Erkeklere altın yüzük haram diyorlar! Eğer bir erkek yüzük takmazsa erkeklerin evli olduğunu nerden anlarız? Ben eşimi ilerde kıskanırım ne takacak o zaman bu adam !!!
Erkeklere altın yüzük haram diyorlar! Eğer bir erkek yüzük takmazsa erkeklerin evli olduğunu nerden anlarız?
Altın yüzüğün erkeklere haram olmasinin birçok nedeni var ama anlayabileceginiz basit bir neden soyleyeyim; Altın kadına ait süs eşyası olduğundan, erkeğin şahsiyeti üzerinde menfî tesiri düşünülebilir. Nasıl ki kadının erkek elbisesi giymesiyle kadınlık şahsiyetinde menfî değişmeler oluyorsa, erkeğin de kadınlara ait kıyafet ve süs eşyalarını giyip takmasıyla da erkeklik şahsiyetinde menfî tesir bıraktığı psikolojik bir gerçektir. Tabiki şöyle bişey de var. Altın dışındaki birtakım madenlerden yapılan yüzüğü de aynı şekilde erkek ve kadının takınması caiz değildir. Demir, bakır ve tunç gibi madenler bu kabildedir. Umarım istediğiniz cevabı bulmuşsunuzdur.😊
Bu konudaki hadis-i şerif gayet açıktır. Hazret-i Ali’nin rivayetine göre, bir defasında Peygamberimiz (a. s. m.) ipek bir kumaşı sol eline, bir parça altını da sağ eline aldı. Sonra bunları elleriyle yukarı kaldırdı, orada bulunanlara gösterdi ve şöyle buyurdu:
“Şu iki şey ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helâldir.” (İbni Mâce, Libas: 19)
Yüzük, altın dışında bir madenden yapılmışsa takılabilir.
Sorunun ikinci kısmı hakkında ise, Erkeğin evli olup olmadığını kendi belli etmediği sürece anlayamazsın. Bu da onun kişiliğini, karakterini gösterir...
gümüş takar. doğru altın sadece kadına yaraşan bir ziynettir. çünki islamiyet kadını erkeğin ziyneti olarak tanımlar. ama zaten erkeğin namusu da gözüdür. sizin anlamanız değil onun anlatması lazım hareketleriyle. zaten şerefiz ise yapacak birşey yok. o yüzük zaten parmakda durmaz
Altın olmayan yüzük 😁 önemli olan hangi parmağa taktiği değilmi?
Birde herkes için söylüyorum eşinizi bir yüzük ile dizginleyebileceginizi düşünüyorsaniz hiç evlenmeyin daha iyi. Sanki o yüzük parmaktan hiç çıkmıyor.
Sadece altın yüzük haram değil. Altin olan nerdeyse herşey. Şimdi bazilari saçma falan yazicak. Ama oyle değil işte. Eskiden insanlar herşeyi biliyorlardi. Hem din hem sağlık olsun. Altinda onun icin yasak ki hem erkekde bayan hormonlarini aktiv ediyor. Yani bit bira icen erkekde nasil biradan bayan hormonlar uyanır mene ve gobek cikmaya baslar o da aynisi. Erkekler altin takmasa tabi daha iyi olur. Ayni yuzugu gümüşde yaptira bilit veya sarı gümüşde var artik. Hangi devirde yaşıyoruz ya :))
Erkeklere Altın Yüzzük Haram Diyorlar Kusura Bakmada Allahın Resulü Altını Erkeğin Takmasını Haram Kılmış Soruyu Sorarken Diyorlar Kelimesini Düzgün Yazın senin Arkadaşın Demiyor
Erkek altın dışında istediği maddeyi takar. Dili var ve evliyim diyebilir. Bir altın yüzüğün yaptığını koskoca adam kendisi yapamıyorsa diyecek söz kalmıyor.
"Diyorlar" ne demek? Peygamberin dediğini "diyorlar" diyemezsin. Bilmiyorsanız araştırın. Sanki altın takmadan olmuyor. Gümüş takar, platin takar. İstedikten sonra altın dışında her şeyi takar.
Evet erkeğe altın haramdır doğru fakat illa alyans altın olacak diye birşey yok gümüş, çelik vs kullanılabilir. Şahsen eşim o şekilde yapıyor altın istemedi. Sadece benim alyansımı altın alabileceğimizi söyledi ben de tercih etmedim.
Yüzük sadece bir görsel , o yüzüğü tasiyipta içinde ne fırtınalar kopan insanlar var , önemli olan yüreğinde seni taşıması , her an yanında nefesini hissetmesi , bir kadınla göz göze geldiğinde bile seni düşünerek başını eğmesi yeter
Gümüs takarlar gayette hos olur bende altin takmayi sevmiyorum bir laf var söz altınsa sukut gümüstür bence gümüs daha iyi ayni desene yakin yüzük takarsin olur biter zaten bir yüzük neki kalpler bir olsun yeter
Gümüş takar, haram olmasının sebebi altını kadınlar takar ve kadına özgü bir ziynettir erkek taktı zaman kadına ait olan bir sey oldu için ona benzemesine sebeb oldu düşüncesiyle haram denilmiştir.
“Erkek Altın yüzük, alyans neden takmaz, taksa niye günah olur⁉️” bilmiyorum bileniniz kaynağı ile açıklasın. Bildiğim tek şey bu durumun Kuran’da söz konusu edilmediği
Bir görüş:(S.3.) Erkeklerin altın yüzük takması haram mıdır? C.3.) Hz. Peygamber (s. a. v.) bir ara altın yüzük takındı. Sahabe de bunun sünnet olduğunu zannederek birer altın yüzük edindiler. Bunun üzerine Hz. Peygamber (s. a. v.) altın yüzüğü çıkarıp bir kenara attı. Bundan sonra da gümüş yüzük edindi. Bazı sahabenin vefatlarına kadar altın yüzük takınmaları da, Hz. Peygamber'in (s. a. v.) bu uygulamasından haberdar olmamaları şeklinde yorumlanmıştır. Sünnet olan gümüş tarzında bir yüzük takmaktır. Yüzüğün çok gösterişli olmaması tercih edilir. Kadınlarla ilgili böyle bir hüküm yoktur.)
Anladığım şu altının maddi Esin’in değerinin yüksek olmasından kaynaklanıyor olabilirim Ayrıca çoğu padişah ve devlet adamının kılıçları kullandıkları silahlarında aktın ve değerli taş kullanılmaktadır, b
Komedi bu. Takıpta köşeyi dönünce çıkarmadığı ne malum? Hem altın haram olayına bu kadar saran erkek, harama uçkurda çözmesin bakalım. Dindar ya. Dinine göre davransin.
Merhabalar 🤗 evet altın ve ipek erkeğe haram kılınmıştır o yüzden gümüş alyans takarlar. Benim eşim de alyans kullanmıyor bazı erkekler takamıyor büyük konuşma 😂 ben de tak diyorum ama 🙈 😒
Bayram namazından sonra ailesini bırakıp ukraynaya tatile giden adamın hikayesine benziyor. :D Siz nezaman akıllanacaksınız lan?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saçma insanların saçma isyanları Allah böyle dedi haram dedi !!! Böyle ifadeler kullanan ama zerre kadar araştırma yapmamış kulaktan dolma bilgilerle (bilgi bile demek istemiyorum ) gelmiş anlam kesiyor yazik.
En İyi Cevaplar