Kocam bir türlü işinde tutunamıyor, siz olsanız ne yapardınız?

7 yıllık evliyim, yurtdışında yaşıyoruz. Ben 9 yıldır bu ülkede çalışıyorum. Eşim de evlenince peşimden geldi. İstanbul'da kurumsal bir şirkette çalışıyordu. Hakettiğini kazanamadığını, benim yanıma taşınırsa burada kariyerinin daha iyi gideceğini düşünerek işini bırakıp yanıma taşındı. Fakat yıllardır kendi alanında iş bulamadı, bulduğu işlerden de ya kovuldu ya şirket kapandı, evli olduğumuz sürenin yarısını evde geçirdi. Kesinlikle çabalıyor, kendini güncel tutmak için eğitimler alıyor, network kuruyor fakat bir türlü iş bulamıyor. Yani anlayacağınız 40 yaşında ve hala kariyer edinip dikiş tutturamadı, büyük umutlarına, çabalarına rağmen. İşin kötü yanı, küçük pozisyonlara da yaş ve özgeçmişi nedeniyle almıyorlar artık, öyle ne iş olsa yaparım kafası da tutmadı. Tek maaş geçinebiliyoruz fakat artık 35 yaşındayım ve bebek sahibi olmak, düzen kurmak istiyorum ve tek maaşla bu ülkede bunu yapabilmemin imkanı olmadığını farketmek çok koydu. Türkiye'de de durum daha parlak görünmüyor, ve ben işimden çok memnunum. Asıl sorun bu süreçte şunu hissetmeye başladım çok sevdiğim, entellektüelitesine, zekasına hayran olduğum kocam aslında beceriksiz adamın biri galiba 😒 ve yıllardır şanssızlık olduğunu iddia ettiği iş durumlarının da yabancı dilini hala etkili geliştiremediği, yeterince profesyonel çalışmadığı, dikkatsiz biri olması gibi durumlardan kaynaklandığını farkettim. Cv'sinde bir sürü typo yakaladım mesela. Bir dolu para verdirip girdiği sertifika kursu sınavından kaldı. Artık ona inanmadığımı, destek olamadığımı görünce onun da optimist zırhları düştü ve yıllardır bastırdığı depresyon ve anksiyete ortaya çıktı. Ama elimden bir şey gelmiyor artık. Onu hala çok seviyorum ama maddi hayatta ona güvenip gelecek kurabileceğime inancımı tamamen yitirdim. Bebek umutlarım ise kalbimi dağlıyor. Ayrılmak için de çok geç sanırım. Ama tek tabanca yıllardır onun yılan hikayesine dönen mülakatlarını iş bulma umutlarını artık dinlemeye bile tahammülüm yok. Ne yapardınız?
Kocam bir türlü işinde tutunamıyor, siz olsanız ne yapardınız?