Dengesiz sevgiliye nasıl davranılmalı?

Merhaba; arkadaşlar sürekli olumsuz düşünen,sürekli seni kırdın mı diye soran;3 gün iyi 3 gün kötü soğuk davranan sürekli hassas olan en ufak bir durumda hemen ağlayan bir bayana nasıl davranmalıyım..hayata karşı kırgınları var belli ki ama bunun bedelini ben ödemek istemiyorum..defalarca onu kaybetmek istemediğimi söylememe rahmen farkında olarak ya da olmayarak beni iten,önemsemiyormuş gibi yapan ama önemsediğini söyleyen birine nasıl davranmalıyım...benim de psikololojim bozuldu..insan yanında olan ona destek olan birine ne kendi psikolojisi ne kadar kötü de olsa hiç kıymet vermez mi?artık çok yoruldum..hiç birşey demeden arkamı döndüm ve gittim..acaba diyorum ki..bu güne kadar hep kötü şeyler yaşadığı için..benim iyi olmam anlayışlı olmam onu daha mı çok korkutuyor..yada benden mi çıkartıyor?ne yapıcağımı bilemiyorum..ama harbiden canımı acıttı...insan mutlu olmak isterken ve bunu yakalamışken neden bunun kıymetini bilmez anlamıyorum...özellikle bayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..illa gitmek illa vazgeçmek illa herkez gibi yaralamam mı gerekiyor onu?
Dengesiz sevgiliye nasıl davranılmalı?