• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Bir erkek sevgilisine harçlık vermeli mi?

Chloé_
Chloé_ Takip Et
FenomenGuru Yaş: 38
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
312
Yapay Zekaya Sor

Sevgili Soruları Sevgi Soruları Erkek Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
15 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Theta
    Theta Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 73%
    +1 yıl

Bir kadının kendi kendine yetebilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sürekli kadın erkek eşitsizliğinden bahsediyoruz, bu eşitsizliğin tamamen ortadan kalkması için toplum içinde kadınlar bağımsız birer birey olarak var olabilmeliler. Başka türlü, erkeğe bağlı olarak kalırlarsa bu ataerkil düzen bu şekilde sürüp gider. Bir birey olmalarının yolu da ekonomik anlamda bağımsız olmalarından, kendi ayakları
    üzerinde durabilmelerinden geçiyor. Bu yüzden sorunuzu biraz ataerkil buldum. Eğer bir erkek zor durumdaki sevgilisine harçlık vermesi gerekir mi diye soruyorsanız, o zaman da cinsiyetin öneminin olmaması gerekiyor. Soru "zor durumdaki sevgiliye harçlık vermek gerekir mi?" olması gerekir. Böylece ataerkil zihniyetten kurtulmuş olur.

Ataerkil soruya gelirsek; bir erkek, sevgilisinin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için sevgilisine her türlü yardımı yapmalı, sevdiği insana her türlü fedakarlığı yapmalı, sevdiği kişinin kendi de dahil kimseye muhtaç olmayacak konuma gelmesi için elinden geleni yapmalı.

Sevgili kadınlar erkeklerin sevgililerine harçlık verdiği bir düzeni siz de kabul etmeyin! Bir birey olarak tam bağımsız olarak var olabilirsiniz. Bu ataerkil düzen her yerinize işlemiş olmasın. Olması gereken bu değildir. Bazı kadınlar ne demek istediğimi bile anlamayacak ama olsun. Bu ataerkil düzende kadınların da düzene karşı isyan başlattığı günlerin gelmesi umuduyla.

4
    31 Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Tebrikler çok güzel bir şekilde anlattınız harfi harfine imzamı atarim. Bir kadın ev geçimine destek olup erkekle ortak ve eşit bir şekilde paylaşım yapmalı lakin ev sorumluluklarında da eşit olunmalı örneğin ev işleri, yemek, temizlik gibi işlerin sadece kadına dayandırılması da bir saçmalık. Kadın hem çalışıp hem ev islerinin extradan çocuk bakımının üstesinden gelemez iş bölümünün olması şart.

Yorumla
    • Theta
      Theta
      +1 yıl

@dobra_kadin Tabi ki, Buna karsi bir dusuncem olamaz. Bunun gibi bazi konularda da erkekleri biraz eksik goruyorum. Ben bir erkegin kendi yemegini, temizligini yapabilmesini, tek basina yasarken kendi kendine yetebilmesini isterim. Kendim de oyle olmaya calisirim. Ornegin Turkiyede cogu erkek cocuk, evde hicbir ise katilmaz. O evden ayrilincaya kadar 30 yasina da gelse yemegi genelde Anne yapar, yemek onune konur, kaldirilir, bulasiklar yikanir vs. Her isi Anne yapar ve erkek kisisi boylece yemek yapma, temizlik yapma ihtiyaci hissetmez. Boyle buyur ve hayat tarzi Bu olur. Bu kisi bana gore eksiktir. Kendi temizligini, bakimini yapmak konusunda genel olarak geridir. Tek basina yasamaya basladiginda Bu cok net fark edilir. Daha duzensiz olur, yemek yapamaz, temel temizlik konusunda eksiktir. Yine tam birey olamamistir. Ben de az cok Boyle buyutuldum. Yemegim hep onume konuldu, ben sadece yedim. Kirli bulasiklara yine hic dokunmadim onumden kaldirilir yikanirdi hep. Kulaga guzel gelse de, ataerkil sistemde erkekler bunu istese de Ben kesinlikle karsiyim ve yanlis buluyorum. Oyle buyutulmek istemezdim. Bir nevi ben de ataerkil duzenin bir kurbaniyim

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Kesinlikle haklısın ataerkil düzen yüzünden erkekler de kendi hayatını idame ettirme konusunda zayıflar. Bir çok erkek ev işinden anlamaz, kendi karnını bile doyuramaz, evini pislik götürür, dışardan yer hatta çöpünü bile atmaya erinir. Hep bu ev işleri ve ev düzeni icin evlenme ihtiyacı hissediyorlar. Ben çalışıyım kadın evde işimi yapsın düşüncesi. Ve erkek evlatlar anneleri babaları tarafindan da şımartılıyorlar. Benim eşim titizdir mesela temizlikte bana her zaman yardım eder kendi isteğiyle ben şunu bunu yap demediğim halde annesi filan buna şahit olduğu zaman oğlum sen niye yapıyorsun diyor. Kendisi hiç çalışmamış ömrü boyu koca parasına el açmış, ev işlerini de sadece kadının yapması gerektiğini düşünen ebeveynler yüzünden erkekler de bunu normal olarak görüyor.

Yorumla
    • Theta
      Theta
      +1 yıl

@dobra_kadin Cok haklisiniz. Ataerkil duzen diyince insanlarin aklina sadece erkekler geliyor. Ama yanlis. Turkiyede cogumuzun annesi, babasi, dedelerimiz, ninelerimiz cogunlukla ataerkil. Oyle bir dunyaya dogmuslar Oyle bir duzenin normal oldugunu dusunuyorlar. Ben bu duzenin degismesinin kadinlardan baslayacagini dusunuyorum. Bu yuzden yukarida kadinlara seslendim. Cunku kiz erkek fark etmiyor, cocugu yetistiren Anne oluyor. Anne erkek cocugunu da kiz cocugunu da daha cagdas yetistirirse, buyuyunce ataerkil olmazlar. Dedigim gibi bu durum kiz cocugu icin de ayni. Sizin bahsettiginiz sekilde bir annenin yetistirecegi kiz cocugu da buyuyunce sorgulayan biri degilse az cok ayni mentalite de olur. Yani ataerkil. O yuzden Ben bu duzenin somurulen kisminda kadinlari gordugum icin, ataerkil kadinlar gorunce daha cok uzuluyorum. En azindan kadinlar ataerkil olmamali, duzeni normal gormemeli.

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Belli bir yaşa gelmiş kalıplaşmış fikirleri degistirmek cok zor o yüzden ne kadar uzakta olursam o kadar iyi. Jenerasyon olarak bu düzenden kendimizi kurtarmamız ve reddetmemiz gerek. Ilkokul cağında çocuklara okullarda cinsiyet eşitliği ve kişisel haklar dersi verilmesi çocukların ailelerinden aldığı eğitimle kalmaması ve hak ve özgürlüklerini öğrenmesi gerek. Şiddetle ve sınıfsal cinsiyetci ayrımlarla büyütülüyoruz ve dışarıdaki hayatı görene kadar bunu normal zannediyoruz. Ben de bu düzenin kurbanıyım adalet duygusundan yoksun büyütüldüm ve buna hep karşı çıktığım için aile içi şiddete uğradım hukuksal olarakta haklarımızın sınırlı olduğu bir ülkedeyiz kadın ve erkek bu ülkede hic bir zaman eşit sayilmayacak ve kadınlara yapılan cinsel istismar, şiddet ve cinayet her zaman tahrik indirimleriyle cezası hafifletilecek bence kadının kendini koruması için kanunlara değil orman kanunlarına başvurması gerekebilir ben bir kadın olarak mutlaka kendimi koruma amaçlı çantamda delici kesici bir alet taşıyorum.

Yorumla
    • Theta
      Theta
      +1 yıl

@dobra_kadin Hep soylenildigi gibi kadin cinayetleri kesinlikle politiktir. Ataerkil duzeni de kadin cinayetlerini, kadina siddeti ya da istismari da devletten, devletin yapisindan politikalardan ayri dusunmek sacma olur zaten. Demokrasinin ya da ozgur dusuncenin olmadigi bir ulkede kadin haklari konusunda ya da cinsiyet esitsizligi konusunda iyimser seyler beklemek sacma olur. Sizin belirttiginiz gibi insanlarin temel hak ve ozgurlukler konusunda ya da cinsiyet esitsizligi konusunda egitilmesi sart. Ama bunun disinda icinde yasadigimiz toplum da, bizi yoneten iktidar partisi de, devletin kendisi ve yapisi da cinsiyet esitsizligi ve kadina siddette temel faktorlerden tabi.

Yorumla
    • Theta
      Theta
      +1 yıl

Fakat, bunlari bir kenara biraktigimizda ben cinsiyet esitsizliginin kadinin kendi ekonomik bagimsizligini almasiyla yavas yavas asilacagini dusunuyorum. Yeni jenerasyonun fikirleri evrilmiyor bana gore, evrilen kadinlarin daha cok is hayatina atilmasi ve boylece hem ailede hem kurumlarda daha cok soz sahibi olmasi. Eskilerin surekli one surdugu ve kotuymus gibi bahsettikleri bir konu var ornegin: bosanmalarin artmasi. Bosanmalar gecmise gore artiyor gercekten ve bu kotuye isaret etmiyor bana gore. Bosanmalarin artmasinin temel nedeni kadin erkek esitsizliginin bir nebze azalmasi, kadinin biraz daha ekonomik anlamda bagimsizligini kazanmasi, biraz daha bagimsiz olabilmesi. Eskilerde kadinlar ne kadar siddet de gorse istismara da ugrasa, baski da gorse, mutsuz da olsa bosanamazlardi. Cunku evlendikten sonra bosanan bir kadinin hayati cok daha sefil olabiliyordu. En basitinden ataerkil toplumun baskisi daha fazlaydi. Bosanmis kadina bakis eskilerde simdikine kiyasla cok daha berbatti. Bosanmak zordu, kadinin kendini idame ettirecek bir durumu da olmuyordu. Boylece bosanmalar cok daha az oluyordu. Kadinlar tamamen erkeklere bagli bir hayat yasiyordu. Yaslilarin bahsettikleri ovdukleri istedikleri duzen boyle. Ama gunumuzde bu durum az cok gun gectikce kiriliyor. Bu kirilma da fikirsel anlamda degil kadinlarin ekonomiye katilmasiyla oluyor. Ekonomik bagimsizligi olan kadin siddet gordugunde ya da mutsuz oldugunda cok daha cesur bir sekilde bu durumu sonlandirmak icin bosanmaya yonelebilir. Daha bagimsizdir, daha bireydir. Ve sonuc olarak bosanma oranlari eskiye oranla daha fazla. Bu yuzden kadinlarin egitimi, ekonomiye katilimi erkeklerden cok daha onemli.

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Ekonomik bağımsızlık, egitim ve bilinçlendirme, tarafsız hukuk ve toplum baskısına başkaldırış. Düşünsene ne kadar sorumluluğu varken bir de kadın bunlarla mucadele etmek icin bir çok çözüm üretmesi gerek. Ama erkekler icin armut piş agizima düşken kadın özgürlüğünü almak icin bile caba göstermek zorunda. Keşke böyle bir ülke olmasaydik.

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Çok haklısın boşanma konularinda halen ve halen baskı var ama cok kez karşılaştım kadın bosanmak istiyor ama ailesi sahip cikmiyor gelinlikle giren kefenle çıkar diyen cok aile var hala cevremde görüp duyuyorum. Ama bu arada siddete boyun eyen kadınların aslinda bir cogu egitimli kadinlar ve ses çıkarmiyorlar.

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Erkeklerin üstünlüğünü kabul eden ataerkil düzenin sorumlusu aslinda arap kültürünün empoze edilmesi ve inanç sistemi. Türk törelerinde islamiyeti kabul etmeden önce kadın ve erkek eşitti, tek eşlilik vardi, kadin devlet yönetebilir, savasabilir, erkegin sahip oldugu tum haklara sahip olabilirdi. Kadin ve erkek haklari arasindaki ucurumu yaratan din kisvesi oldu ve suandaki politikada ayni şekilde din sayesinde işliyor ataerkil düzenin sebebi de aslında bu.

Yorumla
    • Theta
      Theta
      +1 yıl

@dobra_kadin Evet keşke böyle bir ülke olmasaydık. Ülkedeki farklılıklara karşı baskı ve eşitsizlik sadece kadınlarla da sınırlı değil. Baskı ve eşitsizlik piramidinde kadınlar alt basamaklarda ama kadınların da altında Lgbt'liler var örneğin. Toplumdan farklı olan her kesim az çok bir şekilde eşitsizliğe uğruyor. Türk sünni bir erkek değilsen bir şekilde eşitsizliği ya da baskıyı görüyorsun maalesef. İdeal profil türk sünni erkek bir birey olmak. Demokratik ya da özgürlükçü bir ülke değiliz maalesef.

Boşanmalar konusunda hala baskıların olduğunu biliyorum. En çok baskıyı da kadınlar ailelerinden görüyor. Aileler kızlarının yanında olsa bu kadar sorun olmazdı bir çok şey zaten. Baskı direk aileden başlıyor, sonrasında tüm topluma yayılıyor. Dediğim gibi ataerkil olmak sadece erkeklere özgü bir durum da değil.
      Eğitimli kadınların bir kısmı şiddete ses çıkarmasa da kadınlar daha eğitimli oldukça toplumun yavaş yavaş evrileceğini düşünüyorum. Ülkede şiddeti normal gören büyük bir çoğunluk var. Şiddet sanki hayatın bir parçasıymış gibi çok normal karşılanıyor. Türkiyede aile içi şiddet fazla yine. Çok şükür ki öyle bir aileye doğmadım. Kadınlar da mesela çocuklarına şiddet uygulayabiliyor. Şiddetin her türlüsünü reddetmek lazım. Bu konunun da zamanla daha iyiye evrildiğini düşünüyorum

Yorumla
    • Theta
      Theta
      +1 yıl

@dobra_kadin İslam ve cinsiyet eşitsizliği konusunda size hem katıldığım hem katılmadığım noktalar var. İslam dini cinsiyetçi bir dindir, sonuna kadar cinsiyet eşitsizliğine batmıştır. Müslüman olmayanlara ya da yabancılara karşı düşmanca tavır vardır. Kısacası nefret dini bana göre. Bu sadece islamla da alakalı değil tüm dinler özünde birbirine benziyor. Bu konuyu kabul ediyorum. Din cinsiyet eşitsizliğini körükleyen, kadına düşmanca yaklaşan bir din. Ve evet Türkiye dinin etkisinden kurtulursa daha özgürlükçü daha cinsiyet eşitliğinin olduğu bir yer olacak. Bunu da kabul ediyorum. Ama kabul etmediğim kısım ataerkil düzenin dinden kaynaklandığı düşüncesi. Din olmasa da ataerkil düzen var. Bugün türkiyede müslüman olmayanlar arasında da aile yapısı ataerkil. Laikliği savunan ve öyle yaşayan kesimde de kadına şiddet var, ataerkil düşünce biçimi var. Örneğin Türkiyede bekareti önemsemeyen, cinsellik konusunda kadını ve erkeği eşit gören, yani kadının sevişmesi de erkeğin sevişmesi gibi normal kabul gören kesim çok çok az. Erkeğin sevişmesi sorun değildir hatta pohpohlanır ama kadınların bekareti çok önemlidir. Bu tür düşünceler, bekaret takıntısı. Bu tamamen ataerkil düzenden kaynaklı, cinsiyet eşitsizliğine dayalı bir yaklaşım ve tüm kesimlerde var. Ateistinde de, alevisinde de süryanisinde de, yahudisinde de. Japonya’nın belli bir dini yok ya da dindar bir toplum değil. Ama onlarda da öyle bir düzen var. İslam’ın ataerkil ya da kadın düşmanı bir din olması 1500 yıl öncesinin ideolojisi olmasından kaynaklı. O zamanın düşünce biçimini uyguluyor islamcılar. Tek olan olayı bu, ateerkil düzenin temeli islamdan gelmiyor yani. İslam da o düzenin içine doğmuş o ideolojiyi almış bir din.

Yorumla
    • Theta
      Theta
      +1 yıl

@dobra_kadin Türklerin İslam’dan önce ataerkil olmadığı kadına çok değer verdikleri gibi fikirleri de kabul etmiyorum. Temeli Ziya Gökalp’ın düşüncelerine yazdıklarına dayanıyor. Ziya Gökalp türkçü milliyetçi bir adam ve bana göre ırkçı hatta. Dünyada Irkçılığın tavan yaptığı zamanlarda, milliyetçilik ve ırkçılığın Türkiye’deki temsilcisi. İslam öncesi Türklerin çok eşitlikçi olduğu ataerkil olmadığı tarzı düşünceler Ziya Gökalp’ın türkçülüğü yüceltmek ve Arapların kültür emperyalizminden kurtarmak için öne sürdüğü savlar. Ve tamamen taraflı tamamen iyi yönler ön plana çıkartılarak, yüceltmeler üstünden gidiyor, yani hiçbir objektifliği yok. Arapların cinsiyet eşitsizliği konusunda bir çok toplumdan geri olduğu doğru ama. Ve dediğim gibi islam Türkiye’de kadına düşmanlığın baş aktörü de olsa ataerkil düzenin altında yatan temel sebep islam değil. Toplum kendini dinden sıyırırsa daha özgür, eşitlikçi bir toplum olacağı da çok bariz.

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Ziya gökalpi referans alarak Türk töreleri konusunda fikir sahibi olmak çok doğru değil bence. Atsız kitaplarını okuyabilirsiniz mesela örnek olarak. Islamiyeti kabul etmeden önce Türk milleti cinsiyet ayrimciligi yapmazdi ve esit, tek esli aile yapisi olan milletti ayni zamanda devlet yonetiminde de Hakan buyuruyor ki sözü gecersizdi Katun da buyurmazsa o emir halk tarafindan gerçekleşmedi. Ziya Gökalp'te sentezlenmiş bir Türk milliyetcisi hem türkçü hem ise anadolu kültürüyle yetiştiği icin ona göre bir ideolojiye sahip.
      Islamiyet o dönemin Arap kültürüne dayali tarihî bir destan ben kutsallığına inanmiyorum. Peygamberin istediği tüm kadinlari alabilme hakki var, öldüğü zaman onun kadinlarini almak haram ama savasta esir dusen, sehit olanlarin kadinlari herkese helal, kadini itaatkar olmaya zorlayan şiddeti ve cinayeti emreden tehlikeli bir oluşum. Dinlerin hepsi insanlığı savaşmaya iten mantalitede zaten. Hepsi de bilimsel basit ilkokul cağı bilgileriyle çelişen dinler. Ben 2 kez kurani okudum ve bilim dışı ayetlerini paylaştığım zaman herkes kafasına göre mantığa oturtmaya çalışıyor. Ayni sekilde lgbti bireyleri de baskı görüyor gizlemek zorunda kalıyor bu doğuştan sahip olunan bir yönelim olduğuna göre bunu yargilayanlar da yine o ataerkil düzenin neferleri.
      Irkçılık konusunda da düşüncemi paylaşmak istiyorum ırkçılık diğer irklara düşmanlık ve kin beslemek degil, kendi ırkını sevip yüceltmektir.
      Bir başka bireyin hayatına, secimlerine ve doğuştan sahip olduğu özelliklerine karşı çıkan onlara yaşama hakkı, konuşma hakkı, özgür seçim hakkı vermeyen oluşum ve inançlara düşmanlığım var.

Yorumla
    • Theta
      Theta
      +1 yıl

@dobra_kadin Din konusunda katılıyorum size. Lgbti bireyler hakkında sadece şunu eklemek istiyorum. bir insanın cinsel yönelimi doğuştan gelmese de, kendi tercihiyle istediği cinselliği yaşaması da sorun olmamalı. Çünkü kişiden başka kimseyi ilgilendirmeyen bir konu. İlle de doğuştan olması da gerekmiyor bence. Irkçılık konusunda sizin görüşünüz tam olarak nedir bilmiyorum ama Atsız da zaten ırkçı biriydi ve bunu kimse de inkar etmez. Atsız'ın fikir babası da Ziya Gökalp'tir. Türkçülük dediğimiz, Türkiyeyi etkisi altına alan milliyetçilik düşüncesinin temelinde Ziya Gökalp vardır. Ziya Gökalp Atatürk'ü de Atsız'ı da etkileyen esin kaynağı olan kişidir. Ve ben şunu açıkça belirteyim eğer milliyetçiliği savunuyorsanız, benim tamamen karşısında olduğum ideolojidir. Son cümlenizde şunu diyorsunuz: "Bir başka bireyin hayatına, secimlerine ve doğuştan sahip olduğu özelliklerine karşı çıkan onlara yaşama hakkı, konuşma hakkı, özgür seçim hakkı vermeyen oluşum ve inançlara düşmanlığım var."
      Benim de başka bireyin hayatına, seçimlerine ve doğuştan sahip olduğu özelliklerine karşı çıkan onlara yaşama hakkı, konuşma hakkı, özgür seçim hakkı vermeyen oluşumlara ve inançlara düşmanlığım var. Türkiye'deki milliyetçilik de bunlardan biridir.
      Milliyetçilik dediğimiz ideoloji başka hiçbir kimliğe yaşam hakkı, konuşma hakkı tanımaz. Egemen
      gücü elinde bulunduran etnik kimlik diğer kimlikleri ezer. Aynen Türkiye'de olduğu gibi. Daha öncesinde de belirttiğim gibi Türkiye'de ideal profil Türk Sunni Erkek. Ama Türkiyede sadece Türk Sunni Erkek bireyler yaşamıyor. Türk olmayanlar da var, sunni olmayanlar da, erkek olmayanlar da.

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Benim milliyetçiliğim ve irkciligim kendime özgü bir sey ve herkesin ideolojisi de kendine özgü olmali, dışarıdaki insanları etkilememeli. Ben ırkımla gurur duyuyorum, diğer insanların yaşamı ve bakış acısıyla ilgilenmiyorum. Ulusunu, irkini, milletini sevmeyen kisi ne Atatürkçü ne milliyetçi olamaz. Ben Atatürkcü, Türkçü ve Turanciyim. Nihal Atsız'da kadına saygı besleyen ve kadın-erkek eşitliğini savunan ve her sosyal yapının kadın ve erkeğin varlığı ile oluştuğunu söyleyen nadide bir tarihci ve türkologtur. Kafatasçı zihniyet olduğumu düşünebilirsin ama dünyanın hic bir yerinde olmayan kadın ve erkek eşitliği türk törelerinde vardi, tek tanri inancina sahip ilk irkta bizlerdk. Arap puta taparken Türk göklere bakardi gök tanri inanci, atalarına saygi, sevgi ve doğaya da sonsuz minnet duygusu besleyen adaletli bir ırktık. Taa ki Osmanlı devletine kadar. Dünya'da hüküm sürmüş cihan padişahları da var lakin benim ırkımın ve atalarımın kültürüyle değil arap kültürüyle sentezlendikleri icin osmanli devletini savunmuyorum. Ayrica Ziya gökalp Atatürk ve Atsiz'in izinden gidebilir ama onlarla ayni ideolojide değil bunu sen de biliyorsun. Türkiye'deki milliyetcilik anlayışına ben hiç uymuyorum özellikle de ülkücülük denilen kavramın benim ideolojimle hic alakasi yok. Ülkücülükle türkçülük cok karıştırılıyor. Türkçülük soyculuktur, bu ülkedeki ülkücüler arap ve türk sentezi yani ülkücüler icin din olmazsa olmaz bir konu, Türkçü icin ise soydaslik felsefesi var hangi dine mensup olduğu önemsiz.

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Ben de doğuştan olmasa bile kendi seçimiyle olan yönelimlere ve tercihlere saygılıyımdır. Diğer insanlardan hic bir farkı yoktur. Orada yanlış anlaşıldım sanırım ve lgbti bireylerini dışlayan türkçü toplum olsa da karşıyım fikirlerim kendime aittir belli bir zümreye ait hissetmiyorum kendimi o yüzden.

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Bu arada diğer ulus ve etnik kimliklerin hakkını kısıtlamak olarak algilamissiniz ırkçılığı şöyle söyleyim laik ülkede yaşamaktan memnunum ve ben de ırkçılığın zirvede olduğu militarizm ile yönetilen bir ülke hayalinde değilim lakin kendi vatandaşının hakkını sonradan gelme mültecilere ve etnik kökenlere yediren bir ülkede de yaşamak istemiyorum. Mesela Almanya ırkçı bir avrupa ülkesidir ve içerisinde terör örgütü gibi yapilanmalarla karsilasmiyorlar. Ingiltere'de terör örgütünü övmenin cezasi 5 yıldan başlıyor burada herkes terör örgütünü savunabiliyor, flamalarini sallayabiliyor, tören, eylem yapabiliyor. Abd ise diğer ülkelerin terör örgütlerine maddi silah ve teçhizat yardimi yaparken kendi ülkelerinde hic bir oluşuma izin vermiyor. Bizim ülkemiz osmanli devletinden bu yana çok uluslu devlet olduğu icin terör örgütleri ortaya çıkıyor. Yani ulusumuza ve ulusal kimliğimize sahip çıksaydık terör olmayacakti. Bu konuda benimle hem fikir değilsen terör örgütlerinin de özgür düşünce haklari olduğunu savunuyorsun demektir.

Yorumla
    • Theta
      Theta
      +1 yıl

@dobra_kadin Ben sizin düşüncelerinize kesinlikle katılmıyorum. Kadın haklarını savunuyorsunuz ama diğer insanların temel hak ve özgürlükleri konusunda ırkçı, milliyetçi davranabilirim diyorsunuz. Peki o zaman neye göre tartışacağız biz? Erkek olsaydınız muhtemelen kadınlara karşı bakışınız da klasik bir erkeğin bakışı olurdu. Çünkü sadece sizinle ilgili durumlar için hak hukuk adalet kavramlarında vicdanlı davranıyorsunuz. Örneğin sonradan gelen mülteciler ve etnik kökenler dediğiniz kimler? Bu ülkede bir yüz yıl önce gayrimüslim olan ya da türk olmayan büyük bir nüfus vardı. Rumlar, Ermeniler, Yahudiler. Bir çok farklı kimlik. Hepsi Anadoluyu türkleştirme, ulus devlet inşası gibi sebeplerle ya sürüldü ya öldürüldü ya da baskıya maruz kalıp sindirildi. Sadece Kürtler kaldı o da sanırım sünni kardeşliği ve sahip olduğu nüfus sayesinde. Ama onlar da baskıya maruz kalmadılar mı? kalmıyorlar mı? Bugün Türkiye’de resmi ideolojiyi benimseyen büyük bir çoğunluğun içinde sürekli başka kimliklere düşmanlık var. Egemen Türk kimliği başka hiçbir kimliğe yaşam hakkı tanıyor mu? Siz Türk olmak istiyorsunuz, Türklüğü savunuyorsunuz peki bu sadece sizi ilgilendirir diyelim. Kürt olan da kendi kimliğini korumak yaşatmak istediğinde neden sorun oluyor? Mesela Kürtlerin yüksek bir nüfusa sahip olduğu yerlerde Türkçenin yanına Kürtçe tabela da eklenince neden sorun oluyor? Daha geçenlerde Diyarbakır, Van ve Mardin’in seçilmiş belediye başkanları görevden alındı. Tamamen hukuka aykırı, haksız bir biçimde. Örneğin ordaki insanların hakları ne olacak? Bu durum sizin hoşunuza gidebilir ama vicdanen de temel hak ve özgürlükler konusunda da hukuken de yanlış.

Yorumla
    • Theta
      Theta
      +1 yıl

@dobra_kadin Demokratik bir ülke istiyorsunuz ama Türkçüyüm ben diyorsunuz. Burda tezatlık yok mu mesela? Bir etnik kimlik üzerine inşa edilmiş, soyculuk olan bir ülkede nasıl demokrasi olacak. Ayrıca Almanya’ya ırkçı demişsiniz ama Almanya dünyanın en demokratik ülkelerinden biri. Avrupa şu anda dünyanın en demokratik coğrafyası. Oradaki ırkçılık sert bir şekilde cezalandırılır. Türkler Türkçe tabela asınca sorun olmaz örneğin. Havaalanında İngilizce ve Almanca’nın yanında Türkçe anons da yapılır örneğin. Berlin havalimanı da dahil Almanyanın bazı havalimanlarında bu uygulama var. Türklerin yoğun olduğu yerlerde Almancanın yanında Türkçe uyarı levhaları da vardır örneğin. Alman devleti vatandaşlarının ihtiyaçları doğrultusunda düzenlemeler yaparken Türkiye gibi tek tipçi faşistçe davranmaz. Türkiyede İstanbul Havaalanında İngilizce ve Türkçe’ye ek olarak Kürtçe de anons yapıldığını düşünün örneğin. Küfür gibi geliyor size değil mi? :D Kısacası Almanya’nın Türkiye ile kıyası bile gülünç. Objektif olamıyorsunuz. Türkiye’de sahip olduğumuz bazı haklara bile Avrupa Birliğine girme çabaları sayesinde sahibiz. Tek bir şey söyleyeceğin, Kürtlerin ya da Rumların ya da gayrimüslimlerin ya da Alevilerin (Türk sünni olmayan herhangi bir kesimin) bu ülkede Türkler kadar özgür olduklarını düşünüyorsanız tartışmanın hiçbir anlamı olmayacaktır. Umarım kadın hakları konusunda hassas olduğunuz kadar diğer kimlikler hakkında da hassas olursunuz. Biraz empati yapabilirsiniz bence. Türk olarak doğmayabilirdiniz, ya da anadiliniz Türkçe olmayabilirdi. Fikirlerinizin değişebileceğine de inanmıyorum o yüzden tartışmayı burada noktalayalım. Teşekkür ediyorum tartışma için.

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Ben size hic katilmiyorum benim görüşüm sadece beni ilgilendirir demokrasiyi savunurken benim görüşüme de saygisizlik yapıyor genelliyorsunuz. Bu vatan uğruna her seyini feda eden, can veren, kan akitan bir millet bu vatani hak edebilir. Elin mültecisi kendi vataninda savasmayip kacip bizim ülkemizde hic bir sekilde vatandasa sorulmaksizin 6 milyon suriyeliye kimlik vermek vatandas yapmak demokratik mi? Bunun oylamayla yapilmasi gerekmez mi? Benim ırkçılığım baska bir irki ezme amacli degil yuz kere ustune basarak soyledigim halde algilamamissiniz. Almanya multecileri karantine altinda tutuyor. Kendi halkinin faydalandigi hic bir alana sokmuyor. Türkler oraya siginmaci gitmiyor ki ayrica calismak icin isci kontejyaniyla gidiyorlar ne alaka nasil bir kıyaslama bu yaptigin? Bu ülkede de calisarak hakkini kazanan hic bir etnik irka ayni görüşte degilim, benim karsi oldugum adaletsizlik vr ayrica o savundugun mültecilerin ve etniklerin ülkeyi yağmalamaktan bedava yasamaktan baska yaptiklari eylem yok. Mesela partiya karkaren kurdistane ne demek açılımını sen yap? :D
      Dünyanın hic bir yerinde Türk mülteci yoktur türk kaninin son damlasina kadar savasir vatanini terk edip kacmaz topraginda sehit olur bunun bir göstergesi de Türkmendaği ve DoğuTürkistan neden bize sığınıp vatanlarini terk etmediler? o kürt dedigin etnik kökenlerde zamaninda Yavuz Sultan Selim zamaninda siginmaciydi ne yaptilar topragimizi bölmek istediler. Kurtulus savasinda menzillerini birakip kactilar, yunanlilarin askeri oldular ve 4 kez ayaklanma cikardilar biz savasirken bizimle savasmak yerine düşmanla birlik oldular. O yuzden Türk ün Türkten baska dostu yoktur. Ne olarak algilarsan algila ne mutlu Türküm diyene!

Yorumla
    • Theta
      Theta
      +1 yıl

@dobra_kadin Ne kadar da şiddet karşıtı bir kadın. Savaş, kan, işgal dışında ağzınızdan bir şey çıkmıyor. Diğer etnik kimliklerden bahsederken aşağılayıcı nefret dolu konuşuyorsunuz. Savaşı kutsayıp duruyorsunuz. O zaman birileri de gelip kanla, işgalle, öldürerek bu toprakları alsa Türkleri öldürse topraklardan sürse haklı oluyorlar sizin mantığınıza göre. Çünkü kanla savaşarak almış oluyorlar, vatan toprağı yapmış oluyorlar. Ayrıca bu ülkede Kürtler de vardı, Rumlar da vardı, Ermeniler de vardı. Birçoğu Türkler olmadan Anadolu’daydı hatta. Bunların hiçbiri mülteci değil. Nasıl hangi hakla bu toprakların insanlarını mülteci sayarsınız? Sadece türklük diyip herkese nefret kusuyorsunuz. Düşmanlık ediyorsunuz, kendi etnik kimliğinizden başka herkesten nefret ediyorsunuz diyorum inkar ediyorsunuz. Ayrıca Doğu Türkistan’dır Türkmendağı’dır bu konularda tezatlarla dolusunuz ama tartışmaya girmeyeceğim. Çünkü hiçbir zaman anlayacağınızı düşünmüyorum. Nefret ve şiddet dolusunuz. Ülkeye olan inancım bir kere daha yok oldu. Ne diyeyim, Türkiye'nin direk özetisiniz. Çok güzel özetlediniz. Teşekkür ediyorum.

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Sen hamile bir kadini karninda bebegi ile deşen karnina onlarca mermi sikan, beşikteki bebeği katleden katilleri ve ideplojiyi mi savunuyosun? Bizim türk halki olarak cok canimiz yakti. Bir başa bin baş almak icin ant ictik nerede anadolu da kurtler vardi sen de bu masallari söyleyen kürtlerdensin sanirim. Ayrica siddetten savastan girdiysek konuya ilk savasi ve terörü onlar ortaya cikardi. Ben kisasa kısastan yanayim katillerin hakkini hic bir zaman savunmayacağım. Zaten guneydoguda cogunlugu kürt olan toplumlarda, pkk kamplarinda, dağlarda en cok kadin ticareti oluyor kadin haklarini savunurken bu da gözünün önüne gelsin o dağlara katilan tum kadinlar militanlarin hayat kadını oluyor. Cocuklari evlerinden zorla kacirip terör örgütü uyesi yapip Türk askerine saldirip, milyonlarca bize sehit verdirip , ulkeyi kana bulayip halen bizden hak istiyorlar senin hümanistligin neden masum sucsuz halk icin, görevini yapan asker ve polis icin, annesinin bağrindan kopan 20 yasindaki fidanlar icin çalışmıyor acaba?

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Benim kinim ülkeyi bölmeye çalışanlara karsi ve o bölücüleri destekleyenlere her seye hümanist aklinizla toz pembe gözlüklerle bakamazsiniz. Bu ülkede bizimle yasayan etnik kardeslerimizin hic birisiyle sorunumuz yok.

Yorumla
    • Theta
      Theta
      +1 yıl

@dobra_kadin Tek bir şey söyleyeceğim. Terör örgütünün bahsi nerede geçiyorda bana Pkk üzerinden nefret kusuyorsunuz? Yazdığım şeylere şu doğru ya da bu yanlış deseniz olmaz mı? Kendiniz dışındaki kimliklere o kadar nefret dolusunuz ki saldırmaya yer arıyorsunuz şu an. Ben de gelmiş böyle bir profille kadın haklarından konuşuyorum peh. Tekrar ediyorum toplumun direk yansımasısınız, tek özelliğiniz kadın olmanız o konuda biraz empati yapabiliyor olmanız. Demokrasiden, insan haklarından, temel hak ve özgürlüklerden bahsediyorum, karşılığında aldığım cevaba bakın. Baş, kafa kesmek, kan, savaş, terör, intikam kullandığınız kelimelerden bazıları. Kafa kesmek nedir yahu. Ben artık yazmak istemiyorum o yüzden lütfen bırakalım. Sizin nefret ve kin dolu kendini modern sanan Ortaçağ zihniyetiniz benden uzak dursun.

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Sen bana başka irklara ve etniklere karşı kin dolu olduğumu söylüyorsun ben de diyorum ki terörist ve terör sempatizyanlari haricinde hic bir etnige kin, nefret kusmuyorum dedim sen bunun neresini anlayamadin onu merak ediyorum sana göre terörist ve katilde olsa herkesin özgür yaşama ve örgütünü savunma hakki var sanirim? Peki suclulara bu kadar hak verip onlari görmezden gelir savunursak masum ve mağdur olan insanlara, sehitlerimize, sehit ailelerine adaletsizlik olmuyor mu? Sen hümanistlik maskesi adi altinda ülkeyi bölmek isteyenlere hak verelim diyorsun.

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Ben Türkçü'yüm dediğim icin beni önyargıyla kafatasci, kafa kesen, diger irklara düşman, faşist biri olduğumu düşündün. Ben de terör örgütlerine, ülkemi ve halkimi bölmeye calisanlara karsi öyle olduğumu anlattim ama sen yine tatmin olamayip halen benim söylediklerimi anlamak, dinlemek yerine beni yine ayni faşist kategorisine koydun. Sana kaç yorumdur anlatıyorum yazik ki gözün on yargidan kör olmuş. Ben ülkemde bizlerle ayni sekilde, esit ve kardesce yasamaya calisan diğer etniklere düşmanlık beslemiyorum. Düşmanlık beslediğim kisim vatana ihanet edenler sadece.

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Madem ben terör örgütleri ve sempatizyanlari, vatan hainleri, hirsizlar, kacakcilar icin söylediğim sözleri diğer irklar üzerine yığıyorsan sen de o terör sempatizyanlarina dahilsindir. Demokratik ülkelerin hic birisi devletine, vatanina ihanet edenlerin haklarını savunmaz, buna demokrasi denilemez.

Yorumla
    • Theta
      Theta
      +1 yıl

@dobra_kadin Birincisi, önce yukarıdaki yorumlara tekrar bakın ve kullandığınız kelimelere ve nefret diline bir bakın. Kendi etnik kimliğiniz dışındakilere karşı nefret ve kin dolusunuz. Bu nefret ve kininizi neye dayandırırsanız dayandırın fark etmiyor. Farkında değilsiniz gerçekten. İkincisi, demokrasiyi savunmak, insan haklarını savunmak, eşitliği savunmak ne zamandan beri teröristleri savunmak oldu? Yazdıklarımın neresinde terörle ilgili, savaşmakla ilgili, kan akıtmak, bomba patlatmakla ilgili bir şeyler geçiyor? Terör sempatizanıysam, teröristlerden bahsediyor onları savunuyorsam ihbar edin zaten. Yahu şu tezatlığınızın da önce bir farkına varın, beni hem hümanist olmakla suçluyorsunuz hem terörist olmakla, teröristlerin yaptığı vahşi şeylerle. Nasıl oluyor bu? Yani özgürlükle ilgili, demokrasi ya da eşitlikle ilgili şeylere o kadar düşmansınız ki ne yazdıysam nefret kustunuz. Dinciler de böyle biliyorsunuz değil mi? Bakın, birbirimizi ikna etmek zorunda değiliz. Ben tartışmayı daha fazla sürdürmek istemiyorum. Beni istediğiniz gibi her şeyle itham edebilirsiniz, alıştım artık bu duruma. Toplumun büyük çoğunluğu ile aynı kafadasınız zaten, tepkiler genel olarak sizinki gibi, terörist diyip duruyorlar. Alıştım yani. Siz de mutlu mutlu yaşayın işte, ne diye benimle zamanınızı harcıyorsunuz? Lütfen tartışmayı artık noktalayalım, yazmanızı istemiyorum gerçekten. Tartışmak istemiyorum.

Yorumla
    • dobra_kadin
      dobra_kadin
      +1 yıl

Ben de senin gibi algilama problemi olan bir konuda ayni görüşte olan tüm kişileri ayni zümreye dahil zanneden ve ezberlenmiş metinlerle eşitlikten, adaletten bahseden bir insanla tartışmayı sürdürmek istemiyorum. Ben ne dedim yukarıda cık ve bir daha bak. Eşitlikten bahsediyorsun ama haksızlığı savunuyorsun. Ben kac defa ırkçılık kendi ırkını sevip, yüceltmektir dedim sen evirip çevirip ayni kaliplasmis cümlelerinle beni yargılayamazsın. Sen kimsin ki hakkımda peşin hüküm veriyorsun ülkenin geri kalanıyla aynı kafa yapısı diyebiliyorsun. Cık yukari tekrar bak ciddi algılama problemin var bu yüzden karşıma alıp konuşacağım vakit kaybedeceğim bir insan deilsin.

Yorumla
    • Theta
      Theta
      +1 yıl

@dobra_kadin Soylemek istediklerinizi soylediyseniz tartisma bitmistir. Iyi gunler diliyorum

Yorumla

En İyi Cevaplar

• ibooo1
    ibooo1 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 29
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.

İstese kredi kartlarimi bile veririm 😄

5
    2 Yorumla
    • shmranınaskeri
      shmranınaskeri
      +1 yıl

Evlen benimle 😂😂😂😂

Yorumla
    • Andromeda1
      Andromeda1
      +1 yıl

@shmranınaskeri hahsha

Yorumla
  • beyazorkidem
    beyazorkidem Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 28
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.

Erkek adam sevgilisinin ihtiyaçlarını karşılayan adamdır.

9
    0 Yorumla
  • sLmLeyLaBen
    sLmLeyLaBen Takip Et
    Yoda Yaş: 38
    +1 yıl

Hayır herkes kendi ayakları üstünde durmayı öğrensin

3
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

96

Cevap

129

Cevap

• IAmarPresterAen
    IAmarPresterAen Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 34
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.

SEvgili vergisi vermiyorsa harçlık verebilir :Dd

1
    0 Yorumla
  • emre00
    emre00 Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 41
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 64,4b cevap paylaştı.

Harçlık değil, borç veririm :D

1
    6 Yorumla
    • Chloé_
      Chloé_
      +1 yıl

hain :D

Yorumla
    • emre00
      emre00
      +1 yıl

Senin gibi yanımda para sayması makinesi ile gezmiyorum :D

Yorumla
    • Chloé_
      Chloé_
      +1 yıl

Ben sevgililerimden borç almayı sevmem. Hibe edecekler :D

Yorumla
    • emre00
      emre00
      +1 yıl

bir arsam var ister misin başakşehirde :D

Yorumla
    • Chloé_
      Chloé_
      +1 yıl

Gayrımenkul en sevdiğim :D

Yorumla
    • emre00
      emre00
      +1 yıl

Tabi benim sevdiğim de :D

Yorumla
  • nordun_gadasi
    nordun_gadasi Takip Et
    Efsane Yaş: 36 , eic 31%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 42,8b cevap paylaştı.

İhtiyacı var ise evet gadası

1
    0 Yorumla
  • esraa7xm
    esraa7xm Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24 , eic 40%
    +1 yıl

Hayır tabi ki öyle saçma şey mi olur herkes kendinden sorumlu ve ben kız olarak bunu doğru görmüyorum kimseye kendi hesabımı ödetmem doğru olanda bu zaten ama mesela ihtiyaç olur orası ayrı kesinlikle o konuda birbirlerine yardım edebilirler benim kişisel düşüncem zorunluluk impossible

3
    0 Yorumla
  • silentnight87
    silentnight87 Takip Et
    Guru Yaş: 38
    +1 yıl

Duruma göre değişir bence, yan gelip evde yatan maşallah sapa sağlam dana gibi bir sevgiliye harçlık vermek saçmalık, bir şekilde sebepli imkanlar doğrultusunda iki taraf içinde geçerli destek olunabilir, ama bizim kırocanlar ne yapıyor hatunu çalıştırmıyor parayı basıyor basıyor sonra kız ayrılmak isteyince benim paramla keyif sürdü kadına bak diyor... ay çok doluyum bu soruya akşama kadar yazarım 😀😀😀

2
    0 Yorumla
  • ÇiffteKavrulmuşlu
    ÇiffteKavrulmuşlu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 106 , eic 44%
    +1 yıl

Ihtiyacı varsa, bu ihtiyaçtan haberi varsa durumu kurtarmak için evet verilebilir.
    Ama diğer türlüsü, kan emiciliktir.
    Eli ayağı tutan bir kadın gider çalışır, çalışmıyorsa da herkesin annesi babası var. O nedir öyle manitadan harçlık almak, günün ücretini ödemek gibi.

3
    0 Yorumla
  • aligurgan
    aligurgan Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 25
    +1 yıl

Para verilir ama babası misali düzenli harçlık vermek kadının gururunu kurabilir. Karın değil sonuçta.

1
    0 Yorumla
  • masalim_bitti
    masalim_bitti Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 46
    +1 yıl

İlişki boyutuna göre değişir bence herkez sevmez almayıda vermeyide

2
    0 Yorumla
  • Acar25
    Acar25 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 35
    +1 yıl

İlaki vermeli sonuçta beraber olduğu ve gelecek düşündüğü.

3
    0 Yorumla
  • na-noow2
    na-noow2 Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 40%
    +1 yıl

buradan eski sevgilim olan Ayşeye selam olsun :D kontör yüklerdim haşlığını veririrdim ödevine yardım ederdim derste anlayamadığı konuyu anlatırdım :D öğretmenliği kazanınca s2ktiri çekti anasıyla bir olup yarana bildik mi hayır mk onun ben tam

3
    0 Yorumla
  • Nickiştee
    Nickiştee Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 61%
    +1 yıl

Ben geçen sene veriyordum. Napayım kız iş bulamıyor aileme de yük olmak istemiyorum diyordu. Saçma sapan işler buluyordu. Bende dedim tamam ben sana veririm sen gidip saçma sapan yerlerde çalışma yeter ki dedim.

2
    0 Yorumla
  • Azat69
    Azat69 Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 62%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.

niye kadınlar erkeklere mi bağlı? Bence ayakları üzerinde durabilen kadının buna ihtiyacı yok fakat erkek nezaketen kızın durumu olmadığını bildiği için yapıyorsa güzel birşeydir diye düşünüyprum

3
    0 Yorumla
  • experienced16
    experienced16 Takip Et
    Master Yaş: 54 , eic 62%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.

.

Onun bir birey olmadığını düşünüyorsa olabilir,

Elbette birey olamamış birinin bundan çok daha fazlasına da ihtiyacı olabilir,

Yeni ebeveyni olarak kendini atamak istiyorsa buna kim karışır.

.

1
    0 Yorumla
  • Qhejdbam
    Qhejdbam Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 43%
    +1 yıl

Harçlık?
    Tabi ki hayır. Erkek hesap öder konusuna da karşıyım ben.
    Herkes kendi payına düşeni öder. Arada ısmarlama olur ama bunu iki taraf da yapar.
    Harçlık gibi bunu bir düzene sokmaksa kesinlikle yanlış

1
    0 Yorumla
  • CatKing
    CatKing Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.

Abes olur bence. Ben mesela para vermek yerine alışveriş yapardım eski kız arkadaşıma. İhtiyacı olabileceğini düşündüğüm şeyleri alırım giyecek yiyecek içecek vs. Bir böyle var birde al şu parayı lazım olur demek var. Ben ikincisini doğru bulmuyorum

2
    0 Yorumla
  • hazallk
    hazallk Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 34%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Hayır asla kabul etmem böyle birşeyi
    Kendi ayakları üzerinde durabilen hiçbir kadın da kabul etmez bunu

2
    0 Yorumla
  • EmreKeskn
    EmreKeskn Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 83%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.

Ona harçlık demeyiz biz. İhtiyacı olduğunu düşünerek takdim ederiz. Çalışmıyorsa ve ihtiyacı varsa verilir.

4
    0 Yorumla
  • RealEyes
    RealEyes Takip Et
    Bilge Yaş: 27 , eic 57%
    +1 yıl

Bence saçma niye versin ki sevgilisi olmadan önce napiyordu bu kız? Ilişkilerde para muhabbeti yapılması bence hoş degil

3
    0 Yorumla
  • Pinkybell
    Pinkybell Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26
    +1 yıl

Kızın ihtiyacı varsa borç olarak verebilir de harçlık vermek ne ya kocan değil baban değil kızın kendi ayakları üzerinde durabilmesi birine bağlı kalmaması gerekir

2
    0 Yorumla
  • dobra_kadin
    dobra_kadin Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 71%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 314 cevap paylaştı.

Insan sevdiğinden hic bir sey esirgememe esimle sevgililik döneminden beri ortak bütçemiz senin paran benim param olayı yok örnek teşkil eden cift olduğumuzu düşünüyorum.

1
    0 Yorumla
  • stop49
    stop49 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 46 , eic 44%
    +1 yıl

Günlerimi, aylarımı, yıllarımı verdim bu arada verdiğim harçlıklar aklıma bile gelmedi ama dönüp bakınca harçlıklara değil de ömrümden verdiklerime yanıyorum.

1
    0 Yorumla
  • Beyazkin34
    Beyazkin34 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40 , eic 30%
    +1 yıl

Sevgi, aşk hatta hayat bile paylaşılıyorsa maddiyat neden paylaşılmasın. Erkeğin görevi yuvasının ihtiyaçlarını karşılamaktır. Tabii ki verebilir ve erkek kendini daha iyi hisseder.

1
    0 Yorumla
  • shmranınaskeri
    shmranınaskeri Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 52%
    +1 yıl

Harçlık değil de yemeğe götürsün o ödesin ya da hediye alsın sürekli çiçek vs gibi harçlık pek hoş bir tabir olmamış.

2
    0 Yorumla
  • mrwhitewolf
    mrwhitewolf Takip Et
    Bilge Yaş: 33 , eic 35%
    +1 yıl

yani biraz iki ucu boklu değnek bir soru olmuş, versen kötüye kullanılabilir vermesen göze batabilir. druma bağlı olarak verebilirim

2
    0 Yorumla
  • _-Agréable-Désire-_
    _-Agréable-Désire-_ Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 47%
    +1 yıl

Saçmalık ya ne o öyle çocuk gibi 😒 en son çocukken babamdan harçlık alıyordum bir kadın kendi ayakları üstünde durmalı..

2
    0 Yorumla
  • shr12
    shr12 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 54%
    +1 yıl

Erkekte kadında birbirine gerektiği sürece katkıda bulunabilir elbette. Ama bu harçlık olayının doğru olduğunu düşünmüyorum

2
    0 Yorumla
  • nomorebets35
    nomorebets35 Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 64%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 11,9b cevap paylaştı.

bir yere gidiyor olabilir hastasi olabilir bir ihtiyaci olabilir evet o soylemeden veririm ama bu gunluk al bunu seklinde olmaz tabiiki

2
    0 Yorumla
  • merakli_ben
    merakli_ben Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33 , eic 73%
    +1 yıl

Bence sevgililer arasında para alışverişi olmaması gerekir. Her zamanda erkeğe yüklenilmemesi gerekir..

2
    0 Yorumla
  • zigan
    zigan Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 36%
    +1 yıl

hayır vermemeli. gerçekten ihtiyacı varsa belli başlı yardımlarda bulunabilir ama harçlık nedir ya sugar dady mi bu

2
    0 Yorumla
  • Diyarbakır-Lı
    Diyarbakır-Lı Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

İhtiyaç duyduğu bir şey varsa alamıyorsa ben karşılarım kırmadan zaten hesap falanda ödetmem ama harçlık gibi salakça şeyler bana göre değil beni böyle kullanılıyormuşum gibi hissettirecek biriylede asla sevgili olmam.

1
    0 Yorumla
  • Derya1849595
    Derya1849595 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 71%
    +1 yıl

Ya beni aylık maaşa bağlasın mümkünse. Şaka bir yana kabul etmem çalışıyorum ihtiyacım yok ki

3
    3 Yorumla
    • mithrain1
      mithrain1
      +1 yıl

Birşey sorabilirmiyim @Derya1849595

Yorumla
    • Derya1849595
      Derya1849595
      +1 yıl

Evet

Yorumla
    • mithrain1
      mithrain1
      +1 yıl

Dm den yazsan ordan sorsam

Yorumla
  • Polenis
    Polenis Takip Et
    Xper 6 Yaş: 47 , eic 50%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 349 cevap paylaştı.

oldu olacak yataktan kalkarken komidine atalım bir 100 lük

3
    0 Yorumla
  • Dric112
    Dric112 Takip Et
    Yoda Yaş: 38
    +1 yıl

ne için harçlık mesela?
    yeni ayakkabılar yeni elbiseler alması için mi
    ailesinin maddi durumu yetersiz , yol yemek parası için bile zorlandığı için mi?

1
    0 Yorumla
  • Andromeda1
    Andromeda1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41 , eic 46%
    +1 yıl

Verebilir duruma gore fakat istemek dogru. olmaz yinede zorda kalmafikca gerci bnim sevgililerim hep paraliydi bnde istemedim cnku ihtiyacim yok

1
    0 Yorumla
  • Севастополь
    Севастополь Takip Et
    Xper 3 Yaş: 28 , eic 39%
    +1 yıl

işin içine para konuları girdiği zaman büyü bozulur o yüzden hiç maddiyat konuşmayı sevmem sevdiklerimle

1
    0 Yorumla
  • mervems91
    mervems91 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 68%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.

Hiç almadım, istemedim de.. Eğerki evleneceksek ve çeyiz için veriyorsa bana destek için amenna ama öbür türlü alamam ben.

1
    0 Yorumla
  • haldnaşsmaşdla
    haldnaşsmaşdla Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Hayır tabi ki o ne öyle herkes kendi parasını kazansın eğer kazanmıyorsa kazanana kadar destek cikarsin ama harçlık şeklinde falan olmaz çok aşağılayıcı ve bence bunu kabul eden kız da kendinden utanmalıdır

1
    0 Yorumla
  • ThePelin
    ThePelin Takip Et
    Bilge Yaş: 26
    +1 yıl

Hayır vermemeli. Sevgili parasıyla geçinen kızlara da, onlara para veren erkeklere de gıcık oluyorum

4
    0 Yorumla
  • Beğendilitavuk
    Beğendilitavuk Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40 , eic 47%
    +1 yıl

Bu ilişkinin boyutuna ve iki tarafında maddi olanaklarına göre değişir 😉

2
    1 Yorumla
    • KareteKero
      KareteKero
      +1 yıl

beğendili tavuk severim o ayrı , yorumu da sevdim :D

Yorumla
  • __AnKaKuŞu__
    __AnKaKuŞu__ Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 41%
    +1 yıl

Vermeli mi bilmiyorum ama ben asla kabul etmezdim böyle bişeyi.

2
    0 Yorumla
  • Balibey1
    Balibey1 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 648 cevap paylaştı.

Aralarındaki bağ sağlamsa samimiyet artık yapıtaşı olmuşsa aralarında, tabiki vermeli ne sakıncası varki Chloe.. ♣♥♥♥♥♥

1
    0 Yorumla
  • Esmanur277
    Esmanur277 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27 , eic 65%
    +1 yıl

Saçma
    Vermemeli
    Eşin değil başka bir şey değil sadece sevgili

2
    11 Yorumla
    • çağrı123bnm
      çağrı123bnm
      +1 yıl

Yani ama işte atiyom zorda kaldın o an çok lazım ailen yarın atacak istemezmisin

Yorumla
    • Esmanur277
      Esmanur277
      +1 yıl

Ben istemem abi
      Karşımdaki sevgilim de Olsa hatta eşimde olsa
      İstemem
      Yarına kadar sıkarım dişimi

Yorumla
    • çağrı123bnm
      çağrı123bnm
      +1 yıl

O size kalmış almamak ama bence arada ciddi bir ilişki varsa alinmali

Yorumla
    • Esmanur277
      Esmanur277
      +1 yıl

Ciddi?
      Bizim ciddi olarak gördüğümüz çoğu ilişki çok sürmüyor
      Ben almam.

Yorumla
    • çağrı123bnm
      çağrı123bnm
      +1 yıl

O bence hemen inanmanizdandir karşımızdakine
      Ya da biraz iyi niyetiniz vardır belkide yanlış seçimdir

Yorumla
    • Esmanur277
      Esmanur277
      +1 yıl

Siz niye para harçlık vermeyi kabul ediyorsunız ona bakmak geçimine yardım etmek zorunda değilsiniz

Yorumla
    • çağrı123bnm
      çağrı123bnm
      +1 yıl

Tabi geçimine müdahale etmek haddine değil bence de ayakları üstünde dursun ama
      Bazen ihtiyaç oluyor istemesede zorla veririm bazende o bana verir

Yorumla
    • Esmanur277
      Esmanur277
      +1 yıl

Sizinki harçlık değil borç bunda bir sıkıntı yok ben harçlık denilmesinden gıcık oldum

Yorumla
    • çağrı123bnm
      çağrı123bnm
      +1 yıl

Ha tabi o doğru değil ama şu da var
      Yani mesela sağlam bir işin vardır atıyorum müdür işte oda ailesinden alıyor ama yetmez o zaman karşılıksız destek olabilirsin

Yorumla
    • Esmanur277
      Esmanur277
      +1 yıl

Bilmiyorum bir yerden sonra çıkara döner

Yorumla
    • çağrı123bnm
      çağrı123bnm
      +1 yıl

Olabilir ama bende fazlasıyla iyi niyetlitim önceden biraz bunun sorunlarını bu konuda yaşadım haklisin galiba

Yorumla
  • kafasibidünya
    kafasibidünya Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 37%
    +1 yıl

Çoluğu değilim çocuğu değilim ne harçlığı veriyor bu yaşta

2
    0 Yorumla
  • Bir_Dostt
    Bir_Dostt Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 43%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 315 cevap paylaştı.

Sevgili adı üstünde. Eşim değil çocuklarımın annesi değil sadece sevgili.

2
    0 Yorumla
  • gökyüzüiçimde
    gökyüzüiçimde Takip Et
    Guru Yaş: 28
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.

Bu bir zorunluluk değil ama arada kuvvetli bir bag varsa düşünmesi gerekir karşı tarafın
    Ihtiyacı varsa düşünmeden veririm sonuçta o benim sevdiğim adam

1
    0 Yorumla
  • busekanık
    busekanık Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26
    +1 yıl

Hayır. Ben kabul etmem zaten başkasına ihtiyaç duyarak hayatımı geçiremem

2
    0 Yorumla
  • Gönülçelen_
    Gönülçelen_ Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Şart değil ama vermesi onun sevdiğini ne kadar benimsediğini gösterir

2
    0 Yorumla
  • ulasbey1
    ulasbey1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

Harçlık veririm , başka türlü geri alırım. Dermişim 😁

2
    0 Yorumla
  • novel
    novel Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 18,3b cevap paylaştı.

Elbette en doğal bir durum. Tabi bunu başına kalkmamalı

2
    0 Yorumla
  • ferat33
    ferat33 Takip Et
    Guru Yaş: 41
    +1 yıl

Hanım efendi bir bayan öyle birşeyi kabul etmez. İhtiyaçı olur karşılıksız verirse olabilir

2
    0 Yorumla
  • Setopa
    Setopa Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 47%
    +1 yıl

Kartımı bile veririm, yeterki beni mutlu etsin, vermişimdirde,

1
    0 Yorumla
  • ozanizmir
    ozanizmir Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39 , eic 30%
    +1 yıl

Tabiii hatta aylık bağlamalı, araç kiralamalı, kuaför, iletişim giderlerini ödemeli.

1
    0 Yorumla
  • Hayat-Güneşi
    Hayat-Güneşi Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 32%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.

Eşi olduktan sonra tabiki.
    Ondan öncesi benim açımdan kabul değildir.

1
    0 Yorumla
  • FelixsElysion
    FelixsElysion Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 46%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 384 cevap paylaştı.

Yok ya "al sen ne yapıyorsan yap benimle alışverişe çıkma da" der gibi

1
    0 Yorumla
  • Vayyy_beee
    Vayyy_beee Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 46%
    +1 yıl

Gönlünden geçiyor ise veya sevgilisinin parasının olmadığını biliyor ise tabiki verilmeli

1
    0 Yorumla
  • JoNaThaN34
    JoNaThaN34 Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 36%
    +1 yıl

Ben veriyorum ailesinin durumu çok iyi ama çok cimriler yazık bence ben sevdiğimi parasız bırakmam

1
    0 Yorumla
  • viraakıl
    viraakıl Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 62%
    +1 yıl

Bir sebebi olmalı durup dururken düzenli olarak değişik ya

1
    0 Yorumla
  • ahbekızım
    ahbekızım Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25 , eic 78%
    +1 yıl

Millete para yedirmeyin beyler kızlar sonradan alışıyor o yüzden duruyor yanınızda

1
    0 Yorumla
  • sonrookie
    sonrookie Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 31%
    +1 yıl

Harçlık demek saçma olur ama zor durumlarında maddi destek çıkabilir

1
    0 Yorumla
  • Deliyimbendeliyim
    Deliyimbendeliyim Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 37%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.

Kız çalışmıyorsa sevgilisi her türlü ihtiyacını karşılamakla yükümlüdür

1
    1 Yorumla
    • DYıkıkt
      DYıkıkt
      +1 yıl

İnsallah ilerde oğlun olur

Yorumla
  • Devamını Gör (165)
Devamını Gör(210)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Bir erkek sevgilisine harçlık vermeli mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Bir erkek sevgilisine harçlık vermeli mi? 198 cevap verildi
Bir erkek sevgilisine para harcar mı? 7 cevap verildi
Sevgiliye harçlığı olup olmadığı sorulmalı mi? 12 cevap verildi
Erkek sevdiği kadına mı para harcar? 30 cevap verildi
Sevgiliye harçlık verilir mi? 5 cevap verildi
Sevgiliye para harcamak doğru mu? 12 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Hangi vücut tipi size daha hoş geliyor?
  • Eski mesajlarını okuyup ben bunu niye yazmışım dediğin oldu mu?
  • Size aşık olan biri var mı?
  • Biri, senin ondan hoşlandığını nasıl anlar?
  • Sizce normal bir ev temizliği kaç gün sürüyor, ben mi abartıyorum?
  • Size değer veren biri mi, yoksa sizin değer verdiğiniz biri mi? Hangisini seçerdiniz?
  • İmamoğlu ve Özel sizce yeni bir parti kurmalı mı?
  • “PASSENGER (YOLCU)” filmini izlediniz mi, nasıl buldunuz?
  • Banyo yaparken kese mi lif mi daha iyi temizlik hissi veriyor?
  • Sizce kadınlarda hangi saç şekli daha güzel?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