Eşim aşiri derecede sinirli ve takintili

Merhaba. 1,5 yıllık evliyim. Eşim evlenmemize 1-2 ay önceden başlamak üzere çok değişti. Başlangıçta evlilik öncesi sendromdur diye çok üstünde durmadım ancak evlendikten sonra da sürekli bir şekilde sinir katsayısı ve takıntıları artmaya başladı. Eşim özellikle temizlik, arkadaşlar, sosyalleşme ve ailem konusunda aşırı takıntılı ancak bütün bunlara kısmen de olsa göğüs gerebilmeme rağmen benim açımdan en büyük problem para ve gelecek korkusu oldu. Eşimle evlendiğimde gece vardiyalı bir işte çalışıyordu. İşten sürekli stresli ve sinirli gelmesi, gece çalışması ve evlilik nedeni ile işten ayrılması takdirinde alabileceği tazminatı da göz önünde bulundurarak ikimizin ortak kararı ile işi bıraktı. İşi de bırakınca para takıntısı giderek arttı. Bu öyle bir gelecek korkusu ve öyle bir takıntı ki evliliğimizin başından beri ne isterse yapmama rağmen giderek büyüdü. Oturduğumuz ev kendimizin, arabamız var ve benim aldığım ücret bulunduğum şehire göre gayet yüksek. Hatta aylık gelirimi 4 te 3 ünü biriktirmeye başladık. Ancak ne yaparsam yapıyım fayda etmiyor. Eşim önce ufak şeylerle başladı. Buraya gitmesek çok pahalı, bunu almasan çok pahalı gibisinden. Şu an grip olmam nedeni ile 3,5 tl ye aldığım ilaç yüzünden bile kavga eder hale geldik. yaklaşık 1 yıldır hiç bir şekilde bir yerlere gidip sosyalleşme yaşayamadık doğru düzgün. Ancak kayınvalidem den eşim para alırsa onun verdiği para ile arkadaşlarımızla görüşebiliyoruz. Aksi takdirde eşime "hadi çıkıp akşam bir yerlerde bir çay içelim" demem bile 1 hafta her gece kavga etmemize neden oluyor. Çok alttan aldım olmuyor, onun bana yaptığı gibi bağırarak karşılık verdim olmuyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Doktora gidelim beraber diye sürekli yalvardım ancak ben doktora 100 150 tl veremem diyor. O zaman ben gitcem ben kendimi iyi hissetmiyorum dediğimde de sana o parayı hayatta verdirtmem diyor. Karakter olarak son ana kadar karşımdaki insanla empati kurarak anlaşmaya ya da alttan almaya eğilimliyim ancak tak demek üzere ve bir yerden sonra bendeki kayışın kopmasından korkuyorum. Eşim en son arabanın zorunlu trafik sigortasına 400 tl vermemek için arabayı satmamı isteyip kavga etti. Bu arada kayınvalidemden para alması durumunda o paraya acımayıp pahalı kıyafetler ya da eve pahalı eşyalar alabiliyor. Aynı şekilde bana da pahalı hediyeler alıyor. Tam bir zindan hayatındaymışım gibi hissediyorum. Evde herhangi bir yanlış yapma hakkım yok. En ufak bir yere dökeceğim su damlası ya da banyodan sonra yerlerin temizlenmemesi 3. dünya savaşına neden oluyor aramızda. Evlenmeden önce haftanın en az 3 günü dışarı çıkan geniş bir arkadaş çevresi olan bir insandım. Şimdi 1 yıldır nerdeyse kimse ile görüşmüyorum. Süreki evden işe işten eve haftasonları da bütün gün evdeyim. Eşim evimize hiç kimsenin gelmesini istemiyor tuvaletleri kullanacaklar diye buna kardeşlerim de dahil. Bütün bunlara rağmen eşimi de çok seviyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Doktor olayına ölümüne derecede karşı eşim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Eşim aşiri derecede sinirli ve takintili