Çok büyük hatalar yaptım çok vicdan azabı çekiyorum yardım edin?

Anlatmadan önce arkadaşlar gerçekten çok pişmanım vicdan azabından yatamıyorum lütfen eleştirmeden yardımcı olabilecek uzun yorumlar yapın. Benim yaklaşık 5 yıllık bir ilişkim var ilişkimdeki kişi gerçekten iyi biriydi ben üniversiteye başlayınca çok iğrenç biri oldum sevgilimin bana değer vermesinden şımarıyordum ayrılıp ondan başkasıyla konuşup çıkıyordum o insanları da sevmiyordum ama sevgilimi yetersiz buluyordum salak gibi çünkü o zaman ki salak mantığıma göre biz bir kere ilişkimizi hep uzaktan yaşadık bıkıyordum ve o beni kaç yıl boyunca istemeye gelmedi ailem annem çok üstüme geliyordu annem onu beğenmiyordu sürekli eleştiriyordu yavaş yavaş bende ona uydum hata ettim biliyorum sevgilimden bu şekil 3 4 defa ayrıldım döndüm kabul etti beni sonra bir gün bu bana yalan söyledi bana bir yere gideceğim dedi gitme dedim çünkü 3 kız vardı orda oda gitmiş ve ardından 2 hafta sonra bir kız ne zaman size çaya geliyoruz diye sosyal medya hesabından mesaj attı anladım ki o gün gitmiş dedi ben şok oldum ayrıldım neyse aradan bir kaç ay geçti buna geri döndüm geçmişte yaptıklarımdan dolayı istemedi ve o arada kuzeniyle konuşmuş evlilik niyetiyle işte ben yine bişet demedim o sonra dedi yine barışırsak yine yaparsın artık senin hatalarını görüyorum bana bir sürü küfretti sorun bana dönüp dönmemesi değil çok benim aklım başıma geldi kendime böyle şeyleri nasıl yakıştırdım diyorum yani o çok iyi biriydi ve ben onu beğenmeyip ayrılıp başkalarına gidiyordum gez toz bakıyordum sevmiyorum geri dönüyordum karektersizce biliyorum çok çok vicdanım sızlıyor tövbe etsemde kul hakkına girdim ben kendi vicdanımla yüzleşemiyorum ne yapacağım yardım edin lütfen elimde olsa sevgilimin bana geri dönmesini sağlar yaptıklarım için affettirirdim ama istemiyor artık beni bana çok ağır konuşuyor istemiyorum onu haksız bulmuyorum haklı kendince ne yapabilirim lütfen eleştirmeyin çözüm yolu sunun
Çok büyük hatalar yaptım çok vicdan azabı çekiyorum yardım edin?