+1 yılMerhaba,
O eski aşklar vardı bilir misiniz?
Bilmesenizde anlatılmıştır illaki. Kulaklarınızın pasını silecek şekilde. Bir tutam utanç vardı sevdalarda Göz göze bakarak tutuşulurdu, el ele değmeden. Gönülden yaşanılır, buram buram vefa kokardı. Nasıl da yakardı o eski aşkların ateşi insanı…Tatlı bir alevin üstünde bir çay gibi kaynardı aşıklar. O ateşin üzerinde demlenmek kor değil su serperdi yüreklere. Bir pencere başında, bir sokak köşesinde beklemek, Deniz kenarında saatlerce oturup, yıldızlarla aşkını çizmek vardı bulutlara. Özlemek ayrı bir keyif katardı ömürlere. Kalplerin ilk anahtarıydı o aşklar. Daha önce girilmemiş bir eve girer gibi girilir, Keşfedilmemiş bir şehir gibi gezilir, O şehrin ilk misafiri olup, karış karış sahiplenilirdi.
O eski aşklar vardı bilir misiniz?
Bütün Dünyayı üç harfe sığdıran. Gözünü kırpmadan bir ömür adanılan…Körlerin gördüğü , sağırların duyduğu, dilsizlerin konuştuğu aşklar vardı…
Kaldı mı onlardan bir tutam?30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAşk hala güzel eskiler güzel yaşıyordu diyelim.
Olağan günümüz koşulları. İnsanların teklonojiye odaklanıp cahillige sürüklenmesi vs gibi sebepler ile hiç bir duygu artık güzel yaşanmıyor. Ortalama 100 gence soralım kaçı hayatında 10 kitap okumuş ben soyliyim mi tahminimi , Max 20 kişi çıkar burdan. Sadece buda değil. Gezip görmeyi bile sadece selfi saçmalığı için yapan insanlar türedi sadece geziyor ve fotoğraf çekiyor hiç bir bilgiye ihtiyacı yok telefon ona yeter. Cehalet tüm duygulara karşı büyük bir silahtır insan yaşadığı sevginin bile ne olduğunu bilmeli21 Yorumla- +1 yıl
Çok uzun oldu ama kusura bskma
Eskiden da ha çok kiymet bilinirdi benim düsüncem , cünkü gün geçtikce insanlar hayatin akisinda ki morotana ayak uydurduğu icin sevginin ne kadar guzel bir sey oldugunu unutuyor , paylasmiyor. Ve teknolojinin cagindaki herkes ulasabiliyor , konusmak kolay oluyor. Eskiden bir mendil yetiyordu seven sevdigine versin diye. Simdi bir telefon ucunda.
10 Yorumla
+1 yılEskiden hersey bambaşkaymiş daha zor daha kiymetliymiş
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
121Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 42,9b cevap paylaştı.
+1 yılEskiler daha Candan severdi gadası
20 Yorumla edep vardı haya vardı ahlak vardı saygı vardı. şimdiki gibi su siteninde içinde olduğu insanları sehveti ve zinayı süsleyen özendirenler yoktu. insanlari bozmaya cabalayanlar yoktu. o zaman gerçek sevgi ve muhabbet vardı aşk değil. muhabbet. aşk sakıncalidir. düzgün adamı bozar hasta eder. ama simdi cinsellik ve Seks ozendiriliyor süsleniyor teşvik ediliyor. maddeci dünyanin ifsadindan payını alan sevgi ve muhabbette böylelikle kayboluyor
20 Yorumla
+1 yılEskiler daha güzel severdi. Şimdi aşk deyince herkes yaşadığı kötü tecrübeleri aşk ile suçluyor, aşıksın işte diyorum "Hayır seviyorum aşık değilim" Diyor, karşılık beklemiyorsun, onun seni sevmediğini bile bile onun mutlu olması için bu kadar emek veriyorsun onun yüzü gülünce sende gülüyorsun basbaya aşıksın işte diyorum kabul etmiyor 😊 insan kendine karşı dürüst olmalı 😃
20 Yorumla
+1 yılbence eski aşklar daha masumdu şimdi nedense hep çıkar savaşı var.. bu yüzden kendi yaşıtlarımla bir ilişki yaşıyamıyorum.. ya benden 5 ya da 7 yaş büyüklerle ciddi ve beni tam anlamıyla anlıyan oluyor ve sevgisine sahip cıkıyorlar.. eskiler gerçekten vazgecilmez...
