Arkadaşlar merhaba; Hayatımda yaşanmış bir kesit bu ve burada bu durumu yaşayan arkadaşlar var mıdır? Karadenizli bayan arkadaşlarım bu konuda yardımcı olurlarsa sevinirim.. Karadenizli kızlar doğulu erkekler ile evlenmez mi ya da ailesi kızı vermez mi erkeğe? Bu bana çok saçma, yobazca ve zihniyetsizce geliyor önemli olan sevgi, sahiplenme ve mutluluk değil midir? Öyle bir hal almış ki Karadeniz kızları aileleri aşılamış her halde doğulu olmasın diye birine rastlasam ben istesem de ailem vermez diyor. Doğulu olmak suç mu? Ve bir söz vardır; Davul dengi dengine çalmalı.. Bu doğru mudur arkadaşlar yani benim seveceğim kız Doğulu mu olsun belki be Karadenizli kız istiyorum ve evlenmeyi düşünüyorum. Çünkü Karadeniz'e, kültürüne, müziklerine, doğasına, yaylasına hayranım evleneceğim kişide oradan olsun istiyorum.. Karadenizli kızlar varsa aramızda cevaplayarak görüşlerini bildirirlerse sevinirim.
Cevabın nedir?
+1 yılKaradenizlileri de gördük geçen pazar şimdi konuşturmasınlar beni.Onlar için hayat şu sorulara dayalı:
-Kürt nedir? Düşmandır.
-Alevi nedir? Gavurdur.
-Rus nedir? Nataşadur.
-Doğu nedir? Haramdır.
-Silah nedir? Hayat arkadaşıdır.
-Dünyanın en haklı insanı kimdir? Benim.
-Dünyanın en zeki ve doğru insanı kimdir? Tüm akrabalarım ve ben.
-Sen saf Türk müsün ki millete düşman diyorsun? En safındanım. (Aslında %90'ı Rum gen haritasına sahiptir.)
-Bir erkek seni istemezse ne yapmalı? Çekip vurmalı.
Bu yazdıklarım eğitim almamış Karadeniz kızlarının düşünceleridir.Eğitimlilerin kafası çalışıyor en azından sadece düşmanlk kısımları mevcut.
Sonuç: Benim neredeyse her coğrafi bölgeden genim var,çünkü anne ve baba tarafım hep başka illerin insanlarıyla evlenmişler.Bu yüzden sana kız vermem diyen adama 2 cümleyle hayat sillesi atarım pehhhh...820 Yorumla- +1 yıl
Uzak dur.Egelilere yaklaş onlar insan ayırmaz.
- +1 yıl
Çok göze batmazsan kime aşağılamaz batıda seni.Göze batmaktan kastım bağıra çağıra otoyol kenarı piknikleri,inşaattta çalışırken sokaktan geçen kızlara bakmalar vs. Yani doğulu değil kim yaparsa yapsın ıyyyy der insan.
Ama bana Kürtçe öğretsinler 2 kelime ve Karadeniz'de o malum şehre götürsünler.O iki kelimeyi etsem beni cafelerden kovarlar.Fark bu. - +1 yıl
Yo! Çok şükür gerek kişiliğim ile dürüstlüğüm ile yakın çevremden hep takdir almışımdır derler hep olsun da senin gibi doğulular olsun diye. Çünkü ülkeme at gözlüğü ile değil geniş yelpazede bakıyorum ama dediğim gibi şans mı nedir hep de böyle ayrımcılık yapan kişiler mi beni bulur anlamadım :/
- +1 yıl
Onlar için hayacansındır belki de.Düşünsene adrenalini: ''Babamın iğrendiği bölgeden biriyle çıkıyorum off çok heyecanlı.''
Gül diye söyledim ama olur mu olur :))) - +1 yıl
Arkadaşım 1. si leblebi kadar beyninle genelleme yapma orandan buradanda %ler çıkarma.. Bu yüzdenin yalan olduğu apaçık belli.. %90 diyorsun l*n akıl fakiri Türkiye'de eğitim, hastane bu kadar gelişmedi.. Kalkıpta ülkemizde nadir olan y-dna test merkezi doğu karadenizde 3 milyon karadenizliyi Y-DNA testinden mi geçireceksin bu testler parayla yapılır yavrucuğum ayrıca kolay değildir aylar sürer. Bir diğeri fiziksel genetiklerin senin ırkını belirlemez. Baba soyunun y-dna sı ne ise senin ırkın o'dur.
- +1 yıl
Phoenix_of_Justice Evet trabzonluların çoğu rumdur buna dair o kadar çok kanıt gösteririm ki ağızları açık kalır burda şimdi bana sinirlenirler her zaman yaptıkları gibi. Ama ben çok trabzonlu dövdüm üzerime sinirlenip sinirlenip geldiler sonunda dayak yediler. Kendilerini bir halt zannediyolar kendi yumruklarını balyoz zannediyolar bunlar. Ama hepsi diklendi bana hepsi de dayağı yedi oturdu aşağı :D
- +1 yıl
dostum şunları görünce Ve sahip olduğum Bilgiler dahilinde karadeniz illerden uzak dururum, korkudan değil , bir seviim degiller, benim uzak durmanın sebebi Su yazdigin maddelerde ki kendini beğenmiş ukaliklar...
Kendilerini bir b. ok zannediyorlar, değerleri da. saklarimin altında...
Neyse sozcuklerimin avukatı oldun, eigi hakkettin - +1 yıl
*Bir s. k*im deggiler
- +1 yıl
@MısırKralıRamses doğru düşünüyosun kardeşim
- +1 yıl
@Crazy_Mami Tv De , Sokak ta her yerde kendi kültürlerini entegre etmeye çalışıp bir ego için deler...
Bir arkadaş vardı , bana 😂
Karadenizlilerin çok milliyetçi dır dedi...
Dedim eyvallah , Elinde belinde silah olan herkes milliyetçi...
Vatana Bilim, ve Fen , Kamu, İktisadi hizmetinde bulunmayan , Sadece dilde olan herkes milliyetçi..
Su kiyaslamayi yapmıyorlar mi , biliyorum ben..
Bir de diğer ki illerden daha millieytciymis...
Gerisi vatansever milliyetçi değilmiş , pehhhh 😂😂😂
Bir İzmire gitsinler, Yunan ile çarpışan efeleri bir tansitsinlar, bir Elaziga, Erzuruma gitsinler, Bir Ardahana , Edirnye, Ankaraya, Mersine, Torosa çıksınlar...
Kim daha milliyetçi görürler. - +1 yıl
@MısırKralıRamses Aynen öyle kardeşim dediğin çok doğru kendilerini kültürlerini her yönden en iyisiymiş gibi göstermeye çalışmalar, dediğin gibi egolanmalar falan. Zaten kim böyle aşırı milliyetçi gibi görünüyosa onun Türklüğünde vardır bir b. kluk. Bakınız ziya gökalp.
- +1 yıl
Yani milliyetçilikten kastım Türklükleriyle övünmelerinden bahsediyorum.
- +1 yıl
@MısırKralıRamses İzmiri yunanlılardan karadeniz uşakları kurtardı, yanlışın var egeliler yunan geldiğinde direniş bile göstermediler. “İşgal oldu memleket anam yandı vatan tutuştu, dayan sakarya dayan uşakların yetişti.” Atatürk niye Samsuna çıktı neden kurtuluş savaşını karadenizden başlattı.
ve çok uzak,
çok uzaklardaki İstanbul limanında,
gecenin bu geç vakitlerinde,
kaçak silâh ve asker ceketi yükleyen laz takaları:
hürriyet ve ümit,
su ve rüzgârdılar.
taka yüklü cephane trabzon'a varacak
düşmana rast gelirse takayı batıracak
bak rize'ye rize'ye selam olsun gaziye
elli de sefer ettik kuvay-ı milliyle
of sürmene araklı biz geldik trabzon'a
bin kaptan kurban olsun kurtuluş savaşına... - +1 yıl
@Ardıçatak kanıt?
- +1 yıl
@Crazy_Mami
"İlk defa Samsun’a ayak bastığım zaman, bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya Büyük Meydan Savaşı’nda, Üçüncü Tümen ile yetişen Trabzon evlâtlarının savaş meydanında gösterdikleri özverilerin değerli anısı daima beynimde canlı kalacaktır. Bu verimli, halkı zeki, girişken, çalışkan olan Trabzon’umuzu, az zamanda içeriye trenle bağlanmış, güzel rıhtım ve limanla donatılmış görmek idealimdir. Trabzon, Türk topluluğunda cumhuriyetin zengin, güçlü, duyarlı, pek önemli dayanak kaynaklarından biridir. Böyle bir cumhuriyet şehri gelecekte, gerektirdiği bütün uygarlık ve ilerleme araçlarına sahip olacaktır."
K. ATATÜRK
Genelkurmay Başkanlığı verilerinden yararlanarak hazırlanan listeye göre Kurtuluş Savaşı şehitlerinin illere göre dağılımı şöyle: Samsun (405) Trabzon (251) Giresun (324), Ordu (434), Rize (48), Artvin (26)
Trabzon Muhafaza-i Hukuku Milliye Cemiyeti, 12 Şubat 1919'da Merkezi - +1 yıl
@Ardıçatak Tamam anladık da tek siz değilsiniz abi alemin delikanlısı vatanseveri, tek sizin atalarınız savaşmadı Kurtuluş savaşında orda burda, bak o linki googleda arattırdım Amasyalılar 261 şehit Trabzondan daha fazla yani 10 kişi de olsa :D :D
En İyi Cevaplar
Uzunca birebir konuşmamız gereken bir konu böyle burda anlatabileceğim tarzda birşey değil ama bence doğru olanı yapıyorlar gelin vermeyerek.
22 Yorumla
ben karadenizliyim..çevremde kuzenlerimden doğulularla evliler var..eşleriyle çok mutlular..ama Karadeniz kültürüyle,doğu kültürü çok farklı..bu yüzden karadenizli bazı insanlar doğululara karşı ön yargılı..ben iş nedeniyle tek yaşıyordum..doğulu bir arkadaş geldi ,sizinle kalabilirmiyim dedi..ben de bir düşüneyim dedim..kızı biraz gözlemledim..sonuçta tek kalıyorum nasıl bir insan olduğunu anladım..çevremdeki insanlar nasıl güvenirsin dediler,ev arkadaşı olarak alma dediler..ben onları dinlemedim..o arkadaşla 4 yılımız geçti,kardeş gibi olduk..hatta 2 kez onlara gittim..kaldım ailem hiçbişi demedi..hala görüşüyoruz..eğer sen ve ailen dürüstlüğünüzü karşı tarafa kanıtlarsanız sorun olmaz..bir de şunu söyleyim karadeniz kadını bazen asidir,başkaldırır karadenizliyle evlenmeye eminmisin?:))
43 Yorumla- +1 yıl
Bu gibi örnekler çok aslında naz haklısın mutlu olanlarda var işte diyorum ya ailesi bir tanısa ön yargıdan önce iş o safhaya gelse zaten insan kendini anlatırda.. Oraya gelmeden hemen yok efendim doğuluysa olmaz diyorlar. Yahu bir tanı bir bak nasıl biri araştır ailesini kimdir necidir ama yok.. Karadenizli bayan zordur haklısın hazırdan ziyade zaten flört dönemi ister istemez nazını, kaprislerini insan öğreniyor :)
- +1 yıl
hele inadı hiç tutmasın asla dediğinden dönderemezsiniz,hiçbişeyi sert söylemekten hoşlanmazlar,iilikle söle sana canını verirler,eşlerine,misafirlerine hizmet etmeyi severler..ama damarına basmıcaksın:))evt aileleri ikna etmek çok zor benim kuzenler zor ikna etti..tanışınca aileler biraz yumuşadı.zaten sorun tanışana kadar..
- +1 yıl
İnat ahh bilmem mi :) evet eşlerine sadık ve hizmet etmeyi seviyorlar. ama çok tripciler :) işte aileme seni çok iyi tanırsam ancak anlatır ve ikna etmeye çalışırım diyor eğer doğulusun istemezlerse direnirim diyor fakat ailesine söylemesi de nerden baksan 1 seneyi bulur o süre zarfında hüsranla biterse doğu-karadeniz muhabbeti benim geçen zamana ne olacak onu düşünüyorum :( sonuçta askerliğimi yaptım seneye yaş 25. Öyle 28-30 yaş aralığı evlenen tiplerden de değilim evlenip mutlu olmak istiyrm
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende bir karadenizli olarak doğuluların hepsine güvenemiyorum. yani biraz gözü kara oluyorlar. Onların bazı adetleri de sonu ölümle sonuçlanacak nitelikte oluyor. İyisi yok mu var hatta melek gibi olanları bile var ama geneli eğitimsiz ve eşlerini çok fazla önemsemeyen ben yaparım ama sen yapamazsın gibi bir yaşam tarzı var gibiler. Tekrar söylüyorum hepsi değil ama gennelemede çoğu böyle. Bu yüzden doğululara kız verme olayına pek sıcka bakılmaz. Ama şahsen ben uzun süredir tanıdığım birisiyse ve nasıl olduğunu biliyorsam durum o zaman değişir. Toplumda böyle bir yargı var ve bu yargının oluşmasıda sizin ordan doğudan gelen kişiler yaptı maalesef...
11 Yorumla- +1 yıl
Doğuda öyle ölümlü sonuçlar yok Güneydoğu'da olur ayrıca doğu da herkes Kürt değil kökenleri Türk mesela Dadaşlar türktür ve asla öyle saçma adetler yok Karadeniz'e de türk demiyorlar ona bakarsan Rum diyorlar öyle olunca evlenmek istemeyen de oluyor doğudan gelen kişiler birşey yapmadı geneli de öyle değil kız verip kız alan erkek alan çok var yapanlar geneli güneydoğudur.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
1Cevap
Doğulu çok Türk var tıpkı batılı çok Kürt olduğu gibi töre işleri Güneydoğu'da olur Dadaşlar da öyle saçma sapan şeyler yok ayrıca kökenleri Türk'tür hem dadaşlar bölge olarak orta Karadeniz'de de yer alıyor kürt heryerde de var Karadeniz de Türk değil Rum öylede deniliyor ve laz da ırk böyle saçma sapan düşünceler çok saçma doğuluyla evli olan Karadenizli batılı çok kişi var tabi dadaşları bilirim sadece gerisiyle ilgili bilgim yok.
01 Yorumla
+1 yılşimdi şöyle ki genelde kültür gelenek görenek göz önünde bulundurulur dil farkı vs vs..
ama şöyle bişe var mesela arkadaşım samsunlu idi elazığlı biriyle evlendi yanımda kürtçe konuşmaları zoruma gidiyo diyodu.13 Yorumla- +1 yıl
evet bende karadenizliyim benim babamın görüşüde böyle açıkca hiçde doğulu gelin damat yok bizde bilmiyorum bu düşünceyi kırmak yeni nesilin elinde sanaırım
bende karadenizliyim ve erkek arkadaşım doğulu ve ciddi düşünüyoruz ailemden annem biraz isteksz oda uzaga kızımı vermm düşüncesi bu benmm için hiçççç önemli değil en önemli şey insanlık doğusuyla batısıyla insanıma kurban olıyım.bize bu duyguyu aşılamaya calışsanlara yazıklar olsun.bak kardeşim bir kız karadenzli diye seni istemicekse sen onu hiççç isteme...:)
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkaradenizliyim.burda karadeniz ege marmara bölgeye göre ayrım yapamassın ki .herkesin fikirleri farklı biliyorsun ki.ama sana şöyle diyim bu sırf karadenizin egenin diger bölgelerin düşüncesi degil.herkeste aynı bir düşünce doguya hep kötü gozle bakılmakta neden diye sorarsan dogunun çogu kurt ve egitimden yoksun geri kalmış töre vs bir çok olaylara karşılaştıgımzdan o bölgeye pek iyi bakan görmedim.bilmiyorum umarım sende kendin gibi düşünen birini bulursun
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhmm işin zor umarım durumun mutlu sonlanır
- +1 yıl
Doğunun çoğu Kürt mü Karadenizliler de Türk değil Rum ne diyelim eğitimden geri kalmışlar doğuda çok Türk var Dadaşlar mesela kökenleri türk töre diye birşey de yok varsa da Güneydoğu'da bir kesimde var doğuya kötü gözle bakılmıyor ona bakarsan Karadeniz'e de kötü gözle bakılıyor Kürt Türkiye'de her ilde var.
Karadenizliyim. Doğulu olmak elbette suç değil ama aileler doğuluların genelini kötü bildiği için ve geneli de öyle olduğu için öyle bir karşıtlık var. Elbetteki bir doğulu bir karadenizliyle evlenebilir buna her aile karşı değil.
34 YorumlaKaradeniz kızıyım erkek arkadaşım bitlisli ailem olumlu bakar mı bilmiyorum ama toplumumuzda ki olaylar yüzünden olumlu bakılmıyor.
Bkz; ailemi ezip geçmek istemem sevdiğim adamı da bırakmak istemem zor bir durum20 YorumlaYahu bosversene bu tarz insanlardan ne kadar erken kurtulsan o kadar iyidir... Ayrimcilik yapan biri zaten senin için olmus olmali. Umarim gonlune gore birini bulursun.
23 Yorumla- +1 yıl
Öyle ya! Haklısınız sanırım bu gibi cahil, zihniyetsiz ve gerçekten yobaz bir düşünce ile insan bir araya gelemez. Aradaki mutluluğu da bitiriyor resmen. O kadar çok karşıyım ki ayrımcılık yapana. Doğuluyum ama T.C vatandaşıyım çok şükür ülkemi, bayrağımı seviyorum 15 ay askerliğimi gururla yaptım neden böyle düşünüyorlar anlam veremiyorum. Doğulu olmak suç mu ya da her doğulu pkk mıdır :/ Hay Allah'ım sevmek bile ayrı bir dert. Doğuluyum diye doğulu bir kız seveceğiz bu böyle görünüyor.
- +1 yıl
Yani ama iste ben sevsem bile ailem izin vermez diyen insanlar kendilerini çok kulturlu goruyorlar dogulu insanlara karsi..Nerede kultur, nerede saygi, nerede ozgurluk? Boyle yapmayi kultur ve medeniyetten sayiyorlarsa diyecek sozum yok. Neyse dedigim gibi umarim gonlune gore birini bulursun.
karadenizli değilim ama arkadaşlarımdan biliyorum kesinlikle aile vermez. biz trakyalıyız bizimkilerde vermez. doğulu erkeklerle iyi anlaşıyoruz oysa :) ama iş evliliğe gelince olmuyor malesef.
10 Yorumla
+1 yılkaradenizliyim böyle bir ayrım yapmadım annem babamda yapmaz güvenilir ve düzgün olman yeterli
04 Yorumla- +1 yıl
kürde vermezler ama :) bundan adım gibi eminim
karadenızlı ıle dogulu pek anlasamaz tutucular genelı ama genelleme yapmak ne kadar dogru bılmıorum.
01 Yorumlakaradenizliyim ve doğu bölgesine hayranım boş bir zihniyet.
00 YorumlaTrabzonluyum ama diyarbakırlıya aşığım...
11 Yorumla- +1 yıl
Yaa, şimdi ne oldu peki? Devam mı bitti mi 😐
+1 yılMeb evlendinmi o kizla merak ettim de 😊
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > .. Karadenizli kızlar doğulu erkekler ile evlenmez mi ya da ailesi kızı vermez mi erkeğe?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım