Küçük çingene kızıyla yaşadığım diyalog ve kızın tatlılığı .

İzmir Konak'ı gören en azından bir kez dolaşan herkes oranın çingenelerini bilir. Bana göre çoğu eğlenceli ve komik "çoğu. "

*Israrla çiçek satmak isteyenler

*Yolda yürürken elinizi yakalayıp zorla fal bakanlar

*İstediklerini yapmayınca türlü türlü beddualar edenler...

Neyse çoğuyla sahilde oturup dertleşip çiğdem çitlemişliğim vardır. Velhasılıkelam eğlenceli insanlar.

Bugün Konak'taydık, arkadaşımla vapura doğru yürüyorduk elimizde Burger'dan aldığımız kolalar vardı vapura yetişmeye çalışırken 6-7 yaşlarında küçük bir kız yaklaştı ve para dilenmeye başladı ne kadar hayır dediysek yakamızı bırakmadı vapura kadar geldi "abla lütfen yalvarırım lütfen gönlünden ne koparsa"

Uzaktan bizi izleyen annesini fark ettim. Kızı zorla gönderdiği belliydi küçük kız elimdeki kolaya baktı ve "en azından kolayı verir misin abla" dedi.

Parayla birlikte kolayı da verdim , masum bakan mavi iri gözlerine ve sapsarı saçlarına bunlarla birlikte şekerliğine dayanamdım.

Okulda olmaları gereken çocukları neden dilendirirler hiç anlamıyorum .

Çingenelerle aranız nasıl?

Küçük çingene kızıyla yaşadığım diyalog ve kızın tatlılığı .
Cevapla