çünkü erkekle çok rahat yetiştirilir her zaman.. ve aile reisi veya işte sen erkeksin senin dediğin olur tarzıyla büyütülürler.. hayatı boyunca kafasına göre takılmış bir adama kızın biri çıkıp da höt arkadaşlarınla kahveye gidemezsin demeye kalkıştığında , adamın delirmesine şaşırmamak lazım..
senin durumun ekstrem bir durum.. senin durumunda hadleri bilme durumu söz konusudur.. seninkisi istisnai bir durum yani.. ben genel geçer sıradan olaylar için söylüyorum fikrimi zaten :)
Kısıtlanması ıstenıp ısteme me degıl arkadaslar. Acın bakın erkeklerin eşleri uzerınde ki vazifeleri hakları nelerdir bırde kadınların eslerı uzerınde kı hakları nelerdir dıye. En basitinden soyle diyeyim, kadınların ozel gunleri de bıle basım agrıyor diyemez ama gobekle diz arası haram kalırken, ya da kadın nafile orucu bıle tutsa mesala esi tuttuğu nafile orucunu bozdurabılır. Bu gunah değil dir ve kocasını mutlu ettıgı için sevab kazanır. Kadın erkegın ege kemıgınden yaratılmıştır. Bıraz konuyu karısık anlattım bilerek. Bilmem anlatabildim mi. Acın bakın ilmihal kitabını aradıgı iz tum soruların cevabı orada. O zaman tam olarak demek ıstedıgını anlarsınız.
kısıtlanma, özgürlüklerin ipotek altına alınması veya duygusu, sadece erkeklerin değil tüm insanların hoşuna gitmeyen duygu durumlarıdır. ata erkil aile toplumlarının klasik yapısından kaynaklanan bir durum. erkek yapar erkek yönetir, erkek getirir, erkek güçlüdür, erkek üstündür vs. bu algı çok yüksek olunca, ve yetiştirilme tarzında da beslenince zamanla kişilik yapısı olarak karşımıza çıkar. bir de daha çocukluktan itibaren üzerine titreyen her istediğini yerine getiren ebeveyler, aile büyükleri olunca, çokta anormal bir durum olarak görülmemeli. yani yine sonuçta kadınların çabasıyla bu noktaya geliyorlar.
Kim diyor kadınlar oynatıyor erkeği parmağında o eski hanfendiler beyfendiler nerde herkes kendi ne düşeni yapardı biz böyle görmüşuz saygı sevgi vardı kadın kadinligini erkek erkrkligini yapardı sizin istediğiniz özgürlük sonuç ne boşanan çiftler çiğ gibi birsürü Dul kadın erkek kimin eli kimin cebinde belli değil daha kötüsü Türk toplumunu aile yapısını kaybediyoruz ve mutsuz dengesiz intihara megilli zayıf inançlı inancsiz bir toplum ortaya bunların sorumluları sizler ve sizler gibi düşünen dar düşünceli insanlar
Kısıtlanmayı kimse sevmezki😂Diğerlerini bilmem ama doğru bildiğimi , gördüğümü , hissettiğimi tabiki sevdiğim kadına söyler uyarırım. Bunda üstünlük kurma çabası yok ki , sevdiğim için, başı ağrımasın diye uyarırım.😏
Kadınlar neden sevmezse bizde oncin. Sevmeyik. Yani Kadınlarda erkeklerde hiç kimse kısıtlanmayi sevmez. Ha sen diyorsan bana ben kısıtlanmayi severim. O senin bilecegin iş. Ama bence bu işin cinayetle alakası yoktur. Herkes kısıtlanmayi sevmez. Herkes biraz özgür olmak ister.. sık boğaz yaparsa 1 insan sevdiğine o zaman o kaybeder sevdiğini. Bence
Kişiler karşıdaki insanın verdiği tavizler kadar kendini haklı ve üst görür. Kişiliğimizden ve mutluğumuzdan verdiğimiz her ödünü kendi hakları sanarak daha çok üste çıkarlar. Bu da onların değil bizim hatamızdır.
ben her manada! hayatında bırı olan ınsanın onun gıbıde dusunmesı gerektıgını onun dedıklerını yapması gerektıgını aklın yolunun bır oldugunu dusunurum.. secmenmıyım ben kısıtlı olayım.. akıl almak beyın fırtınası yapmak o:)
Kısıtlanmayı sevmem daldan dala meselesi de değil yapı böyle hormonal ve psikolojik yapı etkiliyor. Sınırsız özgürlükte olmaz ilişkinin gerekleri ölçüsünde sevgiliyide ihmal etmemeli tabiki.
@Ruhugenç59 Hay ağzın bal yesin kardeşim🙏😊Bak sanada beğeni yapmamış, işine gelmeyen yorumları beğenmiyor birde. Banada eksi vermişti geri almış. Abuk sabuk yorum dışında karşıt görüşlere saygı duyulmalı deyip , eksi veren soranı engellediğini unutmuş melike hanım.😏
@Se_Me-77 Aynen icimizdekini dışarıya yansitiyoruz duzgun durust oluyoruz yine bir acik arama çabası bir ariza cikarma derdi ilgi gosterirsin bogma beni uzak durursun vsy kim var hayatinda bilmem ne bu ne ya birakin bizi okey oynuycaz biz
Kısıtlanmak herkes icin hoş olmayan bir durumdur. Ama hep üste çıkmak, birlikte oldugumuz insana saygısız davranmak bir erkek özelliği değil karakter fakirligi olsa gerek.
Ama dedim içme şu zıkımı dedim bana bişey olmaz bana bişey olmaz özgürlüğümü kısıtlama erkek adam kadinin ağzıyla hareket etmez ee ne oldu şimdi ne oldu 😪
En İyi Cevaplar