Tektaş çılgınlığı aldı başını gidiyor; erkekler de cebinden çıkan her kuruş için gözyaşı döküyor. Bir kampanya başlasa, tektaş istemiyoruz kadınları! İdeal eş adayı olurlar mı sizce?
millete görüşümü benimseteyim diye değil kızlar ne düşünüyor bu konuda diye girdiğim için önce yaşlara baktım kesinlikle alakası yok hani yeni nesil ister eski nesil istemez bu yok. sonra eig'lere baktım yüksek olanlar gerek yok falan demiş. soruda ideal eş seni sever mi çocuğuna bakar mı anlamında değil ev ekonomisini bilir mi seni batırır mı evlendikten sonra onu bunu isterim manasında sorulmuş da tam anlaşılmamış. ben iki türden de hanım gördüm ekonomi bilen kızla sırtınız yere gelmez ama daha baştan onu bunu al, bunsuz olmaz diye gereksiz masraf yaptırıyorsa Allah kolaylık versin.
Evlilik yolunda o kadar gereksiz sey var ki mantıksal olarak durumu ele alacak olsak %70 inin gereksiz oldugu cikar ortaya. Bunlardan Şu an aklima gelenleri yazayim. Erkek bohcasi, kiz bohcasi, erkek kinasi, kiz kinasi, tek tas yuzuk, dugunde takilacak olan altinlardan damada dusen bir takı, geline dusen bir takı, ihtisamli dugun salonu, gereksiz yere istenilen lüks gelin arabası vs vs vs. Gercekten insanlar evlendiginde cok buyuk bir yukle evlilige devam ediyorlar. Hadi olan yapsin anlarim ama olmayan krediyle borcla neden bunlari yapar aklim almiyor.
Kadinlarin tektas istemesi sorun degil. Karsisindaki adamdan gucunun yetmeyecegi fiyatta bir tektas istemesi asil sorun. Tektas denilen seyin her butceye uygun olani var. Bir kadin kalkip 30.000 liralik tektas isterse bu acgozluluktur ideal es degildir kendisi. Ama bir erkek de 300 liralik tektasi bile esirgiyorsa o da cimridir ve ideal bir erkek degildir.
basit erkek yüzükleri 300 lira değil yahu 300'e tek taş mı olur tenekesi zaten o kadar.300 500 olsa kimse mevzusunu yapmazdı burada. hani hakikaten pahalı ve bir işe yaramıyor satsan. bilezik isterim kolye isterim künye isterim dese hani bir yerde o zaman almamak pintilik olur dediğin gibi ama satınca para etmeyen bir şeye sırf popüler kültür bu kadar moda edip ihtiyaçmış onsuz olmaz gibi gösterince erkeklerin kanına dokunuyor haliyle o kadar masrafın içinde bu olunca ne oluyor diye.
Satis fiyati ile alis fiyati arasinda ucurum olan bir takiyi ben de onaylamam. Hatta bilezik yerine gram altin alma taraftariyim birikim icin. Tektas mevzusunda da sembolik olarak gucunuzun yetecegi birsey alabilirsiniz. Benim demek istedigim ne kadin acgozluluk yapsin ne de erkek pintilik yapsin. Ikisi de kotu.
sen altın dedikten sonra erkeğin zannetmiyorum ne gerek var falan diyeceğini demez yani hatta benim bir arkadaşım var hanımına doğum günü tanışma buluşma evlilik her fırsatta altın alır hele sen çeyrek gremse falan iste kesin alır yani çünkü hem hediye hem de sana bozdurunca para edecek hatta değer kazanacak bir şey veriyor gremse neydi ne oldu. bu kolye künye işçilik alıyorlar ya yok parasına satıyorsun insanın içi acıyor. ben anladım senin demek istediğini kadın mantıklı olsun erkek de pintilik yapmasın diyorsun kısaca ve ben de katılıyorum yani sene 2019'da mantıklı olan budur bunun ideal eşle alakası yok herkesin yapması gereken bir şey. iki gün sonra lazım olur kriz olur o tektaşlar bir işe yaramaz ama her bahanede alınan değer kazanan altın türleri kötü gün güvencesi bir kere hediye olmasını geçtim çünkü eşiniz size güvenip size güven veriyor hediyeyi kim ne yapsın?
Tabi ki haklisiniz, katiliyorum. Ben de deger kaybeden esyalara degil deger kazanan "varliklara" parayi yatirma taraftariyim. Bircok erkegin asil rahatsiz oldugu sey esine altin almak degil, parasinin cope atilmasidir.
Kac paralik sey ki evlilik teklifinin semboludur ve evlilik sonrasi alyansla birlikte cok şık durur parmakta maddi değerinden çok manevi değeri vardır bin tl altında bile tektaş var bu kadar korkmayın beyler..
zannımca biraz ekonomisini biliyor mu gereksiz masraf diyor mu manasında sormak istemiş.50 binlik altın isterler mesela onun bile mantığı var satabilirsin de tek taşı alıp ömür boyu parmakların şişmesin ya da bir yere düşürmeyeyim diye dua etmek durumunda kalıyorsun.
erkekler kadınlara göre daha pinti istisnalar hariç çünkü ev geçindireceksin evin erkeği falan diye yetiştiriliyorlar bir tiyatroya git kitap al parasına acıma diye değil. bana 7 yaşımda evin erkeği sensin dediler babam vefat edince. bir kadın bir gömleğe 300 400 verir acımaz ama bir erkek 1 tl 2 tl bu sigara pahalıymış der almaz.800 liradan başlayan israf diyorsunuz satınca para etmeyen yani 800'le de kalmaz o etti 2 3 bin lira. alır kırmaz eşini ama koyar yani ondan isteksiz erkekler taş mevzusuna. altın isteklerine almam demez o gram olmasın bu gram olsun der en fazla çünkü altın değer kaybetmeyi bırak değer kazanıyor kim altın almak istemez? alım gücü değer verme parasının yetmesi olarak bakmayın olaya erkeklerin düşüncesi güzele para vermek değer mantığı pek yoktur ve çöpe giden para gibi de görüyorsa ki biraz öyle oluyor bu durumda orta yol bulunsun ya 3 bine taş beğendim onun yerine bilezik al diye. taş işi biraz kadınlar arasında hava atma aracı bakııın diye yani erkeğe faydası yok. tek taşımı kendim aldım tek başıma kendim taktım demiş vatandaş hani güzele para veririm diyen kadın eşinden altın alıp taşını da kendi ve kendi zevkine bütçesine göre alabilir aslında şöyle huzursuzluk çıkmayan rakamlara çünkü evli insanlar tam ehliyetli bile değildir hukuk karşısında yani eşe danışmak antalyada falan meşhur ben bir hanıma sorayım diye en güzelini onlar yapıyor her şeyi danışmak lazım.
@cag1ar977 cok ıyi anlatmışsın fakat sertifikalı taşlar da çok kaybetmiyorsun altını da bozdururken daha ucuza gidiyor. Öyle bakmamak gerek ama suda bir gerçek bütçe yoksa ısrara gerek yok aşk yeterli olmalı 😉
Beni sinirlendirmeyin oldu düğün olmasın Nisan olmasın söz olmasın gelinliğe ne gerek var yüzükte olmasın nolcak aaaaa yeter ya kardeşim adamın durumu varsa yapar, çekinecek bir şeyi yoksa da sevdiğinin her istediğini yapar
Bırakın cimriliği pahalı olmasına gerek yok biz illaki 100 bin dolarlık tektaş beklemiyoruz. Al yerden taş, yapıştır bir tele Yemin ederim dünyanın en pahalı tektasindan daha kıymetli olur benim için 😍😍
Eskiden tektas mi vardi diyenler olmuş yıl 2019 olsada olur olmasada olur fakat bunu insanların cebinden gereksiz çıkan para birimi olarak gören erkekler zaten lutfedip kimseye birsey teklif etmesinler
tektaş nedir yaaa. eskiden tektaş mı vardı? sömürü dünyasının emperyalistlerin uydurduğu bir şey. tüketim ekonomisini canlı tutmak için uydurdukları bir düzenek.
evlilik teklifi ederken alman gerekir o kadar da bokunu çıkarmayın bence. gümüşte olsa tek taş al :) ayrıca kadın şimdi tek taş istemiyorsa bilki sıkıntı vardır BEŞ TAŞ isteyecektir.
Şimdi simge haline gelmiş alınır tabiki ama kalkıpta en pahallısına gerek yok uygun olan şecilir iki tarafta memnun olsun yoksa bir istemedi diyemi uygun eş olucak
Bu durum karışık yaa inanın bu meselelerden tiksindim , sırf gösteriş için tektaş ister hediye beğenmez , ama içinde insanlık yok, ben birşey istemiyorum der kuruşun hesabını yapar vb vb.
erkekler cebinden çıkan kuruşa gözyaşı dökmüyor. ak meşk diye uçup kaçam kdınların maddi konularda cadıya dönüşmesine dehşetle şaşırdıkları için direnç gösteriyorlar :d
İdealdir. Ama şunu asla unutmayın; her kadının içinde o bir hevestir. Her kadın bunu ister, belki eşinin durumu müsait değildir alamıyordur ve kadın bunu anlayışla karşıladığı için susar.
Yani, evlilik gibi bir olguyu sadece bir yüzükle sınırlandırmamak gerekir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
özentilikten başka bir şey değil bence zaten sanmıyorum tektaş olmadan evlenirim ben diyen bir kız olacağını istiyorsa mecbur takmak lazım. saçma sapan bir yüzük yüzünden insanları kırmaya gerek yok
@Confusinggirl Hint kınası yaksam sana ve seni kaçırıp Himalayalara kaçarsak acaba bu ilişkinin sonu Nepal'e varır mı? demiş adam.. Kadın da demiş ki seninle Çin'e bile giderim falan ne romantik oldu
@RRRaskoInikov degil tek taş alirken ucuzu var 800 tl bile bulabilirsin ama pirlantalar daha pahali ve 3.000 den istersen 50.000 kadar cikar bunlar karat olarak degisiyor
5 taş pırlanta 2.50 karat 100.021 tl 5 taş pırlanta 0.50 karat 4680 tl Asgari ücret 2020 tl Türk erkekleri olarak ayvayı yemişiz. Ben yüksek lisans yapmama rağmen asgari ücretle çalışıyorum bir de düz lise mezununu düşün
En İyi Cevaplar