Yaptığımız ve yapacağımız herşey kaderdir. Kader kulun çabasına bağlıdır. Rabb'im zamandan ötedir. Bizim ne yapacağımızı görür bilir ve yazar. İnsanlar diyor ki! -Ne zaman bulacak beni nasibim! -Kısmetim nerde! Ne zaman çıkacak karşıma! -Ben niye hâlâ bekarım! Sebebi sensin kardeşim sadece sen. Kısmetinizi beklemeyin. Kader'de varsa olur demeyin. Oluruna bırakmayın. Hani derler ya "Su akar, yolunu bulur" yok kardeşim öyle değil. Sen musluğu açarsan, her yeri su basar. Altına tencere koy makarna yap, çorba yap😅Ne istersen onu yap. Böyle işte.
Evliliğe gelince evlilik hiçbirşey. Evliliği iyi ya da kötü yapan eşlerdir sadece. Kimi eşler bizlere yeryüzünde cenneti, kimi eşlerde cehennemi yaşatır. Cenneti yaşarız inşAllah hep birlikte.
Huzurlu ve mutlu günler dilerim...
Evlilik kader midir? Evlilik ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
evlılık kader akıbetı ıse secımlerımızdır, dogru zaman dogru ınsan denklemı oturmalı.. aha dur su sempatık geldı guzel geldı az ınsana benzıyor dıye yapılan evlılıklerdekı mutluluk oranı sadece tesadufle yukselır.. ve ıstatıstıkte tesadufler yok sayılır.. allah herkesı helal sut emmıs uzlasılabılır anlayıslı sabırlı hosgorulu ınsan evlatları ıle karsılastırsın.. evlılıge ''ben'' dıyerek gıren kaybeder... senın kuralların olmaz orada ortak kararlar olur ''biz'' olur, sende uyarsın oda!!
Allah in bize yazdığı ve bizede seçme hakkı tanıdığı nasip kısmet işleri abi. Önüme çıkanla evlenebilirim. Önüme çıkaran Allah tır evlenip evlenmemek benim secimimdir. Kaderi Allah yazar insanlar seçer abi. Nasip olursa doğru insanla neden olmasın.
Evlilik kesinlikle kaderdir!!! yani ilerde evleneceğin kişi kaderin de var sabittir değiştirilmez ama sen yapacağın dualarla minik değişiklikler yapabilirsin mesela ilerdeki eşin bugün için büyüklerine saygısız olan biri ama sen dua edersenn Allah'ım hayırlı bı eşim olsun büyümelerine saygılı küçüklerine sevgili olsun diye dua edersen bu ettiğin dualar onda tesir eder🙂
Kaderdir de kader değip de geçme.. Kader bizim çabamiza bağlıdır 😊 Haklısın da yok değil yok denecek kadar az.. Hala iyi insanlar var senin gibi benim gibi olmasa da bizler gibi olanlar var... Rabbim gönlüne göre versin inşAllah... Görüşün için teşekkür ederim 😊 Benim şu an olsa da evlenemem beklemem gerekiyor önce borç harç... En azından senin böyle bir derdin yok 😅
Evlilik için çaba mı sarfedicem birde 😏 Buna değer birisi olsa evet ama olmadığı için umrumda da değil.. Iyi insanlar tabii ki vardır Allah sayılarını artırsın diyeyim 😊 Allah senin de gönlüne göre versin inşallah, rica ederim.
Bilmem ben çabalıyorum çalışıyorum.. Benim için herşey sevgiden geçiyor.. Sevdiğim yokken hayatın da anlamı yok benim için... Koskaca bir hiç gibiyim. Beni ben yapan birine ihtiyacım var hayatımı hayat yapacak hayatım olacak 😊 herşeyim olacak😊 Olur inşAllah Azra 😊 Benim umrumda valla şu an yok kendisi ama şimdiden çok seviyorum gelecekteki eşimi o benim herşeyim😅 Amin inşAllah arttırsin sayılarını Rabb'im ve kendileri gibi güzel insanlar ile karşılaştırsın maskelilerden kötülerden korusun... EyvAllah 😊
Senin düşüncen; Biraz duygusal, biraz saf (temiz) duygular.
Düşüncem; insanı zamanla üzen ve yıpratan bir müesese... türkiye de evlenmek zengin ve orta sınıf insanların işi ve evlenenlerin bana göre çoğu köprüyü geçene kadar canım, cicim daha sonra boşanıyor nafaka ödüyor, boşanmıyorsa ikisinden biri zaman içinde aldatabiliyor. Çok azdır belki seven, anlaşabilen ne mutlu bunlara.
Kafama takılan yerleri de var mesela severek evleniyorsun bir kaç yıl geçiyor araya ölüm giriyor olabilir mukadderat. Ama eşin için hayat zorlaşıyor ve bu ekonomi sisteminde bir yere kadar kendi ayakları üzerinde durabilir sonra mecburi ya da kendi isteğiyle baskasıyla evlenir. Sen öldün ve mezarının yanı olmucak boş kalıcak belki. Ben de inanan biriyim. Dirildikten sonra o baskasıyla olmus vs... O zamanda cennetteyken cehennemi yaşamış veya soğuk duş etkisi gibi... Uzun lafın kısası evlilik sanırım sadece kadını koruyan, kollayan, gözeten bir müesese gibi geliyor, aynı anda çoklu ilişkinin önüne geçiyor.
Bazı şeyler sadece insanın kendi elindedir, bazılarıda iradesinin dışında. Elimde olan uzak durmak :)
Kader Allah'ın yazdığı değil bildiği şeydir. Burası imtihan dünyası olduğuna göre demek ki herşey bizim irademize bırakılmıştır. Ayrıca peygamber efendimiz (s. a. v); "Bir kadın ile ya güzelliği ya malı ya dini için evlenilir. Siz dini için evlenenlerden olun" demiştir. Şayet kaderimizde olsaydı böyle bir hadiste olmazdı. Kader, ihtiyari ve ızdırari olmak üzere iki çeşittir. Biri bizim müdahale edemeyeceğimiz kader, diğeri ise bizim irademize bırakılmış kaderdir. Yok imtihanmış, yok nasipmiş, yok kısmetmiş gibi şeylerin ardına saklanmamak gerekir.
Kader ezelden bellidir ve levh-i mahfuzda yazılıdır Allah (cc), ezeli ve ebedi ilmiyle bizlerin neler yapacağını ezelden bilip Levh-i Mahfuz'a yazmıştır. Burada Cenab-ı Hakkın ezeli olmasını iyi anlamalıyız. Allah ezeli bir ilme sahiptir. Ezel ise; zamanın başlangıcının evveli demek değildir. Ezelde geçmiş, hal ve gelecek yoktur. Ezel bütün bu zamanların aynı anda görüldüğü ve bilindiği bir makamdır. Zaten benim yazdıklarım da başka birşey demiyor kulun çabasına bağlıdır yani bize bizlere.. Kaderimiz de var sen yanlış anlamışsın. Herşey kaderdir.. EyvAllah evlilik cüzi irade ihtiyari kaderdir.. Görüşün için teşekkür ederim...
Biraz kaderdir biraz da kendi secimimizdir. Bir insani iyice tanimadan evlenebilmenin mumkun olmadigini düşünüyorum. Cunku beraber yillar gecirdikten sonra bir bakmissiniz tirnagina kadar tanidiginiz insan ikiyuzlu cikmis. Keske icimizden gecen insanla evlenebilme sansimiz olsaydi.
Tamamen kaderdir aslında... Bir insanı tanımak için uzun bir zamana gerekde yoktur... İnsanlar menfaatci ve çıkarcı oscarlik oyuncu göründüğü gibi değiller olduğu gibi görünmüyorlar ama herkes herkes değildir herkes herkese benzesede... İçinden geçen ile evlenebilirsin... Rabbim gönlüne göre versin inşAllah... Bir insanı tanımak için, ne kadar zaman gerekir? ↗
Evet seçim bize aittir, bize akıl boş yere verilmedi. Örneğin kaderimdi diye bir arabanın önüne atlanmaz fakat yine de ben de kaderdir diye düşünmek istiyorum çünkü birini tanımaya başlarken kötüdür kesin diye düşünmüyoruz neticede herkesi iyi görüyoruz onunla olur gözüyle bakıyoruz kötü çıkması durumunda kaderi suçlamıyorum imtihan diyorum. Bence bu tarz şeylerde şans unsuru fazlasıyla önemli bizi paramparça edenlerin başkasına nasıl değer verdiğini de görüyoruz malesef.
EyvAllah kesinlikle katılıyorum.. Çok güzel yazmışsın açıklayıcı olmuş... Hayırlısı... Rabbim gönlümüze göre versin inşAllah.. Görüşün için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler huzurlu ve mutlu günler dilerim...
Günümüzde doğru insanı bulmak maalesef oldukça zor. Ben evlendim ve boşandım. şu an ise bir daha evlenmekten son derece korkuyorum. Çünkü sadakat yok, kanaat yok, anlayış yok, tahammül yok.. İllaki vardır bir yerlerde fakat samanlıkta iğne aramak misali aramak lazım.. Fakat zor..
EyvAllah katılıyorum abi.. Zor ama imkansız değil.. Rabbim gönlüne göre versin inşAllah... Bekliyorum bende imkanlarımın olmasını... Ben bu halimle korkuyorum ihanetten sadakatsizlikten aklı fikri cinsellikde ve para da olan eşten... Hayırlısı.. Gördüklerim o kadar kötü ki evli insanları köşe başlarında eşlerine ihanet ederken görüyorum çevremde.. Görüşün için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler huzurlu ve mutlu günler dilerim...😊
Evlilik kaderdir... Kader ikiye ayrılır.. İhtiyarı ve ızdırarı kader.. Izdırarı kader de hiçbir etkimiz yok bizim elimizde değil ihtiyari kader ise bizim çabamiza bağlıdır... Hayırlısı demek ile hayırlısı olmaz bu da bize bağlı... Amin inşAllah hayırlısı... Görüşün için teşekkür ederim...
Evlilik kader değildir insanın elindedir o gelsin yok bu gelsin yok kuranı kerim de biz insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık yazıyor evleneceğin kişiyi Allah tabiki biliyor emenna ama seçtiğin kişiden sen sorumlusun seçtiğin an Allah onu sana yazıyor anlina kader değişebilir zaten aklın beynin var deme ki benim kaderim kötü öyle bişey yok
1
16 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Hersey insanın kendi iradesine bağlıdır sen ne dersen o hiç biseyi bahane etme
Hoşgeldin.. Evlilik kaderdir tamam mı? Kader ikiye ayrılır ihtiayari ve ızdırarı kader.. Izdırarı kader de hiçbir etkimiz yok ama ihtiyari kader bizim çabamiza bağlıdır... Bizim elimizdedir cüzi irade de derler.. Ben zaten bahane etmiyorum ki ne bu şiddet celal!!! Görüşün için teşekkür ederim..
Namaz kılıyorsn namaz da mı kader? Kuran okumak istiyorsun kuran da mı kader namaz senin ayağına gelmez ama sen ona gidersin kaderin ayağına gelir sen kabul edersin
Öyle birşey var.. Namaz kılarsam kadar kilmassam da kader... Cüzi irade ihtiyari kader... Kur'an okursam kader okumazsam da kader.. En iyi Pehlivan Öfkesini yenendir... Sakinleş Relax rahatla...
Ayrı ayrı yazmasana Be topluca yaz.. Ne dediğini kendin bile bilmiyorsun aynı şeyi söylüyoruz aslında... Ben kaderim yok falan demiyorum bekliyorum sadece maddi imkanları...
ben henüz 16 yaşındayken evlendim eşimle hem de kendi isteğimle bence evlilik bize tanınan en güzel nimetlerden birisidir. Eşine ilk günkü aşkla bakabiliyorsan daha güzeldir. Her evliliğin sıkıntısı oluyor önemli olanda bunları aşabilmekle başlar.
Rabbim huzur ve mutluluk yağmurları yağdırsın üzerinize... Benim iki kız kardeşim 18inde evlendi çok şükür mutlu... Bence de ama eşler çok önemli herşey eşler... Sıkıntılar aşılır... İmkansız diye birşey yoktur imkanları imkansızlaştiran insanlardir.. Görüşün için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler huzurlu ve mutlu günler dilerim...
Evlilik kader mi bence değil seçmek bize düşüyor yanlış mı doğrumu bence hayat karşımıza doğru insanı çıkarıyor ama biz görmüyoruz ve sonra yanlış insanla evlenme kararı alıyoruz çünkü evlenmeliyiz kural bu mutsuz olunca kader diypruz
Evlilik kaderdir.. Kader ikiye ayrılır ihtiyari ve ızdırarı... Izdırarı kader de bizim etkimiz yoktur.. İhtiyari kader de bizim çabamiza bağlıdır bize.. Biz seçiyoruz zaten.. Evlilik cüzi iradedir ihtiayari kader yani... Hayat karşına çıkarmaz hiçbirsey beklersen sona kalırsın.. Kırlangıçların ömrü azdır... Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır... Evliliği iyi ya da kötü yapan sadece eşlerrdir kimi eşler yeryüzünde cenneti kimi eşlerde cehennemi yaşatır dikkat et.. Rabbim gönlüne göre versin inşAllah... Görüşün için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler huzurlu ve mutlu günler dilerim...
Evet kaderdir Ama sen Kader nedir Onu biliyor musun... İmkansız diye birşey yoktur imkanları imkansızlaştiran insanlardir... Alın Yazısı değil Kader kulun çabasına bağlıdır... Görüşün için teşekkür ederim...
ne güzel yazmışsın kardeşim dediklerine katılıyorum kaderi kendimiz belirleriz bir yerde çok fazla mükemmeliyetçi insanlar özellikle Türk kızı belli bir yaşa kadar çok seçici olmaları onları evde bırakıyor
Eyvallah teşekkür ederim Senin güzelliğin... Herkes herkes değildir herkes herkese benzese de.. Rabbim gönlümüze göre versin inşallah... Görüşün için teşekkür ederim...
Hehehe ben doğru okudum ama benim gözlerim otomatik düzeltir 😅😅aklıma şey geldi din dersi ortaokuldayız tamam mı? Hoca tahtaya şiir yazdı defterinize yazın dedi bizde yazıyoruz sonra dedim ki hocam bir gariplik var şiirde yanlış yazmış hoca ama ben deftere doğrusunu yazmışım 😀😀hoca şok 😅sende şiir kabiliyeti var dedi 😅
Oyyy oyy teşekkür ederim öğretmenim sizin güzelliğiniz 😊Hiç iyi yerlere gelmek istemedim ki çok kişi dedi ama ben hiç istemedim şarkı için çik dediler şiir için çık dediler neden meşhur olursun ne olcak ki? İlerde böyle fear factor gibi Wipeout gibi ninja wariof gibi onları düşünüyorum çok seviyordum tırmanmayı filan da yeteneğim var atlar zıplar uçarım 😅😅
Yüksek değil.. Sevmek sadece... Sevilmek biliyorsun... Yuvami kurmak istiyorum sadece eşimle olmak istiyorum başka hiçbirsey istemiyom... Sağol mavişşs😊
EyvAllah 😊Tabiki hemde nasıl😊Rabb'im zamandan ötedir.. Kader ezelden bellidir ve levh-i mahfuzda yazılıdır Allah (cc), ezeli ve ebedi ilmiyle bizlerin neler yapacağını ezelden bilip Levh-i Mahfuz'a yazmıştır. Burada Cenab-ı Hakkın ezeli olmasını iyi anlamalıyız. Allah ezeli bir ilme sahiptir. Ezel ise; zamanın başlangıcının evveli demek değildir. Ezelde geçmiş, hal ve gelecek yoktur. Ezel bütün bu zamanların aynı anda görüldüğü ve bilindiği bir makamdır.. Hayırlısı...
Evet biliyorum kesinlikle.. Hayırsızdan hayır beklenmez... O yüzden kötü kişilerden uzak durmalı.. Misal çapkın erkeği eve nasıl bağlarım.. Misal sevdiğim uyuşturucu kullanıyor nasıl bırakır... Misal sevdiğim şöyle böyle uzak duracaksın...
Olmayınca olmuyor yok.. İmkansız diye birşey yoktur, imkanları imkansızlaştiran insanlardir... Yanlış kişi için çabalama.. Görüşün için teşekkür ederim...
Bu değil diğeri oda değil diğeri diğeri diğeri adımız 7 kocalı Hürmüz e çıkacak maddi manevi yıpranması da cabasi böyle bir sömüru yok ya iligim kurudu resmen fazla mi hümanistim ne
Yahu sen de niye hepsini deniyorsun ki!😅 Ameller niyetlere göredir (hadisi şerif/kişi zaten kendini belli eder sevmeyeceksin hemen değer vermeyeceksin sohbetinde muhabbetin evlilik üzerine olacak sevgili olmayacaksın flört etmeyeceksin o zaman yıpranmassın... Hayatımın merkezine koyduklarım hayatıma soktu... Artık dikkat ediyorum...
Kim flörtten bahsetti ki ben diyorum adamlara flört yok niyetin ciddiyse adamlar (adam oldukları için değil cinsiyet olarak) tabi diyorlar sonuç ortada
Flörtten bahsettiğini söylemedim ki sana... İyi ve güzel insanlar birbirini bulamıyor Rabb'im gönlüne göre versin inşallah yine söylüyorum herkes herkes değildir.. Benim de ilk kız arkadaşım 17 Eylül 2012 de oldu kendi teklif etti niyetin ciddiyse evleneceksen benimle eğer diye kabul ettim beklemedi ihanet etti diğerini de aynı şekilde kabul ettim o da dokunmadım diye gitti... Nesilden nesile daha da kötüye gidiyor insanlar ve insanlık...
Beklemedi neden beklemedi hayırlı isler bekletilmeye gelmez ondan olabilir diğer konuları bilemem ama bir insanı asla tanıyamazsın tanıyamiyorsn da Allah herkesin gönlüne göre versin amin
Beklemedi beni kaçır diyordu ama yaşı tutmuyor da Yaşın bir önemi yok Bana tam olarak Güven vermiyordu Ben de kaçırmadım ihanet etti işte insanı tanıyabilirsin Bir önceki soruma gel Bir insanı tanımak için, ne kadar zaman gerekir? ↗
Yanlış biliyorsun.. Evlilik kaderdir tamam mı? Kader ikiye ayrılır ihtiayari ve ızdırarı kader.. Izdırarı kader de hiçbir etkimiz yok ama ihtiyari kader bizim çabamiza bağlıdır... Bizim elimizdedir cüzi irade de derler..
Evlilik kader mi bilemiyorum o konuda yorum yapmadım ve bazı şeyler bizim elimizde değil buna kader diyorlar ya inan şu an senle inan tartışmak istemiyorum çünkü işin içinden çıkamayız
iyi hoş çok güzel yazmışsın ama eksik olmuş yani vaktini falan bekleme sen belirle Kader kulun çabasına bağlıdır beklersen gelmez... Rabb'im gönlüne göre versin inşallah.. Görüşün için teşekkür ederim...
Kader ikiye ayrılır.. İhtiyari ve ızdırarı kader.. Izdırarı kader de hiçbir etkimiz yok ihtiayari kader ise bizim çabamiza bize bağlıdır... Rabbim gönlüne göre versin inşAllah herşeyi... Görüşün için teşekkür ederim...
EyvAllah bende inanıyorum... Ama inanmaktan kastın nedir nedir kader? Görüşün için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler huzurlu ve mutlu günler dilerim...
Bende soğudum yalan yok.. Köşe başlarında ihanet eden eşler soğutuyor beni.. Aklı fikri cinsellikde olan insanlar soğutuyor beni... Sevmeyi bilmeyen insanlar soğutuyor ama olsun herkes herkes değildir herkes herkese benzesede... Hayırlısı.. İyi insanlar hala var yok denecek kadar az da olsa ben inanıyorum.. Rabb'im gönlüne göre versin inşAllah.. Görüşün için teşekkür ederim...
Evet kaderdir. Kader ikiye ayrılır ızdırarı ve ihtiyari... Izdırarı kaderde hiçbir etkimiz tesirimiz yoktur ihtiyari kader ise bize bağlıdır cüzi irade de deniliyor.. Görüşün için teşekkür ederim... Amin inşAllah...
Kader ezelden bellidir ve levh-i mahfuzda yazılıdır Allah (cc), ezeli ve ebedi ilmiyle bizlerin neler yapacağını ezelden bilip Levh-i Mahfuz'a yazmıştır. Burada Cenab-ı Hakkın ezeli olmasını iyi anlamalıyız. Allah ezeli bir ilme sahiptir. Ezel ise; zamanın başlangıcının evveli demek değildir. Ezelde geçmiş, hal ve gelecek yoktur. Ezel bütün bu zamanların aynı anda görüldüğü ve bilindiği bir makamdır.
İster Ahmet ile evlen ister Mehmet ile Allah biliyor hepsini zaten 😊Bizim kimi seçeceğimizi biliyor ama bize bırakıyor seçimi 😊
Hayır bence kötü değil.. Dikkatli olmayız insanlar menfaatci ve çıkarcı oscarlik oyuncu göründüğü gibi değiller olduğu gibi görünmüyorlar ama çok zor değil anlamak.. Hickimseye ikinci şansı vermemeli.. Hayırsızdan uzak durmalı.. Mesela çapkın birini eve nasıl bağlarım uzak duracaksin.. Mesele gece hayatı olandan uzak duracaksın.. Mesela içki içen kumar oynayandan uzak duracaksın.. Sonra evlenmeden önce iyice konuşacaksın ki değil bu sevgililik ya da flört.. Eğer ki önce başka sonra başka ise boşayacaksın değişir diye beklemeyeceksin demek ki maskeli... Bende korkuyorum şahsen ya ihanet ederse diye yalan yok hayırlısı..
Ben elimden geleni yapar tevekkül ederim.. Dhaa bir sürü şey yazarım da gerek yok bence dikkatli olalım ve hayırlısı isteyelim Rabbimden ve ön yargılı olmayalım 😊 Ameller niyetlere göredir (hadisi şerif) Başlangıç sohbet muhabbet evlilik üzerine olmalı... ya da görücü usulü.. Sevgili flört haram ya da harama götüren yoldur akside olabilir ama iki kişiden biri art niyetli ise sadece harama götürür...
Ya ufff nasıl değil be 😅 Kendimiz seçiyoruz evet ama bu kaderdir işte 😀 Kader ikiye ayrılır ihtiyari ve ızdırarı ihtiyari kader bizim çabamiza bağlı ızdırarı kader de ise hiçbir tesirimiz yoktur. tamamen irademiz dışında yazılmış. Dünyaya geleceğimiz yer, annemiz, babamız, şeklimiz, kabiliyetlerimiz ızdırari kaderimizin konusu. Bunlara kendimiz karar veremeyiz. Bu nevi kaderimizden dolayı mesuliyetimiz de yok. Görüşün için teşekkür ederim 😊
İki insanın beraber olması hayatı paylaşması için illaki evli olması gerekmiyor. Evlilik genelde çocuk doğru koşullarda dünyaya gelmesi için yapıldığını düşünüyorum.
Ben herkeste öyle olması lazım demiyorum. Tabii ki seviye kültür din tüm etkinlikler bunu etkiler. Ama iki insanın birlikteliğini bir kağıt Halletmez yani.
Aynı şey değil... Yaptıklarımız yazdıklarımız aynı olabilir olmasına ama sen neden yazdın yaptın ben neden yaptım yazdım önemli olan budur... Ameller niyetlere göredir...
Kader kısmet kulun çabasına bağlıdır... Kader ikiye ayrılır.. İhtiyarı ve ızdırarı kader.. Izdırarı kader de hiçbir etkimiz yok bizim elimizde değil ihtiyari kader ise bizim çabamiza bağlıdır... Görüşün için teşekkür ederim...
Bende soğudum korkuyorum ihanetten aklı fikri cinsellikde ve para da olan eşten... Herkes herkes değildir herkes herkese benzesede... Hala iyi insanlar var yok denecek kadar az da olsa sevmeyi bilenler var... Rabbim gönlüne göre versin inşAllah... Görüşün için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler huzurlu ve mutlu günler dilerim...
Amin inşAllah... Üzülme üzme kendini Hickimse için üzülmeye değmez.. Hickimseye seni üzecek kadar değer verme... Benim sözüm benim tesellim herkes herkes değildir... Hayırlısı...
EyvAllah da kader nasip kısmet kulun çabasına bağlıdır. Kader ikiye ayrılır.. İhtiyarı ve ızdırarı kader.. Izdırarı kader de hiçbir etkimiz yok bizim elimizde değil ihtiyari kader ise bizim çabamiza bağlıdır... Görüşün için teşekkür ederim...
Bence hiç karışık değil... Evlilik kaderdir... Kader ikiye ayrılır.. İhtiyarı ve ızdırarı kader.. Izdırarı kader de hiçbir etkimiz yok bizim elimizde değil ihtiyari kader ise bizim çabamiza bağlıdır... Görüşün için teşekkür ederim...
Kader ezelden bellidir ve levh-i mahfuzda yazılıdır Allah (cc), ezeli ve ebedi ilmiyle bizlerin neler yapacağını ezelden bilip Levh-i Mahfuz'a yazmıştır. Burada Cenab-ı Hakkın ezeli olmasını iyi anlamalıyız. Allah ezeli bir ilme sahiptir. Ezel ise; zamanın başlangıcının evveli demek değildir. Ezelde geçmiş, hal ve gelecek yoktur. Ezel bütün bu zamanların aynı anda görüldüğü ve bilindiği bir makamdır. İki çeşit kader var... İhtiyarı ve ızdırarı...
Kaderdir kaderdir ama bize bağlıdır... İhtiyari kader evlilik.. Cüzi irade.. Rabbim gönlüne göre versin inşAllah... Görüşün için teşekkür eder diğer sorularıma da bekler huzurlu ve mutlu günler dilerim...
En İyi Cevaplar