Kaynana derdi, beni çok gerdi?

7 aylık evliyim. Kaynanam benim gibi gelin istemiyormuş. O kendi gibi feraceli, sohbet sohbet gezen, asla para harcamayan bir gelin istiyormuş. Eşim ise annesi gibi biriyle evlenmek istemiyordu. Bunu açıkça söyledi. Hatta kendi gibi bir kiz da bulmuş, kız da eşimi çok istemiş ama eşim istememiş. Allah günah yazmasın kaynanam çakma peygamber gibi. Ne kocası ne çocukları onun istedigi gibi degil. Haşa gökten peygamber inse, çarığı yamuk der deyimi onun icin bulunmus. Sevdigi insanlara karşı daha anlayisliyken, sevmedikleri günahkar aman aman çok kötü vb. Yasadigimiz yerde bir tane memleketlerinde de 1 tane evleri var. Memleket dediysem köy evi değil. Site de evleri. Oturdugumuz yerde oturulabilecek evlerin kiraları çok pahalı, esim işi dolayısıyla başka yerde oturmam dedi. Ailemin bizim evlerden birinde kalın demesini eşim reddetti. Kayinpederim ise ben emekliyim, nasil olsa gidicez diye bizi kendi evlerine oturttu. Kendileri derme catma yere kiraya ciktilar cunku kayinvalidem 3 5 sene sonra gitmek istiyormuş buralardan (belli bir nedeni yok). Beni hic alakadar etmez. Yapan evladina yapti. Evden çıkma hırsı, "istediği gibi" olmamamın hırsıyla sürekli saldirmaya başladı. Huyu buymuş. Çok doğru. Zaten o yüzden özellikle kocasinin tarafindan kimse muhattap almıyor onu, dışlıyor, uzak tutuyor. Herkese laf söylemekten kendini alamiyor. Dogrulari soyluyorum deyip isin icinden cikiyor. Yarim saatte 5 defa laf sokma, igneleme kapasitesine sahip. Surekli aileme söyleniyor ama acikcasi bizimkilerin umrunda bile degil. Benim annem onu kapının önüne paspas yapar da evliliğim bozulur diye bizimkileri uzak tutuyorum. Bohem dememe, kaynana dememe hatta ana dememe kadar takılıyor. Uçan kusa beni kötülemiş, insanlar söyleyince insanlar kötü oluyor. Sende ceneni tut di mi. Memleketten geldiklerinden beri gitmedim evlerine. Görümcem gelmiş. Annemin cok hakli oldugu konular var. Ama anlatsam ben görümce olurum. O senin kafa yapinda birini istemiyordu, annemin huyu bu bizim büyüğümüz dedi. Bende mesele tartismak değil, sürekli kusur aramasi, bir konuyu bir hatayi 1000 defa konusmasi, sürekli başa sarması, beni kapinin esiginde tutup benimsememesi, sürekli sen kimsin muamelesine katlanamam cevap vermiyorum ama uzaklaşıyorum tek care bu dedim. Cevap veremezsin zaten dedi. Bende öyle bir veririm ki dedim. bir insan bir insani yaninda istiyorsa, o insana sürekli saldirmaz dedim. Bende onun gibi kaynana istemiyordum. Karşılıklı çay kahve içebileceğim yeri geldiginde arkadaş olabileceğim beni benimseyecek birini istiyordum dedim. Annenle aram düzelmez o beni benimsemedikce, gorusmiycem uzak durucam dedim. Baban beni benimsedi diyorum o herkesle iyidir diyo. Hamileyim, yok bebek odasi yapma esya yigini, yok özel hastaneye gitme devlette ki doktorunu değiştir. "Pahalı". İlk torun benden olacak 3 ayda 1 kere aradı annen diyorum. Dua et o kadar aramış diyo. Kiskanclarindan hasetlerinden çatliyorlar. Ben napayim siz söyleyin.
Kaynana derdi, beni çok gerdi?