15 Yorumla- +1 yıl
Amca senden buyuk olmasina gerek yok sen eski jenerasyonsun zaten :d
- +1 yıl
@GeriDöndümBebek komik olduğunumu düşünüyorsun
- +1 yıl
Senin komik olduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
@GeriDöndümBebek hangi sebeple
- +1 yıl
Yazdim ya okumadin mi
Eskiden hayaller bile küçükmüş evlerinde karyolamiz olsun yeter derlermiş şimdi balayina Londra'ya gidelim diyorlar 😂 doğaldır eskiler yetinmeyi bilirler miş mal mülk yerine birbirlerine olan sevdalari yetermiş şimdi arabanın markası ne bmv. kaç model diyorlar 😂😂😂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılaahhh ahhh eskı gunler sevdıgımızı camdan gorurduk mendıl atardı 1 hafta koklardık sormazdık ama agzını yuzunu sılmedın dımı dıye? ceylan gıbı sekerdı yolda arada zart zurtt bırakırdı ama o bıle guzeldı beee alırdık bakkaldan leblebı tozu otururduk aksama kadar evının onunde ve en sonunda annesı gelırdı evın yok mu evladım senın der kovalardı vayyy beeeeeee gelde yakmaaaa
117 Yorumla- +1 yıl
@PLoresima vayyy be es kaza cımene bahceye uzansak uzerımıze toprak atıp saf tutucaksın ayak ustu cok tehlıkelı ınsanlarsınız sız varya sız S:D:S:DS:DS:
- +1 yıl
@PLoresima amaaa cok buyuk 3 kagıtcı cıktı sen ama sennn :SA:S yahu ben unutmustur dedım kız unutmamıs bırde not alıp duvara asmıs yahuuuuusuuu cıldırecegımmmmm :D:DD:
- +1 yıl
@PLoresima oyyyyyyyyyy ya ben senın hakkını nasıl yerımmmm gel annemm gelll kıyamazlarrrrr gulumeeeeeee ya bu kız buyuduuu gelınlık kızmı olduuuuuu allahımmm ellere mı gıdıcekkk ploresımmmmmm vallahı yakarım kendımı,,!!! benzın doker surda alev topu olurum bak!!!
- +1 yıl
@PLoresima ne yazsak yemıyor taktı 50 ye o degıl vermessem sahte senet yapar evıme ıcrada yollarda bu :)))) ben soz verdım dımı sana 50 dıye yahu bazen ınanılmaz aptal ıler yapıyorumm halbukı dootumde donum yok gıt elın kızına 50 bın ya !!! ellııııııııııı yalnız soz ver la sen hıc bır arada gordunmu dıye sorsam kendıme en fazla 100 tl gormusumdur nıye boyle dengesız bır adamım ben ya S:D:SDs kendımle bas basa kalmam gerek anlasıldı
- +1 yıl
@PLoresima ahaha canın saolsun kanks
- +1 yıl
@PLoresima nasılım bolumunde takma damak satıyorum kacırma S:d:SD
- +1 yıl
@PLoresima kansk gordunmu urunu S:DS:DD: kacırma derım gelecege yatırım
- +1 yıl
@PLoresima gorusum kaldırılmıs reıs bır daha olursa uyelık hesabım ıptal s:DS:D:SD:
+1 yılEskiden teknoloji yoktu olsaydı onlarda böyle olurdu.
40 YorumlaEskiler güzel severdi şimdikiler hep et peşinde eskiler severdi çünkü çok rahat görüşemezler ve hep birbirlerini özlerlerdi. Mektuplar bile bir kaç hafta sonra ulaşırdı şimdi ise teknolojinin gelişmesiyle özlemek sevmek nedir unuttuk
30 Yorumla
+1 yıleskıler guzel severdı. ıcımde kahrolası bır yesılcam askı tadında bır ask yasama ıstegı hep olmustur. ama gunumuz oyle degıl. daha gercekcı daha duygusuz daha gururlu olmayı gerektırıyor aksı halde acız zayıf damgası yemene yol acar
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı. Aşk aşktır eskisi yenisi yok.. Eskidendi yalanci aşklar vardı, ölümsüz aşklar da vardı şimdide var.. Ancak eskiden daha çok ketumca olurdu şimdi aleni yüzsüz aşklar var..
42 Yorumla- +1 yıl
Dede bayılıyorum sana
- +1 yıl
Favorimsin bu sitede
- Aşk İlişkileri konusunda 44,6b cevap paylaştı.
+1 yılEskilerde uçkur sevdası yoktu. Ayıp vardı, böyle teknolojiler yoktu, kadın ile erkek buluşamazdi kolay kolay, gizli buluşmalar olurdu, tatlıydı. Gözü kapalıydı çiftlerin. Flört vardı ama gizliydi o yüzden her şeyi yapamıyorlardı, evlenince bunları yaşıyorlardı. Ondan dolayı da evlilikleri sağlamdı. Şimdiki nesile bak, yiyişen yiyişine her şeyi flörtte yapıyorsun sonra evlenince ortada yapacak bir şey kalmıyor çocuktan başka.
00 Yorumla
+1 yıleskiler daha güzel severdi şimdi çıkar ve menfaat kelimelerinin karşılığı aşk olmuş. ama aşk bu değil herkes yanılıyor. çıkar ilişkisiyle kurulan sevgililiklerinize aşk demeyin aşka olan inancı sıfırlıyorsunuz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 654 cevap paylaştı. Eskiden imkanlar kısıtlı, şimdi ne yapıyor acaba diye düşünüyorsun o derece kısıtlı, şimdi b. ku çıktı içine işleyecek nerdeyse karşı taraf, bu da haliyle bir bıkkınlık veriyor
20 Yorumla
+1 yılEskiden butun aşklar ilmik ilmik dokunuyordu kalplere. Utanma vardi masumiyet vardi simdi ise 3. Gun ayni yataga giriyorlar. Hep bu batının fışkı yemesi
24 Yorumla- +1 yıl
@342834 😂😂😂😂
- +1 yıl
@342834 evet 👍
+1 yılaşk her yerde, her zaman aynıdır. değişen tek şey bizim nasıl yaşadığımız. günümüze bakarsak küçüçük bebeler bile aşktan bahsediyor, hayır aşk sizin ağzınızda kirlenecek kadar değersiz değil. keşke bir kere tatsanız o duyguyu o zaman anlarsınız bu yaşadıklarınıza aşk denmeyeceğini. yani demem o ki eskiler güzel severdi. ne edebiyat yaptım bee jdpdnfld
22 Yorumla- +1 yıl
he bu arada şunu da eklemek istiyorum. bu zamanda eskiler gibi sevince değer görmüyorsun. insanlar değersizliğe o kadar alışmış ki değer görmek, sevilmek zorlarına gidiyor. insanlar bir kere kendi kafalarında aşkın tanımını değiştirmişler. ne yapsan boşa. (baya dolmuşum şuraya kusam bari.)
+1 yılEskiler güzeL severdi♡
Ee fazla imkan yokmuş tabii o zamanlar ve insanlar birnirlerine odaklanabiliyolarmış, şimdi herkes lüx şeyler ve tekneloji ile o kadar dibe çekildi ki, hisler çöp_ ruhlar ölü.21 Yorumla- +1 yıl
birbirlerine* teknoloji* / sorry ya shjh
Aşk her yerde her çağda güzeldir ama zaman ve mekanlar değişince aşk çok ender rastlanılan bir şeye dönüştü, aşkı ve sevgiyi karıştırmayalım bu arada : )
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılYahu ne güzel sevmesi, bugün de var o eskiler gibi sevenler.
''O kadar sevdim, beni beğenmedi, ben de çektim vurdum, nasıl oldu bilmiyorum'' modunda gezen tipler.10 Yorumla Aşk hala aşktır, sevmek hala sevmektir. tek farkı eskiden kırdıkları şeyleri çöpe atmak yerine tamir etme düşünceleri vardı, böylece kırdıkları kalbi düzelttiler sevgilerine sahip çıktılar. zora sabrettiler küçük hayallerle büyük sevgiler yaşadılar. şimdi ki büyük sevgilerse en ufak zorlama da biter oldu, tabi bunun istisnaları da var.
10 Yorumla
+1 yılEskiler güzel severdi. Şimdikiler saçma baştan aşagı. Aşktan soğuttular. Uzaktan uzaktan aşktan soğuttular. Hepsi kahpe hepsi alıcı hepsi verici ve ömürleri de bu alım verim işi bitene kadar. Allah bélarını versin
10 Yorumla
+1 yılBeni seven bir tek bayan görsem hemen arkadaşlık teklifi edicem. Ama bir beni seven bayan görmedim. Herkes para yemek için geliyor. Bugüne kadar hep yalnızdım. Yine yalnızım. Böyle hayat olmaz olsun.
10 Yorumla
+1 yılŞimdiki aşklar yüzeysel.
Yatağa atma peşindeler.
Eskiler daha bir güzel severdi.
Aşkı, sevdayı iliklerine kadar yaşarlardı.
Eli eline, gözü gözüne değmeden bir ömürlük sevdaları vardı.10 YorumlaIkiside hem edkiden güzeldi hem eskiler güzel severdi
Ayni eski filmler gibi onlar aile olmayi ögretirdi simdikiler ise nasil ayri kalindigini ögretiyor10 YorumlaBizim tek sorunumuz aşkı basitleştirmemiz. Eskiden her şeyin kıymeti varmış para , aile , arkadaş vb. Yani a dostlar, verdiğimiz kıymet kadar değerliyiz şu dünyada...
10 YorumlaO ondan dolayı değil oldukça küçük yaşta bize lanse edilen aşk görseli beynimizde kalıp haline geldi ve komediyi aşk sandık, eskilerin davranışlarını yapıyor olsaydık paso kafaya çanta yerdik😂😂
10 YorumlaEskiden daha masum severlerdi bakmaya dokunmaya kiyamazlardi. Gunumuzde hersey cok basitlestirilmis ve menfaatler artmis vaziyette.
20 Yorumla
+1 yıleskiler güzel severmiş...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 312 cevap paylaştı. Kesinlikleee eski aşklar eskiler hem çok güzel severler heyym de kıymet bilirlerdi 80 lerde yaşamak isterdim
10 YorumlaEskiler güzel severdi dokunmaya kıyamazdı sevdiğine şimdiler en erken nasıl yatağa atarım kafası var.
10 Yorumla
+1 yılya da aşk denilen 3 harflik kelimenin gerçekte bir anlamı var mıydı yoksa insanların atfettiği sıradan birşey miydi?
10 YorumlaEskiler daha güzel severlerdi tabi. Herkes nenesine dedesine baksın insanlar 50 60 yıl evli kalıyor. En çok onlara özeniyorum.
şimdikiler 2 günde boşanıyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil.10 Yorumla
+1 yılEskinin aşklarıyla şimdinin aşklarının arasındaki farkı nereden biliyorsun? Bence eskiden de aşklar aynıydı, şimdi de aynı.
10 Yorumla
+1 yılEskiden samimiyet vardı.
Utançtan gözüne bakamama vardı. Şimdi de ne yapsam da onu elimde çevirsem istediğimi yaptırsam var10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 430 cevap paylaştı. Bu kadar bilgi kirliliği yoktu sanırım cep telefonu yoktu ve insanlar hala buluşabiliyordu ona göre hesap esersek insanlar daha planıydı galiba
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 779 cevap paylaştı. İkisinin bir birinden farkı yok çünkü aşk aşıklar olmadan olmaz eskiler güzel ve iyi severdi çokta güzel severlerdi güzeeeel güzeeel severlerdi 😂🤣
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılEskiden sosyal medya yoktu sosyal medya çıktı çıkalı herşey çok çabuk harcanır oldu
40 Yorumla Eskiler güzel severmiş.. Şimdikilerin tek derdi yalan dolanla zaman geçirmek..
20 YorumlaEskiler güzel severdi gerçek severdi yapmacık günümüzdeki kadar değildi..
20 Yorumla
+1 yılEskiden de seven kavuşamıyordu.. ama bu kavuşamama saygı duyulasıydı.. şimdi hiçbiri saygı duyulası değil..
10 Yorumla
+1 yılEskiler çok güzel ve temizmiş anlatıyor büyüklerim hep. Şimdi önüne gelen aşkım cicim diyor sapık sapık Fotoğraflar atıyor. Bu ne umursamamazlık ben bilmiyorum. Rabbim iyi insanları güzel temiz aşklarla karşılaştırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEskiden daha güzeldi, sevgiler aşklar daha güzeldi.
50 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılEskiden de uçkur vardı Ama sevgi bu kadar basitleşmemişti
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılDolaysiz ve acik ilişkiler arayışı günümüzde baya fazla ve sonuc olarak sonu hüsran
10 Yorumla
+1 yılEskiler guzel severdi ozmanlar sevgi cok kıymeyliydi
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı. Eskiden güzeldi, ozaman sadece insana önem verirlerdi, şimdi tek ayak üstünde kaç yalan söylüyorlar.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. Eskiler güzel severdi bu yüzden aşklar eskiden güzeldi
10 Yorumla
+1 yılBen sadece 90lar sonunu biliyorum ama :// eskiyi merak ettim şimdi ehem.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. İnsanlar eskilerdeki şeyleri överken sadece eskileri özlerler övülecek şey değiller
10 Yorumla
+1 yılYumurta mı tavuktan çıktı, tavuk mu yumurtadan. Bu klassta bir soru olmuş.
10 Yorumla
+1 yılFilmlerde güzel, hayallerde güzel gerçekler can yakıcı ve üzücü.
10 Yorumla
+1 yılEskide olan hiçbir şey bu günden daha güzel veya daha kötü değildi. Güzel olan eskinin kendisidir.
10 YorumlaEskilerin aşkı efsaneydi abartı değildi gerçek olduğundan da ölüm bike bu tür aşkları bitiremiyor
10 YorumlaHer şey insanla güzel ya da çirkin..
Eski yeni farkı yok10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 725 cevap paylaştı.
+1 yılAşk her zaman aynı sadece alışmayı aşk zannedenler var
10 Yorumla
+1 yılAşk diye birşey yok. Varsa benimle ilgisi yok. Herşey eskiden daha güzeldi.
10 Yorumlasevmek kişiye göre degisir ama bana göre eskiden bir utangaçlık vardı şimdi o bile yok malesef
10 Yorumlasadakat saygı sevgi var dı gerceklik vardı eskiden şimdi gercek iki cinsten de az kişi var
10 Yorumla
+1 yılBence eskiler güzel severdi kıymet bilirmiş yokluk bilirmiş maddiyat menfaat için sevmezmiş
10 Yorumla
+1 yılNe varsa eskilerde var. Eskiler güzel severdi onun için aşklar güzeldi.
10 Yorumla
+1 yılBen de güzel severim ama bunu hak edecek insan bulamıyorum. Eskiden daha samimiydi sanırım insanlar
10 Yorumla- Devamını Gör (185)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat