Hayır derler kardeşim haaayııııır. Çünkü kadın sebep sonuç ilişkisi taşır. Yolda giderken ne alakada bana böyle bir şey dedi der. Cevabını bildiği soruyu sorar. Sonra kendini onaylayıp sana yol gösterir. Az ortama girmeyi bil. Aynı ortamda oldukların sana böyle kesin tepki vermez. Yolüstü tanışmak nedir
Yahu hiç tanımadığın biri, ortamını falan bilmiyorsun, birkaç kez denk geldin veya o an gördün etkilendin. E hangi ilk görüşte aşk vardı hemde o başkaydı?
Ben odun gibiyim ya öyle kimseden ilk görüşte etkilenmem dış görünüş etkilemez o kişiyi tanımış olmam lazım çevremden olması lazım birisi bana böyle yolda tanışmayı teklif edince de reddederim
Aracı nasıl yani? Arkadaş ortamında olabilir ortak bir arkadaş iki kişiyi tanıştırmak isteyebilir ben yanaşmıyorum ama oldu ki aklıma yattı karşıda ki insan aklı başında olgun düzgün birisi güvendiğim insanlar aracı olursa bir şans verebilirim ama eğer sadece ciddi konuşulacaksa
Aracı derken aynen o anlamda bir aracı olsa neden kendi gelip sormuyor demez miydin? Sen niye yanaşmıyorsun bu arada? Ciddi derken sevgili olmak ne kadar ciddi olabilir ki
Demezdim herhalde bilmem ki. Yani şöyle direkt gelip pat diye sorması beni tedirgin edebilirdi insanlara güvenmiyorum sanki herkesin başının altından birşey çıkacakmış gibi. Ama o da ürkütmeden hani yolda değil de arkadaş ortamında iş yerinde vesaire gibi yerlerde tanışıp güven sağlayıp daha sonra bu şekilde niyetini belli etmesi bana daha uygun olurdu sanırım. Henüz gencim ve sevgililik mevzuları bana samimi gelmiyor gezip tozup ayrılmak bana uymuyor o yüzden hem yaşım da genç okuyorum da o konulara bulaşmıyorum. Yaşım geldiği zaman okul bittiği zaman da sevgililik anlamında değil de ciddi düşünürüm karşıdakine derim ciddiysen gel konuşalım diye sonu evlilik olur.
Vay be gerçekten etkiledin beni. Bu şekilde düşünmen çok iyi. Yani yaşına göre çok olgunsun. Ama bu yaşta insanlardan bu kadar güvensizlik duyman çok normal değil. Tamam bu devinde kime güveneceğini şaşırıyor insan ama sen biraz daha fazla güven yetini yitirmişsin gibi geldi bana.
Teşekkür ederim. Çevremden gördüğüm kadarıyla insanlar çok güvensiz yani ben en yakın arkadaşlarıma bile tam güvenmem ki güvenir gibi gözükürüm hep bir kuşku vardır ki sağlıklısı da bu zaten yani henüz şöyle tam güvenilecek insan tanımadım ailem dışında
Ama sen ailen dışında her insana önyargılı yaklaşırsan zaten onlara güvenemezsin ki. Mesela en yakın arkadaşlarına bile tam olarak güvenemiyormuşsun, her insanın yaptığının altında bir şey aramak gibi oluyor bu. Bu şekilde zaten güvenmen pek mümkün olmaz, biraz abartı değil mi bu ailen dışına en yakın arkadaşlarına bile kendini kapatman?
Önyargılı mıyım bilemiyorum ama yeni tanıştığım her insana karşı sıcakkanlı yaklaşırım ama hep mesafeliyim birazda. Hareketlerini davranışını tutumunu süzerim içim ısınırsa ne ala ısınmazsa hep biraz mesafe koyarım. İster istemez oluşuyor önyargı çünkü bir insanın kalbini asıl düşüncelerini göremiyorum ki. Önyargı sanırım kendini korumaya alma mekanizması gibi birşey. En yakın arkadaşlarıma bile tam güvenmemem şu şekilde yani sanki her an arkadaşlığımız bitebilirmiş gibi her an gidebilirmiş gibi her an birşey olabilirmiş gibi. Bilmem belki de abartı
Yok bu dediklerini anlıyorum hak veriyorum sana ama karşındakinin kalbini sana karşı gerçek hislerini zaten hayatının hiçbir döneminde bilemeyeceksin ki sadece onun sana karşı davranışlarından bunu anlamaya çalışacaksın. Her an arkadaşlıklarının bitebileceği düşüncesine taşıyorsan büyük ihtimalle yarını düşünerek yarın aleyhinde olabileceğini düşündüğü sırlarını vermiyorsun, başkalarının pek dedikodularını yapmıyorsun, değil mi? Bu biraz garantiye alma gibi kendini.
Sır vermem kimseye bu doğru, dedikodu yapmıyorum bu da doğru sevmemekten öte yani aklıma gelmiyor yapımda yok hatta annem de söyler bunu. Doğru sonuçta kimseden tam emin olamayız ama gardımı indirmem yine de kolay kolay. Sanırım incinmemek için yanılmamak için zarar görmemek için korumaya alıyorum kendimi garanticiyim
Sana bakınca kendimi görüyorum aslında ben de senin gibiyim. Ama bir kızın dedikodu yapmaması çok iyi gerçekten. Acaba ben yaptığının dedikodu olduğunun farkında değil de olabilir misin :)
Teşekkürler, başkaları hakkında konuşmaya alışmamışım ne bileyim iyi de olmuş bence. Başkaları hakkında iyi birşeyi konuşurum şu hoşuma gitti bu güzeldi vesaire diye ama olumsuz bir düşünce varsa bunu konuşmam
En İyi Cevaplar