Açıklıyorum dikkat 😀 Mutluluk odaklı olmak, mutsuzluk getirir. Sürekli nasıl mutlu olucam/ oluruz diye düşünen kişi mutluluğu eş geçer farketmez bile. Bencil/ gurur/ öfke gibi duygulardan ne kadar arınılmış olursa, bir o kadar huzurlu olurlar. Rahat bırakmak lazım, akışında yaşamak lazım, birbirlerine nefes alabilecekleri alan hakkı tanımak lazım. Tabi bu aynı evde ayrı dünyaları yaşamak anlamında da değil, beraber zevk alacakları aktiviteler keşfederek birlikte güzel vakitte geçirilebilir. Neyse gidiyorum, ı’am cut 😛
Mutlu bir evliligin sırrı bir sekilde 3 maymunu oynamaktır. Iyiye odaklanın; iyi olanı görün, iyi olanı işitin, iyi konuşun kötüye odaklanmayın, kötüyü görmeyin, kötü sözleri işitmeyi, kötü konuşmayın işte o zaman iyiler artar, zamanla kötüler azalır, mutlu olmak için bir şansınız olur. Çünkü insan neye odaklanirsa onu büyütür
Geçim ehli; * Uyum (Her Konuda En Yakın Oranla) * Birbirini Anlama ve Haklıya İntisap Etme * Zorluklarla Karşı Beraber Mücadele * Üçüncü Kişileri Evin Dışında Tutma * Gelişimci, Hüsnü Niyet Sahibi Olma * Son Olarak Aza Kanaat Etme ve Her Durumun/Eşin İyi Yanlarını Görme.
Merak etmeyin, yanında aile iletişim uzmanı oluyorum. :)
İletişim içinde olunmalı her şeyden önce. İki tarafta sevgisini, saygısını ve merhametini asla kaybetmemeli. Bazı durumlarda empati kurabilmeliler. Bunlar sağlandıktan sonra çok güzel ilerler o evlilik. :)
En İyi Cevaplar