Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

.
Kalamayız,
Kapıdan çıkıp gitmeden önce, sizi gönlünden çıkartıp atmıştır zaten,
Gönlünde olmadığınız birinin ne gözünde nede düşüncelerinde olmazsınız zaten.
Büyük geçmiş olsun,
.
Sessiz Gemi
Artık demir almak günü gelmişse zamandan
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.
Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;
Sallanmaz o kalkışta ne mendil, ne de bir kol.
Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,
Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli,
Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.
Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler;
Bilmez ki giden sevgililer dönmeyecekler.
Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden,
Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden.
Yahya Kemal Beyatlı
.
Zamanın var ise şiirin asıl hikayesini dinle;
https://www.youtube.com/watch?v=rtPVKzZl4oI
.
Olunca dinlerim, şimdi değil.
Teşekkür ederim. 🍃
.
Rica ederim,
.
Bence olmaz eskiden beraber olduğun cinsel bir birliktelik yaşadığın kişiye dokunamıyorsun yıllardır kimse dokunmasın diye özen gösterdin korudun şimdi bir başkası dokunuyor sende buna şahit olursun onun hala hayatindaysan arkadaş bile olsan çok saçma olur benim için ben kaldıramazdim
Arkadaşlıktan ziyade eğer ortada çocuk var ise kanlı bıçaklı ayrılmışlar gibi davranmamalılar. İki normal insan gibi gerektiğinde birbirlerinden yardım isteyebilecek iletişime sahip olmalılar kanımca. Hele ki çocuklar varsa ortada. Çocuk yoksa da yine de arkadaş elbette kalmak zordur ama drdiğim gibi kanlı bıçaklı olmamalılar.
Arkadaş değilde saygılı tanıdık kalınabilir ve çocuk varsa zaten arkadaş gibi olunuyor diğer yönden bilmiyorum bir zamanlar çok sevdiğim biri zorda kalınca yardım ederim mesela mutluykende yanında olurum çok karmaşık durum ya bu birazda ayrılma şeklinede bağlı olabilir
Cevap
37Cevap
Hayır kalmamalı , şahsen ben görmek dahi istemem
Arada çocuk varsa illa ki arkadaş kalınmalı. Saygı tükenmemeli. Ancak çocuk mocuk yoksa arkadaş kalmalarının da bir mantığı yok demektir.
Aşkınızdan sevgilinizden ayrılıp arkadaş olabilirmisiniz? Hayır
Boşanan eşler arkadaş olamaz benim görüşüm çocuk varsada
Çocuk için başka yöntemlerle çocuğa bakılır çubuğu bahane edip yüz yüze gelemeye tahammül edilemez.
Yok be arkadaş kalalım diyorsun bazen öyle oluyor ki beraber yaptıklarını Z aklınıza geliyor yiyişiyorsunuz dayanamayıp ondan sonra da bu hiç olmadı tamamı deyip çekip gidiyorsun🤭
Arada çocuk varsa olabilir.. onun dışında ilişik kesilmeli.. boşanacak kadar anlaşamayan birbirini rahatsız eden iki kişi nasıl arkadaş olacak.. mantıksız
Ayrılış nedeni ve şekli önemli. Aldatma neyim olmadan, kavgasız ve gürültüsüz, anlaşmalı bir şekilde bir ayrılık söz konusu ise arkadaş kalınabilmesi mümkün.
Arkadaş kalamazlar sadece ortada bir çocuk var ise o çocuk için zorakı diyologa girerler.. Evlilik bitirmek ciddi anlamda radikal bir karar ve o raddeye gelmiş ise nefret başlamıştır..
Çocuk varsa çocuk için gerekli konularda resmi görüşmeler yapılmalı fazla içli dışlı olmaya gerek yok.
geçmişte duygusal bir yaşamıştık var, arkadaşlıklar aşklara dönüşebilir de aşklar arkadaşlıklara dönüşmez
Çocukları varsa mecbur iletişim halinde olacaklar o yüzden kalmalılar. Eğer yoksa kalmamak en iyisi bence.
Ben, evlenip boşanmış olsaydım bir daha asla görüşmek istemezdim. Eski de olsa kıskanırım. Görmesem, duymasam daha iyi...
Eger orta da bır çocuk varsa zaten kalmak zorunda ama dıger turlu bence uzak durmakta fayda var zaten yakın olsa idiniz neden bosanasıznız ki bence bu size yarardan cok zarar olarak geri döner...
Her gece seviştiğin, terinin terine karıştığı insanla nasıl bir arkadaşlık kurmayı planlıyorsunuz.
Mümkün değil daha sonra Hayatlarına girecek olanlar sürekli sıkıntı yapar
Kalamazlar, yeni evlilik hayatlarını sıkıntıya sokarlar.
Eee başka nolsun ketçap mayonez de olsun mu. Olmaz reis öyle şey. mümkünse mezarına mezarıma
Birbirlerini kırıp dökmeden aldatmadan efendice boşandılar ise arkadaş kalabilirler.
Kalamaz, kalırlarsa başkası olamaz. Kavga olur, kıskanma olur
Ben arkadaş kalamam hayatımdan tamamen çıkar, görmek bile istemem.
Arkadaş kalabilecek kadar tahammülü kalanlar boşanmaz bence
Sevgilinden ayrıldıktan sonra bile arkadaş kalınmıyor. Bir de boşanmak. Kalınmaz bence.
Arkadaş kalmak, sürekli iç içe olmak değil de, bir sıkıntısında yardımına koşmak mantıklı.
Çocuk varsa arkadaş kalınsın saygı en azından bitmesin. Ama yoksa bitebilir tamamen
Tamamen saçmalık o zaman niye evlendiniz niye boşandınız arkadaş olsaydınız
evlilik gibi bir kurum düzgün bittiyse tabiki de kalınır
Çocuklar varsa arada samimi olmamak şartıyla konuşabilir
Çocuk varsa kalınmalı
Kalamaz reis kalamadıklarını her daim tv de gören bir benmiyim?
Boşanma sebebine bağlı ama zor arkadaş kadar kadar araları iyi ise niye boşansınlar zaten
Eşler boşandıktan sonra arkadaş kalabilir. Ben kalmam.
Yaşanmışlıklar var kalınması zor tabi bu benim açımdan
O zaman niye boşanıyorlar salaklar mı?
Arkadaş kalan da var.
Zihniyetlerini bilemem.
Çocukları varsa kalmalilar ama yoksa gerek yok bence
Boşanamasin içinde patlasin
sorumu beğenmişsin. söylemek istediğin bişey varsa yaz
Kalmamalı.. kimse modernlikte n bahsetmesin lütfen
Çocuk varsa medeni şekilde görüşmek gerekir.
Çocuk varsa arada onlar için kesinlikle kalinmali
elbette kalabılır neden olmasın?
çocuk varsa kalmak zorundalar
Boşanma sebebine göre değişir.
Kalamam ben. Kalan varsa kalsın
Kalınmamalı.
Çocuk varsa evet
Mümkün değil. Belki üzerinden yıllar geçince
cocuk varsa kalinabilir mesafeli ama
Anlasmalı ise kalabilir.
Çocuk varsa bilemem ama bunun dışında kalamaz.
çocuk yoksa çook zor ben yüzüne bakmak istemem
cocuk varsa mecbur yoksa göreni görmedim.
Çocuk yoksa, kalmasın.
Evlat söz konusu ise evet.
Arada çocuk varsa daima
Arada çocuk varsa kalmalı
Çocuk varsa belki yoksa mümkün değil
Çocuk varsa olabilir.
Öyle bir ihtimal olsa boşanmazlardı
kalmasınlar arkadas kalabılenevlıde kaalbılır
Çocuk yoksa gereksiz
neden kalmasin ben kaldim
Kalamam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?