Aşkta gurur olur mu? Hem seviyorsundur hem de gurur yapıyorsundur. Ya da anlaşmazlıklarda gurur yapmak gerekir mi? Ne kadar yapıcı olabilirsiniz ne kadar fedakarlık gösterirsiniz?
Fedakarlıklarınız nelerdir :)
Fedakarlıklarınız nelerdir :)
Gurur insanı durduran bir frendir. Gurur ilk adımı atmanızı, size atılan adıma yanıt vermenizi, olumlu ilişkiler kurmanızı engeller. Fedekarlık yapmanıza, karşıdakinin egosunu yüceltmenize izin vermez.
Aşk ilişkisi, ruhların dansıdır. Ayaklar bir ileri bir geri adım atar, bedenler aynı ritimle salınır ama mesafele korunur, her zaman sarılarak ilerlenir. Gurur, partneriniz ayağınıza basınca bir sonraki adıma geçmenize engel olur, aşk dansınızın ritmini bozar, bir kar topu gibi büyür sorunlar ve kapıyı çarpıp çıkarsınız. Pişman bile olsanız, sevgiden kudursanız da anlamsız bir inat, bulut olur çöker üstünüze.
Aşk fedakarlıktır, karşılıklı fedakarlık. Size uzanan eli tutmaktır ki o avucun içinde atan sevgi dolu kalbe dokunabilesiniz.
Kendi kişiliğinizden taviz vermeyin fakat dünyasal şeylerden feda edebilirsiniz. Aşk bir sunaktır, feda ettiğiniz şeyleri aşk tanrıçasına sunarak ateşi harlı tutarsınız. Fedakarlık yaparkan ama asla kişiliğinizi, benliğinizi, var oluşunuzu feda etmemelisiniz. Bu sizi yok eder, siz yoksanız aşk yoktur. O ilişki efendi-köle ilişkisi olur yada tek taraflı ilerler, birisi bitiverir birgün. Kendini verirsen seni sen yapacak şey kalmaz.
Ama gurur diyerekten inadına hiçbirşey yapmamak, her zaman kaşıdan fedakarlık beklemek olmaz, bu sevgiye ters, birlikte dans etmeye ters.. Sabit durarak nasıl onun seninle dans etmesini bekleyebilirsin ki?
Mutlu olmanın yolu, uyumlu olmak da, uyumu sağlamak esnek ve anlayışlı olmak da gizlidir. Su gibi girdiğin kalbin şeklini alma, ama demir gibi de o kalbi parçalama.
Peki ne fedakarlıklar ettik biz?
*şu an aklıma gelmiyor, oturup baştan izlemeliyim aşkımız film gibi, notlar tutmalıyım yapılanlara dair...
Peki aşkta gururlu olmaktan korkmak?
hatasını anlaması için gurur yapılabilir mi tereddütteyim, hem bu gurur sayılmazki bazı şeyleri atlaladığını düşündürmek isterim sadece..
@sezen275 in dediği gibi aramız düzelir sonra ona farkettirmeye çalışırım(burnundan fitil fitil gettircm ne demek ya:DD:)
ben yeri geldiğinde gururun bir keera bırakılması taraftarıyım.. ayrılıkların sebebi iki tarafında gururu zaten. bu kadar gurur yapcak ne var anlamıyorum. eğer o insanla hayatını paylaşacaksan neyin gururunu yapıyosun ? bir derdin bir sorunun varsa onu içine atmamalıi o anda karşılıklı konuşup çözmelisin. Sorunlar uzatılmamalı.. önce o arasın, o beni 1 saat sonra aramıştı bende 1 saat bekliyim sonra arayım fln böyle ince hesaplarla ne aşk olur ne ilişki.. hesapsız sevin birbirinizi gurur falan da yapmayın.. eğer diğer yarınız "O" ise..
duruma ve soruna göre değişir. diyelimki bir problem yaşıyoruz. aramız soğuk. düşünürüm. "bu mesele yüzünden bu iş biter mi?" bitmez. o zaman ilk adımı atarım. aramız düzelir sonra burnundan getiririm.
ama bazı şeyler vardır. herşeyi bitirir. bu söylenen tek bir cümle bile olabilir. işte o zaman şansı yok. aşkımdan gebersem de herşeyi silebilirim. arkamada bir kere dönüp bakmam.
Cevap
3Cevap
Aşk ve sevgi halinde birçok şeyden feragat edilebilir ama gurur, çok hassas bir konu. Bir defada olup bitebilecek bir şey için sorun olmayabilir, ancak ömür boyu peşinizde olacak bir durumsa, gurur ağır basar.
Aşk da gurur olmaz ancak bazı anlaşmazlıklar senin kendine saygını ve özgüvenini yitirmene neden oluyorsa o zaman sevsen de bitirmeli ve bu noktada gururunu düşünmelisin.Ufak basit şeyler için gurur yada inatçılık gereksiz .
gurur aşkın önüne set oluşturur aşkı fedakarlık ve anlayış ayakta tutar
ama bazıları bunu abartıyor hertürlü hakarete, sadakatsizliğe göz yumup adına aşk diyorlar
her ilişki de fedakarlık yapan bir yapıya sahibim aile arkadaş sevgili
bana kalırsa gurur düşmanın için vardır
sadakatsizlik, aileme ve bana saygisizligi haricinde hic bir konuda gurur yapmam iliskimde. gerek yok.
eger karsımdaki haketmiyorsa ben ona zaten gurur yapmam hiç bir şey yapmam yani
eger karsımdaki hakediyorsa ben ona herşeyi feda edebilirim
benden iyisini de bulamaz zaten
Kişiliğime aykırı , aşağılayıcı bir şeyse
o kişi veda etsin bana
ben yaparım.
aşkta gurur olmaz.gururun olduğu yerdede aşk olmaz...
bana göre aşkta gurur olmaz arkadaş
Olur. Olmazsa laçkalaşır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar