Sevgilim çok sinirli ve sinirlenince hakaret ediyor ne yapmalıyım?

Benim 1 yıllık bir ilişkim var. sevgilimle başlarda çok iyiydik. sonradan kıskanmalar başladı derken 5. aydan itibaren işler değişti. sık sık tartışmaya başladık. bana herkesin içinde defalarca bağırdı, canımı yaktı, küfür etti. sonradan hep özür diledi gelip sarıldı öptü ama benim kırıldığımı değiştirmedi bunlar. baştan karşı çıksaydım tepeme çıkmazdı diyip pişman oluyorum. ama çok da seviyorum ayrılmak istemiyorum, o da beni çok seviyor biliyorum ama arada çok fena ters düşüyoruz. bana bilmem ne çocuğu bile diyecek seviyesizliğe indi. sinirlenince ne dediğimi bilmiyorum sonradan pişman oluyorum beni sinirlendirme yeter diyor ama o da benim istemediğim şeyleri yapınca ister istemez ona kendi sinirliliğimi yansıtıyorum ne yapayım. daha yarım saat olmadı eğer bana küfür ettiğini duyarsam seni hayatımdan çıkarırım bu son olur dedim. size sorum; sizce onu sinirlendirmemeyi denesem, istediğini yapsam (gerçi yaptım da hep) düzelir mi yoksa ben böyle monoton devam edeyim mi? napmam lazım gerçekten kafam çok karışık severken ayrılmak da çok kötü olur...
Güncellemeler
+1 yıl
hakaretler hep şahsıma yönelik. salak, canım, aptal... milletin içinde demese kimse yokken istediğini desim umrumda olmaz gerçekten ama herkesin içinde diyince ve gözler üzerimize toplanınca onun yerine ben yerin dibine giriyorum çok zoruma gidiyor.
Sevgilim çok sinirli ve sinirlenince hakaret ediyor ne yapmalıyım?