İnsan sevdiğini geçmişi yüzünden terkeder mi?

Erkek arkadaşım 1 yılı bayağı aşkın süredir benden bir ayrıldı bir barıştı geçmişteki ilişkimi ki o da taa lise zamanındaydı ve 4 yıl sürmüştü sonunda terkedilmiştim ondan sonra da ilk o oldu zaten daha öncesinde de arkadaşlığımız vardı yüzeysel sadece ve geçmişimde ne yaşamışsam artık kafasında birşeyler kurdu yok dedim düşündüğün gibi kötü birşey ama dedim olsaydı da sen nasıl beni terkedebilirsin insan sevdiğini geçmiş takıntısı yüzünden terkeder mi dedim bak işte terkediyorum dedi halbuki çok seviyorum diyordu terketmeden önce sonradan hayatında yaşadığı olumsuzluklara kadar bütün herşeyin suçlusu zamanla beni görmeye başladı...Şimdi ayrıyız ben dayanamayıp görüşüyorum yapamadım kafamda kabullenemedim işte falan diyor sarılınca sesi çıkmıyor ama ben çok seviyorum ve ne yapacağımı bilmez duruma geldim onun ailesi giyimim yüzünden beni istemiyor tutucu olduklarından benim ailemde onu istemiyor kültürlerimiz farklı diye ve bana küfür etmişti diye sinirlendiği zaman ama ben sevdim iştee...
İnsan sevdiğini geçmişi yüzünden terkeder mi?