Sizce Israil nasil bir ülke ?

selam ,

ben coktandir Israili merak ettim .

Burada bir sürü kisinin Israili sevmedigini biliyorum ama ben gercekten orayi cok merak ettim . Daha dogrusu Israili sevmeye de basladim ama tek ülkenin kendisini . Yani sehirlerini , manzarasini severim ama devleti sevmem ;)

Bence orasi da cok güzel bir ülke ve orada bütün Yahudilerin kötü oldugunu da düsünmüyorum . Ayni anda Israillilerin yüzde 30-40 yahudi degil müslümandir .

Tabi ki hem yunanlilar ve kürtler de gibi onlarin da hem iyi hem de kötü insanlari vardir .

Bana sorarsaniz Israillin Filistine ve Lübnana yaptiklari hic Kabul edilmeyen birseydir ama devleti kenara birakirsak ve tek ülkeyi ve iyi olan Israillileri baksak o Zaman aslinda neredeyse Türkiye Kadar güzel bir ülkedir .

Bence Israil devleti Filistinle barismalidir ve iki ülke bir ülke kurmalari lazim cünkü müslümanlar ve yahudiler huzurlu yasayabilirler.

Ha bir de Israilin bayragida biraz hosuma gidiyor cünkü renkleri ve sekilleri cok güzel duruyor .

Insallah oradaki savas biterse o Zaman ben de Israili daha da iyi tanimak icin oraya gitmek isterim ve sehirlerinde gezmek isterim .

Arkadaslar cogulari simdi benim hakkimda kötü seyler düsünüyor ama ben gercekten müslümanim ve bence bazi kisiler Israilliler üzeri cok genelleme yapiyorlar .

Bunu tabi ki baska bir yerde söyleyemedigim icin burayi yazdim cünkü sizin bu konuda düsündüklerinizi cok merak ettim .

Sizce benim Israil bayragini sevmem günah mi ?

Cünkü üstünde yahudilerin yildizi var ama onlan hicbir alakam yok .

Sizce Israil (devletten haric ) nasil bir ülke ?

Oradaki savas bitecek mi?

Ve beni düsüncelerim size nasil geliyor ?

Arkadaslar gercekten fikirlerinizi cok merak ettim .

Sizce Israil nasil bir ülke ?