Annesine bağlı olması kötü bir şey değil ama annesine körü körüne bağlıysa, doğru yanlış seçimini kendisi yapmak yerine annesine bırakıyorsa , Kendi fikirlerini değilde annesinin fikirlerini kendi fikirleri yerine koyuyorsa, her haliyle annesine bağımlıysa ve annesi bu kzıdan hoşlanmadım ayrıl deyipte nedenini sormadan annem istedi bitiriyoruz diyorsa işte o kişiden hiçbir şey olmaz. O kişiyle yapılacak evlilik eviçinde olan herşeyin otomatik olarak annesine de aktarılması demek ve annesinin sizin hayatınızı tamamen kontrol almasına alması demektir bir asker gibi.
@Hayatgercek O zaman o insanla hiçbir şey yapılamaz. Çünkü herşeyiyle annesine bağımlıdır. kendi fikirleri - düşünceleri -karakteri -kişiliği olmayan bir insanla evlilik gibi herşeyin ortak kararla yapıldığı bir kurumu o kişi ayakta tutmayı başaramaz.
@Hayatgercek Aynen evlilik biter iki tarf içinde ama iyi ya da kötü olur mu işte orada o kişilerin yaşadkları etki eder... Sen, n başında umarım böyle bir durum yoktur...
Bu duruma herkes farklı bakar ama. Benim annem hep der aile kuran iki kişi kesinlikle iki tarafıda bir süre işlerine karıştırtmamalı. Önce birbirlerini aynı ev içinde tanımalılar diyor. E bunu diyende bir anne evleneceğiniz kişide bir anne olacak. Bunların farkında olan erkek eşine ve annesine gereken değeri verir. E azıcıkta bazı zorluklara göğüs germek gerekir.
@Hayatgercek gerçek hanımefendi, bir söz vardır yaşamadan bilinmez. Evet dediğiniz doğru ama emin olun bu erkek içinde kolay değil. Siz direk sonuç odaklı bakmışsınız. Ama bu bayanın hiçbirşey yapmayacağı anlamına gelmemelidir. Konu sorusu direk erkeğin üzerine yıkılıyor. Peki bayanlarda ne yapmalıdır denilebilir. Dolayısıyla soru bu şekilde olursa hayatın müşterek olduğu gerçeği ortaya çıkar. Benim düşüncem hayat müşterektir heleki bizim yaşadığımız zamanda ev işi yükü kadının üzerine bırakılmamalıdır. Ve bunun farkında olan erkek zaten bu durumu yaşatmaz bile. Sanırım bunu yirmili yaşlarda zor görüyor insan. Zamanla daha anlaşılır oluyor :)
Kadın birşey yapmayacak değil, gereken anlayışı zaten eşinden gördüğü tavırla daha iyi gösterecektir. Erkek için zor olmaması yine onun elinde. Meşhur bir söz vardır. Sezarin hakkını sezara teslim ederse herşey onun için daha kolay olacaktır
Herseyın bir dengesi olmalı. Annesine de esine de saygısında kusur etmeyecek ama kendi kararlarını belırtebılecek biri olmalı. Beraber hayat paylaşmak guzel bırsey iken karsımızdakının bir birey oldugunu unutarak davranmamamız lazım.
Yahu annesini sevmeyen bir erkek , " herseyi dozajinda yapacak ama" Bu erkekden gercekten gercek mana da nasil bir es olmasini bekliyor insanlar anlamiyorum.. Onlar ebeveynleri ve ileri de kendisi de tek basina ebeveyn olabilicek düsünce de olabilmeli.. :/
Şu kadınlar ne kadar da yanlış düşünüyor yahu annesini dinleyip karısını dövmeyecek ya yani bir insanın annesini sevmesi suç mu ben hiçbir zaman annemin dediğini yaptığım şeylerden pişman olmadım zaten benim annem gelinlerini öz kızından oğlundan daha çok sever daha çok önde görür bence kaynanalar o kadar da kötü değiller sonuçta sizler de birer kaynana veya kayınpeder olacaksınız 😊😊
Neden yürütemesin ki annesine düşkün bir adam karısınada düşkün olur ama burda en büyük olay kayınvalidenin de gelini sevmesi ondan sonra herşey yolunda olur
Analar herşeydir, Düşkün olmakla alakası yok evliliğin. Eşinin anasıda Annendir kendi Ananda Annendir.. ikisinide ayrı kefeye koyan evlatlar evlat deildir...
@Hayatgercek Aynısını gerçek hayatımda erkek olarak yaptım canım benim. Dediğimde ciddiyim. Anneci erkekleri, kankalarına herşeyi anlatan erkekleri falan hiç sevmem. Öyle tipler uzak dursun. Hoş ben erkeğim banane. Bayanlar düşünsün. Ama evleneceklerse böyle tiplerden uzak durmakta fayda var. Damcık ağzlı erkek tipi diyoruz biz bunlara. Ne var ne yok anlatır paylaşırlar.
Şimdi bir arkadaş bana eksi vermiş erkeklerden. Sorun bu değil ama düzeltme babında iyi olmuş, teşekkürler. Tabi ki bütün erkekleri bir kefeye koyamayız. İlla hepsi yamuk olcak değil ya. İkincisi dinimizce de anneler öyle ya da böyle sözünden çıkılmayacak kişilerdir evlatlar için. Ha ben bu konuda hatalı mıyım. Evet hatalıyım ama bu da benim kararım. Belli bir yaşa değil de , belli bir olgunluğa geldikten sonra zaten insan kimseyi takmaz. Objektif bakıp olayları tartar gözünde ama kendi isteğini uygular. Neticede hepsinin de günahını almayalım yani, ama zor iş tabi. İdare etmesi zor.
Gayette güzel olur hemde erkeği değil birazda ben nasılım ben acaba layık gelin olabilir miyim diye düşünmek lazım yeni nesil tutturmuş kaynana olmasın da olmasın önceden böyle miydi insanlara değer vardı ama şimdi hey gidi hey...
@minyonnkizz sen peki zıt düşünceyle mutlu olacağının garantisini verir misin? Geleceği bilemezsin asla bunu unutma ! Bu zamana kadar hep anam yanımda oldu el kızı için anamı mı terk edip hor görelim başımızın tacı gelen böyle gelsin gelmeyende kendi bilir
@minyonnkizz ne alaka hiç kendinize pay biçiyor musunuz? Benim anamı kabul etmeli evleneceğim kişi keza bende onun anasını kabul etmeliyim doğrusu öteki türlü düşününce sıkıntı oluyor bilmeden beni tanımadan sizin gibiler diyorsun ne kadar tanıyorsun beni?
Bak senin yazdıklarından yola çıkarak yazdım bunları evlendikten sonra asıl önce eşinin dedikleri gelir annenin değil bu kız içinde geçerli erkek içinde geçerli belki senin eşinin düşünceleri annenin düşünceleri birbirinden farklı o zaman burda yok benim annem yok beni o büyüttü deyip eşinin fikirlerine düşüncelerine önem vermezsen bu kafayla gidersen evliliğin uzun sürmez hâla devam etsede mutlu huzurlu bir evliliğinin olacağını hic sanmiyorum buna hiçbir kız razi gelmez
He ya yasayamadım o yüzden de sanal sitelerde insanlara küfür ederek rahatlıyorum ya da profil fotosu bile yapacak kadar özgüvenim yok 😂 şiskoyum diye agresifim çok dana 😁
yavv he he. bin tane nik kullanıyorsnz a*k. gerçek yüzünüz de belli degl. kim bilir ne zaman kuyruguna basmışızdır da tutuşmuşsun şu an. böyle senin gibi çomarları insan yerine koysaydık kafayı yerdik biliyor musun. o yüzden yallah ananın çiçeğine doğru. hadi. çomar !
Sözleriniz sanki çok şey yaşadığınıza dair birşeyler söylüyor. En büyük sıkıntı net olarak. Cevap vermek gerekirse. Erkekler kendilerini eşlerinin yerine koyup düşünmüyor. Ha ben bekarım ama bazı arkadaşlarımın boşanmasına şahit oldum. Bütün mesele biz düşüncesinin hakim olamaması malesef.
Hayır yanlış yere yazmadım. Genel yorumlarınızın hepsini okudum. Belirtmem lazımdı yazarken kusura bakmayın. Buraya yazdım bütün mesajlarınıza binaen. Yani demem istediğim hayat işte yaşayınca insan bir düşüncede kesin yargılarda bulunuyor ama bu yargıyı kıracak olan tam tersini görmesi sanırım. Aslında bu noktada sevdiğim bir bayan özelliğiniz var. Bayanların bir bölümü net kararlı erkekleri görmek ister. Malesef bu durum bazı hemcinslerimde yok. Bu durumdan dolayı aile bütünlüğünü korumak malesef şiddet ile yapılmaya çalışılıyor. Uzun bir konu neresi konuşulsa başka bir konu ortaya çıkıyor
En İyi Cevaplar