Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence evlenme. Her borcum çok diyene de inanma. Bazısı borcum çok diyor çünkü eline geçen ilk parayı ailesine ya da çevresine yediriyor ya da senden gizli para biriktirecek sana da parayı borçlara yatırdım diyecek. Evin giderleri tatil kira gibi şeyler için de senin paranı harcayacak. Zemin hazırlıyor Yani. Böyle diyenlerin parayı nereye yatırdığını yedirdiğini bilemezsin bunu gizlemek için borç çok diyor olabilir. Hem niye bu kadar borç yapmış ki? Ölüm kalım sağlık meselesi değilse o ayağını yorganına göre uzatamayan birisi demek ki. Senin de iyi ve konforlu yaşamaya hakkın var. İnsanlar değişmez. Ayağını yorganına göre uzatamayan biri ileride senin de çok paranı yer. Ömrünü borç içinde borç ödemekle geçirirsin. Kendi paranı harcayamazsın çünkü borç için ya da evin giderleri için diyecek diyecek senin paranı da alacak. Borç almayı alışkanlık haline getirmiş birisi bu alışkanlığından vazgeçmez. Hem seninle mi yapmış borcu sanki? Bu onun problemi senin değil. Yakma başını.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılBorçlarını kapat gel aşkısı haberleşiriz derim.
90 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHer şeyin yeri ayrıdır ve ayrı tutulmalıdır. Sevgili ve nişanlı olunan insanlarda, esas olan ve aranılan şeyler esas ; ''sevgi, saygı, sadakat, vefa, empati, anlayış ve hoş görü, kanaatkarlık, geçim ehlilik vede kulluk görevlerindeki samimiyetidir''. Karşındaki insan ister hiç evlenmemiş veya boşanmış olup çocuğu olsada olmasada vb. yukarda saydığım konularda ön yargısız muhattaplık ile zamanla bir birini tanıma sonucu karşılıklı uyum ve olumlu gidişat var ise? gerisi teferruattır. Unutulmaması gereken bir şey varki ; Borçlu, borçsuz, çalışan veya işten çıkmış ya da çıkarılmış olan bay ve bayan insanlar ''Bireysel Olarak, Hayatlarını İdame Ettirmek İçin Gerekenleri Yapmak Zorundadır''.. Aksi yön ve yönlerde uyguması olan insandan uzak durulmalı. Her şeyin hayırlısı ne ise o olsun Amin.
10 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 18,3b cevap paylaştı. batmış ise zor
21 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
93
Cevap
148Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılBorçla evlilik sıkıntı zorla mı şey ediyorlar
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 43,6b cevap paylaştı.
+1 yılBorcunu bitirsin sonra evleniriz gadası
20 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu borcu neden yaptığını öğrenmem gerek.
Sağda solda sürterken borç yaptıysa sağlam bir insan değildir evlenilmez.
Ailesinden birinin veya kendisinin sağlık sorunu vardır ve maddi imkanları yetersiz geldiği için borçlanmıştır o zaman sorun değil.
O anki duruma bağlı ya bekler ya da evlenirim. Şu an net bir şey diyemiyorum.20 Yorumla
+1 yılMesela ev, arsa, araba, eğitim bursu gibi birşey almış veya alacak, karşımdaki insan ise borcun altına girebilirim, ama yok keyfi harcamaysa herkes kendi borcunu ödesin. Fuzili den hoşlanmam, çok lüks 1 düğün yapmayız veya çok lüks bir eşya almayız beraber hallederiz.
23 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBorcunu bitir diyerek beklersin ama öyle bir durum ortaya çıkar ki o borç uzayabilir, üzerine yenisi eklenebilir. Evlenirsin ama evlendikten sonra borca batarsın, o zaman ne yapacaksınız boşanacaksınız herhalde? . Evlilik kararını borcu olmasın mantalitesine sığınarak erteleyen taraf ( ki kadın olur bu genelde) evlenilmemesi gereken taraftır. Çünkü tek derdi rahat bir hayattır...
20 Yorumla
+1 yılYaşamış biri olarak kesinlikle aptal olmayın böyle birşey yapmayın diyorum. Hiç bir halta yaramıyor o evlilik. Tabi adamın karakteriyle de alakalı. Çok zengin çalışkan dürüstse ödeyebilecek kişilikteyse bir ihtimal. Onun dışında huzursuzluk istiyorsanız evlenin buyrun.
23 Yorumla- +1 yıl
Bu durumdan daha önce muzdarip olmuş gibisiniz? :
- +1 yıl
@HAKİMİNİZ007 cümlem nasıl başlıyor?
- +1 yıl
Yaşamış biri olarak :)
Evlenmem zaten borcu olan biri evliligi neden dusunucek ki ha olurda dusunurse o sevgi degil karsindakini finans kaynagi olarak gormekten baska birsey degildir. Erkek dedigin eline ekmegini almali, duzenini oturtmali sonra evlilik gibi kutsal bir dusunceye sahip olmali
30 YorumlaBorç biter sevgi baki kalır. Evlendikten sonra aynı yastığa baş koyuyorsak seviyorsak benim onun borcu olduğu önemli değil. Şu var borcun miktarıda var 300-400 binse ödemek tabi ki çok zor sıkıntı, stress vs insanın huzurunu kaçırır böyle de ne kadar evli kalınır orası meçhul :) :)
10 Yorumla
+1 yılHayir evlenmem onun borcunun sıkıntısını neden ben çekeyim
30 YorumlaNe borcu olduğuna bağlı kumar borcu olan biri ile evlenmem mesela 😅 gorsel bir filmden alinti cok sevmiştin o filmi 😍
32 Yorumla- +1 yıl
"Cesaretin var mı aşka" filmi benimde çok sevdiğim bir filmdi
Hayır evlenmem, acelem yok bitirmesini bekleriz. Çünkü benim için de yeni borçlara girecek.
20 YorumlaEvlenirim hatta beraber öderiz. Çünkü evlendiğime göre sevmişim ve seversem paranın ne önemi olur ki.
50 YorumlaTeorik olarak evliliklerde -50.000 lira düğün mobilya vs için kredi çekildiğine göre borcu çok olan birisi ilen evlenmiş olmuyor muyuz🤔🤔
16 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle..
- +1 yıl
Fark şu evlenirken dügünü için borç yapmak ikisi için
Benim sordugumda ise kendi özel borclarina evlenerek ortak olma durumu var ve bu onun tercihine kalmiş😊 - +1 yıl
Anladım o zaman insanların tercihine kalmış. Fakat borç için evlenmemek ayrılmak bence saçma olur. Birlikte hepsinin üzerinden kalkılabilir. zaten üniversite mezunu bir çok kişi borçlu ilk başta kyk. Hayata -30.000 işe başlıyor. O yüzden bana kalırsa burada cevap verenlerin çoğu farkında olmasa bile borçlu olabilir
- +1 yıl
Türkiyede dogan her birey borçlu doğar bu hayata ((:
+1 yılsağlık olsun borç yiğidin kamçısıdır. elbette biter borç ona destek olurdum.
10 Yorumla
+1 yılödeyebiliyorsa evlenirim. benim babamında borcu çok hatta baya çok ama bir şekilde ödüyor. borç beni korkutan bir durum değil açıkçası ödenmeyecek bir şeyde değil
41 Yorumla- +1 yıl
Kutunu açsan nerdesin
+1 yıldiyelim ki adamın 5 milyon dolar borcu var ve bunu 5 yılda ödeyecek. ve senelik kazancı 2,5 milyon dolar. yani borçlarını öderken senede 1,5 milyon dolar kazanacak.
5 milyon dolar borcu var diye evlenmekten vazgeçer misiniz?
veya
adamın 5 milyon dolar mortgage borcu var.
ama
gayrımenkullerinin toplam değeri 30 milyon usd.
vaz geçer misiniz?
çoğu kadın düşünmeden laf olsun diye cevaplamış.10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 36,2b cevap paylaştı. Kadının sütyeni takma şekli :D
Kadınlar düşük maaş alıyor diye evlenmiyor borcu olunca mı evlenecekler? Erkekler evleniyor da kadınları bilemiyorum.18 Yorumla- +1 yıl
Borcundan içi dışına çıkmış ((:
- +1 yıl
Bende daha ne espiriler var ohoo😂😊
- +1 yıl
Orda görüşüne birazcık bozulmuştum ondan 😊bak bozulmam bile datlu😄
- +1 yıl
Sen demişsin ya , Eğer öyle ise psikologlara gitmesin insanlar evimizi temizlemeye gelebilirler hem seans başı para da almıyoruz saat derdi de yok...
Ben evi temizleyerek deşarj oluyorum iştee😑😄
+1 yılNe için borç yaptığı önemli aslında mesela gereksiz yere harcama yapıp borç yaptıysa o insanla evlenilmez cunku borç yapmayı huy edinmiştir gelecekte de maddi zorluklar yaşamaya neden olabilir ama sağlık sorunları ile ilgiliyse ya da ev vs bişey alıp borç yaptıysa bunda hiç bir sıkıntı yaratmaz çalışır beraber öderiz
00 Yorumla
+1 yılEvlenirim neden evlenmeyim herşey olur geçer yeterki saygısı sevgisi bitmesin. Hepimiz kraliçelerin saraylarından gelmedik. En azından ben. Bir olur hallederdik.
30 Yorumla
+1 yılalakasız bir görüş yazacağım kaldırabilirsiniz 😂😂 ama yazacağım fotoğraftaki benim eski sevgilimle en sevdiğimiz filmdi Fransız filmi bak hatırladım sayende
30 Yorumla
+1 yılNe borcu olduguna gore degisir ama keyfi bir borc ise evlenilmez evlenirsek iyice batirir borc yapan insan sevmem keyfi olanlari sevmem keyfi degilse ne olduguna gore dusunulur :)
20 YorumlaNe borcu olduğu önemli, kumar mumar falan çıkar aman 😲 bu arada kızın tişörtündeki sadece desen mi acaba 😄
22 Yorumla- +1 yıl
Yok borctan içi (çamaşiri) dışına çikmış😂
- Para & Ekonomi konusunda 4,9b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlenirim borç var diye ön yargılı olmamak gerek kafanızı çalıştırın :D
1 milyon borcumun olduğunu varsayın
ne aldım ne için bu borç araştırın :D
1 milyonluk mülküm vardır :D10 Yorumla Günümüz şarlarında Türkiye’de 82 milyon insanda en fazla 1 milyon insan borçsuz ise 81 milyonda borçsuz insan bulma şansın zor yine bekar kaldık.
#Ata343410 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle borcun neden kaynaklı olduğuna bakarım ve buna göre karar veririm.
Zaten ülkemizde evlenmek üzere olan çifter ailelerin birbirini ezme yarısı sonucu ömürlük borçlara boğuluyor.10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılBorçlar paylaştıkça azalır aynı paylaşmak güzeldir dediğimiz gibi
40 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 9,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen olsam evlenmem, kari koca arasinda mutlaka para paylasimi oluyor. Niye onun borcunu ben odeyim canim? Babamin oglu mu? 😂😂😂
20 Yorumla
+1 yılBorclu olmasi onemli degil borcu çevirebiliyor olmadı parayi kullanmayi bilmesi önemli
Basiriyorsa basardi evlendim kiiiizzzs😂😂😂😂20 Yorumla
+1 yılAçıkcası kör sakat değilim. Çok seviyorsam evlenir çalışır borcunu beraber öderim. Devir eşitlik devri!
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 752 cevap paylaştı.
+1 yılNeye borcu olduğuna bağlı. Gidip kumarda borçlandiysa o kişiden hayir gelmez zaten. Ama onun haricinde hastane için ya da ne bilim ailesine bakmak için yani iyi ve mantıklı bir nedeni varsa seviyorsam yaninda olurum beraber ustesinden geliriz.
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBorcu ne için yaptığını öğrenmek isterim🤔 Borç kelimesinden korkarım, çapını bilerek harcama ve nakit iyidir..
10 Yorumla
+1 yılGönül borcu olmasın kafi sevdiğim insanın borcuna ya da malına göre kalbimizin ritmi değişmiyor çok şükür...
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,3b cevap paylaştı. Cebinde 2 kuruş paran olmasın akrabaların bile bakmaz yüzüne. Gerçekten seven birisiyse her şeye rağmen yanında kalır ve evlenir de yani.
10 Yorumla
+1 yılYasa dışı borçlarsa mümkün değil. Ama vergi borcu, banka borcu gibi yasal şeylerse düşünülebilir. Ödeme yolları aranabilir.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 11b cevap paylaştı. Kimseyle parasi icin evlenmeyecegim gibi kimseyide borcu var diye red etmem. Yeterki karakteri duzgun olsun
10 Yorumla
+1 yılArkadaş ewlendi kızım kocan öder demiş birde düğün masraflaarı eklenince karısını göremiyo çalışmaktan 🤣🤣
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 732 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce kızın nasl biri olduğunu ve ailesinin nasl olduğuna bakarm yani kendimi önümü görmediğim bir sekilde uçuruma sürüklemek istemem.😏
10 Yorumla
+1 yılNe borcu olduğuna bağlı kumar borcu falansa evlenmem yok beyaz eşya mobilya borcu falansa sıkıntı yok
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 12,2b cevap paylaştı.
+1 yılyok borcum :)
ama zor bir hayati kabul etmek olur birazda
ayrica borcun oluş şeklide önemli bile bile borclanan insanlarada dahamul bile etmek zor10 Yorumla
+1 yılhayat döngüsü sorusu resmen öl ya da öldür gibi bir sey oldu bu
31 Yorumla
+1 yılBütçesini kontrol edememesi bize ömür boyu sıkıntı getirir evlenmem
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmem borcu olan insanin stresi skntisi bitmez 7 24 tartismaya yer arar eve yansır
21 Yorumla- +1 yıl
Hmmm
Hayır ya evlilik daha borçlu bisey zaten borcun üstüne borç olmaz zaten
20 YorumlaEvlenilir seviyorsan herşeyiyle kabul edersin verirsin el ele ödersin.
20 YorumlaYa yapan gördüm ve süründü 5 yıl boyu tavsiye etmem
20 Yorumla:D Ne garıp bır soru borcu olmayan var mı bu devırde devletın devletlere borcu var. Benım 5 mılyon borcum var ama 500 bın tl de gelırım var mısal Borclarımızıda oduyoruz allaha skur bekarmı ölelım yanı :D
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 16,7b cevap paylaştı. Borcun niteliği ve ödeme gücüne göre değişir. Mesela ben evlenirken kooperatiften aldığım evin borcunu ödüyordum. Ama eleman gittiği tatilin, aldığı tişört, parfüm, don, çorabın birikmiş ve faize girmiş borçları altında eziliyorsa o kişiyle evlenmem.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı. Evlenirken de zaten borca sokuyorlar erkekleri
Onu isterim bunu isterim diye ama borcu onlar yaptırmasını için evlenmeyenler de gitsin babasının evinde yaşasınlar10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı. Borç elbet biter. Evlenirim hatta borcunu ödemesine yardım ederim.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvliligimizi etkileyecek şekildeyse evlenmem, beklerim.
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılYatirim amacli borclanmisssa anlarim ama keyfi olarak borc yapmissa kusura bakmasin isim gucum yok birisinin arkasini toplayamam. : )
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 27,9b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanların Alnında borcu çoktur yazmıyordur heralde
10 Yorumla Borcu olmasa ne olur ki? Evlenince bol bol borçlanacağız zaten 😂
10 YorumlaBorcu olan birinin zaten mantık olarak evlenmemesi lazım...
10 Yorumla
+1 yılBence evlenmemeli insanın psikolojisi bozuluyor borçluyken.😀
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla birader biz zaten batmış bir aileydik babamlardan dayimlardan iceri bor yüzünden girmeyen kalmadı 300bin 500bin filansa eyw ama gerisi kusura bakmasın zaten yeni kurtulduk
10 Yorumlahaciz gelip arada beni de götürüp gitmesinle sonra :D
10 Yorumla
+1 yılasla evlenmem evlilk demek rahatlık huzur demek ben nıye hayatımı zından ediyim.
10 Yorumla
+1 yılAsıl soeu neden bu kadar çok borcu var ona göre hareket edilmeli. Bu hayatıma kadar hiç olmadı.. hiç kredi bile çekmedim. İnşallah son nefesime kadar olmaz
10 Yorumla
+1 yılBorç biter sevgi baki kalır. neden olmasın..
41 Yorumla- Devamını Gör (181)
Devamını Gör(226)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım