Selamlar.Hazır sevgililer günü yeni geçmiş ve 'Topluca bir AŞK zehirlenmesi' yaşamışken, uzak olmadığımız 'Sevgi, aşk' mevzularına dair ilginç bir soru sormak istedim. Benim çok aklıma yatmasa da ''Adaletin kestiği parmak acımazmış'
Olay şu; Birine üst üste 'Seni seviyorum. Seni seviyorum. Seni seviyorum. Seni seviyorum' gibi zincirleme mesaj atmak, Yargıtay 14. Ceza Dairesinin 2014/11220 sayılı esas ve 2015/436 sayılı kararıyla 'Cinsel taciz' kapsamına giriyor. Bu bir emsal karar aslında. Bence kadınların maruz kaldığı o kadar somut taciz, şiddet varken ve bunlara çözüm bulunması gerekiyorken masum veya değil 'Seni seviyorum' mesajının zincirleme de olsa suç sayılmaması gerekirdi.
Peki bu karara göre sen en son ne zaman suç işledin?
Artık birden fazla zincirleme 'Seni Seviyorum' mesajı atmak taciz suçuna giriyor. Bu durumda sen en son ne zaman bu suçu işledin?
Karşıdakinin, senin onu sevmene razı göstermemesidir. Bu durumdan rahatsız olmasıdır. Yani bu yeni icad edilmiş bir suç değil.
"Merhaba nasılsın güzel bayan" gibi bir masumane bir cümle de bayanın şikayeti üzerine taciz suçu kapsamına girer.
Peki bir çok kez kişileri (kız-erkek) tavlamak için kullandığımız masumane cümleleri kullandığımız halde neden karşılaşmıyoruz hiç ceza yaptırımları ile. Çünkü basta da dediğim gibi masumane olarak algılanan bu cümlelerin cezai yaptırımları olabileceğini bilmiyor ya da bilsek dahi uğraşmak istemiyoruz.
ilginçmiş :) seni sevmeyene seviyorum konusunda bir ısrar olursa evet mantık cercevesinde bakılabilir ama bu kadar kadına şiddet taciz cocuk gelinler dururken bu kararin alinmasida manidar tabiiki :) benim başıma ne zaman geldi zoraki karşılığı olmayan hic bir cümlem olmamıştır ama sevdigim insanada söylemişımdir
Gercekten olmayan birseyi soylemek bana gore de suçtur. Allah a sukur ki, bu 2 kelimeyi him kimseye hissetmeden ve kendimden emin olmadan söylemedim. 1 den fazla kere de söylenecek bir söz değil zaten
yakında düşüncemizi okuyup bunu da düşünce suçu sayacaklar :( Bence adalet yanlış işleniyor dışarıda bir sürü potansiyel suçlu dolaşıyor :( Bir ülkede yargı, yürütme, yasama birbirini etkilerse yabancı yatırımcılar o ülkeden kaçar ve ayrıca beyin göçüde yaşanır.
Bu Yargıtay'ın adam akıllı insanın içine su serpen kararları az sanırım. Adamların işi yok buna takılmışlar. İnsana tebessüm ettirir bu kararlar. Toplumun kanayan yaralarına odaklansalar birazda keşke. Neyse kendi cevabıma gelirsem yaklaşık bir iki sene önce duymuşumdur "Seni seviyorum" sözünü.😊
Seni seviyorum dediğim adama bile güvenemicem:) seviyor zannediyordum:) meğersem attigim mesajlardan taciz ettiğim anlamını çıkarmış yazıklar olsun ver seni sevmelerimi:)
Hiç işlemedim aynı lafı elli kere demem bir kere derim demek ki neymiş ben masumum...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
geçen haberlerde izledim. kadın kocasını başka bir erkekle aldatıyor. kadının kocası boşanma davası açıyor. mahkeme kadına nafaka bağlamaya hükmediyor şaka gibi :)
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Artık birden fazla zincirleme 'Seni Seviyorum' mesajı atmak taciz suçuna giriyor. Bu durumda sen en son ne zaman bu suçu işledin?
En İyi Cevaplar