Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir konu hakkinda sizin görüşünüzü istiyorum. İsmi "Maladaptive Daydreaming". Kısaca bahsetmek gerekirse hayal kurmanın artık hayal kurma dışına çıkıp bir tür ihtiyaç/takıntı halini alması. Ben şuanda 12. Sınıf öğrencisiyim ve bu durumdan muzdarip olduğumu düşünüyorum. Maladaptivitenin belirtileri arasında;
-günün saatlerini hayal kurmaya adama
-hayal kurarken hayalin ses ve mimiklerini taklit etme
-müziğin bu hayalleri ciddi bir şekilde tetiklemesi
-sürekli yorgun olma, depresyon, dikkat dağınıklığı vb.
Bulunuyor ve ben bunlardan hepsine sahibim. Hayal kurarken kendimi hep dışarıdan sanki film izler gibi görüyorum. Hayallerimde hep daha iyi daha güçlü , güzel vb olarak görüyorum ve bu gerçek hayatta kendime olan güvenimi ciddi bir şekilde sarsıyor. En küçük şeylerden bile etkileniyorum ve kafasını kuma saklayan deve kuşu gibi direk kendi kabuğuma çekiliyorum. Ama bu yıl benim için çok önemli ve dediğim gibi ciddi bir odaklanamama sıkıntısı yaşıyorum. Benim gibi olan ve bunun üstesinden gelmiş herhangi biri varsa bana tavsiye verebilirmi?
-günün saatlerini hayal kurmaya adama
-hayal kurarken hayalin ses ve mimiklerini taklit etme
-müziğin bu hayalleri ciddi bir şekilde tetiklemesi
-sürekli yorgun olma, depresyon, dikkat dağınıklığı vb.
Bulunuyor ve ben bunlardan hepsine sahibim. Hayal kurarken kendimi hep dışarıdan sanki film izler gibi görüyorum. Hayallerimde hep daha iyi daha güçlü , güzel vb olarak görüyorum ve bu gerçek hayatta kendime olan güvenimi ciddi bir şekilde sarsıyor. En küçük şeylerden bile etkileniyorum ve kafasını kuma saklayan deve kuşu gibi direk kendi kabuğuma çekiliyorum. Ama bu yıl benim için çok önemli ve dediğim gibi ciddi bir odaklanamama sıkıntısı yaşıyorum. Benim gibi olan ve bunun üstesinden gelmiş herhangi biri varsa bana tavsiye verebilirmi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer