Yanitlariniza yarin bakarim.
Daha öyle biri yok (ben istemiyorum Şu an cokta..) ama olunca elele bile tutusmarim kimseyle bu yüzden günaha girmemek adına olabilir ama kişiliği farkliysa evliligi bekler daha uzak bir nişanlılık geçirirdim.

Eğer nişanlı kişiler daha muhafazakar iseler görüşmek biyerlere gitmek birbirlerini hem karakter hem cinsel bakımdan tanımak için yararlıdır ancak bunu suistimaller olursa ve ciftler nikahtan sonra bir ayrılık düşünürler ki bu resmi nikaha göre daha kolay bitebilen birşey olduğu için insanlar hemen vazgeçebiliyorlar bu kadın için buyuk bir dez avantajdır en çok zararı o görmüş olur kimsenin haberi olmasa ve cinsel beraberlik gerçekleşmese bile dul hükmündedir.
Güzel açıklama yapmışsın teşekkür ederim 😇
Aynen bazi erkekler bu durumu farkli amacla kullanip sonra kadinlari terkediyorlar ama güven varsa aradaki haramlik kalkip günaha girmemek icin kiyilabilir...
Bence kıyılmalı. Yeri gelir elini tutarsın, sarılırsın hiçbir şey olmazsa bile yanında gezecek vakit geçireceksiniz neden günaha giresinizki?
Evet ama daha ilerisini isterse Allah katinda esin oluyor sonuçta
Karakterli biriyse istemez
Bilmiyorum.
Zaten cok gezme falan da olmamasi taraftariyim :)
Nişan dönemi tanıma dönemi demek
Hayir aslinda dinimizde esya vs. alma dönemi :) kisa tutulmasi gerekiyor
Yani kısa olması iyi orası doğru
Iyi geceler 😊
İyi geceler 🤗
Riskleri beraberinde getirir.
Dini nikah kıyıldı nasıl olsa diye yakınlaşma olabilir. Bir süre sonra eğer ayrılık olursa kız tarafı yaşadıkları ve pişmanlıkları ile ortada kalır. Üstelik resmi nikahtan sonra olabilecek ayrılık sürecindeki gibi hukuki bir dayanağı, güvencesi de yoktur...
yani işler yolunda giderse sorun yok ama yolunda gitmezse kötü.
EVT bence kıyılmalı
Cevap
18Cevap
Resmî nikahı kıymadan sana yanaşmayacaksa bir kötülüğü yok. Yoksa senin başın yanar.. çünkü dini nikahın hiçbir güvencesi yok, ne senin için ne de çocukların için.. dini nikah karşılıklı aidiyet duygusu gibi birşey oluyor sanırsam.. onun dışında pek de bir geçerliliği yok gibi.. boşanmanın sadece erkeğin elinde olması sakıncalı.. genellikle bunu kadınların kötülüğü için kullanıyorlar çünkü.
Evet ama kadin bosanabilir eskiden kadi simdi ise muftu araciligiyla
Saçma ne gerek var böyle şeylere maden bu kdr heveslsinz evlenmeye nikahı kıyın dini nikah nedir arkadaş dini nikahın dinen hükmü var mı o bile tartışılır.. bazı şeyler zamana ve yaşanılan şartlara göre değişir devletin kuralları dine aykırı olmadığı sürece aynen geçerlidir eskiden nikah kıymakla imamlar görevliymiş onlar kıyıyormuş şimdi devlet nikah memurlarını görevlendirdi yani dini nikah adı altında yaptığınız şey geçersiz bile olabilir..
Evet resmi nikah dini nikah yerine de geçiyor fakat bu fetvayla belirlenmis birsey asil olan dini nikahtir
@Mavisevenkizz dini nikah diye bir şey yoktur nikahın şartları dinen belirlenmiştir ve şu an resmi nikah bu şartları sağlamaktadır. dinen nikah Şartlarından biri imamın olması değildir 😂 imam kıymazsa dinen nikah geçersizdir diye bir hüküm yok
Ezbere konusmayin.
Bilmediginiz konularda fetva vermeyin.
Resmi nikahin Allah katinda hicbir hukmu yoktur.
Sadece kadinin dunyevi haklari Şu an o sekilde korunuyor hepsi bu.
Resmi nikahta *... Belediyesinin bana verdigi yetkiyle * deniliyor.
ALLAHIN VERDİGİ YETKIYLE değil!!
Hicbir bilginiz yok.
Allah katinda Allahin belirledigi kelimelerle kiyilan, nikah sizi birbirinize helal kilar ve haramligi ortadan kaldırır.
Sana dini nikah kıyma diyen mi var !! Resmi nikah olmadan dini nikah hükmü olmaz demeye çalışıyorum
Kardesim kanun onunde olmayabilir Allah katinda var.
Zaten hayatimda biri yok sadece insanlarin görüşlerini merak ettim...
Nisanlilik donemini kisa tutup kiymamak daha mantikli ama uzun olursa elele tutusmak gezmek acisindan iyi buna karar verdim...
@Küçük-_-Hanım dini nikah diye birsey yok diyemessin çünkü bu hadisi seriflerde açıkca belirlenmiş birseydir. Evet resmi nikah dini nikah yerine gecer ama nasil, dinen nikahin gecerli olmasi icin akit oluşturulurken mazi sigasi yani geçmiş zamani kapsayan bir lafiz kullanmak gerekir resmi nikahta ise evet diyorsun geçmiş zmaanla alakasi yok ancak günümüzde genelde resmi nikah kiyildigi icin alimler bu kadar insan zinaya düşmesin diye evet lafzinin zaman belirtmemesine dayanarak geçmiş zaman sigasidir demişler ve fetva ile resmi nikah dini nikah yerine geçmiştir lutfen bir konu hakkinda bilgin olamadan sallama yapma 😊
@flowerprincess nerden biliyorsun bilmedigimizi medrese egitimi aldim ve bu konuya hakimim resmi nikah geçerlidir yorumda anlattim sen kafana göre fetva vermezsen daha saglikli olur
@Mavisevenkizz görüşüme yorum yapmayın muhatap olmak istemiyorum
Ayrılırsanız bir de nasılsa nikahlıyız diye yakınlaştıysanız erkeğin mehiri ödemesi gerekir ki bu erkek için dezavantaj
Kavgalı ayrılırsanız belki adam boşamaz kadını, dinen kadın ne başkasıyla evlenebilir ne nişanlısıyla beraber olabilir ortada kalır bu da kadın için dezavantaj
En güzeli düğüne yakın bir tarihte nikahı kıymak bence
Günah işlememek adına güzeldir...
Ama bir yanı değil neden dersen ayrılık olursa zor duruma girersin...
Kadın adam boşamadıkça boşanamıyor ve kimseyle nikahı geçerli olmuyor. Aklı olan şu devirdeki hiçbir erkekle nişanlıyken dini nikah kıymaz. Tam ne zaman artık evlendik diyeceksiniz o zaman hem dini hem resmi nikahı kıyın elbette.
kıyılsa ne kıyılmasa ne. dini nikah altına sığınıp namagrem olmasan ne. ayrıldıgında kımse dını nıkahlı nısanlısından ayrılmıs demıyor. nısanlıyken kesın bır halt yemıslerdır denmıyor mu. yapsanda yapmasanda.
resmi nikah olmadan hocalar dini nikah kıymıyorlar ki.
Resmi nikah olmadan yapılan dini nikahlar erkek için de kadın için de çok sakıncalıdır.
Bırak dini nikâhı aklınız varsa sakın nişanlamayın bile
Dini nikah rahatlatır çifti. Resmen kadını ilan eder. Faydalıdır.
erkeğin seks anlamında önünde hiçbir engel kalmadığını düşünmesi..
dezavantaj..
bana göre bir avantajı yok..
Ortamlarda bizim imam nikahımız var dersin başka bir faydası olmaz
Artık hocalar resmi nikah olmadan dini nikahı kıymıyorlar 🤷🏻♀️
bence erkekler bunu suistimal edecekse kiyilmamali
Kıysak daha iyi.. helal dairede olsun her şey.
Dini nikah diye bir şey yok.
Imanin yoksa yoktur.
Açıp oku öyle yargıla. Gelenek olan bir şeyi söyleme
https://m.youtube.com/watch?v=E-K-guKoczc
Sonuna kadar dinleyin herkesin sorusuna cevap var..
Uuf imanı yok bunun ne ugrasiyorsak. Ne diyordu ayette
*Allah dilediklerini doğru yola iletir ; dilediklerini saptırır*.
Çok hojdur ama banane
Ne diyorsun sjsjs
hükmü yok duyurulmuyorsa.
Vaaayyy iyi taktikmiş sevdim
sadece erken bir gerdek oluyor o kadar.
Pek bir önemi yok resmi nikah yeterli
Bilmiyorumkıymadım henüz
Gerek yok öyle şeylere bence
Ne yaparsanız yapın onayı işte
Oynasma varsa kiyilmali
Riski çok
Minnoş bayan dediğin gibi olmuyor başa gelince anlarsın