Rabbimiz kuluna vermeyeceği birşeyin duasını ettirmez derler, bu söz doğru mu sizce? Yaşamış olanınız var mı? Yani olmayacak ya da gelmeyecek birşeyi beklediniz ve sonunda geldiğine şahit oldunuz mu?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yıl5-6 yıldır bir şeyin duasını ediyorum. İstiyorum. Gerçekleşmiyor. Gittim dininde bir ablama sordum. Cennet için dua et ama hiç çabalama. Cennet senin olur mu o zaman? dedi. Olmazdı. Ben 5-6 yıldır çabaladım. Uğraştım. Gücüm kalmadı. Benliğim şeytana uymaya başladı. Nefsime hakim olmaya çalışıyorum. Sabrım hala var. Dudaklarımı ısıra ısıra ağladığım çok oldu. Uykusuz okula gittiğim. Hala bekliyorum. Dualarım cevapsız kalmaz biliyorum. Ve o televizyonu açtığımda onunla ilgili bir şey görmek , yola çıktığımda onunla alakalı bir şey görmek yordu. Yoruldum. İntiharlar süsledi gecemi. Başaramadığım. Bittim. Kendimde bittim. Öyle bir haldeyim ki. Yine dua ediyorum. Kendimi kandırmak istiyorum. Kandırıyorumda. Sabrediyorum. Çok zor. Çok.
27 Yorumla
Soran+1 yılSeni çok iyi anlıyorum benim 8-9 ay oluyor bekliyorum bekliyorum gelmiyor.. Ağlayarak dua ediyorum. Beni seviyordu yarıyolda bıraktı gitti. Umut verdi güven aşıladı sonra gitti. Ahımı çok aldı. O şimdi sevgilisiyle hergün gözümün önünde mutlu mesut ama üzülen benim. 3-4 ay sonra bu şehri terk ediyorum. Rabbime her gece gitmeden evvel süründüğü günleri görmek için bana gelmesi için "bak bana yaptıkların..." diyebilmek istiyorum olur mu bilmiyorum...
Cevap sahibi+1 yılKorkuyorum. Tam benim olmuşken kötü bir şey olmasından. Çünkü ; ısrarcı olmak kötüdür. 5 kızdan sonra 1 oğlan isteyip 6. Çocuğunu yapıp ama kızı ve hem zihinsel hem bedensel özürlü olan birini öğrendim. Ama okuduğum bir dua kitabında 'duada ısrarcı olun.' yazıyordu. Napıcağımı şaşırdım. Anlatamıyorum , kusamıyorum , doldukça doluyorum. Bu gecede uyuyamam. Yine şiş gözlerle okula gitcem. Alışık onlar. Tek sorunun cevabını merak ediyorum. Neden?
Soran+1 yılçok haklısın.
Soran+1 yılcevabı rabbimde gizli.. Belki çok çok iyi bir ömür seni bekliyor. Senin sınavın bu. Sabır.. Devam et ve sınavı kazan.
Cevap sahibi+1 yılElimde kan var , bedenimde kir. Tövbelerle temizlenemediğimden midir onun benim olmayışı?
En İyi Cevaplar
kabul etmeyeceği duaya amin dedirtmez rabbim. Olmayacak duaya âmin denmez” diyerek kimsenin umudunu kırmayın..!
Umudu var eden de ; duaları kabul edende Allah’ tır. en sevdiğim sözdür..14 Yorumla
Soran+1 yılAğzına sağlık.. :)
Soran+1 yıl"Allah kuluna üç şekilde cevap verir; 'Evet' der, istediğini verir; 'Hayır' der, daha iyisini verir; 'Bekle' der ve en iyisini verir. "
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBunun tanrı ile,duayla ilgisi yok.Evet oldu,ama ben yıllar önce birisi için aynen şöyle demiştim "benim bu gün kendisinden beklediğimi,o bir gün benden bekleyecek,ama o zaman;köprülerden sular geçmiş olacak" dedim ve dediğim aynen çıktı,bir kaç yıl sonra.Ama,işin gerçeği böyle olması,bana hiç bir şey kazandırmadı,bahsettiğim kişiye ise,tecrübe kazandırdı.Ben tanrıya inanmam,ama inanmış olsam da,bana bir faydası olmayacak bir şeyi neden isteyim?Öyle değil mi?Peki ben,tanrı ve ya,tanrının vekili olmadığım halde,böyle bir şeyin olacağını nasıl tahmin ettim?Bahsettiğim kişinin,kafasının net olmadığını,çelişkilerle dolu olduğunu,aslında kendisinin bile,ne istediğini bilmemesinden,bildiğinde çok geç olmuştu.
122 Yorumla
Soran+1 yıl"Bahsettiğim kişinin,kafasının net olmadığını,çelişkilerle dolu olduğunu,aslında kendisinin bile,ne istediğini bilmemesinden,bildiğinde çok geç olmuştu." dedin ya bu tanım benimde beklediğim kişiyi tanımlıyor aynı zamanda ne istediğini bilmeyen kendiyle çelişenbiri .. Daha dün benim yanımdayken sorna gitti şimdi ben üzülürken o sevgilisiyle mutlu. Ben 3-4 ay sonra gidiyorum bu şehirden ve onun ben gitmeden pişman bir şekilde bana gelmesini bekliyorum. 6 aydır küsüz. Gelir mi bilmiyrum
Cevap sahibi+1 yılBak beklemek iyi bir şey değil.Hiç bir zaman,birisini bekleme.Yok eğer ki o sana gelmişse,çok geç olmadan,ona göre düşünürsün.Ama başka biriyle başlamışsa,boş ver.Normal yaşamına devam et ve herşeyden "ilahi" bir takdir bekleme.Bak mesela aynı durumda ben olsam,dönse bile kabul etmem,artık çok geç derim geçer giderim.Çünkü sana rağmen,başkasını seçmiş.Tercih şansını kullanmış yani,anlıyormusun?
Soran+1 yılaynen zatten ben onu affetmeyeceğim kii sadece döndüğünü görmek istiyorum bu seferde ben ona bir tekme atmak istiyorum. Bana baktığını görüyorum bazen... Ama beni özlüyor mu, nefret mi ediyor umursamıyor mu bilmiyorum.. Onun en kötü zamanında yanındaydım ama o bana haketmediğim şeyi yaşattı.
Cevap sahibi+1 yılBak bu yaşta,yıllarını bir öfke,bir intikam uğruna harcama,yazık değil mi?Yani ondan intikam almak için,çabalama,buna gerek yok.Sen hayatına bak,onunla uğraşma bile,değer mi?
Soran+1 yıldegmez tabi ama mesela bugün pencereden bana bakarken gördüm. çoğu kez baktı bugün ama ne yardan geçiyor ne selden. anlamiyorum. ne hissettiğini bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılBak o istediği kadar baksın,sen oralı bile olma.Şunuda unutma,bir insanın ödeyeceği en ağır bedel,kaybetmektir.Bunun dışında,senin ona bedel ödetmeye çalışmana gerek yok.O anlattığın model insanlar çok var.Hem kızlar,hem erkekler içinde çok var.Bunların hangi biriyle uğraşacaksın?Sana en basit örneği,hayatımda iki kez,bir bayanla çıkmayı düşündüm,ama ikiside dengesizdi,vazgeçtim.Bu nedenle,hiç kimseyle çıkmadım.
Soran+1 yılözetle "dengesiz insandan uzak duracaksın" ..
Cevap sahibi+1 yılEvet dengesizlerden uzak duracaksın,hem seni kabul etmez,hemde aynı yerde otururken aşırı derecede seni kıskanır.Hem duygularına karşılık vermez,hemde gözünü senden ayırmaz.Hem seni reddeder,hemde gelip bir daha konuşmanı bekler.Dengesizlerin yaptıkları saymakla bitmez,herşeyde ilahi bir takdir arama,herşey insanda bitiyor.Ne istediğini bilmeyenlerin,sergiledikleri davranış,hem kaybetmek için ne gerekiyorsa yapar,hemde kaybetmekten korkar.Boş ver aptallarla uğraşmaya değmez...
Soran+1 yılşu an aynen onu anlattin ne sevdiği belliydi ne sevmediği
Cevap sahibi+1 yılBak ben 40 yaşındayım,kabul edersen,abin sayılırım.Ben dahaca bu ülkede,sevgimi paylaşacak insanı bulamadım,hoş artık aramıyorum.O da başka mesele.Çünkü birazda şans gerekiyor.Bununda dış görünüşle,hiç bir ilgisi yok.Çünkü,hem iç,hemde dış görünüşün güzel olsa bile,şansta gerekiyor.Ben o konuda çok şanssızdım.Sana tavsiyem,ne aradığını bilmeyen insanlarla uğraşma ve şunuda unutma,en az sevmek kadar,sevilmekte önemli.Ben bu kıstası arıyorum,yoksa beni hoş bulmuş falan,çokta önemli değil.
Soran+1 yıl"ne aradigini bilmeyen" biriyle vakit öldürmüşum. şimdi ben bir erkekle konuşurken uzaktan bakıyor öyle yani. ama bu önemsiz artık. beni özlüyor mu pisman mı ne bilmiyorum hem bana bakıyor hem de sevgilisinin dibinden ayrılmıyor. bakalım sonum ne olacak. haklısın şans önemli, bende de yok malesef.
Cevap sahibi+1 yılOnlarla uğraşmayacaksın.Ayrıca bende kuraldır,reddeden kararını değiştirmiş olsa bile,bunu işaret diliyle ve ya yakınlaşmaya çalışarak ima etmeyecek.Sonuçta aptal değiliz,anlarız ama,gelip kendisinin açıkça konuşması şart,yoksa istediği kadar belli etsin,umrumda olmaz.Ya bir de şunu düşünemiyorlar,kabul etmediği insanın gelip bir daha konuşmasını bekliyorlar.Olmaz öyle şey,dert ediyorsa gelir kendi konuşur,yoksa hiç oralı bile olma,değmez.Başkalarına şans ver bence,sana tavsiyem bu.
Cevap sahibi+1 yılBir de yıllar sonra,samimi bir arkadaşından haber gönderenler var,güya konuşmak istiyormuş.Hani kurnazca bir tutum,bunu öğrenirse gelir kendi konuşur diye düşünüyor,konuyu karşısındakinin açmasını bekliyor.Oysa tanıyan bir insan,gelir açıkça kendisi konuşur,araya başkasını koymaz.Sözgelimi benim bir insana,söylenmemiş bir şeyim yoksa,söyleyecek bir şeyimde yoksa,benim tarafımdan konuşulacak hiç bir şey yok demektir.Söylenmemiş bir sözü olan,gelir kendisi konuşur.Öyle değil mi?Bunlarıda gördüm.
Soran+1 yılbu anlattıklarının hepsi onda mevcut o yüzden çokta tanıdık ..Kesinlikle haklılığın dibine vuruyorsun abi..
Cevap sahibi+1 yılBen insanların davranış biçimlerini iyi tahlil ederim,bunca yıllık yaşam tecrübemiz var.Bak memlekette,hem erkek,hemde bayan olarak çok dengesiz insan var.Eğer ki yardımcı olabildilmse,buna sevindim.Bende bazı tecrübeler yaşadım.Sana şu kadarını da söyleyim,bir insan dürüst ve içten bir yapıya sahipse,bazıları onu çok geç anlıyor,farkına geç varıyor.Başkalarının pişmanlıklarını boş verip,kendi hayatına bak,inanki değmez.Önemli olan senin hayatın,tabii sana bencil ol demiyorum,ama devam et diyoru
Soran+1 yılAynen öylee.. Ben hepp başkalarının mutsuzluklarıyla ilgilenip mutlu olmaları için elimden geleni yapıyorumm ve de bir türlü kendim için birşeyler yapamıyorum. Ve evet "bir insan dürüst ve içten bir yapıya sahipse,bazıları onu çok geç anlıyor,farkına geç varıyor" dedin ya aynen haklısın.. Kim bana gıcık olduysa sonradan anlıyor benim iyi biri olduğumu. Ve insanların beni tanımadan yargılamaları çok üzüyor beni. Ben kii en ufak şeyleri bile kafaya takan biriyim. Bu takıntılarımdan da kurtulamıyrm
Cevap sahibi+1 yılBak canlılarla ilgilenmek başka bir şey,sadece insanlarla değil,ben sokakta ki hayvanların bile mutsuz olmasını istemiyorum,çoğu zaman onları görünce okşayıp seviyor,bazende yiyecekleri bir şeyler alıyorum.İnsanlar içinde yardımıma,desteğime ihtiyacı olan birisi varsa,asla bunu esirgemem.Ama sevgi konuları farklıdır,dengesizleri boş ver ve kimseyede hak ettiğinden daha fazla değer verme.Sana bir örnek,şu yaşa kadar hiç mutlu olmadım,olacağımıda hiç sanmıyorum.
Soran+1 yılneden hiç olmadın peki ? nedenini biliyor musun?
Cevap sahibi+1 yılBazen hayat bazı şeyleri insanlardan esirger.İstesende bazı şeyler olmaz.Bir de ben,cahil,bilgisiz ve sadece küçücük dünyasında yaşayan bir insan olsaydım,mevcut hikayeyi,yaşamın döngüsünü,toplumun durumunu bilmeyen birisi olsaydım,belki mutlu olabilirdim.Aksine,ne aradığını,ne istediğini çok iyi bilen bir insanım.Yıllar su gibi akıp geçti.Hayat bana, mutlu olma şansı hiç bir zaman tanımadı,böyle diyelim.Her mutsuzluğa bir senaryo gerekmez.Zaten yaşamın bir senaryosu var,bir çok sebep var.
Soran+1 yılSanki ben de mutsuz ölecekmişim gibi hissettim bak şimdi.. Mükemmeli aradığın için böyledir belki de? Ya da son fırsatı kaçırmışsındır. Ama hayat bizi mutlu edecek o kadar çok şey barındırıyor ki içinde.. Çok şükür sağlığımız yerinde mesela. İnsan mutlu olacağı ortamıda kendi yaratıyor bazen.
Cevap sahibi+1 yılHayır öyle düşünme,bazen bazı şeyleri göremediğimiz,farkına varmadığımız doğrudur.Bak ben mutsuzum ama,mutsuzum diye de kendimi yırtmıyorum.Belki de alıştım bu mutsuzluğa.Ayrıca,hiç bir zaman mükkemmeli aramadım.Çünkü bende, kendimin mükemmel olduğunu, düşünmüyorum.Hepimizin az-çok kusurları var,ve mutlaka benimde var.Benim şanssızlığım,belki göremediğim,farkedemediğim zamanlar vardı.Bir şair diyor ki:"Aglamak için henüz erken/Gülmek içinse geç" bu dize benim durumumu, çok güzel açıklıyor.
Elbette tabi dozuna göre. Ama hiçbir zaman hiçbir dua o anda gerçekleşecek diye bir kaide yok. Yani dilersin ve kabul olunacak birşeyse evet olur, eğer olmuyorsa henüz uygun zaman değildir. Bunu belki hayatının son anlarında anlarsın belki yıllar sonra. Allah dilediğin birşeyi gerçekleştirmiyorsa bu senin iyiliğin içindir. Sana bir tavsiye, hayattan düzgün bir kul olma dışında birşey bekleme, emin ol hayat daha kolay olacaktır. İyi geceler.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
7Cevap
bence insanların kendilerini kandırmaları için söylemiş oldukları bir sözdür. Allah inanırım ibadetimi ederimde. ama düşün bir sen bir bayan olarak bir erkekten hoşlanıyorsun onun için Allaha dua ediyorsun ve unutuyorsun başka biri için donra üçün birisi için. sonra duaların kabul oluyor üçüyle birden evleniyorsun eskiden ettiğin dua. nerede bunda doğru. ortaya bir söz atıyorlar inanmak isteyende ona inanıyor...
10 Yorumla
+1 yılo bence teselli valla ne dualarım vardı gelmedi bitti gitti :D
12 Yorumla
Soran+1 yılyeterince istenmediğindendir.
- +1 yıl
no no no yanılıyorsun :) herkezden herşeyde çok istemişimdir belkide ama insanın en istediği olmayınca geriye kalan hiçbirşeye inancı kalmıyor inan bana
Allahım beni bana nasip etmeyeceğin şeyleriin peşine düşürme, en güzel dualardan birisidir...Dua ederek her istediğini elde edemezsin insanlar en çok istek, dilek ve sevdikleriyle imtihan edilirler
21 Yorumla
Soran+1 yılaynenn ...
+1 yılRabbim herşeyin hayırlısını verir her isteyene istediğini değil lazım olanı verir bu bazen hoşumuza gider bazen de gitmez ama hayırllısı budur anlar da kıymet verirsek ne mutlu gerisii boş...
10 YorumlaAllah kimsenin posta servisi ya da katalogcusu degildir, duaninda bir anlami bir yonu olmali
26 Yorumla
Soran+1 yılYa birşeyi aylardır ya da senedir istiyorsun gözyaşı döküyorsun ?
Soran+1 yıl. biri vardı bama Umut verdi güven aşıladı sonra gitti. Ahımı çok aldı. ben 3 ay sonra bu şehirden gidiyorum ve ben gitmeden onun süründüğü günü görmek için çk dualar ettim. Bana geri dönsün bende ona "bak rabbim büyük bana yaptığını çekiyorsun" demek için dualar ettim. Ben mutsuzken o mutluydu.. Ama ben sabrettim dua ettim.. Herkes ggelmez diyor ama ben rabbime yaslandım ve ne olur bilmiyorum
- +1 yıl
Bak abla soyle anlatayim malesef bizler Allahi tanimayan bir nesil olduk ,neden kotuluk istiyorsun ki ,benim rabbim merhamet sahibidir, oyleki Allah merhametlileri sever, bak abla buda sana ornek,dunyada herkes ve hersey gecicidir, gelip gececek ve icinden olu cikacagin bir hayata teslim olmayin, Allahin sevdigi kullardan olun, eger Allah sizi terkederse iste ozaman terkedilmis olursunuz mazallah
Soran+1 yılKesinlikle. Ya ben ona kıyamam kötülüğünü elbet istemiyrum zoruma giden tek şey ben üzülürken mutsuz oolmasını hazmedemiyorum o da benim için üzülsün istiyorum
- +1 yıl
InsaAllah boseyere mutsuz olmassin, dunyada mutlu olacagin okadar seye sahipsinki saymaxa kalkissan aslinda mutsuz olmus oldugun nedenlere gulersin, bak gecenlerde bir adam gordum adamin kolu yoktu sadece iki eli vardi nerdeyse, simdi sen oyle bir sey olsaydin sanarmisin o seviyorum dedigin kisi sana bakardi, ya da oyle birisi icin kolsuz olmayi arzulardin,bizi bukadar bozansu sisteme lanetler olsun , iyi yi kotuyu bilemez bir toplum olduk
peygamber olsan hemen kabul olur ama vasıfsız bir kuluz allah için birsey yapmadıgımız halde istyoruz ...
12 Yorumla
Soran+1 yılO ayrı br konu ve de çok ta haklısın..
Gizli Üye(36-45)+1 yılbenim yanıldığım oldu ,herşey güzel giderken btti,
yani Allah verdi,Allah aldı benden. hee noldu ,kız gözümde büyüttüğüm kadar yokmuş,sonradan anladım ,o da ayrı10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılöyle olsaydı her istedigimiz gerçek olurdu. doğru değil bence..
ama bekledigim birisi gelmişti dua da etmiştim ama istedigim şekil gelmedi sonuçta..00 Yorumla yok inanmıyorum o zaman tüm dualar kabul olurdu
13 Yorumla
Soran+1 yıl"Allah kuluna üç şekilde cevap verir; 'Evet' der, istediğini verir; 'Hayır' der, daha iyisini verir; 'Bekle' der ve en iyisini verir. "
Soran+1 yılayynen öyle..
+1 yılçok saçma bnce.
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Rabbimiz kuluna vermeyeceği birşeyin duasını ettirmez derler....
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım