecek kadar pozitif enerji yoksa onu çekemezsin. Didinsende uğraşsanda sana ait olmaz bu mümkün değildir. Red gelir bir şekilde ters olur çünkü negatif titreşimden dolayı pozitif olan o şeyi iktirirsin farkında olmadan yani kendinden uzaklaştırırsın. Bunu aşmanın yolu şudur. Evrendeki herşey aslında insanın içinde özetlenmiştir. Hz ali bunu şu şekilde ifade eder : Sen kendini küçük bişey sanırsın ama en büyük alem sende gizlidir der.
Ben bunu şu şekilde test ettirebiliyorum konuştuğum insanlara. Gözlerini kapa dışarıda gördüklerin nerede? Beyninde ( Bunu dikkatlice düşün çünkü bu bir gerçek ) . İşin gerçeği budur. Bu yüzden insan bilinçli varlık olarak seçim yapma iradesi olduğundan sen dışarıdaki şeylere yardım ettiğinde iyi birŞEYler verdiğinde / ki şeylerin hepsi enerjidir / ( sadaka , destek olmak, paylaşmak vs. ) bu aslında evrene verdiğin pozitif bir ŞEY dir ve ŞEYlerin hepsi enerjidir. Yani Pozitif enerji vermiş olursun. Bunuda aslında kendi beynine yapmış olursun. Çünkü beyin / Bilinçaltı enerjinin tutulduğu yerdir. Kendine verdiğin pozitif enerji beynindeki negatif enerjiyi İktirir/Temizler ( gücü kadar - ne kadar verdiysen ) Haliyle sen daha fazla pozitif enerjiye sahip olursun bu şekildede Nasip Artar. İnsanı yaşatan pozitif enerjidir. Yaşam enerjisidir Çünkü. Biterse insan ölür. Arabanın yakıtının bitmesi gibi. Bittiği yerde ölüden farksızdır. Sadaka ömrü uzatır diye hadis neden var anlamışsındır sanırım. Mallar için verilen sadakanın kuranda bereketinin arttırıldığının söylenmesinin nedeninide anlamışsındır. Çünkü mal nesne/madde oda enerjidir. Verdiğin zekat ( onun için verdiğinde - o niyetle ) onun enerjisini arttırır ve haliyle ( Kolay satılır, Daha iyi paraya satılır vs. ) bereketlenir yani. Sistem budur başkada bir sistem yoktur. Herkese tavsiyem gücü nisbetinde ister para ister başka şekilde iyilik yapması. Verin hepsi bu. Ben böyle 3 tane psikolojik rahatsızlıktan kurtuldum ( anksiyete , okb, panik atak ) insanlara anlatıyorum hala inanmayanlar var. Hastalarınızı sadakayla tedavi ediniz hadiside aynı şeyi ifade eder. Bütün mantık budur çünkü. Psikolojik rahatsızlıklarda beyinde yaşanır sebebide aynıdır. Pozitif verirsin alırsın negatif gider sorun çözülür. Çünkü tüm sorunların kaynağı negatif enerjidir. Hastalık, mutsuzluk, huzursuzluk, fakirlik vs. ne varsa.
Dini olarak İmtihanı düşünen insanlara tek bir cümlem var. Allah kimseye zulmetmez, HAKSIZLIK etmez. EĞER Kİ sen zorluğu haketmiyorsan ki bu yine enerjine bağlıdır. Onu yaşamazsın. Çünkü istinasız " Şura suresi 30. ayet: " Başınıza gelen HER ( istanasız ) MUSİBET KENDİ ELLERİNİZLE KAZANDIKLARINIZ YÜZÜNDENDİR." İmtihan sadece zorlukla olmaz çünkü. insanların çoğu alışmış negatif şeylere tutunmaya. Varlıkla güzelliklede imtihan olur. Bu seferde nasıl kullanacağına göre belirlenir. Ancak yanlış kullanırsan buda enerjidir. Bu sefer negatif enerji toplarsın sonuçlarına yine katlanırsın. Kimseye zerre kadar haksızlık edilmez. İnananlar bunu bilir. ( lafta inananlar değil ama kalben inananlar) Bu yazıyı okuyan arkadaşlarım. Artık sırrı biliyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Bol bol iyilik yapın En mükemmel güzellikler sizi bulsun. Vermeyide sevmeyide unutmayın! Yarın olur belki ama bakarsın sen olmazsın ! Şunuda unutmayın Allah sizden hakkınız olanı elinizden alırsa size haksızlık etmiş olur. Ancak hak etmediğiniz birşeyide size verirse Bu seferde başkasına haksızlık etmiş olur. Bu yüzden ADALET EN ÖNEMLİ KAVRAMDIR! Allahım nasip et diyenlere sözüm şu : sözünüz kötü değil aksine çok güzel. Ancak Allahta diyor ki önce sen bunu hak et! Bazı insanların yıllarca bu şekilde geçiyor ömrü. Sizinde benimde hayatı bir gün son bulacak. Belki o gün bugündür.
İyilikler Hem burası hem buradan sonrası için var. Her ikisinide sen yaşayacaksın. En iyi bildiğimiz şey bu zaten. Mümkün iken iyiliksiz geçen hergün aslında insanın kendisine yaptığı en büyük zulümdür. Buda benim şimdi içimden gelerek çıkardığım bir sözüm olsun. Allah derdi sıkıntısı olan ihtiyacı olan herkese onları gidermeyi Hak edebilmeleri için Yardımcı olsun. Belkide bu yazı o yardımdır ne dersiniz? İyi bakın iyilik yapın kendinize ! Ve şunuda unutmayın Hak etmediğiniz şeyi alamazsınız. Vermediğiniz şeyide hak edemezsiniz. ( Bu hiçbirşeyi haketmezsiniz demek değildir ). Bir laf vardır herkes kendi kalbinin ekmeğini yer diye! Burdaki kalp fiziksel değil elbette. Manevi anlamda. Peki kalbin ( manevi ) aslında zihin olduğunu biliyomusunuz? Kötü kalpli insanla , Kötü zihniyetli insan aynı şeyi ifade etmez mi? Anladınız ! İyilik yaptıkça zihniniz arınır. ( kalbiniz ) Kalbiniz temizlendikçe siz hem daha iyi pozitif bir insan olursunuz hemde daha çok hak edersiniz. Bir hadis daha : Hz Muhammed ( s. a. v. ) : İnsanda bir organ vardır o sağlıklı olursa bütün beden sağlıklı olur ! İnsanlar : Nedir o organ? Hz Muhammed ( s. a. v. ) : O kalptir.
Bu yazımı ne kadar ciddiye alırsınız bilmem. Ancak bildiğim tek birşey var. Oda bu yazının Tümüyle doğru olduğu. İnsanlarda gördüğüm şey şu. Soruyorum mesala bunlara inanıyorlar. Yapıyor musun? Hayır! E bu nasıl inanmak o zaman? İnanıyor musun inanmıyor musun? Tabiri caize Muameleden inanmak derim ben ona Halbuki şu bildiklerimi bilmesem anlamıycam belki ama bunları bilince ne kadar büyük birşeyi kaybettiğininde farkında olmadığı için onun adına üzülüyorum. Tabi bunlar benim bakış açılarım kimse katılmak zorunda değil. Umarım En doğrusunu En yakın zamanda keşfedersiniz BENCE iyi birşeyler verin ve Sağlık, Mutluluk, Bolluk ve Güzellikle Kalın !
Al bakalım :D İŞTE SIR : Nasip denen olay aslında insanın hak ettiği bir durumdur. Sanki Allah insanın nasibini belirler gibi bir durumdan bahsediliyor hep ancak aslında işin özü o şekilde değil. Elbette bir nokta o şekilde ancak bunu şekillendiren KİŞİDİR. Senin nasibin denen şey senin aslında hak ettiğin şey demektir. Senin hak ettiğin şeyide senin enerjin belirler. Evrende madde insan herşey enerjiden ibarettir. ve benzer enerjiler birbirini çeker buna çekim yasası denir. Bunun terside doğrudur ama aynı zamanda yani Zıt enerjiler birbirlerini iterler. Nasip doğal olarak istenen aranılan güzel şeydir. Haliyle pozitif enerjidir. Eğerki sende bunu hak edecek kadar pozitif enerji yoksa onu çekemezsin. didinsende uğraşsanda sana ait olmaz. Red gelir bir şekilde ters olur çünkü negatif titreşimden dolayı pozitif olan o şeyi iktirirsin farkında olmadan. Bunu aşmanın yolu şudur. Evrendeki herşey aslında insanın içinde özetlenmiştir. Hz ali bunu şu şekilde ifade eder : Sen kendini küçük bişey sanırsın ama en büyük alem sende gizlidir der. Ben bunu şu şekilde test ettirebiliyorum insanlara. Gözlerini kapa dışarıda gördüklerin nerede? Beyninde. İşin gerçeği budur. Bu yüzden insan bilinçli varlık olarak seçim yapma iradesi olduğundan sen dışarıdaki şeylere yardım ettiğinde ( sadaka , destek, vs. ) bu aslında evrene verdiğin pozitif bir ŞEY dir ve ŞEYlerin hepsi enerjidir. Yani pozitif enerji vermiş olursun. Bunuda aslında kendi beynine yapmış olursun. Çünkü beyin / Bilinçaltı enerjinin tutulduğu yerdir. İçinde verdiğin pozitif enerji beynindeki negatif enerjiyi İktirir/Temizler ( gücü kadar - ne kadar verdiysen ) Haliyle sen daha fazla pozitif enerjiye sahip olursun bu şekildede nasip artar. Yorum uzunluğu yetmiyor devamı geliyor..
İnsanı yaşatan pozitif enerjidir. Yaşam enerjisidir Çünkü. Biterse insan ölür. Arabanın yakıtının bitmesi gibi. Bittiği yerde ölüden farksızdır. Sadaka ömrü uzatır diye hadis neden var anlamışsındır sanırım. Mallar için verilen sadakanın kuranda bereketinin arttırıldığının söylenmesinin nedeninide anlamışsındır. Çünkü mal nesne/madde oda enerjidir. Verdiğin zekat onun enerjisini arttırır ve haliyle ( Kolay satılır, Daha iyi paraya satılır vs. ) bereketlenir yani. sistem budur başkada bir sistem yoktur. En iyi tavsiyem gücün nisbetinde kendin için ya da başkası için ister para ister başka şekilde iyilik yapmanı. Verin hepsi bu. Ben böyle 3 tane psikolojik rahatsızlıktan kurtuldum ( anksiyete , okb, panik atak ) insanlara anlatıyorum hala inanmayanlar var. Hastalarınızı sadakayla tedavi ediniz hadiside aynı şeyi ifade eder. Bütün mantık budur çünkü. Psikolojik rahatsızlıklarda beyinde yaşanır sebebide aynıdır. pozitif verirsin alırsın negatif gider sorun çözülür. Çünkü tüm sorunların kaynağı negatif enerjidir. Hastalık, mutsuzluk, huzursuzluk, fakirlik vs. ne varsa. İmtihanı düşünürseniz eğer tek bir cümlem var. Allah kimseye zulmetmez, HAKSIZLIK etmez. EĞER Kİ sen zorluğu haketmiyorsan ki bu yine enerjine bağlıdır. Onu yaşamazsın. Çünkü istinasız " Şura suresi 30. ayet: " başınıza gelen HER ( istanasız ) MUSİBET KENDİ ELLERİNİZLE KAZANDIKLARINIZ YÜZÜNDENDİR." Devamı geliyor...
İmtihan sadece zorlukla olmaz çünkü. insanların çoğu alışmış negatif şeylere tutunmaya. Varlıkla güzelliklede imtihan olur. Bu seferde nasıl kullanacağına göre belirlenir. Ancak yanlış kullanırsan buda enerjidir. Bu sefer negatif enerji toplarsın sonuçlarına yine katlanırsın. Kimseye zerre kadar haksızlık edilmez. İnananlar bunu bilir. ( lafta inananlar değil ama kalben inananlar) Artık sırrı biliyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Bol bol iyilik yapın En mükemmel güzellikler sizi bulsun. Vermeyide sevmeyide unutmayın! Yarın olur belki ama bakarsın sen olmazsın ! Şunuda unutmayın Allah sizden hakkınız olanı elinizden alırsa size haksızlık etmiş olur. Ancak hak etmediğiniz birşeyide size verirse Bu seferde başkasına haksızlık etmiş olur. Bu yüzden ADALET EN ÖNEMLİ KAVRAMDIR! Allahım nasip et diyenlere sözüm şu : sözünüz kötü değil aksine çok güzel. Ancak Allahta diyor ki önce sen bunu hak et! Bazı insanların yıllarca bu şekilde geçiyor ömrü. Sizinde benimde hayatı bir gün son bulacak. Belki o gün bugündür. İyilikler Hem burası hem buradan sonrası için var. Her ikisinide sen yaşayacaksın. En iyi bildiğimiz şey bu zaten. Mümkün iken iyiliksiz geçen hergün aslında insanın kendisine yaptığı en büyük zulümdür. Allah yardımcınız olsun derim ve Belkide bu yazı o yardımdır! Hepsi Bu kadar. artık gerçek sırrın ne olduğunu biliyorsun Umarım yardımcı olmuştur...:)
İŞTE SIR : Nasip denen olay aslında insanın hak ettiği bir durumdur. Sanki Allah insanın nasibini belirler gibi bir durumdan bahsediliyor hep ancak aslında işin özü o şekilde değil. Elbette bir nokta o şekilde ancak bunu şekillendiren KİŞİDİR. Senin nasibin denen şey senin aslında hak ettiğin şey demektir. Senin hak ettiğin şeyide senin enerjin belirler. Evrende madde insan herşey enerjiden ibarettir. ve benzer enerjiler birbirini çeker buna çekim yasası denir. Bunun terside doğrudur ama aynı zamanda yani Zıt enerjiler birbirlerini iterler. Nasip doğal olarak istenen aranılan güzel şeydir. Haliyle pozitif enerjidir. Eğerki sende bunu hak edecek kadar pozitif enerji yoksa onu çekemezsin. didinsende uğraşsanda sana ait olmaz. Red gelir bir şekilde ters olur çünkü negatif titreşimden dolayı pozitif olan o şeyi iktirirsin farkında olmadan. Bunu aşmanın yolu şudur. Evrendeki herşey aslında insanın içinde özetlenmiştir. Hz ali bunu şu şekilde ifade eder : Sen kendini küçük bişey sanırsın ama en büyük alem sende gizlidir der. Ben bunu şu şekilde test ettirebiliyorum insanlara. Gözlerini kapa dışarıda gördüklerin nerede? Beyninde. İşin gerçeği budur. Bu yüzden insan bilinçli varlık olarak seçim yapma iradesi olduğundan sen dışarıdaki şeylere yardım ettiğinde ( sadaka , destek, vs. ) bu aslında evrene verdiğin pozitif bir ŞEY dir ve ŞEYlerin hepsi enerjidir. Yani pozitif enerji vermiş olursun. Bunuda aslında kendi beynine yapmış olursun. Çünkü beyin / Bilinçaltı enerjinin tutulduğu yerdir. İçinde verdiğin pozitif enerji beynindeki negatif enerjiyi İktirir/Temizler ( gücü kadar - ne kadar verdiysen ) Haliyle sen daha fazla pozitif enerjiye sahip olursun bu şekildede nasip artar. Yorum uzunluğu yetmiyor devamı geliyor..
İnsanı yaşatan pozitif enerjidir. Yaşam enerjisidir Çünkü. Biterse insan ölür. Arabanın yakıtının bitmesi gibi. Bittiği yerde ölüden farksızdır. Sadaka ömrü uzatır diye hadis neden var anlamışsındır sanırım. Mallar için verilen sadakanın kuranda bereketinin arttırıldığının söylenmesinin nedeninide anlamışsındır. Çünkü mal nesne/madde oda enerjidir. Verdiğin zekat onun enerjisini arttırır ve haliyle ( Kolay satılır, Daha iyi paraya satılır vs. ) bereketlenir yani. sistem budur başkada bir sistem yoktur. En iyi tavsiyem gücün nisbetinde kendin için ya da başkası için ister para ister başka şekilde iyilik yapmanı. Verin hepsi bu. Ben böyle 3 tane psikolojik rahatsızlıktan kurtuldum ( anksiyete , okb, panik atak ) insanlara anlatıyorum hala inanmayanlar var. Hastalarınızı sadakayla tedavi ediniz hadiside aynı şeyi ifade eder. Bütün mantık budur çünkü. Psikolojik rahatsızlıklarda beyinde yaşanır sebebide aynıdır. pozitif verirsin alırsın negatif gider sorun çözülür. Çünkü tüm sorunların kaynağı negatif enerjidir. Hastalık, mutsuzluk, huzursuzluk, fakirlik vs. ne varsa. İmtihanı düşünürseniz eğer tek bir cümlem var. Allah kimseye zulmetmez, HAKSIZLIK etmez. EĞER Kİ sen zorluğu haketmiyorsan ki bu yine enerjine bağlıdır. Onu yaşamazsın. Çünkü istinasız " Şura suresi 30. ayet: " başınıza gelen HER ( istanasız ) MUSİBET KENDİ ELLERİNİZLE KAZANDIKLARINIZ YÜZÜNDENDİR." Devamı geliyor...
mtihan sadece zorlukla olmaz çünkü. insanların çoğu alışmış negatif şeylere tutunmaya. Varlıkla güzelliklede imtihan olur. Bu seferde nasıl kullanacağına göre belirlenir. Ancak yanlış kullanırsan buda enerjidir. Bu sefer negatif enerji toplarsın sonuçlarına yine katlanırsın. Kimseye zerre kadar haksızlık edilmez. İnananlar bunu bilir. ( lafta inananlar değil ama kalben inananlar) Artık sırrı biliyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Bol bol iyilik yapın En mükemmel güzellikler sizi bulsun. Vermeyide sevmeyide unutmayın! Yarın olur belki ama bakarsın sen olmazsın ! Şunuda unutmayın Allah sizden hakkınız olanı elinizden alırsa size haksızlık etmiş olur. Ancak hak etmediğiniz birşeyide size verirse Bu seferde başkasına haksızlık etmiş olur. Bu yüzden ADALET EN ÖNEMLİ KAVRAMDIR! Allahım nasip et diyenlere sözüm şu : sözünüz kötü değil aksine çok güzel. Ancak Allahta diyor ki önce sen bunu hak et! Bazı insanların yıllarca bu şekilde geçiyor ömrü. Sizinde benimde hayatı bir gün son bulacak. Belki o gün bugündür. İyilikler Hem burası hem buradan sonrası için var. Her ikisinide sen yaşayacaksın. En iyi bildiğimiz şey bu zaten. Mümkün iken iyiliksiz geçen hergün aslında insanın kendisine yaptığı en büyük zulümdür. Allah yardımcınız olsun derim ve Belkide bu yazı o yardımdır! Hepsi Bu kadar. artık gerçek sırrın ne olduğunu biliyorsun Umarım yardımcı olmuştur...:)
İŞTE SIR : Nasip denen olay aslında insanın hak ettiği bir durumdur. Sanki Allah insanın nasibini belirler gibi bir durumdan bahsediliyor hep ancak aslında işin özü o şekilde değil. Elbette bir nokta o şekilde ancak bunu şekillendiren KİŞİDİR. Senin nasibin denen şey senin aslında hak ettiğin şey demektir. Senin hak ettiğin şeyide senin enerjin belirler. Evrende madde insan herşey enerjiden ibarettir. ve benzer enerjiler birbirini çeker buna çekim yasası denir. Bunun terside doğrudur ama aynı zamanda yani Zıt enerjiler birbirlerini iterler. Nasip doğal olarak istenen aranılan güzel şeydir. Haliyle pozitif enerjidir. Eğerki sende bunu hak edecek kadar pozitif enerji yoksa onu çekemezsin. didinsende uğraşsanda sana ait olmaz. Red gelir bir şekilde ters olur çünkü negatif titreşimden dolayı pozitif olan o şeyi iktirirsin farkında olmadan. Bunu aşmanın yolu şudur. Evrendeki herşey aslında insanın içinde özetlenmiştir. Hz ali bunu şu şekilde ifade eder : Sen kendini küçük bişey sanırsın ama en büyük alem sende gizlidir der. Ben bunu şu şekilde test ettirebiliyorum insanlara. Gözlerini kapa dışarıda gördüklerin nerede? Beyninde. İşin gerçeği budur. Bu yüzden insan bilinçli varlık olarak seçim yapma iradesi olduğundan sen dışarıdaki şeylere yardım ettiğinde ( sadaka , destek, vs. ) bu aslında evrene verdiğin pozitif bir ŞEY dir ve ŞEYlerin hepsi enerjidir. Yani pozitif enerji vermiş olursun. Bunuda aslında kendi beynine yapmış olursun. Çünkü beyin / Bilinçaltı enerjinin tutulduğu yerdir. İçinde verdiğin pozitif enerji beynindeki negatif enerjiyi İktirir/Temizler ( gücü kadar - ne kadar verdiysen ) Haliyle sen daha fazla pozitif enerjiye sahip olursun bu şekildede nasip artar. Yorum uzunluğu yetmiyor devamı geliyor...
İmtihan sadece zorlukla olmaz çünkü. insanların çoğu alışmış negatif şeylere tutunmaya. Varlıkla güzelliklede imtihan olur. Bu seferde nasıl kullanacağına göre belirlenir. Ancak yanlış kullanırsan buda enerjidir. Bu sefer negatif enerji toplarsın sonuçlarına yine katlanırsın. Kimseye zerre kadar haksızlık edilmez. İnananlar bunu bilir. ( lafta inananlar değil ama kalben inananlar) Artık sırrı biliyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Bol bol iyilik yapın En mükemmel güzellikler sizi bulsun. Vermeyide sevmeyide unutmayın! Yarın olur belki ama bakarsın sen olmazsın ! Şunuda unutmayın Allah sizden hakkınız olanı elinizden alırsa size haksızlık etmiş olur. Ancak hak etmediğiniz birşeyide size verirse Bu seferde başkasına haksızlık etmiş olur. Bu yüzden ADALET EN ÖNEMLİ KAVRAMDIR! Allahım nasip et diyenlere sözüm şu : sözünüz kötü değil aksine çok güzel. Ancak Allahta diyor ki önce sen bunu hak et! Bazı insanların yıllarca bu şekilde geçiyor ömrü. Sizinde benimde hayatı bir gün son bulacak. Belki o gün bugündür. İyilikler Hem burası hem buradan sonrası için var. Her ikisinide sen yaşayacaksın. En iyi bildiğimiz şey bu zaten. Mümkün iken iyiliksiz geçen hergün aslında insanın kendisine yaptığı en büyük zulümdür. Allah yardımcınız olsun derim ve Belkide bu yazı o yardımdır! Hepsi Bu kadar. artık gerçek sırrın ne olduğunu biliyorsun Umarım yardımcı olmuştur...:)
Al bakalım :) İŞTE SIR : Nasip denen olay aslında insanın hak ettiği bir durumdur. Sanki Allah insanın nasibini belirler gibi bir durumdan bahsediliyor hep ancak aslında işin özü o şekilde değil. Elbette bir nokta o şekilde ancak bunu şekillendiren KİŞİDİR. Senin nasibin denen şey senin aslında hak ettiğin şey demektir. Senin hak ettiğin şeyide senin enerjin belirler. Evrende madde insan herşey enerjiden ibarettir. ve benzer enerjiler birbirini çeker buna çekim yasası denir. Bunun terside doğrudur ama aynı zamanda yani Zıt enerjiler birbirlerini iterler. Nasip doğal olarak istenen aranılan güzel şeydir. Haliyle pozitif enerjidir. Eğerki sende bunu hak edecek kadar pozitif enerji yoksa onu çekemezsin. didinsende uğraşsanda sana ait olmaz. Red gelir bir şekilde ters olur çünkü negatif titreşimden dolayı pozitif olan o şeyi iktirirsin farkında olmadan. Bunu aşmanın yolu şudur. Evrendeki herşey aslında insanın içinde özetlenmiştir. Hz ali bunu şu şekilde ifade eder : Sen kendini küçük bişey sanırsın ama en büyük alem sende gizlidir der. Ben bunu şu şekilde test ettirebiliyorum insanlara. Gözlerini kapa dışarıda gördüklerin nerede? Beyninde. İşin gerçeği budur. Bu yüzden insan bilinçli varlık olarak seçim yapma iradesi olduğundan sen dışarıdaki şeylere yardım ettiğinde ( sadaka , destek, vs. ) bu aslında evrene verdiğin pozitif bir ŞEY dir ve ŞEYlerin hepsi enerjidir. Yani pozitif enerji vermiş olursun. Bunuda aslında kendi beynine yapmış olursun. Çünkü beyin / Bilinçaltı enerjinin tutulduğu yerdir. İçinde verdiğin pozitif enerji beynindeki negatif enerjiyi İktirir/Temizler ( gücü kadar - ne kadar verdiysen ) Haliyle sen daha fazla pozitif enerjiye sahip olursun bu şekildede nasip artar. Yorum uzunluğu yetmiyor devamı geliyor..
İmtihan sadece zorlukla olmaz çünkü. insanların çoğu alışmış negatif şeylere tutunmaya. Varlıkla güzelliklede imtihan olur. Bu seferde nasıl kullanacağına göre belirlenir. Ancak yanlış kullanırsan buda enerjidir. Bu sefer negatif enerji toplarsın sonuçlarına yine katlanırsın. Kimseye zerre kadar haksızlık edilmez. İnananlar bunu bilir. ( lafta inananlar değil ama kalben inananlar) Artık sırrı biliyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Bol bol iyilik yapın En mükemmel güzellikler sizi bulsun. Vermeyide sevmeyide unutmayın! Yarın olur belki ama bakarsın sen olmazsın ! Şunuda unutmayın Allah sizden hakkınız olanı elinizden alırsa size haksızlık etmiş olur. Ancak hak etmediğiniz birşeyide size verirse Bu seferde başkasına haksızlık etmiş olur. Bu yüzden ADALET EN ÖNEMLİ KAVRAMDIR! Allahım nasip et diyenlere sözüm şu : sözünüz kötü değil aksine çok güzel. Ancak Allahta diyor ki önce sen bunu hak et! Bazı insanların yıllarca bu şekilde geçiyor ömrü. Sizinde benimde hayatı bir gün son bulacak. Belki o gün bugündür. İyilikler Hem burası hem buradan sonrası için var. Her ikisinide sen yaşayacaksın. En iyi bildiğimiz şey bu zaten. Mümkün iken iyiliksiz geçen hergün aslında insanın kendisine yaptığı en büyük zulümdür. Allah yardımcınız olsun derim ve Belkide bu yazı o yardımdır! Hepsi Bu kadar. artık gerçek sırrın ne olduğunu biliyorsun Umarım yardımcı olmuştur..:)
İŞTE SIR : Nasip denen olay aslında insanın hak ettiği bir durumdur. Sanki Allah insanın nasibini belirler gibi bir durumdan bahsediliyor hep ancak aslında işin özü o şekilde değil. Elbette bir nokta o şekilde ancak bunu şekillendiren KİŞİDİR. Senin nasibin denen şey senin aslında hak ettiğin şey demektir. Senin hak ettiğin şeyide senin enerjin belirler. Evrende madde insan herşey enerjiden ibarettir. ve benzer enerjiler birbirini çeker buna çekim yasası denir. Bunun terside doğrudur ama aynı zamanda yani Zıt enerjiler birbirlerini iterler. Nasip doğal olarak istenen aranılan güzel şeydir. Haliyle pozitif enerjidir. Eğerki sende bunu hak edecek kadar pozitif enerji yoksa onu çekemezsin. didinsende uğraşsanda sana ait olmaz. Red gelir bir şekilde ters olur çünkü negatif titreşimden dolayı pozitif olan o şeyi iktirirsin farkında olmadan. Bunu aşmanın yolu şudur. Evrendeki herşey aslında insanın içinde özetlenmiştir. Hz ali bunu şu şekilde ifade eder : Sen kendini küçük bişey sanırsın ama en büyük alem sende gizlidir der. Ben bunu şu şekilde test ettirebiliyorum insanlara. Gözlerini kapa dışarıda gördüklerin nerede? Beyninde. İşin gerçeği budur. Bu yüzden insan bilinçli varlık olarak seçim yapma iradesi olduğundan sen dışarıdaki şeylere yardım ettiğinde ( sadaka , destek, vs. ) bu aslında evrene verdiğin pozitif bir ŞEY dir ve ŞEYlerin hepsi enerjidir. Yani pozitif enerji vermiş olursun. Bunuda aslında kendi beynine yapmış olursun. Çünkü beyin / Bilinçaltı enerjinin tutulduğu yerdir. İçinde verdiğin pozitif enerji beynindeki negatif enerjiyi İktirir/Temizler ( gücü kadar - ne kadar verdiysen ) Haliyle sen daha fazla pozitif enerjiye sahip olursun bu şekildede nasip artar. Yorum uzunluğu yetmiyor devamı geliyor..
İnsanı yaşatan pozitif enerjidir. Yaşam enerjisidir Çünkü. Biterse insan ölür. Arabanın yakıtının bitmesi gibi. Bittiği yerde ölüden farksızdır. Sadaka ömrü uzatır diye hadis neden var anlamışsındır sanırım. Mallar için verilen sadakanın kuranda bereketinin arttırıldığının söylenmesinin nedeninide anlamışsındır. Çünkü mal nesne/madde oda enerjidir. Verdiğin zekat onun enerjisini arttırır ve haliyle ( Kolay satılır, Daha iyi paraya satılır vs. ) bereketlenir yani. sistem budur başkada bir sistem yoktur. En iyi tavsiyem gücün nisbetinde kendin için ya da başkası için ister para ister başka şekilde iyilik yapmanı. Verin hepsi bu. Ben böyle 3 tane psikolojik rahatsızlıktan kurtuldum ( anksiyete , okb, panik atak ) insanlara anlatıyorum hala inanmayanlar var. Hastalarınızı sadakayla tedavi ediniz hadiside aynı şeyi ifade eder. Bütün mantık budur çünkü. Psikolojik rahatsızlıklarda beyinde yaşanır sebebide aynıdır. pozitif verirsin alırsın negatif gider sorun çözülür. Çünkü tüm sorunların kaynağı negatif enerjidir. Hastalık, mutsuzluk, huzursuzluk, fakirlik vs. ne varsa. İmtihanı düşünürseniz eğer tek bir cümlem var. Allah kimseye zulmetmez, HAKSIZLIK etmez. EĞER Kİ sen zorluğu haketmiyorsan ki bu yine enerjine bağlıdır. Onu yaşamazsın. Çünkü istinasız " Şura suresi 30. ayet: " başınıza gelen HER ( istanasız ) MUSİBET KENDİ ELLERİNİZLE KAZANDIKLARINIZ YÜZÜNDENDİR." Devamı geliyor..
İmtihan sadece zorlukla olmaz çünkü. insanların çoğu alışmış negatif şeylere tutunmaya. Varlıkla güzelliklede imtihan olur. Bu seferde nasıl kullanacağına göre belirlenir. Ancak yanlış kullanırsan buda enerjidir. Bu sefer negatif enerji toplarsın sonuçlarına yine katlanırsın. Kimseye zerre kadar haksızlık edilmez. İnananlar bunu bilir. ( lafta inananlar değil ama kalben inananlar) Artık sırrı biliyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Bol bol iyilik yapın En mükemmel güzellikler sizi bulsun. Vermeyide sevmeyide unutmayın! Yarın olur belki ama bakarsın sen olmazsın ! Şunuda unutmayın Allah sizden hakkınız olanı elinizden alırsa size haksızlık etmiş olur. Ancak hak etmediğiniz birşeyide size verirse Bu seferde başkasına haksızlık etmiş olur. Bu yüzden ADALET EN ÖNEMLİ KAVRAMDIR! Allahım nasip et diyenlere sözüm şu : sözünüz kötü değil aksine çok güzel. Ancak Allahta diyor ki önce sen bunu hak et! Bazı insanların yıllarca bu şekilde geçiyor ömrü. Sizinde benimde hayatı bir gün son bulacak. Belki o gün bugündür. İyilikler Hem burası hem buradan sonrası için var. Her ikisinide sen yaşayacaksın. En iyi bildiğimiz şey bu zaten. Mümkün iken iyiliksiz geçen hergün aslında insanın kendisine yaptığı en büyük zulümdür. Allah yardımcınız olsun derim ve Belkide bu yazı o yardımdır! Hepsi Bu kadar. artık gerçek sırrın ne olduğunu biliyorsun Umarım yardımcı olmuştur..:)
En İyi Cevaplar