Şimdi bir kaç sorum var canım sana. Benzer bir durum başıma geldiği için soruyorum. O adamı gerçekten çok sevmiş miydin? Çünkü gerçekten çok sevdiysen o lafları 2 yıl atlatman uzun sürmüş olabilir ondan soruyorum. Şuan benim takmadığım ve ya sadece hoşlandığım bir insan deseydi ben o kadar umursamazdım. 2 sene sürmezdi yani acım. Bu arada Allah'ın adaletinden sual olmaz. Ölmeden önce yaşattığınızı yaşıyacaksınız diye bir hadis var belki duymuşsundur. Hemen olcak diye bir kural da yok. Mutlaka olucaktır. Evlenince olucaktır başka sevgilisi ona daha mesaj atma istemiyorum seni diyecektir. Mutlaka olucak ama sen onu düşünüp illa acı çeksin diye içinden geçirme. Affet onu affet ki yüreğin de soğusun. İster acı çeksin mutlu olsun umrumda değil de. Benzer bir olay demişken benimde ilk aşık olduğum adam deli gibi severken o da kavga ettik durup dururken ayrılmıştı. Kendimi çok kullanışmış ve aptal gibi hissetmiştim. Ha tek ayrılmakla kalmadı başka bir sevgilisi vardı benim bundan sonradan haberim oldu gene kendimi aptal gibi hissettim. Sonra arkamdan peşimi bırakmıyor ya hep mesaj atıyor bana rahatsız ediyo gibi dedikodu çıkardı ki tam tersi kendisi böyle yapıyordu. Çok acı çektim ve hala o kızla 4 yıldır çıkıyorlar. Bende baktıkça çok kıskanıyorum üzülüyorum ama elden bişey gelmiyor. İnşallah düğün davetiyelerini almam diyorum. :) O günden sonra bende hiçbir erkeği sevemedim. Güven ayrı mesele ama artık kalbini kapatmış oluyorsun herkese farkında olmadan. O yüzden seni çok iyi anlıyorum. İnşallah gönlünün istediklerine sahip olursun.
01 Yorumla
Soran+1 yılsevmek... Yani sayılır çok sevmistım çok ama cok guvenmistım cunku ondan once aynı serefsızlıgı baskasından gormustum o da bılıyordu bır daha aynılarını kaldıramayacağımı bana guven dedi.ama daha beterını yaptı
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer gerçekten haksızsa o ah ondan öyle bir çıkar ki sen bile acırsın. 1 sene filan önce bir adama aşık olmuştum. Evliymiş bilmiyordum. Herşeyimi paylaştım onunla gerçekten çok sevdim. Sonra bir gün biz sinemaya giderken karısı gördü bizi. Tabi o zaman hala karısı olduğunu bilmiyordum. Neye uğradığımı şaşırdm. Kadın yaşından da mı utanmıyorsun o 44 yaşında sen 23 diye bağırdı bana ben hala saf saf bakıyorum tabi deli filan sandim onane yaa yaş farkından filan fiyordum içimden sonra kadın bana benim 15 yaşında kızım var ondan da mı utanmadın dedi. Öyle deyince yavaş yavaş anladım. Anlamamla bayılmam bir oldu. Hastaneye götürdüler yanıma geldi. Bekliyorum ki gelip adam gibi özür dileyip defolup gidecek. Sen mi anlattın ona senin yüzünden evliliğim bitti o... sana gösteririm ben dedi bana ve gitti. Daha sonra gidip onunla birlikte olduğum an ki fotoğrafları gizlice dağıttı herkese. Şikayetçi oldum tabi hemen. Kendisi avukat olduğu için ne yaptı ne etti cezayı azalttı ama aldı ceza sonuçta. bir daha da hiç haber almadım. Geçen ay duydum ki kızının çıplak fotoğrafları geziyormuş herkeste. Er ya da geç alacak o da cezasini. Kimsenin ahı kimsede kalmıyor yani merak etme. Kimse ne yaşattıysan yaşamadan ölmezsin.
70 Yorumla
Onu kötü durumda görsen sevinecek rahatlayacaksın , bana ettiğini buldu diyeceksin dimi. Ama onun iyi veya kötü durumda olması senin şuan ki hayatında bir değişikliğe neden olacak mı? hayır. Ne mutlu sanaki şuan güzel bir ilişkin var bence onun ne durumda olduğu seni zerre kadar ilgilendirmesin şuanki ilişkine odaklan ve hayatındaki güzel insanla her anı dolu dolu yaşamaya bak.
O insana ne mi olacak. Hepimizin hayatı iniş çıkışlarla dolu çok güzel günlerimizde oldu çok acı günlerimizde. Onunda canı çok yanmıştır daha çok yanarda artık senden aldığı ahh lardan mı yaptığı başka hatalardan mı bilmem.
Mistik olarak bakarsak onu affetmen ve hayatına devam etmen gerekir ona olan kinin öfken üzerinde yük olur. Ve bu hayatını etkiler. Elbet onun bilinçaltında suçluluk duygusu ve ona getireceği cezalar var.
Bir de güzel bir hadis var
Canı Yanan Sabretsin, Canı Yakan Canının Yanacağı Günü Beklesin...
H.z Muhammed (S.a.v)10 Yorumla
Şimdi öyle bir durumdasın ki... :
Eğer o gitmeseydi hala mutlu bir birlikteliğiniz olsaydı ve yarın o bir kaza geçirseydi sadece çok üzülecektin ve altında bir neden aramayacaktın...
Şimdi ise yarın aynı kazayı geçirdiğinde oh olsun bak ahım tuttu diyeceksin...
Beklentin ne ise...
Bakış açın ne ise olayları öyle görürsün...
Yok öyle ah almak ah etmek falan...
Hayatta iyi ve kötü şeyler vardır sadece...
Ve sen başına kötü birşey geldiğinde kendine sorarsın neden oldu diye çünkü içini rahatlatmak için bir nedene ihtiyaç duyarsın.
