dedik vermediler
Şii ile Sünni evlenemez mi?
dedik vermediler
Bu evliliğe Şİİ MEZHEBİnin kendisi mani olmamış. Kızın ailesi -bahane üreterek- mani olmuş maalesef.
Ben bir şiiyim, ve mezhebimize göre kişi yaşayan bir taklit mercii'ne (Ayetullahlar) uymalı, onun fetvasına göre hareket etmelidir.
Ve İngiliz yetiştirmesi bir mezhepçi olan ve bu yüzden İran yönetimince dışlanan sapık Sadi Şirazi hariç; TÜM AYETULLAHLAR Şİİ VE SÜNNİLERİN BİRBİRLERİYLE EVLİLİKLERİNİ ONAYLIYOR ve hatta teşvik ediyor.
Yani, kızın ailesi taklit merciilerine uymayıp onları dinlemeyerek yeni bir mezhep ortaya çıkarmış, Ayetullahlık iddia etmiştir.
Ya da kızı vermek istememiş, bunun için çok yanlış yaparak mezheplerini suçlamışlardır.
Her neyse.. Üzüldüm.. Keşke bu evlilik olsaydı da bir İslami Vahdet, Birlik ve Beraberlik yuvası daha kurulsaydı. Ama hayırlısı.
Nüfus müdürlüğü bu olayları kafasına takacağını sanmıyorum siz evlenmek istedikten sonra değişen birşey olmayacaktır.
Evlenip evlenemeyeceklerini bilmem ikisi de müslüman ve müslümanlar birbirleriyle evlenebilirler ama düşünüyorum da ailem beni sünni biriyle evlendirmez bunu kabul etmezler sebebini tam olarak bilmiyorum ama ben şii bir kız olarak bunda bir sakınca görmüyorum
Sünniyiz ama fanatik değiliz demeniz yanlış olmuş bence sonuçta dine o kadar bağlı değil bunlar diye düşünürler pek hoş bir cümle olmamış doğrusu.
Allah akıl fikir versin diyorum sadece
Cevap
4Cevap
ne alakası var? tabiki evlenir, Tarikatlar insanların kandırmasıdır.
peygamberi anlamak, kitabını okumak herkesi müslüman yapar. ama kendilerini aracı kurum gibi gören günümüzün soytarıları buna hayır diyeceklerdir. seviyorsanız birbirinizi evlenin.
şu ırkçılığı geçmeleri lazım ikiside insan ikisi de müslüman neyin kafası bu anlamıyorum Islam hoşgörü dinidir diye geçinirler ayrımın kralını yaparlar iki taraf için de gecerli
Ya biz sünnyizde fanatik değiliz
dedik vermediler
yanlış bisey gerçek Islam bu değil böyleleri insanları ayristirmaktan başka bisey yapmıyorlar oysa yahudi cenazesinde sırf insan olduğu için ayağa kalkan Peygamberimizi örnek almak gerekir
Zor
Cocuk olacak cocugu sunnimi yetistircen şii mi.
O zaman bomba patlar. ask zor olunca guzel dedikse gidin gumleyin demedik
Aslında evlenebilirler ama iki tarafta dar görüşlüyse büyük sorunlar açığa çıkar
Evleniyorlar ama ki
Ya biz sünnyizde fanatik değiliz
dedik vermediler
Neden evlenmesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar