Türk erkeklerinin hiç birisinin eşine iltifat ettiğini duymadım, sevgilisine ise sadece tavlarken iltifatlar ediyorlar, sonrası ise nasılsa bana ait zihniyeti. Oysaki kadınların en büyük arayış ve aldatma nedenlerinin başı güzel sözler duymaktır. Kadın ruhunun her zaman okşanmaya ihtiyacı vardır. Bir kadın her zaman kendini güzel ve erkeği tarafından beğenildiğini hisssetmek ister.
Erkekler niçin eşine/sevgilisine iltifat etme gereği duymaz?
O "bana ait zihniyetine" katılıyorum. Aynı iltifatlari duymak isteyeceginizi zannetmiyorum. Sizler her zaman farklılık arayisindasiniz. Ne yaparsak yapalım sizi iyi hissettirmesi, mutlu hissettirmesi yeter bence. Fakat siz kadınlar çok cevrenize dönüksünuz. Çevrenizde başka erkeklerde ya da başka çiftlerin birbirlerinin davranislarinda gorduklerinizi bizden de bekliyorsunuz. Halbuki standartimiz belli. Bu arada gözlerin çok güzel ( sadece iltifat)😉
Ben 4 senelik sevgilime 4 sene boyunca neredeyse hergün iltifat ettim zoraki yaptığım birşeyde değildi seve seve yaptım ama sonunda kıymetim bilinmedi pek. Bundan sonra okadar yüksekten uçmayı düşünmüyorum hiç iltifatlar emekler hepsi biryerden sonra boşa gidiyor. Bir erkek nasıl iltifat etmeyen birisine dönüşür bu satırları okuyun anlarsınız :)
Gercekten aşık insan bakışıyla bile iltifat eder bazen sözlere gerek bile kalmaz ki hiçbir türlü hissettirmeyip etmiyorsada zaten onun için bir anlam ifade etmiyordur bence🤔
Erkekler bizim gibi fazla duygusal ve romantik değil bence. daha baskınlar. bizde annelik iç güdüsü olduğu için. biraz daha duygusallaşıyoruz. bence böyle. :(
Zaten büyük çoğunluğu elde etmek için iltifatı ve ilgiyi kullanıyor. Nikah masasındaki imzadan sonra bir bencillik ve kendini salma başlıyor. İlgili erkek rolü sona erip mallık moduna giriyor erkekler. Sonra sürtüşmeler, tartışmalar, bitmek tükenmek bilmeyen kavgalar, soğumalar, aldatılma veya aldatmalar ve nihayetinde mahkeme koridorlarında lanetler okumalar. Yazık ve ayıp cidden.
Malesef bu sefer sana katılamıyorum arkadaşım. Ansız iltifatların evliliğe faydası olduğuna inandığım ilk zamanlarda, her iltifatımdan sonra, "birşeymi var, ne oldu, söyle söyle kesin birşey var" gibi tepkiler aldım. Sonra ara verdim "beni artık sevmiyorsun" tepkileri geldi yine baçladım "kessin birşey var, birimi var, kesin bir kadın var" gibi çıldırtıcı tepkiler aldım. 12 yılın sonunda artık inandı herhalde ki, artık sadece gülümsüyor. Zorsunuz kabul edin😊
İltifat sürekli yapıldığında bence değerini ve önemini yitiriyor. Hiç umulmadık ve özel zamanlarda yapılan iltifatın daha değerli olduğunu düşünüyorum. Sırf iltifat etmek uğruna samimiyetsiz cümle kuranların laf olsun torba dolsun diyenlerin sevgisinede inanmıyorum.
Kadınlar her zaman ruhu okşansın ister bu kaçınılmaz bir gerçek. İltifat etmek için edildiğindede bunu hissederler. Kadın iltifatlarında, hareketlerinde ruh ister. Ruhu hissetmesi gerekir. Bu ruhu ilişkide canlı tutmakta çok zor bir olay.
Ani birden bire ama nedensiz iltifat edince bayanlar şaşıryo ve bir o kadar da mutlu oluyorlar. Ama ben gerçek anlamda iltifati genelde ya bayanların işi düşünce ya da işi düşüp yardım edince alıyorum 😀😀😀😀
Bu genelleme haksızlık olmuş. Türk erkeklerini hiç birisinin demek çok acımasızca. Benim gördüklerim diyebilirsin. Lakin ben olduğunda bir ilişkim çiçekler de alırım iltifat da ederim güzel sözler ile latife de yaparım. Romantik biriyimdir.
Aksine.. Ben , birlikte olduklarima bunu yaparım. Bir kadını elde etmek için yapilan sahte iltifatlar, karakterime ters. Ama erkeklerin geneli konu iliskiler olduğunda sahte yaklasimlara aciktirlar. Lakin bunun sorumlusu sadece erkekler değil elbette.
insanlar çeşit çeşittir. erkeklerde de çeşitlilikler vardır kadınlarda da.
her iki cinste sevgilim var ya da evlendim artık o benim diye düşünmemeli. bunu bu şekilde düşünmezse o zaman iltifatta olur çiçekte gelir. daha tonla şey
Kadınlar yüzeyseller. bir çiçek alırsın delirirler ama onu ne zorluklarla aldığını önemsemezler. Lüks mekanlara gittiklerinde tekrar aşık olurlar ama cebinde para kaldı mı kalmadı mı diye dusunmezler. Gösteriş delisidirler. Karakterli oluşun merhametli oluşunun onlar için hiç bir önemi yoktur. Ben seninle mutsuzluğa da varım derler. Cebinde 1 ay paran olmasın hemen başka mutluluklar ararlar. Kısacası kadınlara güvenmeyin onlar erkeklerden daha kalpsizler
Öyledir bilmiyorum ama kadınların da bazı şeylerde anlayışlı olması gerekiyor sevgili demek banka demek değil. Sömürülmemeli ve aşıksa sevdiği adamın bir bakışından hareketinden anlar durumu kendisi vazgeçer lüks yerlere gitmekten bence ayrıca neden hep erkek ödüyor hesabı? Kadın da ödesin bir zahmet
@parnm konu yalnızca maddiyat değil. En ufak bir huzursuzlukta pişman oluyor üstesinden gelemiyor kadınların çoğu. 20 yıllık evli bile olsa farketmiyor. Mantığıyla değil duygularıyla hareket ediyor çoğu
Evet duygularla hareket ediyorlar ama bence onun sebebi bazı sorunları su yüzüne çıkartmayıp içlerine attıkları için ilişkide acizlik önemli olmalı karşımdaki kırılmasın dememeli insan sonuçta aynı hayatı paylaşıyorlar.
İyi de evde yapılan bir yemeğe eline sağlık çok güzel yapmışsın demek kimin cebini yakıyor ki? Veya sokaktan kopartılmış 1 çiçek. İltifat etmek tektaşlar lux restoranlar anlamını taşımaz ki.
@Tailor benim değindiğim noktalardan biri de buydu zaten. Saygımız yok birbirimize. Eline sağlık demedi diye 1 hafta somurtup da gezmemeli. Herşeyin çözümü iletişim bence. Kadınlar kırıldığı noktaları söylemek yerine başka yollara başvuruyorlar
Genelleme yapmamak gerek. Söylediklerine hak veriyorum ama soru başlığı iletişim veya saygı olmadığından bu şekilde yazdım. İletişim problemleri çağın vebası zaten, iletişim kopukluğu ve birbirini anlayamamakta = çatışma. Maddi şeylerden mutlu olan bir kadın varsa hayatınızda uzaklaşmayın ondan zaten, kaçın! Karşılıklı ilişkilerde anlayış ve empatiyi ön planda tutarsanız iş kopar. Ki zaten artık sorunu çözmeye değil, EGO’larla büyütmeye çabalayan bir Toplum haline geldik
Bunu yazdıysan eğer , kendin için bir şey yap ve kafanı yor. Kişisel gelişimine bir katkı olsun. Çatışma iletişimin içerisinde var olan, iletişimi düzenlemek için gerekli olan önemli bir yoldur. Sadece bir oku internetten ama çatışma denen arbedeleri savaşları değil, iletişimde çatışma ve arabuluculuk olarak arat. Nacizhane önerim
@Tailor şunu söylemek isterim ki ben belkide çoğu kişinin sahip olamayacağı bir ilişkiyi sürdürdükten sonra mutlu sona ulaşanlardanım. Karşılıklı saygıyı da geçtim ortak noktada buluşmaktır en önemlisi. Yukselmekte olan bir firmanın da ceosu olma yolunda ilerliyorum hatta şu an bu iletiyi italyadan yaziyorum. Hayat standartlarımın yuksek olması ve hayatımın aşkını bulmamı yalnızca hiçbirşeye kafa yormayıp akışına bırakmaya, istediğini istediğin kişiyle yapmaya borçluyum. Ben de sana şöyle bir tavsiyede bulunmak isterim. Hayat bazı şeyler için çok kısa. kişisel gelişim saçmalıklarını okumayı da bırakın sokağa çıkın, insanları tanıyın çok değil 1 seneye kendini bulursun insanları tanırsın. Ne olduğunu anladıktan sonra nereye dersin yolunu çizersin. Söylediklerinde tamamiyle haklısın ancak ben kendimi o çemberin dışında tutmaktan daha çok mutluyum😂
Ben eşime sık sık iltifat eder İşyerine çiçek gönderir ve sürpriz hediyeler alırım Formül çok basit mutlu olmak istiyorsan mutlu edeceksin. O ne kadar mutlu olursa Benide o kadar mutlu eder
kusura bakmayında türk kadınları romantik değil ben ediyorum iltifat ettiğimiz zaman tepki aynen şu hayırdır neyin peşindesin ya da ne yuaptında bijdanını rahatlatmaya çalıuşıyorsun gibi tepkiler oluyor
Her şeyi erkekten bekleme düşüncesi bir kadında olmamalı böyle olunca erkekte buna uymamaya başlıyor. Her şeyin bir dozu olmalı. Aldatmaya gelince kadınlar genel olarak her an aldatmaya müsait bence. Erkekler bu konuda kadınlardan daha iyi.
Köprüyü geçtik oluyor. :) Kolay mı o düğün borçlarını insanın içinden çıkarması😂😂😂 Birde duygusal romantiklik olarak karşı tarafa bakmak da lazım, sen eşin için her şeyi yaptın mı?
Erkekler neden aldatır şöylim mi eğer kadın eşine İslamın gerektirdiği kadının yapması gereken görevleri yapmasa erkek aldatır kadın yemek bilmeşin çocuk bakmasın değil esas görevi erkeğini doyurmali sexse erkekde görevini yapmalı saygı sevgi olmalı
En İyi Cevaplar