Aynı şekilde sana kötü davranan ya da kçtü hissettirene de bakarsın ki ahım ne zaman çıkacak ve her kötü olayı kendinden bilirsin ki o da vicdanını rahatlatmak için...
Bırak artık hayatını yaşa...
AKILLI OL...!!!10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
+1 yılBazen senin hiç birşey yapmana gerek kalmaz; ALLAH senin intikamını sessizce alır..
Çalınan her kapı hemen açılsaydı, ümidin, sabrın ve isteğin derecesi anlaşılmazdı diyor Hz Mevlana, kimsenin ahi kimse de kalmaz emin ol bir yerden çikar.
Benim de basima geldi öyle bir olay ama erkekle ilgili dildi bir bayanla ilgiliydi ondan su an kusarcasina nefret ediyorum ahimi alir diyorum bakiyorum kiz musmutlu kötülük yapmasina ragmen hayatinda hersey istedigi gibi ve ben bu haksizligi hazmedemiyorum ama ALLAH büyük yarina birakir yanina birakmaz deyip bekliyorum..
Bir arkadas yazmis Demet Akalin'in basina geleni, cani yaninca hemen basina gelsin ister insan ama bak 13 sene beklemis belki sen 15 sene bekliceksin bunu bilemeyiz ya da hersey cok guzel derken RABB'im öyle bir canini yakcak ki sen daha çok sevineceksin neden mi? çünkü herseyi iyi gitmeyen bir insanin cani daha çok yanmis yanmamis farketmiyor, ama hersey çok güzelken birden cani yansa o zaman caninin nasil yandigini farkedicek, ne kadar yüksekten uçarsan yere çakilman bir o kadar acitir anlatabildim mi21 Yorumla- +1 yıl
İşte bence en iyi cevap budur :) +1
bazı insanların dualarını rabim ahirete saklarmış bazende geciktirirmiş kullum dayanabiliyormu diye sakın isyan etme er ya da geç tutacaktır. Çünkü mazlumun duasında direk arşa yükselir arasında perde yoktur.Senin yapman gereken sabırlı olman gerekiyor biliyorum 3 yıl sabrettim daha ne kadar sabredecem diyorsun bunu duyar gibiyim ama şunu unutuyorsum Rabim bir anne şevkatinden daha çok merhametlidir o yarattığı kullarını darda koymaz vardır seninde huzura ereceğin zamanlar dua ederken umudunu kesme sakın diyorki rabim kullum benden ümidini kesmediği sürece ben onun duasını kabul ederim diyorum umudunu keserek güvensizlikle Allaha dua etme vereceğine emin bir şekilde dua et şuan seni çok iyi anlıyorum inan çünkü benzer şeyleri yeni yeni bende yaşıyorum ama senden farkım adam beni seni sevmiyorum demeden hiç bir iletişim etmeden bırakıp gitti bide aldatılmışım yani diyeceğim bol bol kuran oku elemneşrah suresini oku salavat çek namazlarını düzenli kıl sonra dua et bu arada bendende sana dua gelsin 1 ay süreden daha kısa bir süre içinde işallah seni arar senden af diller yalvarır yakalır işallah
10 Yorumlaböyle bsy bende de oldu uzun biraz ama sende oku :)
şu an 20 yasındayım 5 sene önce lise 1 deyken yakın bir arkadasım vardı bu kızın en berbat huyu erkeklerle cok ilgili olmasıydı. sevgilisi vardı ıyı gdyordu ilişkisi ama hep baskalarıyla da olmak gezmek tozmak ıstyrdu sevgilisyle benim aram ıyı değildi sonra bunlar ayrıldı kız sırf baska bı erkekden hoslandgı ıcın ayrıldı resmen. ben üzüldüm bunun sevgilisinn haline zamanla cok ıyı arkadas olduk derken onu sevdgmi farkkettm bakma basit anlatyrm ama gerçekten cok sevdim hatta cıkmaya bile basladık arkadasım küstü benle ama ben cok mutluydum bir süre sonra hiç br neden yokken bana soguk davranmaya basladı adam gbi ayrılalm demyorda soguk davranyo aklnca ıyılık yapıyor beni kendısınden sogutarak oysa ben onu o kadar cok sevyrdm kı bana öyle davrandıgı ıcın gün be gün ölüyordum dayanamadm ayrıldm ayrıldıktan bir gün sonra ya hemen bir gün sonra eskı sevgilisinin yanı arkadasmın kollarına attı kendını sanma kı onu sevyor sevmyrdu fazla konusmadı onla ama o zaman cok büyük AH tutmustum inşallah imkansızı sever dye dua edyrdm. şimdi bir kızı cok sevyor o kız yuzunden içkiden esrara her halta yenık düştü ama o kız bunu ıstemedi. ve bana döndü dedı kı beni bir tek sen gerçekten sevdin...00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 20b cevap paylaştı.
+1 yılbak ben sana şunu söyliym yazılmış bir yazgı var güzel kardeşim bunu unutma hee ettiğin ah bunu bulurmu o Allahın bileceği iş belkide öbür dünyada kahrını görür
siz bu 3 yıllık sevgilinle inşallah çok fazla ileriye gitmemişssinizdir öyle tahmin ediyorm
bunun %90 ını kızlar yapıyor arkadaşım inan bana dua et o çocuk sana yine birşeyler söylemiş hiç birşey söylemeyenler ve öyle gidenler var hani gidişinin ne olduğu belli değil seninle neden bağlantıyı kesti o belli değil anladın...
yanii başka kız bulmuştur veya başka biri denk gelmiştir çevresinde çok kız varsa veya sana istediğin gibi yaklaşmışssa ki aşık ta etmiş kendini belli yanii sonrasında hep bu olur
bana sakın deme daha iyisini bulan niye gitsin
sen daha iyisini bulsan sende gidersin20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Dur bakalım ne olacak...
Ben her zaman ilahi adaletin varlığına inanırım.
Emin ol, mutlaka ah çıkıyor.
Şu anda mutlusunuz, ne güzel.
Geçmişle boğuşmaktan, onu izlemekten vazgeçin.
O sizin için sınavmış, yaşamanız gerekiyormuş, yaşanmış ve bitmiş.
Belki de şimdiki sevdiğinizin değerini bilmeniz için girmiştir hayatınıza.
Ben kadere inanan birisiyim, başıma kötü bir şey gelse de "vardır bunda da bir hayır" der, geçerim.
Sizin de eski sevgilinizden ayrılmanızın hayrı yeni sevgiliniz olmuş.
Boş verin geçmişi, mutluluğun tadını çıkarmaya bakın.50 Yorumla
+1 yılSen de adamın şerefsiz olduğunu biliyosun,bir şerefsizin senin hayatını bu kadar etkilemesi ve düşncelerini yönlendirmesine izin verme.Bu herif senin insanlara olan güvenini sarsıyosa,bunu ölçü alıyorsan,bunu ölçü alma.Şimdi ki hayatında olan adamı ölçü al,halen güvenilecek doğru insanlar olduğunu idrak et.
Şuna da inan,o şerefsiz dediğin adam mutlaka bunun bedelini bir şekilde ödemiş,ya da ödeyecektir.Karşılıksız kalmayacaktır,sen onu düşneceğine hayatında olan adamla sağlıklı ve mutlu bir ilişki yaşa,hayatına devam et.33 Yorumla
Soran+1 yılmutluyum çok mutluyum ama gururuma yediremiyorum
- +1 yıl
Mutluluk he rşeyin üstündedir.Önüne bak,hayatını yaşa.O şerefsizin yaptığını bu kadar düşünmek ona verilmiş bir değerdir.
Soran+1 yılevet haklısın
Gülün ahı bülbüle kalmaz, derler. Bilmem, bu sözü hiç duydunuz mu..
Bazen kötü şeyler yaşıyoruz ki, iyi şeylerin kıymetini bilelim. Evet gerçekten büyük bir tecrübe yaşamışsınız. Acı çekmişsiniz. Ama bu demek oluyor ki, aciz bir kula asla kendimizi unutacak derecede bu kadar bağlanmamalıyız. Çünkü insanoğlu nankördür. Yüce Allah bu şekilde bildiriyor.
Sizin bu saatten sonra yapmanız gereken tek şey, karşınıza çıkan erkeği mutlu etmek ve onunla mutlu olmak. Ama ne olursa olsun eskisi gibi kendinizi unutacak derecede bağlanmamaya çalışın. Unutmayın ki, tartışma yaşayıp ayrılmasanız bile, ölümü yaşayıp ayrılmanız olabilir.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılınan bana sımdı olmasada er gec gununu gorecek.sımdı olmasa bıle ılerde evlenır barklanırsa yasayacak ama ıllakı yasayacak.bu senın yasadıgın , sana ıkıncı kez darbe gıbı olmus ama gececek ve senın ettıgın o ahlar er gec yerını bulacak.sen sımdı sevgılınle ve yenı hayatınla buldugun mutlulugun tadını cıkar ve bekle.absurd olacak belkı ama ıyı bır ornek olabılır.demet akalın ve ıbrahım kutluayın sevgılı oldugu zamanlar tesadufen bır programda akalın sunu demıstı ılıskısı ıcın.benımle adas bırı daha var dıkkat etsın kendıne dedı ve gordugun gıbı akalından ayrıldı senerle evlendı 2 cocuk vs vs derken sımdı senerle ayrılma raddesındeler.akalında zamanında cok ah etmıstır.kolay degıl onca yıllık ılıskıyı kaptırmak ama kotu (!) er gec layıgını bulacak.uzulme artık nolur.
bol sans...20 Yorumla Öncelikle gecmis olsun.
Adaletin ne zaman, nasil tecelli edecegini biz insanlar her zaman kestiremeyiz.Bildigimiz bir sey var ki...En azindan benim inancim der ki;
bir kimsenin ahini almaktan kendinizi sakinin.
"Kirdigi yerden kirilirmis insan" cünkü.
Bu yüzden kimsenin ettigi yanina kalmaz.Bu dünyada ya da sonrasinda mutlaka hesabini verir.
Dolayisiyla durup düsünmek yerine, hasa ama isyan etmek yerine hayatiniza, sevdiginiz insana verin aklinizi, kalbinizi.
Gerisini de hayata, Rabb'a birakin.
Eden bulur elbet.20 YorumlaAşağı yukarı bende bu durumu yaşadım , fakat daha katı. Babam yoğun bakımdayken 'Babanı komaya sokayım mı tekrar sende o*sun babanda' Demişti. Belki daha bir sürü olay. Zaman zaman bende kendime sordum ve ahımı çok fazla aldı. Diyorum ki bu çocuk neden mutsuz olmuyor? Nerede benim ahlarım? Diye çok sordum. Ve aşağıda bir arkadaşımızın yanıtladığı gibi Allah öyle bir ceza verir ki aklın hayalin ermez. Sen elbet bir gün onu unuttuğunda varlığını unuttuğunda duyarsın veya görürsün onun ne halde olduğunu.Allah gösterir bunu sana. Eğer ki göstermezse bil ki herşeyin hesabı Ahirette sorulucaktır. Allahın bir lafı vardır 'Kul, kınamadığını yaşamadan ölmezmiş' Yani elbet ne yaparsa yapsın herkes yaşattığını tek tek ödeyecek. Hiç bir şey cezasız kalmaz buna emin olabilirsin :)
10 YorumlaHııı bak seni rahatlatmak için şunu söyleyebilirim bende biriyle konuşuyordum seviyordumda bir kaç ay sonra onun eski sevgiliyle halen 2 günde bir konuştuğunu öğrendim gururluyum tabi arayı soğuttum yok bu ikimizide idare etme peşinde en sonunda dayanamadım çıktım aradan ne halim varsa gör diye bunlar çıkmaya başladı veee ayrıldılar bir hafta önce sözün kısası başkasının üzüntüsünden mutlu olamaz kimse göstermiyorlardır belki ama çalkantıda kaç kere ayrılmış barışmış veya mutsuz olabilirler sen sadece Allaha bırak görüceksin eden buluyor.
11 Yorumla- +1 yıl
erkekler her daldan çiçek almayı severler, ama akıllanmazlar
+1 yılSen sadece sus canim senin icin melekler konusur. Sen hep güçlü dur hayata karsi, kendine guven, varsın seni üzsunler kırsınlar, yapılan hicbisey kimsenin yanında kalmaz. Sen bunları düşünme, bugun mutlu ama yarınlar var. Kimin ne olucagi belli degil. Kalpler Allah'ın elinde, senin kalbin kırılmış, Allah bunu bilmez görmez mı sanırsın? Herseyin zamanı var. Senin tek edicegin duan Allah'ım sen görürsün işitirsin herseyin en iyisini sen bilirsin demek. Beddua etme. Geri gelir seni bulur. Gecmis olsun, Allah seni ve senin gibilerini hep korusun.
01 Yorumla
+1 yılBelkide ahın tutmuştur da sana yansıtmayı gururu yememiştir, ya da bulacaktır belasını daha zamanı vardır. Bunlara takılma gurur, benlik insanı bitiren şeylerdir, gururu bir kenara bırak ne hali varsa görsün. O şerefsizlik yaptı ama bedelini 2 yıl sen kendine ödettin, oldu mu ya? 2 yıl boşa gitmiş bari daha fazlası gitmesin. Onu düşünmeyi bırak yoluna bak. Şimdiki sevgiline de fazla güvenme. Kimseyi gönülden sevme. İnsanı en çok yaralayan en güvendiğidir. Güvenme kimseye. İmzayı atana kadar ve hatta attıktan sonra bile güvenme. Sevme, bırak onlar seni sevsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Sagol canisi <3
- +1 yıl
:))
+1 yılay ay inanmiyorum ya benim yaşadığımız hayatimin hikayesini okudum sanki biran benimde başımdan böyle birşey geçti çok üzüldüm çok ağladım ama o sırada benim peşimde koşan gerçekten çok sevdiğin söyleyen biri vardı ya çocuk calistigim yerde ayaklarima guller doktu ben yine istemedim neler yaptı benimle çıkmak için çünkü aklımda ayrıldığım.kişi vaadı ben işten ciktim oda o iste çıktı çünkü çok seviyordu sonra benim.karsima hayatımın erkeği çıktı hele de olmamış diyorum hele de allahima şükrediyorum cunki şu an hayatimda olan dünyada benim için tek sakin bir daha öbür çocuğu düşünme önündeki çocuğa bak lanet giesn öbürüne
00 Yorumlasenin ahlarin elbet ona cikacak bekli simdi belkide yillar sonraa mutlu mesut fotoraflarini gordun diye onlar gercektende mutlumu ki bir dusun.ve artik boyle seylerle kafani yorma tatlim. sen gercek askini bulmushsun ema nayiz ki gecmiss gelecegi tirmalar. bosver diyemem sana cunku kendim bosveremem ki ama ahim artik ondan ciksin diye dusunuerek yinee hastalaabilirsin. iyi dusun kendi sagligin mi daha onemli yoksa onun cani yanmasimi gecenlerde ben bir soz duyduum. Benim yanmam senin atesini sondurmez.
https://www.youtube.com/watch?v=e17Ib5bturIilk sozleri dinle. kurtlar vadisi bir firtina tutu bizi :)
02 Yorumla- +1 yıl
Dostum bu link şimdi buralara atılır mı, dağıttın beni :)
Takıntılısın galiba biraz, çocuk istememiş işte, ne kafana takıyorsun ki? sil gitsin... Bir insanın ayrılmak istemesi çok normal, belkide çocuk bir an önce ondan nefret et diye sana kötü laflar etmiştir, bir an önce onu unut diye. Kimsenin içini bilemezsin.
Sonuçta kimse kimse ile ömür boyu birlikte olmaz. Sende ondan soğuyup ayrılmak isteyebilirdin, insanlık hali, son derece normal.
Sen hiç mi ayrılmadın ömür boyu kimseden? birinden ayrıldın diye niye ömür boyu hayatın kötü gitsin ki?
Ah tutma olayı gerçek olsaydı bugün Irak halkı para içinde yüzerken Amerikalılar açlıktan kırılıyor olurdu...
Mutlu olduğun biri var işte hayatında, daha ne istiyorsun? O çocuk seni bırakmasaydı, şu an birlikte olduğun insanla belki de hiç karşılaşmayacaktın bile, birde böyle bak olaya.
Seni bırakan çocuk, sana iyilik bile yapmış olabilir, o yüzden kötülük düşünme hemen.01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılAh ah aynısı bende, sevgilim tarafından terk edildim sıkıldığı icin hemde yalvardım her seyi yaptim olmadı sabaha kadar ağladım bende bir takım rahatsızlıklar yasadım gecti ama kendisi yuzunden benimde şu an buyuk bir rahatsızlıgim var. her günüm saatim dakikam ağlamakla geçiyor kendisinin 2 3 sevgilisi oldu hepsiylede cok mutluydu ben kimseyle bir iliski yasamadım gene aynı seylerin olmasından cok korktum gercektende kimseye güvenmiyorum artik. Kendisi halada cok mutlu ben hala acısını cekiyorum oturup dusunuyorum bana bu kadar cok acı cektirirken nasıl bu kadar mutlu olabiliyor diye. Allah belasını vermiyor iste :(
00 Yorumla
+1 yılsevişmeyi özlemek mi? seevişmek mi? hangisindne bahsediyorsun. şu kahrolası hayatta hiç sevişmedim o kadar özlüyorum ki? se---***ks mi? gittim bir yee kadın yüz üs--tü yattı önce para aldı gir çık tamam. ama ben bunu istemiyorum kİ? özlemek diyorum deliler gibi öpüşmek sonra da deliler gibi yi-yişmek yok ki? dudaklara sarılıp saatlerce öpüşmeler ısırmalar yok ki? ne anlamı var ya bu hayatın ki_? sıkıldım ya a...q a valla sıkıldım yaa. bu kadar başıma vurmamıştı hiç bir şey her gün daha da ağrışıyorum her gün daha da özlüyorum bu nasıl bir şey ya. bu kadar mı zor kadına dokunmak bu kadar mı ya? zoruma gidiyor ya zoru
00 Yorumla
+1 yılCanım yaa.. Ben de 3 sene önce benzer bir durumla karşı karşıya kalmıştım. Hala neden ayrıldığımızı da bilmiyorum. Konuşacak birşeyimiz kalmadı dedi ve gitti... Çevreye güvenim tamamen bitti, kendi kabuğuma çekildim artık.
Benden ayrıldıktan 6 ay kadar sonra bir kızla çıkmaya başladı & aydan önce konuşmuşlukları var mıdır bilmiyorum. Bu kızla araları bozuldu, benden helallik istemek için mesaj attı. Dediği şey şu : Ayrılmak zorunda kaldım. Ya tabi, sevdiği insanı terketmek zorunda olan gider kendini bir başkasının kollarına atardı değil mi?
Şuan çıkıyorlarmış hala. Ahlarım zamanında çok tuttu onu, biliyorum bana çektirdiği acılar yanına kar kalmayacak. Kırdığı yerden o da kırılacak bir gün. Umarım yaşadıklarımızı yaşadıklarında akıllarına ilk biz geliriz. Sen canını sıkma. Bu adalet geç işler ama yerinde işler. Öyle bir zamanda kırılır ki yüreği..11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhemen hemen aynı şeyler başımıza gelmiş ama benim ahım ondan çıktı sevgilisi onu aldattı dahada kötü şeyler olacak eminim hiç bir masumun ahı yerde kalmıyor.. ne kötülük yaptıysam hepsi benden çıktı ondanda çıkacak.. bizim gibi iyi insanların karşısına bu tarz şerefsizler çıkar ders olsun diye ya da ne bileyim bir daha bunlar gibilerle muhatap olmayalım diye.. ama sen dua etmelisin ki onun gibi bir adiden kurtulmuşsun ya devam etseydi? düşünsene herşey daha berbat olacaktı. bence şükür etmelisin şanslıymışsın
10 Yorumlaeğer seni terketmek dışında yaptığı bir yanlış yoksa en azında siz birlıkteyken ona sitem etmeye pek hakkın yok sonuçta aşk bu zorla güzellik olmaz sonuçta senin onun aklından geçenleri bilme gibi bir yeteneğin yok bir çok insan gibi ah etmende hata sorun sadece terkedilmekse en azından iki yıl geçmişken vede sevdiğin biri varken ve yanındayken dönülmez bir yola girmeden ayrılmış oldunuz sonuç olarak aşk anlatılamaz bazen aşk olsada birlikte olunamaz yani bunda mantık aramak biraz saçmalık olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynilarini yasadim biraz daha farkliydi ama hemen hemn ayni sayilir. Benim gozumun icine baka baka baska kiza teklif etti yani beni yedekledi diyebilirim. demekki onu benden daha cok begendi dedim bende. Obur turlu olsa ilk tercihi ben olurdum. Yani asagilandigimi düşünüyorum bende. Ve o kiz onu iatemedi. Su anda ise kesinlikle benden guzel olmayan biriyle cikiyor ve gayettr mutlu. Benim gururum egom cok fazlasiyla zedelendi. 1,5 yil oldu hala bunlari dusunuyorum. Kendime gelemiyorum. Baska biriyle cikmakta gelmiyor icimden. Ne yapacagim nasil olacak bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılAllah sana önce kötüsünü göndermişki şimdiki harika erkek arkadaşının kıymetini bil diye...Adalet yok diye söyleneceğine ne kadar şanslı olduğunu anla bu konuda...Şimdiki erkek arkadaşın duysa kırılır bunları düşünmene...Eskisi belasını buldu mu diye düşündüğün ve kurcaladığın her dakika haramdır sana...Zamanını hazır hakedende çıkmışken ona harca...
30 Yorumlamerak etme kardeşim onun çıktığı kişide yanına komaz aynısını o şerefsize yapar sen yeni bir sayfa açmışsın yeni bir sevgili bulmuşsun onunla mutlusun bundan sonra arkaya bakma sen o şerefsizide unut artık ne hali varsa görsün sen kendi mutluluğuna bak
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah bu dünyada olmasa bile diğer dünyada mutlaka hesabını sorar cezasını çektirir hiç bir şey karşılıksız kalmaz bunu unutma. Benim de başıma senden daha kötü şeyler geldi aldattı vs ama ben Allah'a havale ettim. Sonra o insanın aklına illa ki geliyorsun merak etme:-) ya ben zamanında şöyle şöyle yapmıştım diye Allah onun aklına getiriyo. O vicdan azabı da onu yer bitirir. Allah hiç bir şeyi karşılıksız bırakmaz o hepsini gördü ve Gerekeni yapacak merak etme ;) şu an mutluysan ne güzel işte her şeyi boşver :-) ben de çok sey atlattım daha bu yaşımda.ama sen gibi şu an bir sevgilim var resmen bana ödül gibi onunla o kadar mutluyum ki :-) onlar kendi ucuzluklarıyla yaşayadursun biz de kalitemizle yaşayalım :-)
10 Yorumlakesinlikle Allah onada gösterir emin ol sen belki şuan ki sevgilisi onun sana yaptıklarının daha beterini yapar bellimi olur ama o senin ahını almışsa Allah ona gösterir üzülme sen şuanki sevgilinle mutlusun onu düşün ayrıca bence hiç bir erkeğe okadar güvenme :)
10 Yorumla
+1 yılKaç yaşındasın bilmiyorum ama 2 sene gibi bir zaman dilimi baya uzun gelmiş anlaşılan.Ancak işin aslı öyle değil, atasözünde de denildiği gibi "alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" o dediğin şerefsiz almış bir kere senin ahını ondan da çıkıcaktır elbet.Öyle ahlar gördüm duydum ki ahı alan çekmiş.Yani diyorumki madem mutlusun gerisini takma allaha havale etmişsin gerisini düşünme :)
10 Yorumla
+1 yılNerden biliyorsun tutmadığını? O poslar makyaj, göstermelik buna emin ol..Hadi eskeza şuan mutlu diyelim * aemin ol birinin canını yakan muhakkak yanıyor, bunu yaşayan biri olarak söylüyorum sana. Hiç ummadığın zaman görüceksin çektiği acıların ondan çıkış hallerini, sabret..
10 YorumlaFrank Sinatra "En iyi intikam, çok başarılı olmaktır" demiş. Ahı mahı, ilahi adaleti madaleti, ahireti dünyayı, intikam almayı unut. Sen sadece mutlu ol ve mutlu et. Eskisi zaten böyle davrandığı için "Eski" olmuş. Seni hak edememiş. Seni hak eden birine mutluluk ver ve mutlu ol. Güvenmeden yaşanmaz. Mutlaka sana iyi biri vardır bu dünyada.
10 Yorumla
+1 yılHayatta öyle şeylerle karşılaşırsın ben ne yaptım dersin. Bazen insan olanların kıymetini anlasın diye yaşanır yaşananlar. Her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır.hayat zor önemli olan zoru başarmak. Her ah tutmaz gibi görünür ama onunda bir zamanı var. Bu dünyada olmuyorsa öbür dünyada görür. Her gözyaşı bir ahtır zaten dile dökmek gerekmez...
10 Yorumla
+1 yılBen, daha doğrusu biz Allah'ın adaletine inanmak zorundayız. İnanmaktan başka bir şansımız yok. Benimde sevgilim gereksiz yere ayrıldı benden ve ben onu Allah'a bırakıyorum. Kin tutma. Aman acı çeksin diye dualar etme. Bir ah ettin mi o tutar zaten çünkü burada kırılan sensin. Allah'a bırak o bilir ne yapacağını. burada olmasa bile öbür tarafta illa ki cezasını çekecektir.
10 Yorumla
+1 yılAilem zamanında Almanya ya göçmüş çalışmak için, onun ekmeğini ve şuan sahip olduğum her şeyi buna borçluyum. Trye ilk geldiğim sene, sevgli olduğum şerefsiz ayrılırken bana 'aç köpek, oraya almanların gtünü yalamaya gittiniz, cahiller..' gibi bir sürü şey söylemişti.. geçenlerde Almanya da iş bulsun diye bir tanıdığa yalvardığını öğrendim.. sanırım bütün işini kaybetmiş. :)
10 Yorumlaçıkar canım ah büyük mevzu kalp kırma var bunlar kolay kolay çıkmaz öyle bir zman gelirki o hayat herlebir olur o yüzden her insan değil güven duygunu kim kırdıysa ona güvensizlik duy her insan aynı değil sonuçta ve seviyorsan bu kadar yanında olduysa değerlisin onun için yanında ol ve yanında olmasına izin ver güzelliğin içinde kendine güven sen kendini sev beğen ki herkes seni öyle görsün sen bunu baaramazken başkasından istemek saçma olur demi :) utluluklar eksik olmasın hiç senden :)
10 Yorumla
+1 yılBence sen bunu fazla takarak kendi hayatını zindana çevirmişsin.Sana kötülük ya da başka bişey yaptı mı? Yapmadıysaa birden çekip gitmesi 3,5 laf söylemesinin acısıyla sağlığını bozmanın yıllarını harcamanın bir anlamı yok.Her insan üzülür yıkılır ama zaman bunları unutturur gayret ederek acını taze tutmakla uğraşma. Hayat devam ediyor insanı yediği kazıklar güçlendirir daha çok şeyler görebilirsin hayatta bunlar seni yıkmasın güçlendirsin.
Herkes er ya da geç yaptığı işin karşılığını alır.10 Yorumla
+1 yılBen dünyanın adaletli bir yer olduğuna inanmıyorum. Bu güne dek olmadı, olmayacak da. Ben kötülük yapıp da karşılığında hayatı mahvolan insan evladı görmedim henüz. Ama sen yine de sıkma canını. Senin gibi milyonlarca insan var. Yalnız olmadığını bil, yeter.
00 YorumlaBiliyormusun okurken ayni kaderi ve hayati paylasmisin seninle... bu yazdiklarinin aynisini bende yasadim cok acilar cektim benim de şu an sevgilim var ve allah nasip edersek evelncez ve o kisi de şu an hayatinda mutlu ama nerden biliyorsun ki ilerde de mutlu olucagini sadece zamana birak biliyorum cok klasik bir söz ama gercekten öyle ilahi adalet diye birsey var merak etme sen icini rahat tut...
00 Yorumlabu kadar ayrıntılı düşünüp güzel kafanı yorma canım...emin ol cıkar acısı ama ne zaman cıkacak falan dıye gün sayarsan kendine zarar verırsın :D sen kendı mutluluguna bak gerisini düşünme.su saatten sonra o mutlu da olsa mutsuz da olsa emin ol sallamıycaksın
00 Yorumlasana benzer seyler bende yasadim diyebilirim 3 yil evel degildi daha taze sayilir kendime olan güvenim sarsilmadi ama insanlara ve erkeklere karsi görüsüm degisti artik bende özelliklede erkeklere pek güvenmiyorum belli etmiyorum ama güvenmiyorum bende senin gibi ayni sekilde ahim ciksin istiyorum ama bakalim cikicak mi cikmasada öteki dünyada mutlaka cikicak o yüzden sende böyle düsün sükret belki bunu yasaman gerekiyordu simdiki sevgiline sahip olmak icin.
00 Yorumlaaşk acısı unutulur lakin yenen kazığın acısı unutulmaz kolay kolay. o yüzden bir erkek unutulmaz biri olmak isterse iyi ya da kötü kalıcı bir yara açar açtığı yara kapansada izi kalır öylece. o silecek olan eskiyi denize atmak ya da atmadan onunla boğulmak!
00 YorumlaAllah her haksizligi tek tek soracaktir. Ya ayni aciyi vererek ya daha beter ederek. Zamanlamasi da cok onemli degil o zaman da acilar cekebilirdi simdi de bundan sonra da. Ama en onemlisi ne biliyor musun? Allah onun cezasini dunya da vermezse ahiret de daha buyuk acilar verecek demektir. Icini ferah tut oteki tarafta adalet kusursuzdur.
00 Yorumlahiç birşey dışardan göründüğü gibi değildir..birazda senin nasıl örmek istediğine bağlı..ama aslında sen bunarla lkafa yorarsan elindekinin değerini anlamaz kaybeder hatta ona haksızlık edersin.. ve halen sana onu unutturmuyosa hep eskisine takılıyosan tam deger vermiyosun sevgiline... bence burnunun ucuna bak uzaklara değil...
00 Yorumlabir kitapta okumustum aynen soyle diyordu: Allah kimsenin ağlayarak kaybettiğini, kimseye gülerek kazandırmıyor. ille ayni konuda olmasi gerekmiyor ama mutlaka o kiside bir sekilde aci cekecektir, ama tabi bence sen ahin tuttumu tutmadimi bosver, sevgilin de varmis ne guzel mutluluguna bak, benimde ah ettigim kisiler var ahimin tutmasi dilegiyle sevgiler saygilar... :D
00 Yorumla
+1 yılYaptıkları yanına kalmaz, elbette ettiğini bulur da bunun zamanını sen belirleyemezsin.
Bence geçmişi geçmişte bırakmalısın. Bak ne güzel, karşına seni seven ve güvenebileceğin biri çıkmış. Onunla birlikte önünüze bakın derim.
Yani geçmişe gitmek, o zamanki olayları düşünüp aklını bunaltmak sadece seni üzer. Onu da düşünme, bugün olmasa bile yarın elbet cezasını bulur...00 Yorumla
+1 yılSen Allah'a dua ettin mi benim çektiğimi o da çeksin diye? Onu Allah'a havale edersen ya da ettiysen kesinlikle ilahi adalet yerini bulur. Ya senin dalga geçtiği kilona kendi düşer, ya şimdiki sevgilisinden sana yaptığı şekilde ayrılır, ya da başka bir şey. Ama sen merak etme adalet yerini mutlaka bulur.
00 Yorumla
+1 yılGurur bir zehirdir. Sürekli halinde içten içe tüketir.
Bildiğim bir şey varsa kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor.
Ama böyle diye de kendi hayatından çok onun hayatını takip edip aklını kurcalamak da yanlış olur.
Rabbim şifa versin, bak o insanı da buldun, hayatında güzel, inşallah hep bu devam edecek. Ardına bakma sen, hayatına adapte ol. Hayatına adapte olduktan sonra o acı çekse bile zaten sana bile katkısı olmayacak.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsenin dediklerin hepsi benim basımdanda geçti ama ben terk eden taraftım o varken o beni çok severken ben ayrılalım dedim ama bırakmamıştı çok ısrar etmiştim hasta oldu o zamanlar 2 aylığına baska ile gitmiştim görüşemiyorduk hastayım dediğinde inanmıyorum demiştim başka kızlarda mutluluğu aramıştım ama istanbula gelince onun o halini görünce o kadar çook üzüldüm pişman oldum ki benı affetmesi için yalvardım beni sevdiği için hemn affetti ama onu üzmemek için elimden geleni yapıyorum şuan allaha şükür mutluyuz hiç bırakmıcamda onu ama onu o kadar üzdüğüm için hala üzülmüyorda değilim anladığım sen onunla barısamamışın ama baskasıyla mutlu olmuşşun inş hiç ayrılmazsınız. mutlulular.. o bırakıpta gidende inş aynısını yaşar..
00 YorumlaAslında günün sorularına pek cevap vermem çünkü hep saçma sadeğirmeni beni sevmiş midir beğenmiş midir gibi sen ilksin
Soruna gelince bir beddua edildiğinde beddua gökyüzüne çıkar orda yedi kez dolaşır haklıysa edilenin üstüne haksızsa eğer edenin üstüne geri dönermis dönermiş yani ah asla yerde kalmaz emin ol
Bide o hâlâ mutlu diyorsun ya şu sözü hiç unutma ALLAH ın değirmeni yavaş döner ama çok ince üğütürmüş senin 2 yıl çektiğini 20 yıl çeker o20 Yorumla
+1 yılbekle bakalım hem görünene aldanma belki berbat halde ama belli etmiyor ayrıca er ya da geç çıkar sana yaptığı yine ayrıca sende onunla çıkarken mutluydun değil mi? ama sonra ne oldu? belki aynısı ona olacak ama merak etme kimsenin ahı kimsede kalmaz bu bu dünyada olmasa bile bu işin öbür dünyası var zalimler için yaşasın cehennem :)
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 510 cevap paylaştı. Olaya senin tarafından bakınca böyle. Ancak adalet denen şey tek taraflı değildir. Seni bir zaman beğenip sevgilin yapan şerefsiz! o zamanlar şerefsiz değilken neden seni bırakıp gidince serefsiz oldu. Bence geçmişi bir anı olarak saklamayı öğrenmelisin, iyisiyle kötüsüyle.
Birde onun tarafından hikayeyi dinlemek isterdim şahsen...20 Yorumla
+1 yılyaşadıklarının aynisini yasadim hemde en kötüsünü alti ay oldu gozyaslarim halen dinmedi şu an yazarken bile agliyrm gururumu cok incitti yerden yere vurdu cikmadi ahim çıkmadı uzulende hirpalananda ben oldum Allahim goster adaletini ona inanmaktan baska suçum yoktu
02 Yorumla
Soran+1 yıluzulme rabbim görüyor bunları bak benım karsıma sevgilim (şu an sözlüm) çıktı ne kadar mutluyum emin ol bu dedıklerimi bir iki sene sonra haklıydın diyerek okuyacaksin o kimsenin ahını kimsede bırakmaz
- +1 yıl
insallh dedigin gibi olur
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen seni cok iyi anliyorum, bende biriyle cikiyordum, beni aldatti, ustune arkadasimla cikti ve 2 yildir hala birlikteler bana etmedikleri kalmadi, hakkimda dedikodu cikardi arkadasim, gözumun önunde öpuserek gectiler, cocugu cok sevdigimi biliyordu kiz ama onunda umrunda degildi cunku onunda gözu cocugun ustundeydi. Mutlu mesut görunuyorlar, ben ise gördugum her dakikada eriyorum, umrumda oldugu icin degil gururumu kirdiklari icin bu uzuntum. Ama ben inaniyorum, yaptiklari yanlarina kalmaz, ya onlardan cikar ya da cocuklarindan sen sadece sabir et Allah a havale et. :)
01 Yorumla- +1 yıl
böle insanların varya taa bilmem ne yapacan
+1 yıl''Affetmek iyilerin intikamıdır'' derler belki yeterince iyi olabilirsen affedersin.
''İntikam insanı içten içe kemiren bir hastalıktır.''
Ha intikam mı istiyorsun sessiz kal en büyük intikamdır boşver ya niye hala onu takıyorsun bak ne güzel mutlusun.00 Yorumla
+1 yılTabikide haklı olupta biri senin kalbini kırdınmı içten yakarışların eğer isyan değilse ALLAHA YAKARIŞSA MUTLAKA CIKACAKTIR AMA kafandan bunları sil at çünkü HAYIR ŞER hepsi YARATAN ULU YUCE RABBİMİZDENDİR ne güzel. Bir. İlişkiye. Başlamış. Bulunuyorsun şükret birak haline onu takılma
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvalla canım bende senle aynı durumu yaşadım hatta aldatıldım kandırıldım kullanıldım... 3 ay önce öğrendim gerçekleri ve Allah ın her günü ah ediyorum. inşallah benim karşıma da bunları unutturacak biri çıkar. bende ahlarım tutsun istiyorum. yazdıklarını okuyunca korktum ya tutmazsa diye... inşallah ahlarımız yerde kalmaz... ne çektiğimi bir ben biliyorum, bir de Allah...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhiç beklemedigin bir zmanda özürünü diler pişman oldugunu duyarsın canım, benimde başıma geldi bu tarz bir olay, sevgilim benden ayrıldı hep başka kızlara gitti en son bir kızla bir yıl ilşkisi oldu mutlu fotograflarını gördüm gördükçe üzüldüm tam unuttum kendimi toparladım aradan 2 yıl geçtkten snra pişman oldugunu söyledi geri dönmek istedi bana yaptıklarını da en son çıktıgı kız ona yaptı ahımı aldı aynı şeyleri yaşadı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılwalla canım gecenden ebnde aynını dusundum benım iş yerınden bır arkadaşın eskıden çıktığı çocukla tanıştım çocuğun bu kızla arasındaki muhabbetı bılmıyordum başta , sonradan kız bır sekılde açtı ve çocuğa ah etti, çocuğu şu an tanıyorum ve bır sevgılısı var , adam hayatını yaşıyor anlayacağın diyorum nerde kaldı bu kızın ahları , bende senın gıbı dusundum.
00 Yorumla
+1 yılşöyle bir şey anlatayım.Ablam üniversite 1 den 5e kadar biriyle çıktı.Eve dönünce ayrıldı bu ablamdan.ablam 1 yıl bunun üzüntüsüyle kanser eşiğine geldi.sarardı her yeri falan.Ablam şu an gayet mutlu inşAllah bu sene kpss kazanıp tamamen hayatını kuracak.Ama o kaldı ünide atılır bu yıl büyük ihtimal kaç yıldır kalıyor.Parası yok, ailesiyle kötü konuşmuyor.Bitti çocuk.Ah kalmaz...
00 Yorumla
+1 yılCanım benim film veya roman değil ki bu iyiler kazansın, kötüler kaybetsin.:) Boş ver sen kendi mutluluğuna bak. Onun karakteri zaten sağlam değil senin kalbini bu kadar kırdıysa eğer. Her şey sevgi, aşk değil birazda insanlık olmalı içimizde. Onunda hayatında doğru gitmeyen şeyler olacak. Ama bu sırf kötü olduğu için değil. Bak sen iyi biri olduğun halde kötü şeyler yaşamışsın.Ama o karaktersizliğinin cezasını elbet çekecektir. Mutlu olmaya bak sen.:)
00 Yorumlakim bilebilir belki de başka günahlarından dolayı Allah onu sana göndermiştir.. hiç böyle düşündün mü? ha bir de herkesin sahibinin Allah olduğunu unutma. yani bir babanın bütün oğullarına adaletli davranması olayı gibi. sen ne kadar kardeşinden nefret etsen de belki baban için olaylar çok farklı yönde ilerliyodur.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 463 cevap paylaştı. Sağlam iradeli olmak yerine beter ol gibi iki cümleye alınganlık gösterip hayattan soğuyosan daha çok pişmen gerekir allahın da işi gücü yok senin sevgilinden intikam alsın allahın rızası varmıydı acaba sevgili olmanıza niye ahın tutsun yani. Alla alla stres e çevirdin beni gıcıkmısın nesin :)
10 Yorumla- Devamını Gör (145)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat