«» Sevgiyi içinde yaşamak.. sen ne düşünüyosun bu hususta ?
Genelde Babaların çocuklarına sevgileri hep icerden sevmekle olur,dısarı yansıtamazlar
Genelde Babaların çocuklarına sevgileri hep icerden sevmekle olur,dısarı yansıtamazlar
Bir anne ya da babanın "Ben sevgimi gösteremiyorum ama seni içimden seviyorum kızım/oğlum"
şeklinde bir ifadenin arkasına sığınarak kendilerini avutmalarını doğru bulmuyorum ve bunun temelinde yatan sebebin "sevgisini gösterememek" değil de, tamamen yetiştirilme kültürü ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Anne-babalar, evlatlarına karşı bu şekilde davranarak, aslında onlara ne kadar büyük kötülük ettiklerinin farkında olamayabiliyorlar. Ne yazık ki, sevgisiz ve ilgisiz bir ailede büyümenin faturası, ileri ki yaşlarda çok ağır ödeniyor.
Sevgiye, ilgiye aç insanlar da; yaşamlarındaki manevi boşlukları başkaları ile doldurabileceklerini sanarak, büyük hatalara davetiye çıkartabiliyorlar ve hayatın birçok alanında da tökezliyorlar.
saçma,
sevgiyi içinde yaşamakta nedir ?
bu bahane
çocuklarına yeterince ilgi göstermeyip onları birçok şeydden eksik bırakmıs ailelerin bahanesi
çogunlukla sevgiyi içten yasayan anne babalar nedense bir anda sevgilerini dile getirmeye baslar oluyorlar yadaa hareketleriyle sevgilerini dısa yansıtmaya baslıyorlar
ama bazen geç oluyor
iş işten geçmiş oluyor..
inan bana çoğu baba çocuğuyla dost oluyor , örnek 5 yaşında ki oğlumla hep oyun içindeyiz , sevgiyi anadan babadan yoğun alacak önce insan.
Sevgiyi çuvalla saçacaksın ki toprak gibi verimli olsun insan
Cevap
2Cevap
İçten yaşanan bir sevgi sevgi değildir. Bizim nesil senin tarif ettiğin baba modeliyle büyüdü ve hep sevgi açlığı çekti.
Baba da anne de evladına sımsıkı sarılıp ne kadar sevdiğini hissettirebilmeli.
Yansıtamadıktan sonra o sevgi nasıl anlaşılabilir? Sevmek paylaşmaktır, dile getirmektir. Paylaştıkça anlaşılırsın, sevgin de daha güzelleşir.
Cok sukur babam sarilir da oper de tatli sozcuklerle de seslenir. Vakit de geciririz bol bol sevdigini de soyler sık sık ama tabi gostermiyordur hepsini bana. . Sevgiyi icinde yasamak .. bilmiyorum. Benim icin zor bise.sevgiyi icinde yasamak..
yanstmam bnde.ama soylemek gerekiyor yarin cok gec olabilir.
dun aynı soruyu sordum.malesef kı oyle sevgılerını gostermedıkden o sıcaklıgı bana gostermedıkden sonra sevse ne yazar uzaklastırıyolar kendılerınden
Bence en makbulu ben de öyleyim
kimseye yararı olmayan bir davranış..
kimseye yararı olmayan bir davranış..
çok ağır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar