Peki sizin yüreğinize dokunan söz nedir?

Yüzünü görmek bir yana dursun sadece hayalinle bile asırlarca yaşayabilecek kadar aşka sahibim. Dokunmayı geçtim, sadece rüzgâr kokunu getirse razıyım. Gözlerini görmek ne haddime, gözlerim göz kapaklarına değsin yeter. Sadece senin olduğunu bilmek, sadece yaşadığını ve benimle aynı zaman dilimi içinde nefes aldığını düşünmek bana yeter. Şimdi söyle bakalım sen ne kadar aşka sahipsin
anlatılırmı aşk... yoksa bizimkisi bir safsata mı? aşk yokta biz mi kendimizi kandırıyoruz?
Ask ile bakmak gonulle bakmak demektir.-Goz sadece bir fonksiyon yurutur, icini dolduran, sanata donusturen gonuldur. Gonlumuzde ask varsa gozun gordugu guzeldir.
Ask tek kisilik salt sır-dır. İki kisiye musade yoktur, tekildir. Sevilen hic bir zaman ask icinde degildir -seven vardır sadece. Ask tekil oldugu icin sırları da, acıları da, atesi de tekildir. Yani ates tek kisiyi yakar. goz yası da tek kisiden akar.
Eskiler kırılanı atmaz, tamir ederlermis ve -ah mine'l ask! derlermis (askın elinden) artık, -ah bine'l ask! (ask a ulasmak ) diyoruz.
Ask icin eskiden sarmasık oldugunu dusunurdum. oyle bir sarmasık ki, sarılmaya basladıgı agacı en uc yapraklarına kadar sarıp, nefes almayacak hale getirip kurutan ve agac ile birlikte olen. ama artık olenin sadece agac oldugunu biliyorum...
Yari yariya diyelim..
@Geyyjdnfj benim de yorumum var orda..
Aklıma gelişini seveyim ne güzelde darma duman ediyorsun beni
Mehmet güreli bir söyleşisinde girdap kelimesini kullanıyordu sanırım doğru kelime bu içine çeken bir girdap
Cevap
4Cevap
Biz aşkı gömeli çok oldu be :)
Can yücel her sözü başka ya
Neşet Ertaş turkulerini dinle
Aynen öyle
saçmalık
Asla bırakamamaktır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar