Bu konuda ne düşünüyorsunuz, tektaşın fiyatı önemsenmeli midir? Sosyal medyada ''2 Bin TL'den aşağı aldıysa sevmiyordur, kabul etmem'' gibi bir yorum gördüm. Tabii ki şaşırdım ama düşünceleri de merak ettim açıkçası :D
"Sevgi ölçütüdur" ama bu zamanda çünkü kızlar aaa senin taşın kaç karat hangi marka yaa benim kinin karati daha büyük filan hava atıyorlar abi bu nasıl bir zihniyet adam seni düşünmüş pırlanta tek taş almış daha ne yapsın? Maddi durumu iyi değildir sırf sevdiği kız mutlu olsun diye gider alır böyle muhteşem birşey olabilir mi seni düşünmüş almış bırakta karati küçük olsun, Maddi durumu iyi olsa belki daha güzelini daha iyisini alacak ama düşünüp alması bence dünyaya bedel ayrıca keşke yüzükle mutluluk olabilseydi keşke huzur getirseydi ama malesef Sırf birseyler insanlara kanıtlama çabasına girdiğimiz için her iki taraflı da mutlu olamıyoruz net.
İnsanlar açlıktan kendini öldürüyor dünyanın büyük bir kısmı yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşamaya çalışıyor diğer elit kesiminde tek derdi ağır karatlar takınıp ortalarda salınmak.. Vakti zamanında lüks daire paralarını parmaklarında taşıyan biri olarak anladım ki insan kendisine yük olacak her şeyden itinayla uzak durmalı ihtiyacının fazlası olan ne kadar şey varsa kurtulmalı ki özgür bir ruhla, kanaatkar gerçek bir mutlulukla yaşayabilsin. Paranın söz sahibi olduğu ilişkilerde samimiyet, samimiyetin olmadığı yerde sevgiden eser yoktur.
Hayatta en kötü bir düşüncedir hediyenin fiyatı. Hediyenin pahalısı ucuzu olmaz çünkü.. Hediye almak hatırlanmaktır sadece , alınan hediye ye bakıp incelememişimdir hiç. Hatırlanmak beni daha çok mutlu ediyor. Bir kurşun kalem olabilir veya altın bir saat hiç fark etmiyor bu durum. Bunun düşünülmesi, hatırlanmak paha biçilemez değerdedir daima..
Parasi olmayan sevemiyor mu? Sevmeyi mi bilmiyor? Bu nasil manyakca bir soru olmuş. Alanlar zengin ki aliyorlar. Alamayanlar da yemesin icmesin 1 aylik maasi mannacik cembere versin. Al yavrum seni seviyorum. Yakisti gitti. Sonra da 200bin TL lik düğün seni bekliyor. Cek krediyi gir cezaevinde ödersin
şu kadar yazayım. cebinde 20 tl vardır hepsini sevdiğine harcar. 200 bin vardır 2 binini tek taş için sana harcar. bunun değerini anladığı gün kadınlar gerçek sevgiyi öğrenecek. Sevgi ne kadar verdiğiyle değil, kendinden ne kadar vazgeçtiğiyle ölçülmeli.
Hayatım boyunca kimseden bir şey beklemedim, istemedim, almadım. Sevgiyi parayla karıştırmadım. Ama benim için fedakarlık yapan ve benim için bir şeylerden vazgeçen ya da benim için hayatının herhangi bir kısmını değiştiren birine rastlamadım. Belki de kızın kendini beğenerek dediği, hatta eskiden yuhladığım şey doğrudur.
Önemli olan niyeti. Tek taşın fiyatı değil. Ama genel de erkekleri yiyip bitiren, paraya önem veren kadınlar daha değerli oluyor. Bunun nedenini de ben merak ettim açıkcası? :d
bir kere kadinin kendiliginden mantik olarak su tas yerine evin su eksigini aliriz evde rahat otururuz diye dusunmesi gerekmiyomu? Bilemedim kolumda 20 binliralik saat olucagina ev alsam 20 aylik taksitini kafadan odemis olurum kredinin erkek olarak mesela 🤗
@Matsiyahh en çok şu diz çöküp teklif etme olayına tavım, karşısındaki kıza '' ben sana muhtacım, sakın beni bırakma, ben bir eziğim,ömür boyu tahakkümün altına girmeye hazırım.'' imajı veriyor, tam bir omega erkek modeli, pardon erkek dedim yanlışlıkla...
@Histercümani erimez, bilinçaltın ''bu bana muhtaç kalacak kadar zayıf, ben bunun gibi erkeği ne yapayım'' der, bir süre sonra bilinçaltın düşüncelerine dönüşür, ve kaçınılmaz son gerçekleşir. Erkek, hayatının onun gidip gitmemesine bağlı olmadığını kadına hissettirmeli ki, kadın da ''bu beni kaybetmekten korkmuyor, demekki kendine ve birşeylere güvenen baskın bir erkek, ne ola ki?''diye düşünerek merakla kendini erkeğin çekimine daha çok kaptırır
@Histercümani evladım, biyolojik bir gerçek bu, antlaşma ile alakası yok;gerçeklerden kaçamazsın, evet hayat bu kadar komplike kabul etsen de, etmesen de :)
Yani çok parası varsa da gidip minicik bir şey alıyorsa art niyet ararsın da teklif başlı başına kendisi değil mi olay tektaşın boyunun azıcık bile önemli olduğunu düşünmüyorum. Kendine güvence arayan kadın gidip para kazansın kocasının aldığı tektaşa da bel bağlamasın yani
Biz cok garip milletiz. Romantik bir filmde sevdigi kadinin parmagina ip baglayip evlenme teklif edene ozenip gercek sevgiye bak be deriz iki dk sonra instada tek tasini paylasani gorunce bondo ostoyorom bondoon hotto doho gozolondon diye ortaligi velveleye veririz. Akil fikir ne diyim.
Buna gore parasi olanlar sadece seviyor demek olur😂😂 uc bin maasi olan adam bes binlik yuzuk alirsa zora girer ama on bin maasi olan adam daha kolay alabilir bu cebindeki paraya gore sevhi buyuklugu degil de kadinin kendini olctugu degerle ilgili biraz.. Yuzugun madeni ile degil verecek kisinin gonlu ile ilgilendigim icin yuzuk sadece bir sembol teneke de olabilir yani
Tabi ki ona göre ölçülecek adam almış bir yüzük ucunda mikroskopla bile göremeyeceğin bir taş gel de bu adama seviyor de saçmalık. Seven adam öyle bir taş alır ki 1 km uzağındaki insanın gözü kamaşır da bu ışık ne der (şaka tabi ciddiye alıp linçlemeyin dbhd)
Bazı kadınlar maddiyatçı oluyorlar, sevgi ölçüsü birimi olarak kendine alınanların maddiyatına göre karar veriyorlar. Elbette birbirleri arasında olan yarışta var, seninki büyük benimki büyük. Aileden kalan maddi değeri yüksek olmasada manevi değeri büyük olan yüzük takan gördünüz mü? Herkes için söylemiyorum ama yarıya yakın kısım böyle gibi, o nedenle sevgiye inandığımı söyleyemem.
Hayır tabiki. Fiyatla ne ilgisi var. Bir şey almis olması önemli. Gucu yettiği kadar bir yüzüğü alıp bana getiren ve bundan utanç duymayan gururlu erkek benden ne istese yaparım
Kolundaki bilezige yapışıp benim vermem diyen kadının tek taşa da bu şekilde yaklaşması şaşırtmadı. Evlenmeyin erkekler böylesiyle bunla ömur mu gecer. Tek taş sevmiyorum. Aman tanrım ne tatlı karıyım.
fiyatını soruyor musunuz? aaa benim tektaşım kaç para diye aklımın ucundan bile geçmedi. olmasa da olurdu bile, nelere takılıyoruz öyle yahu, şaşırtıcı.
Evet bir miktar anlam çıkarılabilir ama sevgi ölçüsü değildir maddi gücü olmayanda var ama olanlar için kriter şu ne kadar pahalıysa siz o kadar önemlisiniz demektir tekrar ediyorum maddi alım gücü olanlar için geçerli
Valla alınır da karşılığında sen ne alacan bana onu sorarım benimde pahalı saat zevkim var sende bana 7 bin altı saat alırsan kabul etmem desem ne kadar hoşuna giderse bu mevzu da bir erkeğin o kadar hoşuna gider
Adı üstünde tek taş ucuzda olsa pahalı da olsa ışıl ışıl parlıyor. O kadar yüzük alıp gelmişsem ucuz diye kabul etmiyorsa gidip kuyumcuya bozdurur o parayla da içerken hikaye atarım. Sırf ona inat olsun diye
Evleneceğim kadına önce gümüş bir yüzük takacağım eğer ses çıkarmazsa en iyi kuyumcudan en iyi bütçem dahilinde yüzüğü parmağına takacağım yanimda daha iyisi varsa da ilk daha ucuz ve gösterişsizini parmağına takacağım seviyorsa sorun çıkarmaz zaten.
tek taş kadınların kendi arasında ki yarıştır. 😀 garibim erkekte napsın onu arkadaşlarından ayıracak üstün tutacak bir tek taş almaya çalışıyor 😀 çalıştırılıyor
Tektaş fiyatı ile sevgi ölçüsü belirleniyorsa o yüzük takılmadan herşey bitsin. Sevginin para ile ölçülen parametresi yoktur. Tektaş semboliktir her zaman.
Çok parası olan adamlara trip atarsın eyvallah ama asgari ücretle çalışan adamlara sırf hava atmak için 2 binlik yüzüğü dayatan görmemişlere çok kıl oluyorum.
Orada kadın demek. istiyor ki beni diğer kadınların yanında parayla ezdirme ben hava mi atayim attigim hava senin attirdigin havadır Sende attirdigin hava kadar seversin demektir
Kimse evlenirken şuna bir tek taş alıyım demiyor adam takıcağı takıyı evin eşyasını düğün masrafını düşünüyor birde tek taşın fiyatıyla onun sevgisini irdelemek büyük haksızlık
Ekonomik durumuna bağlı. Geliri 10bin civarı ama aldığı tektaş ucuzsa benim için bu kadar parasını vermiş değer vermiyor denilebilir ama asgari ücretli biriyse tektaş alması bile çok mutlu eder
Çok saçma bir düşünce bence. Bana nişan alışverişinde ısrarla 2-3 bin liralık tektaş almaya kalktılar ben daha uygununu, düz baget taş aldım. Kimsede anlayıp da "aaa bu gerçek pırlanta değil" demedi yani. Yanyana koyunca ikisi arasında hiç bir fark yok. Ona bayılacağı parayla başka eksiklerimizi görmek daha mantıklı geliyor bana. Zaten mutluluğun önündeki tek engel gösteriş merakı maalesef.
Tektaşın fiyatı genel olarak bakıldığında bir sevgi ölçütü olamaz fakat sosyal yönden incelersek belli bir aralığı olmalı. Kişi gelirine uygun olacak şekilde bir tektaş tercihinde bulunmalıdır. Gelirine oranla duşuk fiyatlı bir tektaş bana göre önemsememektir ama gelire oranla fazlasını vermekte savurganlık yapmaktır. Dengeli bir seçim yapılmalıdır. Dolayısıyla son olarak eğer kişinin durumu 2000 in altına yetiyorsa saygı duyup gelirine göre bir değerlendirme yapılmalıdır.
Tabiki hayır. İkili ilişkilerde gerçek sevgi arada olduğu sürece eşler birbirini düşünecektir. Ve bir maddiyata bağlı kalmadan ufak bir maneviyat ile mutlu olabilir kadın.
Ank belki 100 bin tl lik şeyi 5 bine aldı belki 2 binlik şeyi 50 bine aldı. Mal mal şeyler ank. Gösteriş budalası Paragöz kadının şerrinden sana sığınırım allahim 👍😃
Sosyal denilen ama sosyallikle alakası olmayan evde kalmış kızların amerikan dizileri izleye izleye yalama olmuş beyinleriyle söyledikleri şeyleri burada boş beleş paylaşarak xper kasmaya çakılmanda en az onlar kadar gereksiz olduğunu gösteriyor.
En İyi Cevaplar