Bir erkek kızların yanındaki eziklik, özgüvensizlik ve çaresizlik duygusundan sizce nasıl kurtulabilir? Bu durumu düzeltebilmek için ilk olarak ne yapmak lazım?
Bir erkek eziklik ve çaresizlik duygusundan nasıl kurtulabilir?
İlk once neden bu sekilde hissedilir bunu tespit etmek gerekir. Sorunun kaynağına inmek gerekir. Genel olarak özgüvensizlik; ilkokul yillarinda yasanan herkesin icinde utanma vb gibi şeylerden kaynaklaniyor. Çevrenizde size bu sekilde baskı kuran insanlar olabilir. Onları hayatinizdan cikarin. Siz mükemmel bir insansiniz hickimseden çekinmenize gerek yok. Kızlardan utanmayın beyler onlar da bizim gibi insanlar. Baska bir canlilar değil yani. Bu şekilde hissetmenize mutlaka biri sebep olmustur veya oluyordur. Ya ilkokul öğretmeniniz veya ilkokuldan bir kiz veya suandan birisi. Bu yaşananları unutun. Mumkun oldugunca kiz arkadas edinin. Onlarla sohbet edin. Aktiviteler yapin. Kendimden örnek vermej gerekirse ilkokilda cok kiloluydum benimle hep şişko diye dalga geçti kizlar. Kendimi karskterimi tarzimi öyle bir değiştirdim ki şimdi onlar benimle iletisim kurmak istiyorlar. Kendinizi değiştirin tarzınızı konuşma şeklinizi kendinizden emin olun güvenin kendinize ait bir tarziniz olsun
Hayatının belli dönemlerinde aile içi olsun, arkadaş çevresi olsun ezim ezim ezilmiş ve büzülmüş erkek çeşididir. Her ne kadar yanlış bir bakış açısı olsa da ataerkil toplumun erkeğin üzerine yüklediği "erkekler ağlamaz", "erkek dediğin güçlü olur, kodu mu oturtur" gibi davranış kalıplarıdır. Bu sebeptendir ki erkek dediğin oluşumun ezik yaradılışlısı çekilecek çile değildir. Kimi zaman yanlarındaki dişinin aşırı dominant karakterinden, kimi zaman da kendi kompleksleri yüzünden ezik erkek görüntüsü çizerler.
Kompleksli erkektir. Kesinlikle laf dinlemez, dünya kendi etrafında dönüyor zanneder. Ama karşısındaki ondaki kompleksi hemen tanır. Sihirli bir cümlesi vardır çünkü. O cümle bütün kişiliğini ortalığa saçar.
Hiç bir zaman ne ezik oldum ne de hissettim kendine güven dostum ALLAH herkesi aynı yarattı neyin eksık ki? kendine güven ve kendini şımart ve düşün kendine ideallerine yön ver korkma olumsuz olduğunda küsme yürü .. yol aldıkça daha iyi hissedeceksin
ben her zaman olmaz yapamam dediklerimi yapmaya çalıştım yaptım ve kendimi özel hissettim ve bu çok çok iyi birşey
Herkes para demiş de tek başına para bir işe yaramaz bence. Biraz doğuştan gelen karakteristik özelliklerin de etkisi var. Yoksa doktor olsan da NASA da ışınlanmalı icat etsen de ezik bir insan daima ezikten.
Ukraynalı kızlar can.. hiç böyle derdi olmaz türk erkeğinin. Bıraksınlar bizim kezolari 😂 hep ilgi istiyorlar bize verdikleri kattıkları hiçbir manevi birşey yok. Ot gibiler bildiğin ot. Çiçeksiz ot ama. İse yaramazlar
Özgüven meselesi özgüvenini de her zaman kendine bişeyler katarak arttığını göreceksin yani kendine odaklan hedeflerine kariyerine inan belli oluyor istemsizce bir güven duygusu geliyor ve geçici değil bu duygu bende oldu.
ortamlara girmesi ve kendine güvenerek az ama öz konuşarak her ortamda rol alması yavaş yavaş kurtulmaya başlaması demek açılmaya başladığında zaten devamı gelir
Hocam şunu belirtmek isterim bu eziklik ile özgüvenin alakası yok cesaret gerekir ama çıkma teklifi edildi varsayalım ne malum Red cevabı alınmayacağı önce önyargı ya karşı dik durulması taraftarıyım
Adam olmak sözünde durmak insana insan gibi değer vermek yeterlidir. Kimse kimseyi ezik durumuna düşüremez Çaresizliğe de insanın kendi eline olan birşeydir ne olursa olsun dik durmaya devam etmeli.
O işler öyle olmuyor paran hiç olmasa bile hayatında istediğin gibi bir kız varsa zaten mutlusun paran olduğu zaman hayatında kız yoksa zaten yine mutsuzsun kızlara para yedirmesen senle çıkmazlar erkek olmak ilişki için çok zor bir şey
@Hayaliolmayan Üzülerek söylüyorum ki, insanlar statüye önem veriyor. Universite sınavına hazırlanıp daha güzel bir meslek edinebilirsiniz. Yaptiginiz iş güzel helal kazanc fakat durum böyle. Yine de böyle mutluysaniz sizin bileceginiz is.
Bence bu olayin maddiyatla ilgisi yok. Öyle olsaydi fakir insanların hepsi özguvensiz olurdu. Olay genel olarak küçüklüğe dayanan dışlanma durumunda icine kapanmaktan kaynaklaniyor. Psikolojiden araştırabilirsin. Tabiki de bazı insanlar icin sizin söylediğiniz de geçerli olabilir. hickimsenin hickimseyi ezmeye hakkı yoktur. Her insan değerlidir.
Haklısınız ama bu tür dışlanma durumlarını da hep fakir ailelerin cocuklari yasiyor. Tabiki tamamen maddiyatla bagdastiramayiz kimseye eyvallahi olmayan fakir insanlar da var ama nadir. Maddiyat yine de önemli bir etken
En İyi Cevaplar