insanın evlenirken beklentilerine göre değişen bir durum bu.
biri seviyordur, sevilmek için evlenir, az ilgi alaka görünce kırılır, üzülür, bir noktadan sonra ise pişman olur.
biri para için evlenmistir, kocasının maddi durumu kötüye gider, ömrünün geri kalanını sefalet içinde geçirmek istemez, pişman olur.
biri düzenli cinsel hayatım olsun diye evlenmistir, ama belki tenler uymamıştır.
sadece evlilikte de değil aslında, bizi hayatta en çok kıran üzen şey, kendi beklentilerimizin beklediğimiz şekilde olmaması. bu da pişmanlık için yeterli bir hadisedir ve suçlusu evlilik değil kişinin kendisidir
Kalple değil sözle seviyorlar. Seni seviyorum deyip aynı anda bir sürü kişi ile flörtleşiyorlar Fikirlere değil şekle bakıyorlar. Taş gibi hatun benim olmalı. Kaslı erkek benim olmalı gbi. E fikirler ve anlaşmak ortada yok. Birbirlerini anlamak nedir bilmeden evleniyorlar. Zaten sabır anlayış ve empati yoksunuyuz. Nasıl gider bir evlilik bu durumda anca 1 arpa boyu.
Hayat arkadaşı olarak seçtikleri kişi istedikleri ya da düşündükleri gibi çıkmaz ya da ne bilim bir sorun olur aşamazlar ve anlaşamazlar bunun farkına sonradan yanyanayken varırlar birsuru sebep olabilir
evlendim ve pişmanım diyen insanlar evliliğin ne olduğunu bilecek kadar akla ve düşünceye sahip olmayan kişilerdir. Evliliği bilerek yapan ve bunu isteyen kişiler binlerce kere aynı kişi ile üst üste evlenebilir.
Evlenmenin sorumluluğu çok ağır. Düşünmeden kabul ediyorlar bu sorumluluğu sonra dolayısıyla problem oluyor. Evlenmeden ne yaptığının farkına varmalı, girebileceği bir yük ise almalı insan.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Zor kirvem zor hangi sözcük ifade etsin sana duymak istediklerini herkes omlarda sebep sunar olmuyor işte bazen olmuyor kafalar yoruluyor aşklar yoruluyor insan yoruluyor anlayış bile göremiyorsun gösteremiyorsun sevdiğine inanmayı dokuz defa düşünüyorsun
En İyi Cevaplar