Nişanıma az bir sure kaldı ama Bizde erkek tarafı yapar erkek arkadaşımda bizde kız tarafı yapar diyor bende Nisan yapmak istemiyorum yani yapcaksamda söz isteme bir arada olacak saçma değil mi nişan sizcede?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Nişanıma az bir sure kaldı ama Bizde erkek tarafı yapar erkek arkadaşımda bizde kız tarafı yapar diyor bende Nisan yapmak istemiyorum yani yapcaksamda söz isteme bir arada olacak saçma değil mi nişan sizcede?

Nişan, iki insanın birbirine olan bağlılıklarını ve gelecekteki evliliklerini resmiyete dökmek için attıkları ilk adımdır. Peki bu özel günü kim organize eder ve bu süreçte neler yapılması gerekiyor? Hadi adım adım bakalım.

Nişan töreni genellikle gelin ve damat adaylarının aileleri tarafından ortaklaşa organize edilir. Geleneklere göre farklılık gösterse de Türkiye'de genellikle kız tarafının ailesi nişan töreninin ev sahipliğini yapar ve organizasyonun büyük bir kısmını üstlenir. Erkek tarafı ise nişan yüzüğü, çiçekler gibi detaylarla ve mali destekle katkıda bulunur. Her iki taraf da davetli listesini birlikte hazırlayarak törenin düzenlenmesi konusunda iş birliği yaparlar. Kısacası nişan töreni bir ekip çalışmasıdır ve her iki tarafın da katkılarıyla özel bir gün oluşturulur.

Nişanda erkek tarafının asıl görevi, nişan yüzüğünü seçmek ve bu özel gün için mali sorumlulukları üstlenmek olabilir. Ayrıca nişan töreni genellikle kız tarafının evinde veya tercih edilen bir mekanda düzenlendiği için, erkek tarafının ailesi ve yakın dostlarını organize etmesi ve onların etkinliğe katılımlarını sağlaması gerekiyor. Davetli listesi, ulaşım ve konaklama gibi konularda yardımcı olmak da erkek tarafının üzerine düşen görevler arasında yer alabilir. Yani kısacası sen ve ailenden birinin, bu süreci koordine etmesi büyük önem taşır.

Kız tarafının nişanda üstlendiği roller törenin organizasyonundan sorumlu olmaktan, lezzetli ikramları hazırlamaya kadar uzanır. Genellikle nişan töreni kız tarafının evinde gerçekleştiği için mekanın süslenmesi, yemek ve ikramların organize edilmesi gibi detaylar da kız tarafına düşer. Bunun yanı sıra davetiye gönderimi ve katılımcıların ağırlanması da kız tarafının görevleri arasındadır. Kız tarafı bu özel günü olabildiğince sıcak ve davetkar bir hale getirmek için elinden geleni yapar.
Eğer nişanını evde yapmayı düşünüyorsan işte sana birkaç önerim var :)
Bizde herşeyi erkek tarafı yapar sadece damat ve kaynana bohçası damatlık ve damadın yüzüğünü gelin alır ki bence olması gereken de budur niye diceksiniz şöyle ki nişan evliliğe ilk adım ve en özel gündür damadın yapması gereken en özel şeylerden biridir
Nişanı erkek tarafı yapar nişanlına takim elbise yüzük saat alsaniz yeterli bence beri kalanlar onlar yapmak zorunda zaten sende onun boyunu aşacak şekilde bir şeyler isteme senin nişanlın nereli denizlilimi
Bızım burada istege göre nişan olacaksa akdenız de kız tarafı yapar, para toplanırsada kız tarafı alır parayı.. söz ayrı olur nısan ayrı olur. Sözle nişan bir arada olmaz.. nişan yapmayın tatlı olsun , once bır dua okunur mıkrofondan sonra yüzükler takılır ardından 6,7 tepsı baklava dagıtılır gelenlere resım falan çekılırsın biter..
Baklavaları falan erkek alacak hepsını,
Ne alakası var, yapamadı olurmu, öyle dusunme, istemıyorsan yapmayın, sana baglı hersey.. benım ablamda yapmadı. Tatlı yendı misafırler geldı önce dua ettı hoca sonra yuzuk takıldı, en sonda baklava dagıtıldı bıttı gıttı ıkı saatın ıcınde. Eş dost çagrıldı tamamdır.
ya da sızın evde bır soz kesın tamam istemıyorsan gerek yok.
Evet, öyle yapın. İyi geceler
Nişan kiz tarafinin isi :) digerleri erkekte diye biliyorum bende lakin
Anlasma isi bu ya senin is benim is olmamali gonülden olmali hersey
Cevap
71Cevap
Nişanı erkek tarafı yapar gadası
Kız tarafı yapar hatta düğünü de keşke kız tarafı yapsa.
Yapar mısın bu büyük iyiliği bana hakikaten? 🙄
Nişanı kına gecesini kız tarafı organize eder nasıl yapmak isterse öyle yapar söz hakkınin büyük kısmı senin ama herşey karsilikla orta yol bulunarak halledilmezse evlilik süreci çok çekilmez bı hal alabilir dikkat etmelisin.
Bence her bölgeye göre farklılık gösteriyor o bizde de erkek tarafı yapar ama canı istemeyenler kız tarafı yapar diyor işte 😂işine geldikleri gibi herkes ama sen istiyorsan yap istiyorsan yapma
kız tarafı genel olarak. ama bu daha çok anlaşmalı birşey
Nişan kız tarafına aittir. Düğünü de erkek tarafı yapar. Nişanda takılanlar gelinin olur ve çeyizine borçlarına vs. Harcar. Düğünde takılanlar da damat tarafına kalır.
Artık paraları kim nasıl değerlendirirse o şekilde değerlendirir.
Nişanı kız tarafı yapar bu herzaman böyledir düğünü erkek tarafı yapar madem nişanı yapmak istemiyorsun düğünü o zaman sen yaparsın yok öyle bir dünya ikisinide erkek yapar diye.
Düğün dahil herşeyi erkek tarafı yapıyor, bir zahmet nişanı da kız tarafı yapsın. Nişanı da erkek tarafına yükleyen bir kızla evlenmem.
Yahu bende zaten masraf için demiyorum. Herşeyi erkeğin üstüne yıkmanın saçma birşey olduğndan dolayı diyorum.
Benim hayat görüşüme göre kız benden iyi bir düğün istiyorsa karşılığında iyi ve pahalı bir nişan yapmalı. İyi ve pahalı bir nişan yapmayan bir kıza bende sıradan bir düğün yaparım.
Ben söyleyeceğimi söyledim. :) Parası olduğu halde bile sıradan ve ucuz bir nişan yapan bir kıza bende siradan ve ucuz bir düğün yapmak isterim. İyi ve pahalı bir nişan yapan kıza da bende iyi bir düğün yapmak isterim.
Yanlış anladın pahalı ve gorlemli bir Nisan töreni istiyorum demedim :D Sadece bir kız parası olduğu halde ilişkimiz için para harcamaktan çekiniyorsa bende onun için pek para harcamam demek istedim. Artık bir kızın bana verdiği değer kadar o kıza değer vermeye çalışıyorum.
Önceden konulmuş kurallar veya anlaşma yoksa genel itibarıyla nişanı kız tarafı, düğünü ise erkek tarafı yapıyor. Şimdilerde ise her ikisini de gelinle damat yapıyor.
Kız tarafı yapar. Söz nişan ikisi bir arada olsun sade bişey. Abartıya gerek yok yaa. Bende bir gecede çıkarmıştım aradan. İsteme söz nişan hepsi bir kerede bitti.
Aferin, sizin gibi kafadızlar evlenecek de, dünyaya çocuk getirecek. Hiç mi ananız babanız yok... Yakında kıçınızı silmeyi bile, KS ye soracaksınız..
Nişan ve kına kız tarafının, düğün erkek tarafınındır genelde. Nişanın düğün gibi yapılmasını saçma buluyorum ben, istemeden sonra yüzük takılması yeterli
Nişanı kız tarafı yapar sen nerelisin yöre yöre değişebilir şöyle olabilir söz nişan bir arada evde yapanlar var böyle de yapılabilir ama kız tarafı yapar
Belediye zabıtası yapar. Soruya bak be. ERKEK aldğına göre, önişleri ile de erkek tarafı ilgilenir. Yani erkek tarafı yapar.
Valla hindstanda kızı verip uzerine para bile verildipini duymuştum... Ama türkiyede kız tarafı nişan yapmaz. Kız tarafının evinde mekanında olur ama erkek üstlenir...
Kiz tarafi Nisan kina
Erkek tarafi dügün
Ama en güzeli herseyi gelinle damadin ortak yapmasi bence aileleri karistirmadan maddi durumlari yetiyorsa tabi
hala bunlar konusuluyormu tuhaf bırakın abicim gidin evlenin evinizi düzün balayınıza cıkın borçlanmayın yaaa
Sırf gelenek diye bir şey yapmak saçmalık. Herşeye ortak karar verilmeli. 1 günlük eğlence için masraf etmeye gerek yok.
Bence de saçma nişan. Aslında bana kalda sadece düğün olması gerekir onda biraz kurt dökmek için 🕺 💃
Nişanı kız, düğünü erkek tarafı yapar. Mutfak ve yatak odasını kız, diğer tarafları erkek tarafı yapar. Gelinliği erkek, damatlığı kız tarafı yapar.
Aile arasında söz kesmek en güzeli bence nişanı saçma buluyorum düğün gibi yapıyorlar sonra ayrıldık oluyor bizim taktığımız paralar da boşa gidiyor
Ben isteme söz nişanı bir arada yapdim erkek tarafı tek giyimi karşılar kiz icin ama nişani erkek tarafı yapmaz tabiki
Ne çıkarcı ailesiniz cr dğünü hangi taraf yapıyor onuda erkek yapıyordur sizde. Ya bir gidin işinize sizin gibi öıkarcıları hangi erkek alıyorsa. Nişanı kız tarafı yapar.
Çıkarcı paracı kız sandım ben türkümbizde kız tarafı yaparr
Düğünü ırtak yapın o halde?
Nişanı erkek tarafı yapıyorsa düğünü kız tarafı mı yapıyor sizde?
Adamları bu derece de kullanmayın yaa
Nisan kız tarafına , dugun ise erkek tarafına aittir... şahsen ben ne Nisan yapmama taraftarıyım... aile icinde yüzük takılsa daha iyi...
Nişan örf ve adetlere göre kız tarafınındir yapmayada bilirsin söz İsteme yapan da var dediğin gibi
Şu olaylara oldum olası uyuz oluyorum ya yok erkek onu yapar kız bunu yapar evlilik bu değil ya kim gücü neye yetiyorsa ne oluyorsa o olsun o onu yapsın bu bunu yapsın nedir
Yöreden yöreye değişiyor. Aranızda anlaşın artık :P
Nişanı kız tarafı yapar. Normal olan budur. Evinde yap dışarda yapmak istemiyorsan.
Düğünü erkek tarafı yapıyorsa nişanı da bir zahmet kız tarafı yapsın
kız tarafı yapar tabi. hiç duymadım erkek tarafının yaptığını
Kiz tarafi yapar nisani? siz nerelisiniz de erkek tarafi yapıyormuş
Bencede ikisini birarada yap. Bizim söz nişan ayrı oldu. Nişanı kız tarafı yani biz yaptık.
Bak şimdi.. adetlerde Nişan takısı kız tarafında kalır.. Nişan için aile arasında yüzük takın iki taraf içinde daha iyidir..
Anlatıyorum sana takı kız tarafında kalıyorsa. Nişanı neden erkek tarafı yapsın.. sizinkinde Nisan takısı vs yok sanırım onlarda var.. konusu sen aç ve kısa geç bitsin
kız tarafı yaparda çok gereksiz kimse bişey yapmasın masraf çıkmasın direk nikah masasına gidin o harcanan paraları biriktirin evinize harcayın çok saçma geliyo bana bu düzen
Sen şimdiden bunun derdine düştüysen adam ın gözü tez zamanda açılırda evlenmeden vazgeçer senden
Siz bunun tartışmasına girerseniz evlenmeden stopu çekersiniz açık ve net
Normalde nişanı kız tarafı yapar düğünü erkek bu böyledir ama taraflar aralarında anlaşırsa ona göre yapılır
Size bağlı o ister yapın ister yapmayın illada yapılacak diye birşey yok
Bizde nisani kiztarafi yapar dugun erkek tarafi. Isteme soz de bir arada olabilir eger durumunuz yoksa.
Ben söz-nişanı aynı anda yapmak istiyorum, kınayı filan istemiyorum, düğünü de ortaklaşa yaparız. İki taraf beraber
Nişanı kız tarafı yapar düğünü erkek tarafı yapar bu böyledir.
bir 10 milyar çokmu geliyor erkek tarafı 100 bin düğün masrafı yapıyor
kız yapar ama düşüncen mantıklı, düğün zamanı gelincede damat demesin ne gerek var düğüne nikah yapalım yeter diye :)
Ege bolgesinde kiz tarafi yapar herseyi ben dugunu bile iteliyodum onlara ama yok artik dediler😊kizi egeden alin
Nişan bana göre inanılmaz saçma bişey ama yapılacaksa kız tarafı
Kızın maddı durumu yoksa erkek ıkısınınde yoksa ortak
anlaşmaya bağlı sanırım
ya bizim türk kızları bu işi çok abartıyor gercekten . hep damada yuklenmeler falan sırf bu yuzden evglenemeyen bı cok erkek var
nişanı kız evinde olur derler ama hani masrafı genelde erkek çeker
[https://www. adnanefendi. com. tr/soz-nisan-cikolata] hangi tarafın yaptığının bir önemi yok şu çikolatalardan sonra bir ömür tatlı konuşulur zaten
Nisanı kız tarafı yapar
Nişanı, kinayi kiz tarafi yapar. Yatak odasi takimini kiz tarafı alir. Ötekiler erkeğe ait hepsi.
Bizde şöyle olur nişan kına düğün hepsini erkek tarafı yapar +ekstra takı takılır yani bu yöntemi kendim buldum istemede bu olacak...
Değişiyor yerine göre ama bence gereksiz masraf kapısı.
Kız derler erkek derler biz hep beraber yaptık bunları
Gereksiz dügün falan direk evleneceksin hatta evliliğe de gerek yok
eşcinsel tarafı yapar
erkek tarafi yapiyo
çoğunlukla kız tarafı yapar
Kız tarafı diye biliyorum.
Bence saçma söz de nişan gibi oluyo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?