+1 yılHerkes dengi denginedir. Neden dengim olmayan, aynı hayata bakışı ve değerleri taşımayan biriyle olayım ki?
Evlilik basit kararlar bütünü değil, ciddiyetin ve aşkla beraber mantığın da yer aldığı hayatın en önemli kararıdır. Okumamış biri kusura bakmasın ama yarın çocuk yetiştirecek ve okumuş, olgun birini asla mutlu edemeyecektir. Bunlar dünyanın gerçekleridir; kimsenin alınganlık yapmasına da gerek yok. Zira birileri gençliğini okullarda, ilim peşinde heba ederken diğerleri elbette gezip tozacak ve asla kendini geliştirmeyecek. Ve herkes kendi dengiyle evlenecektir, mantıklı olan budur. Bunun dışında karar verenlerin kendi tercihi, bir gün anlarlae hatalı kararlarını.
Naçizane.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılMühendisim fabrika kızına vuruldum evlenmek istiyorum.
Bırak allah aşkına sevgili anonim huzuru saygıyı Rağmenli sevgiyi buldunuz da statü değerlendirmesi yapıyorsunuz kimin ne haddine00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenirim kimsenin diplomasına bakmam insanlığına bakarım bir çok diplomalı karaktersiz kendini geliştiremeyen insanlar var.
Bunu bilin karakter, insanlık, eğitim, ahlak gibi şeyler sadece diplomayla olmuyor.30 Yorumla
+1 yılLise mezunu ama kendini baska bir is kolunda ( zanaat, ticaret vs.) gelistirmisse Allah korkusu olan iyi bir insansa kafalarınız uyuşuyorsa hayattan beklentileriniz hedefleriniz de paralel ise neden olmasın?
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
+1 yılSana şuraya okuyup bir ADAM olamamis. Ve okumayarak Cok kral bir Adam olmus iki sevgilimi uzunca anlatirdim. Okumus bir kadin olarak ama... 2. Ile evliyim :) ve benden daha bilgili tecrubeli biri
11 Yorumla
Soran+1 yılSüper senin adına sevindim 😊
Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Çok kendini geliştirmiş, entelektüel bilgi birikimi olan, gezip görmüş, varlık da yokluk da yaşamış biri ise olabilir. Ama normal banane bende kafa yok deyip okula gitmemiş, davar gibi yaşamış biri ise asla olmaz.
10 YorumlaMantıkların uyuşması lazım.
Ben bu devirde hala aynı şeyi savunuyorum.
Kesinlikle tahsil ile ayrıştıramam.
Kimin ne olduğunu asla bilemeyiz.
Sevilebilir değer verilebilir evlenilebilir.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 516 cevap paylaştı. Çalışıyor Meslek sahibi ise evlenirim niye evlenmiyim tabi düşünce yapısı da önemli herşey Üniversite de değil. Üniversite okumadığı halde okuyandan çok daha bilgi sahibi olan kişiler tanıyorum.
10 Yorumla
+1 yılKültür seviyesi karakteri zevkleri iyiyse olabilir sonuçta ne okumuş kekolar var bir cacık değiller. Eğer seni kısıtlamıyorsa ileri görüşlüyse olabilir neden olmasın
10 Yorumla
+1 yılOnunda okumasını sağlarım sonra oda atanır ayrılır baskasını bulur😂
11 Yorumla
Soran+1 yılAhahah :D
- Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
+1 yılBüyükşehir de yaşadığım için elimi atsam ya öğrenci çıkıyor ya da yüksek lisans yapan çıkıyor eğitimli kişi sayısı fazla yani böyle bir sorunum yok evlilik kısmına gelince bu karşılıklı anlaşmaya bağlı anlaşamıyorsam zaten evlenmem.
10 Yorumla bir mesleği varsa kafalar uyuşuyorsa olabilir bence pek bir önemi yok onun
30 Yorumla
+1 yılOnunla öğretmen olduktan sonra tanıştıysam olmaz. Ama mesleğimi elime almadan önce o adamı sevdiysem o okuyamadı ben okudum diye terketmem.
10 Yorumla
+1 yılİleride büyük sıkıntılar yaşarsınız. Arkadaşlarım var ve durumları üzücü. Yine de karar sizin genslleme yapmak doğru olmaz.
10 YorumlaOkumuş olmak seni onda. Daha üstün yapmıyor insanlığı öğrenmiş se yeteli bence
14 Yorumla
Soran+1 yılÜstünüm demiyorum.
Soran+1 yılOlay üstünlük değil de siz beni anlayamıyorsunuz
+1 yılİsterse anaokulu terk olsun buna bakmam ben Okuyup da kendini geliştiremeyen o kadar insan var ki
20 YorumlaOkullar insanı eğitmiyor, olgunlaştırmıyor artık. Nerden ne mezunu olduğu önemli değil.
20 Yorumla
+1 yılzamanında umursamadık da ne oldu önce insanlık. okumuş ve insan olamamış kişiler epeyce
10 Yorumla
+1 yılİnsan ayırmam ama davul bile dengi dengine konuşmasını oturmasını kalkmasını biliyor ise sorun olmaz
10 YorumlaEvlenirim. İnsanı insan yapan okuduğu okulu değil, terbiyesi, adabı ve karakteridir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılinsan olabilmişse bana yeterli, diploma bişi kanıtlamıyor yani cevabım evet
10 Yorumla
+1 yılNeden olmasın aşk yaşa başa tahsile bakmaz canım benim
10 Yorumla
+1 yılÖğretmenim ve o kişi insan gibi insan olduktan sonra neden olmasın?
11 Yorumla- +1 yıl
helal olsun valla
- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik benim doğama aykırı olan bir kavram, üzerinde ne durmayı ne de düşünmeyi gereksinmem, doğrusu buna tek bir dakika zaman da harcamam, zayıf insanlar yeteri kadar ilgi duyuyorlar bu gibi şeylere, onlar mutlaka bu soruna uygun bir cevap bulacaklardır.
18 Yorumla
Soran+1 yılO zaman neden yorum yapma ihtiyacı duydunuz?
- +1 yıl
Yalnızca yücelttiğim kavramlar hakkında konuşmakla kalmam, aşağıladığım kavramlar hakkında da yeteri kadar konuşurum, küçümser sözlerimle.
Soran+1 yılAhahahah :D
- +1 yıl
Evliliği eziklik zayıflık gören tek bir kurama denk gelmedim. G*tunden element uydurma. Yaşamış olduğun ilgi eksikliği sevgi eksikliği seni bu duruma itiyor senin böyle düşünmene neden oluyor. Biraz olsun sevgi görseydin bu safsatalara kendini inandırmazdın
- +1 yıl
Bakın burada kim varmış, bir yeni yetme freud, senin gibi küçük beyinler böyle kuram karam der dururlar, amcan freud da böyle demişti, güya insan psikolojisi ve ruhu üzerine düşünen bu kimse tarihte insanın üzerine yeteri kadar leke sürdü, anlaşılıyor ki o lekeler yetersiz kalmışlar, yoksa gökten fırlar gibi freud salakları fırlamazdı karşıma, sayınız hiç azalmayacak sizin, bunu anladım.
- +1 yıl
Sen o düşüncede iken senin karşına Freudlar da çıkar Albert Ellislerde çıkar gülüm. İnsanlığın doğası olan aşk sevgiyi yok sayan insanlar mı büyük beyin oluyor. Görünen o ki sen de diğerleri gibi geçmişe saplanıp kalan beyinsiz lerdensin. Geçmişte kim ne hata yapmış kim ne yanlış yapmış araştırmaktan başka amacınız yok. Bu gidişle geçmişte öleceksiniz
- +1 yıl
Söz konusu tarih olduğunda geçmiş geleceğin aynası olma görevini üstlenir, freud, kant, goethe ve daha nice adları ağza alınmayacak insan yüceltici çürümüş beyinler bugün insanlığın yerinde saymasına yol açmış tek sorumlulardır, şehveti genel ve olağan bir durumlama sayan freud bu konuda o kadar ileriye gidiyordu ki kızıyla ensest ilişki yaşamayı bile insanın kaçınılmaz bir ihtiyacı sayıyordu, bunu yaptı da o adi herif, kürsü peydahlayıcı açgözlü goethe den hiç söz etmeyeceğim, insan ilişkisi yüceltici bu sapkınlar yalnızca kendi kanaatlerini ve bozulmuşluklarını göz önüne alarak varıyorlardı ağızlarından saçılan o mide bulandıran fikirlerine, bundan olacak ki bir gün nihilistler ve kinikler yeryüzünü ayağa kaldırma görevini üstlenecekler, şüphesiz münzeviler ve melankolikler de.
- +1 yıl
O zaman sana geçmişinde mutsuzluklar diliyorum. Hep geçmişte kal sakın gelme lütfen.
+1 yılBu terddüt sana burda bile başlık açtırdıysa vaz geç ablacım yazık etme adama
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkumak okumamak değil mesele adamlık kişilik karakter haberlerde izliyoruz ünv profösörü karısını kesiyor öğretmen cinnet geçirip ailesini katlediyor
20 YorumlaAynı mantık da geçen gün bir soru daha vardı... Davul bile dengi dengine mi diyelim.. bırakın bu örümcek ağı bağlamış fosil düşünceleri...
10 Yorumla
+1 yılBu kıyaslamayi yapiyosam evlenecegim kisi suratima tukursun. Insan olsun yeter.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen öğretmenim, evlenmezdim. Çevremde lise mezunu kızla evlilik yapan birkaç meslektaşım var ama evliliklerinin tadı yok.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. tamamen kişilik ve karakterine bağlı belli kriterlerim var onları yerine getiriyorsa okuduğu okul önemli değil
10 Yorumla
+1 yıldaha dünen bir düğüne gittim adam çoban kadın öğretmen
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendini gelistirip bir meslek. sahibi olmussa neden olmasin..
10 Yorumla
+1 yılEvlenmezdim. Küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Anlaşamazdık diye düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılAkıl sahibi biriyse olur. Ne adamlar vardır okumuştur ama kereste kalmıştır.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 31,3b cevap paylaştı. onu sevecek bir yön bulmuşsam tahsili neden önem taşısın
10 Yorumla
+1 yılOff şu Türkiyede ki ''memuriyet hastalığı'' beni benden alıyor. Öğretmen olunca çok bir halta yarıyorlar ya sanki. Sorunun cevabına gelecek olursak karşımdaki insana bağlı, ona karşı ne hissettiğime bağlı.
211 Yorumla
Soran+1 yılNe işe yarıyor mu? Pardon da bu cevabın gerçekten çok saygısızca...
- +1 yıl
Yarın bir gün işsiz kalırsan ve ''öğretmen'' bir kadın tarafından sırf okumadığın okul yüzünden yargılanırsan o gün de görüşümün abes olduğunu söyle olur mu?:)
Soran+1 yıl@KingBoy_ 👏👏👏👏 Seni alkışlıyorum cidden
- +1 yıl
Yüzde onluk bir kısmı tenzih ederek konuşuyorum, bir çok öğretmen sırf memuriyet için istiyor. Birçoğu daha kendini yetiştirememiş ki bir nesil yetiştirecek. Münakaşaya girseniz ne girmeseniz ne, çok mühim değilsiniz:)
- +1 yıl
Alkışlarsın tabi, evlilikte bile sırf para-mevki arayan materyalist birisin çünkü:)
- +1 yıl
@KingBoy_ Son cümle olmasaydı ciddiye alırdım ahahahhahah
- +1 yıl
Aynen aynen dfpojvopdfkv
Senin dediğin aşk mı mantık evliliği mi soru böyle olmalı
10 Yorumlaİşletme bitirdim. okumamis biriyle söyle evlenirim. Kendini iyi ifade edebiliyor sa
10 YorumlaEn kral yerlerde okuyup mal gibi dolaşan insanlar var çevrede pek sorun olacağını düşünüyorum açıkçası
10 YorumlaAli aliağaoğlu muydu o kişi
112 Yorumla
Soran+1 yılBasketbolcu
Soran+1 yılYok be o kadar da değil :)
Soran+1 yılAhahah alemsin yaa 😁
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim :))
Karakter önemli benim için. Tahsil de pek karakteri etkilemiyor
20 YorumlaBen 2 senelik okuyoruk şöyle bakınca büyük konuşmiyim öğretmenle bile ben evlenmem. Öğretmenlik şu dönemlerde sıkıntılı bir meslek. Ortağretim mezunu bile ustası olduğu işte öğretmenlerden daha fazla kazanıyor.
04 Yorumla
Soran+1 yılSen bu kafayla kimseyle evlenemezsin merak etme :D
Soran+1 yılTercih senin.
- +1 yıl
Mesele budur güzel kardeşim.
Sizler okumayı "nasıl para kazandıracak bana" şekliyle düşünürsünüz, başkaları da "daha iyi bireyler olabilmek" için okuyup kendilerini geliştirirler. Arada hatrı sayılır bir biliş eşiği var.
Selametle.
Seviyorsam evet evlenirdim.
20 Yorumla
+1 yılevet ögretmen hanımlar bunu cevaplasın bide :))
10 Yorumla
+1 yılben evlenmem ve sohbet bıle etmem
10 Yorumla
+1 yılNeden olmasın Yeter ki gönüller bir olsun
10 Yorumla
+1 yılSanirim hayir. Ciddiyim.
10 YorumlaBu işler kataktere bakıyor.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 370 cevap paylaştı. “Ot vs bok” meselesi... Ot’u seç, acele etme...
10 YorumlaSeversem neden olmasin ki
10 Yorumla1 işte çalışşsın da fark etmez
10 YorumlaEğer aşırı derece de seviyorsam evlenirdim
12 Yorumla
+1 yılNişanlım yüksek lisans mezunu
10 YorumlaOlabilir ama ben güzelliğe balan biri değilim.
20 Yorumlaİnsan olsun yeterli kader bu
20 Yorumla
+1 yılZor ama sadece okuyan eğitimli kültürlü olmuyor ki
20 YorumlaBenim için zerre önemi yok evlenirdim
10 Yorumla
+1 yılAhlak ve akıll sahibi biriyse olur.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Ben asik oldugum herkesle birlikte olurum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Hayir evlenmem. uymaz kültürler
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 31,8b cevap paylaştı. Evet gelir önemli bu devirde
10 Yorumla
+1 yılKızlar evlenmez bence
10 YorumlaEvet ben evlenirim isterseniz tanışalım
10 YorumlaSevdikten sonra neden olmasin
10 Yorumla- Devamını Gör (28)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih